«Αυτή την εβδομάδα διακυβεύονται το σταθερό μέλλον του ευρώ και κατά συνέπεια η οικονομική ανάκαμψη και η απασχόληση», ανέφερε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του. «Αυτό δημιουργεί την ανάγκη για την υιοθέτηση ενός πειστικού πακέτου μέτρων από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη Σύνοδο Κορυφής στις 8 και 9 Δεκεμβρίου», προσέθεσε.

«Πρέπει να υπάρξει ένα πολύ ισχυρό σήμα ότι η Ευρωζώνη μπορεί να λάβει αποφάσεις προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της οικονομικής σταθερότητας. Είναι σημαντικό οι ηγέτες της Ε.Ε. στην επικείμενη σύνοδο να λάβουν αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την επιβίωση της ζώνης του ευρώ καθώς και ότι δεν θα επιδεινωθεί η κατάσταση με την κρίση χρέους. Οι ακριβείς συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν, όμως είναι ξεκάθαρο ότι η Ευρώπη θα διολίσθαινε στην ύφεση, ενώ θα ετίθετο και σε κίνδυνο η επιβίωση της Ευρωζώνης στη σημερινή της μορφή».
 

Ικανοποίηση για την Ιταλία

Παράλληλα ο Όλι Ρεν εξέφρασε την ικανοποίηση του για το νέο πακέτο λιτότητας της Ιταλίας, χαιρετίζοντας το σχέδιο 3ετούς προϋπολογισμού του Μάριο Μόντι: «Το πακέτο αυτό αποτελεί είναι πολύ σημαντικό βήμα για την ενίσχυση των δημοσιονομικών και τη στήριξη της ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επίτροπος, που προσέθεσε ότι συνεχίζονται οι συνομιλίες σχετικά με το πώς θα μπορούσε να ενισχυθεί ο ρόλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην επίλυση της κρίσης.