«Μπορώ να κάνω την κριτική μου για τον Τσίπρα. Δεν έχουμε αυτό το περιθώριο», πρόσθεσε η βουλευτής της ΝΔ, επαναλαμβάνοντας ότι απαιτείται εθνική συμφωνία. 

«Έχουμε υποχρέωση να αναζητήσουμε πηγές συμφωνίας», επισήμανε. «Ποτέ δεν θα συμφωνήσουμε στο θέμα του Ξηρού. Ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα που αγγίζουν την ύπαρξη της Ελλάδος, της Δημοκρατίας μας», σημείωσε.

«Τα περισσότερα κόμματα θέλουν την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Αναμετριόμαστε με την ιστορία

 
«Εμείς οι 300 αναμετριόμαστε με την ιστορία», ανέφερε, για να εξηγήσει στη συνέχεια: «Μιλάω για το επόμενο 15νθήμερο».

«Αύριο το πρωί, τα αποτελέσματα της απόφασής μας θα έχουν συνέπειες στις ζωές μας και στις ζωές των παιδιών μας», εξήγησε.

 

Δεν έχει άλλοθι ο Τσίπρας


Σχετικά με τις εσωκομματικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι κυρίαρχος στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα».

«Οι προτάσεις της κυβέρνησης θα γίνουν δεκτές από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Άλλοθι δεν έχει ο κ. Τσίπρας», σχολίασε.

Σε ερώτηση για τη στάση της ΝΔ απέναντι στους δανειστές είπε: «Δεν θέλουμε να συμφωνήσουμε με τους δανειστές».  Διευκρίνισε ταυτόχρονα, ότι «στις 20 Φεβρουαρίου η χώρα μπορούσε να έχει πάρει την καλύτερη συμφωνία».

 

Φιλέλληνας ο Σόιμπλε


Σε ερώτηση για τις πολιτικές αντιθέσεις της γερμανικής κυβέρνησης  Η πρώην υπουργός της ΝΔ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι « ο Β. Σόιμπλε είναι βασικά φιλέλληνας» και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολιτικοί στο Βερολίνο, οι οποίοι μισούν την Ελλάδα.. Μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί.


Υπερήφανη για την κυβέρνηση Καραμανλή


Για τη διακυβέρνηση Καραμανλή, τόνισε: «Είμαι υπερήφανη, γιατί η κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή είχε το θάρρος να δει τον ελληνικό λαό στα μάτια πριν τις εκλογές. Το είπαμε. Καταλήξαμε στο Καστελόριζο».

«Ήμαστε λάθος όταν λέγαμε τα σκίσαμε τα μνημόνια», παραδέχτηκε στη συνέχεια. «Ο κόσμος προτιμά να του πεις την αλήθεια. Παρά αυτό που του έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα σκίσω τα μνημόνια», επισήμανε.


Θέλω να ξαναδώ τη ΝΔ μεγάλη

Για την πορεία της ΝΔ, είπε: «Θέλω να ξαναδώ την παράταξή μου μεγάλη και σύγχρονη». «Η παράταξη πρέπει να ξεκαθαρίσει το ιδεολογικό της πρόσημο», σημείωσε.

«Η ΝΔ είναι η Κεντροδεξιά. Οφείλει να εκφράζει τη μεσαία τάξη. Έχει σχεδόν εξαφανιστεί σήμερα αυτή η τάξη. Αυτούς είμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε», τόνισε.

Καμία σχέση με τη Siemens

«Δεν είχα σχέση με τη Siemens. Με τον Χριστοφοράκο είχα, επειδή ήταν συμμαθητής μου. Έφαγα λάσπη», σημείωσε η Ντ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο σκάνδαλο με τον γερμανικό κολοσσό τηλεπικοινωνιών.  

«Καταψήφισα τον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρόκειται για σκάνδαλο που πρέπει να εξεταστεί σε βάθος. Αν υπάρχει προσθετικό στοιχείο, να το φέρουν», εξήγησε.

«Δεν έχω 20 χρόνια στην πολιτική για να βγαίνει ο εκάστοτε τύπος και να επιτίθεται στην τιμή και την υπόληψή μου», πρόσθεσε.

Γιατί μπήκα στην πολιτική

«Με τη δολοφονία του Παύλου μπήκα στην πολιτική», ανέφερε, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την οικογενειοκρατία.

«Οικογένειες πολιτικές υπάρχουν σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε. «Μεγαλώνεις σε πολιτικό περιβάλλον. Ο Κυριάκος και εγώ, μεγαλώσαμε με το πάθος αυτό», εξήγησε. 
 

Ολόκληρη η συνέντευξη της πρώην υπουργού στο TPP: