του Μέτοικου

Επειδή ωστόσο σε λίγες ημέρες, όταν τα χοντροκομμένα επικοινωνιακά κόλπα εξασθενίσουν και το τοπίο αρχίσει να ξεκαθαρίζει, πολλοί θα είναι εκείνοι που θα ξεχάσουν τις ανοησίες που λένε και γράφουν επί μήνες και θα υποδυθούν τους διορατικούς αναλυτές ή τους προφήτες, διατυπώνω σήμερα την ακόλουθη πρόβλεψη (συνεπή προς παλιότερα δημοσιευμένες εκτιμήσεις μου) και θα κριθώ:

  • Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών θα υπάρξει, με περαιτέρω υποχωρήσεις, μεγαλύτερες από την κυβέρνηση και μικρότερες από την πλευρά των ονομαζόμενων εταίρων
  • Πιθανότατα δεν θα καλύψει με ενιαίο τρόπο όλα τα θέματα, και η ολοκλήρωση της θα γίνει σε στάδια

Δεν αναφέρομαι τώρα στο πόσο θετική ή όχι θα είναι η προοπτική της για την χώρα, διότι αυτό θα αποτελέσει – ως συνήθως – προφανές αντικείμενο διαφωνιών, ανάλογα με την πολιτική προέλευση των σχολιαστών.

Αναλαμβάνω τέλος εγώ το όποιο ρίσκο για την παραπάνω πρόβλεψη, ενημερώνω όμως πως το TPP και ο Κώστας Εφήμερος δεν θα αποζημιώσουν εκείνους που βασιζόμενοι στα γραφόμενα μου θα τζογάρουν σε χρηματιστηριακά προϊόντα!

Άλλωστε “η πρόβλεψη είναι πολύ δύσκολη (υπόθεση), ιδίως αν αφορά το μέλλον”…** 

Υ.Γ. Γνωρίζω πως μόνον κατά το ήμισυ τήρησα την υπόσχεση που έδωσα με την προηγούμενη, μακροσκελή  Άποψη, ότι αυτή δηλαδή που θα ακολουθούσε θα ήταν “κάτι πιο σύντομο και πνευματώδες”. Ως προς την συντομία το παράκανα, για το 'πνευματώδες' θα περιμένετε.

————————

* Το γνωμικό, με μικρές παραλλαγές, αποδίδεται στους Abraham Lincoln, Peter Drucker και Alan Curtis Kay

**  Niels Henrik David Bohr