Σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση της Deutsche Bank για τις οικονομικές προοπτικές στην ευρωζώνη, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ το 2012 αποτελεί μια πιθανή εξέλιξη μετά και από την τελευταία Σύνοδο της G20 στις Κάννες.

 Επίσης, η γερμανική τράπεζα ανέφερε ότι παράλληλα δεν αποκλείεται να υποβαθμιστεί η Γαλλία, εξαιτίας της καθυστέρησης στην εφαρμογή των μέτρων λιτότητας, λόγω των προγραμματισμένων εκλογών  για τον Απρίλιο του 2012.

Όσον αφορά την Ιταλία και την Ισπανία, η Deutsche Bank δεν αποκλείει το ενδεχόμενο προβλημάτων ρευστότητας, εξαιτίας του υψηλού κόστους δανεισμού των δύο χωρών και την επακόλουθη υποτίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Πάντως, σύμφωνα με τους αναλυτές, η ευρωζώνη δεν διατρέχει κίνδυνο κατάρρευσης στο άμεσο μέλλον.
«Η ΕΚΤ και πιθανώς οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως θα χρειαζόταν να απαντήσουν επιθετικά. Αυτό που θα διακυβευόταν, θα ήταν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και η μοίρα του ευρώ», εκτιμά η τράπεζα προσθέτοντας σε αυτές τις ανησυχίες και τους κινδύνους από τις ΗΠΑ.

«Εάν οι δημοσιονομικές περικοπές στις 23 Δεκεμβρίου δεν είναι επαρκείς ή εάν η ανάπτυξη κυμανθεί σε χαμηλότερα του προσδοκώμενου επίπεδο, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος υποβάθμισης των ΗΠΑ» αναφέρει.