Μιλώντας σε συζήτηση στην αυστριακή τηλεόραση που μεταδόθηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είπε πως έχει «κάνει τα πάντα ώστε να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη κάτα τη διάρκεια της κρίσης και ό,τι ήταν δυνατό ώστε να διασφαλιστεί η ενότητα της Ευρωζώνης.
 
«Θεωρώ λοιπόν ως εκ τούτου ότι οι Έλληνες, για τους οποίους τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, γνωρίζουν καλά τι θα σήμαινε για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη λανθασμένη έκβαση των εκλογών» είπε μιλώντας στην εκπομπή.
 
«Δεν θέλω να εμπλακώ σε ζητήματα εθνικών εκλογών» τόνισε σε αυτό το σημείο, λέγοντας ωστόσο πως επιφυλάσσεται καθώς ακόμη και η διενέργεια πρόωρων εκλογών δεν είναι σίγουρη, εξαρτώμενη από τη διαδικασία για την προεδρική εκλογή. 
 
Επιπλέον, εκφράστηκε στη συνέχεια αρνητικά για το «ενδεχόμενο να βρεθούν ακραίες δυνάμεις στην ηγεσία», αποφεύγοντας έπειτα να απαντήσει αν θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ «ακραία δύναμη».
 
«Θα προτιμούσα η Ελλάδα να διακυβερνηθεί από ανθρώπους που έχουν όραμα και καρδιά για τους κοινωνικά αδύναμους στην Ελλάδα, και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί, και που αντιλαμβάνονται την αναγκαιότητα των ευρωπαϊκών διαδικασιών» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν. «Θα προτιμούσα γνώριμα πρόσωπα» είπε χαρακτηριστικά.