Με καταμετρημένο σχεδόν το 100% των ψήφων, το κόμμα του Πούτιν συγκεντρώνει ποσοστό 49,5% που του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία 13 εδρών στη Δούμα, συγκεντρώνοντας 238 έδρες στις 450 της ρωσικής Κάτω Βουλής, από 315 που κατείχε μέχρι σήμερα.

Δεύτερο το Κομμουνιστικό Κόμμα με 92 έδρες και με μεγάλη άνοδο. Ακολουθούν το κεντροαριστερό κόμμα «Δίκαιη Ρωσία» 64 και οι Εθνικιστές 56.

 «Οι ψηφοφόροι αρνήθηκαν την εμπιστοσύνη τους στις Αρχές και το Κρεμλίνο θα πρέπει να συνεργαστεί με την αντιπολίτευση», δήλωσε νωρίτερα ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ.

 Το 2007, η «Ενωμένη Ρωσία» ήλεγχε τα δύο τρίτα των εδρών της Δούμας, γεγονός που του έδωσερ την ευχέρεια να αλλάξει το σύνταγμα της χώρας. Ωστόσο, το εκλογικό αποτέλεσμα του δίνει μια ισχνή πλειοψηφία στην ρωσική Κάτω Βουλή.

Πτώση της συμμετοχής – Καταγγελίες για παρατυπίες

Περίπου το 60% των καταγεγραμμένων 110 εκατομμυρίων Ρώσων ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες, ποσοστό μειωμένο κατά 4% συγκριτικά με τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, οι καταγγελίες για παρατυπίες, νοθεία και βία είναι αρκετές.

Ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα μεταδίδουν ότι έγιναν περισσότερες από 100 συλλήψεις στην Μόσχα την Κυριακή. Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι οι περισσότεροι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή σε παράνομες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Επίσης δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και στην Αγία Πετρούπολη.

Ταυτόχρονα αναφέρεται ότι η ρωσική αστρυνομία δεν επέτρεψε σε ανεξάρτητους παρατηρητές να μεταβούν σε διάφορα σημεία της χώρας για να διαπιστώσουν το απρόσκοπτο της εκλογικής διαδικασίας.