του Ιάσονα Τριανταφυλλίδη

Θα προτιμούσα να έλεγε πως είναι προοδευτική. Βρίσκω πιο σημαντικό, όχι απλώς να το δηλώνει βέβαια κανείς, αλλά να είναι προοδευτικός, να κοιτάει μπροστά, να εισάγει ή να υποδέχεται τη νέα εποχή. Εν πάση περιπτώσει όμως, ας λέει ό,τι θέλει. Στο κάτω κάτω το θέμα είναι τι είσαι και τι δηλώνουν οι πράξεις σου και όχι τι δηλώνεις. Επ’ ευκαιρίας και άσχετα εντελώς, να πω εδώ, πως το περίφημο, «στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις», δεν το έχει πει ο Τσαρούχης, αλλά η Μαρίκα Κοτοπούλη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά θέλω να πω απλώς, πως θα ήθελα μια προοδευτική κυβέρνηση να καταργήσει τις παρελάσεις. Αυτό το ξεπερασμένο, παντού, πράγμα, που αναπτύχθηκε σε αυταρχικά -μαύρα ή κόκκινα- καθεστώτα, και που δε σημαίνει τίποτα. Ειδικά εν έτει 2015. Θα ήθελα να έχει κάποιος το καλό γούστο, αλλά και τη λεβεντιά, να καταργήσει τις παρελάσεις και ειδικά μία κυβέρνηση που θέλει να λέγεται προοδευτική. Αντί γι’ αυτό, μετά την παρέλαση, στις 25 Μαρτίου, θα έχουμε γλέντια και χορούς στο Σύνταγμα. Ο καθένας βέβαια, κάνει αυτό που θέλει, αυτό που μπορεί, ή και τα δύο. Και ξέρω ότι πολλοί μπορεί και να διαφωνήσουν μαζί μου. Αλλά ήλπιζα, πως κάτι τέτοιο δεν θα το ’βλεπα.

Εθνική αξιοπρέπεια έχουν οι άνθρωποι και οι λαοί, που δε χρωστάνε, και που κρατάνε το λόγο τους. Οι χοροί και τα πανηγύρια, οι παρελάσεις και τα τραλαλά δεν είναι για καλό…