Όπως εκτιμά, άλλωστε, ο ίδιος η επίτευξη συμφωνίας κολλάει κυρίως στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιηθεί, καθώς υπάρχει ομοφωνία σε αρκετά ζητήματα.
 
Όπως εξήγησε ο Μ. Σαπέν μιλώντας σε δημοσιογράφους, «υπάρχει συναίνεση με την Ελλάδα σε ζητήματα όπως το χρέος και ο αποκλεισμός 'κουρέματος'» τονίζοντας ότι το κύριο πρόβλημα στην επίτευξη συμφωνίας έγκειται στη διατύπωση. 
 
 

Συμφωνία επί της αρχής για παράταση
 

«Υπάρχει πρόβλημα στη φρασεολογία, μολονότι το νομικό εργαλείο δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο εκτός από παράταση του προγράμματος. Αυτό που ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης μας είπε, αυτό που εγώ έχω καταλάβει, είναι ότι συμφωνεί επί της αρχής με την παράταση του προγράμματος» δήλωσε ο Σαπέν.
 
Κατά τον ίδιο, η Ελλάδα θα μπορούσε να διατηρήσει τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5%, όχι όμως χαμηλότερα, για όσο διαρκεί η παράταση του προγράμματος. 
 
«Όλοι συμφωνούν με αυτό: έχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,5%, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα αυτή την περίοδο που να επιδεινώνει αυτό το πλεόνασμα», συμπλήρωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομικών.