Τηλεοπτικές εικόνες που μεταδόθηκαν από ελικόπτερο που πέταξε στην περιοχή δίχνουν συντρίμμια από το κατεστραμμένο διαστημόπλοιο στο έδαφος.

Το ιδιωτικό διαστημικό σκάφος SpaceShip2 του πολυεκατομμυριούχου Ρίτσαρντ Μπράνσον συνετρίβη κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης πάνω από την έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας, όπως έγινε γνωστό από την εταιρεία και τον ενημερωτικό ιστότοπο Kern Golden Empire που επικαλείται τον διευθυντή της αεροπορικής και διαστημικής βάσης του Μοχάβε, Στιου Γουίτ.
 
Η εταιρεία του Μπράνσον ανέφερε νωρίτερα στον λογαριασμό της στο Twitter ότι παρουσιάστηκε μια “σοβαρή ανωμαλία” κατά τη δοκιμαστική πτήση. “Θα συνεργαστούμε στενά με τις αρμόδιες αρχές για να εξακριβώσουμε τα αίτια του ατυχήματος και να παράσχουμε ενημέρωση το συντομότερο δυνατόν”, πρόσθεσε.

 
Το SpaceShipTwo προορίζεται να μεταφέρει τουρίστες στο διάστημα αλλά και να εκτελεί και άλλες εργασίες σε τροχιά γύρω από τη γη, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής προσπάθειας της Virgin Atlantic του Ρίτσαρντ Μπράνσον να εκμεταλλευτεί εμπορικά τις διαστημικές πτήσεις. Το διαστημόπλοιο μεταφέρεται μέχρι κάποιο ύψος από άλλο αεροσκάφος, που ονομάζεται White Knight 2, το οποίο προσγειώθηκε κανονικά και με ασφάλεια.