Το πρωί της Δευτέρας (ώρα Νέας Υόρκης) είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου, την οποία θα μονοπωλήσει κατά κύριο λόγο η συζήτηση για την Ελλάδα.  Ο Πολ Τόμσεν θα παρουσιάσει και θα επεξηγήσει αναλυτικά στους εκπροσώπους των χωρών κάθε σημείο της 165σέλιδης έκθεσης, την οποία τους παρέδωσε την προηγούμενη βδομάδα, για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε αυτήν την έκθεση, σημείο-κλειδί είναι το αποτέλεσμα αλλά και ο χρόνος αποπεράτωσης των διαπραγματεύσεων για το πρόγραμμα συμμετοχής ιδιωτών πιστωτών στην αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.

Ο Π. Τόμσεν και οι συνεργάτες του θεωρούν ότι μόνο με την επίτευξη του στόχου μείωσης κατά 100 δισ. ευρώ που έχει τεθεί, το ελληνικό δημόσιο χρέος θα μπορέσει να καταστεί βιώσιμο προκειμένου, μετά από αυτό, το ΔΝΤ να δώσει την έγκριση του για το νέο χρηματοδοτικό πακέτο στήριξης της χώρας μας, όταν κατατεθεί το σχετικό αίτημα από την Ελλάδα.

Τα μέλη της τρόικας, σε πολυπληθή σύνθεση, μάλιστα, αναμένονται τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, για να εξετάσουν επιτόπου την κατάσταση και να συζητήσουν τις πιθανότητες για το νέο πρόγραμμα