Το Net Neutrality σημαίνει στα ελληνικά «ουδετερότητα στο διαδίκτυο» και είναι αρχή της ίσης πρόσβασης στην διακίνηση των δεδομένων, σύμφωνα με την οποία όλοι όσοι έχουν πρόσβαση στο internet πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο (χωρίς προτεραιότητα).

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών (FCC) των ΗΠΑ πριν λίγες ημέρες κατέθεσε πρόταση για μια σειρά νέων νόμων που θα αντικαταστήσουν τους παλιούς οι οποίοι έχουν καταπέσει στα δικαστήρια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο πλευρό των εταιριών

Ο Ρεπουμπλικάνος Γερουσιαστής αποκάλεσε την πρόταση του προέδρου των ΗΠΑ ως «Obamacare for the internet» παραλληλίζοντάς το με το πρόγραμμα υγείας του και στο twitter έγραψε «το internet δεν θα έπρεπε να λειτουργεί με την ταχύτητα της κυβέρνησης».


Οι δηλώσεις του Ομπάμα δεν άρεσαν καθόλου και στην Ένωση των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών (NCTA), η οποία δήλωσε έκπληκτη: «Η βιομηχανία παροχής διαδικτυακών υπηρεσιών στηρίζει έμπρακτα το ανοιχτό internet, την δομή του ως ανοιχτό internet και πιστεύει ότι η υπερ-νομοθέτηση με στόχο τον έλεγχο της ταχύτατα αναπτυσσόμενης τεχνολογίας δεν θα επηρεάσει θετικά την εξέλιξη της ελευθερίας στο διαδίκτυο».

Η δήλωση του Μπάρακ Ομάμπα

Πηγή: The Guardian