Ο Αλ. Τσίπρας,  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με μέλη του Προεδρείου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δήλωσε ότι δεν περίμενε τίποτα από τη συνάντηση του κ. Παπαδήμου με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. «Θα περίμενα, όμως, από τον πρωθυπουργό, που ζήτησε νέες θυσίες από τον ελληνικό λαό στο όνομα μιας συμφωνίας που βρίσκεται στον αέρα, να πει την αλήθεια γιατί φθάσαμε έως εδώ», πρόσθεσε.

Υπενθύμισε μάλιστα ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος «την περίοδο της ανάπτυξης και όταν οι ελληνικές τράπεζες ενεχυρίαζαν ομόλογα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα» και τόνισε ότι ο λαός θα πρέπει να γνωρίζει γιατί τα τελευταία 15 χρόνια η Ελλάδα πλήρωσε 156 δισ. ευρώ σε τόκους, επειδή η ΕΚΤ λειτουργούσε «με τη δογματική λογική του Μάαστριχτ».

Αναφερόμενος στο θέμα των έγγραφων δεσμεύσεων που ζητούνται για την εκταμίευση της έκτης δόσης, διερωτήθηκε αν «το θέμα είναι το αν θα υπογράψει ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντώνης Σαμαράς ή αν θα διαπράξει το έγκλημα με την υλοποίηση μιας συμφωνίας, που θα βυθίσει τη χώρα ακόμη περισσότερο στην ύφεση και την καταστροφή»