Μιλώντας  στον ραδιοσταθμό «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει την νομιμοποίηση να εφαρμόσει το Μνημόνιο, ώστε να λάβει τη δόση που αντιστοιχεί στην τελευταία αξιολόγηση, καθώς ο ελληνικός λαός έδωσε άλλη εντολή στην κυβέρνηση.

«Δεν θα πάρουμε τη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχιση του Μνημονίου. Θα μπορούσαμε να την είχαμε πάρει. Να υπογράψουμε το mail Χαρδούβελη και να είχαμε τα λεφτά. Ο λαός δεν ψήφισε αυτό όμως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σχετικά με το ενδεχόμενο επιβολής ενός έκτακτου φόρου στους έχοντες, από ένα όριο εισοδήματος και πάνω, ο κ. Βαρουφάκης, τόνισε ότι σε περίπτωση που επιβληθεί η έκτακτη εισφορά, θα αφορά εκείνα τα στρώματα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ είχαν την οικονομική ευχέρεια να το πράξουν. «Η έκτακτη εισφορά αν επιβληθεί θα αφορά τα στρώματα εκείνα που δεν πλήρωναν φόρους, ενώ μπορούσαν».

Όσο για τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, περί λάθους επιστολής που εστάλη από την ελληνική κυβέρνηση, ο υπουργός Οικονομικών, σχολίασε ότι τα πράγματα «δεν είναι ακριβώς έτσι» όπως λέει ο Ολλανδός ομόλογος του.