Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών, ξεκαθάρισε πως όποια κυβέρνηση και αν προκύψει θα εφαρμόσει την αντιλαική πολιτική του μνημονίου.
«Το debate δεν χρειαζόταν στον ελληνικό λαό για να βγάλει συμπεράσματα. Είδαμε μνημόνιο και από το έναν και από τον άλλον. Στα ισοδύναμα και το παράλληλο πρόγραμμα, κανείς από τους δύο δεν δεσμεύθηκε για τίποτα. Πρέπει ο καθένας να σταθμίσει την ψήφο του παίρνοντας υπόψη την εμπειρία του
Το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης είναι προκαθορισμένο και αυτό είναι το 3 μνημόνιο που προστίθεται στα άλλα δύο. Θα έχουμε ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι ή και ΑΝΕΛ που θα εφαρμόσουν το πρόγραμμα»

Ο κόσμος έχει καταλάβει ποια είναι η ΕΕ

Όπως τόνισε ο κ. Παφίλης, η κριτική που ασκήθηκε στο ΚΚΕ  για την επιλογή του να μην συμπαραταχθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιανουαρίου και επεσήμανε πως έχει ξεσκεπαστεί ο ρόλος της ΕΕ

«Είναι άδικο να μας λένε ότι ακολουθούμε την λογική του ώριμου φρούτου, εμείς ήμασταν μπροστά στις κινητοποιήσεις. Δεχθήκαμε πίεση από τον κόσμο που μας έλεγε να πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ για να κάνουμε κάτι καλύτερο. Είπαμε πως θα φέρει και καινούρια μνημόνια και προκαλέσαμε θυμό σε έναν αριστερό προοδευτικό κόσμο, που περίμενε άλλα πράγματα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα και μπορεί να κρίνει ο καθένας αν αντισταθήκαμε δίκαια ή άδικα στις απαιτήσεις του κόσμου, δεν δεχθήκαμε και είχαμε τονίσει πως είναι παγίδα.

Τα αντικειμενικά στοιχεία είναι πως έχουμε ένα σύστημα που λειτουργεί με σιδερένιους νόμους, δεύτερον  έχουμε την ΕΕ, θα άλλαζε την πολιτική της η ΕΕ επειδή θα συμμετείχε το ΚΚΕ. Εντός της ΕΕ ο καπιταλιστικός δρόμος είναι δεδομένος.  Θυμάμαι ότι ο Τσίπρας στις ΗΠΑ είπε πως με τη δική τους πολιτική, όχι μόνο δεν θα χάσουνε, αλλά θα κερδίσουν.

Ο κόσμος πλέον βλέπει τι είναι η ΕΕ, δεν μπορεί να έχει ελπίδες ότι αλλάζει, όπως έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια νύχτα το σύστημα αυτό έδειξε το αποκρουστικό του πρόσωπο και τα πήρε όλα από τον λαό. Αυτό το σύστημα δεν θέλει και δεν μπορεί να δώσει φιλολαϊκή λύση».

Θέλουμε λαϊκή εξουσία και κόκκινο νόμισμα

Αναφερόμενος στους στόχους του ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ότι το θέμα είναι να υπάρξει ανατροπή με τον λαό στο προσκήνιο, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι το ποιός θα έχει την οικονομία στα χέρια του

«Εμείς λέμε πως κάθε χώρα πρέπει να παλέψει να αλλάξει για να δημιουργηθεί μια Ευρώπη της ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στο δίλλημα ευρώ ή δραχμή απαντάμε λαϊκή εξουσία, λαϊκή οικονομία και κόκκινο νόμισμα που μπορούμε να το πούμε όπως θέλουμε. Δεν αλλάζει κάτι με την απλή αλλαγή του νομίσματος. Σχέδιο έχει μόνο το ΚΚΕ και αυτό φαίνεται στην πράξη. Ζήσαμε τα παραμύθια του ΣΥΡΙΖΑ να καταρρέουν και τώρα ακούμε τα ίδια από τη Λαϊκή Ενότητα. Υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες. Έχουμε πλούτο, έχουμε καταρτισμένο δυναμικό, έχουμε σοβαρή γεωστρατηγική θέση. Να μη μασάει ο κόσμος, τι φοβάται; Αφού αυτός παράγει.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανεξάρτητα πως έντυσε τη ρητορική του, είχε στην ουσία του οικονομία του κεφαλαίου, έλεγε για υγιή επιχειρηματικότητα, έλεγε για ΣΔΙΤ, έλεγε για κοινωνική οικονομία. Το θέμα είναι ποιός έχει την οικονομία στα χέρια του. Αυτό το δείχνει η ίδια η πραγματικότητα και ο κόσμος πρέπει να προβληματιστεί. Πιστεύω πως θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που θα κυβερνήσει εφαρμόζοντας το μνημόνιο.

Πρέπει να υπάρξει μια δύναμη που θα μπορέσει να δημιουργήσει λαϊκή συμμαχία προς την ανατροπή, να δημιουργηθεί ένα μεγάλο λαϊκό κίνημα για να τους αποκρούσουμε, να διεκδικήσουμε και ανοίξουμε δρόμους για ριζικές αλλαγές. Ο λαός έχει πλέον πείρα και μπορεί να κρίνει. Υπάρχει πλέον πάρα πολύς κόσμος που έχει ανοικτά τα αυτιά του στις προτάσεις του ΚΚΕ».

Κρινόμαστε από την τάξη που στηρίζουμε και τις προβλέψεις μας

Σύμφωνα με τον κ. Παφίλη, το ΚΚΕ δεν έχει τον ρόλο της Κασσάνδρας και το ότι δικαιώνεται οφείλεται στη μελέτη του για τις εξελίξεις. Παράλληλα, τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να διαβάζει και να κρίνει τα όσα λέει το ΚΚΕ και να μην έχει στο μυαλό του την εικόνα που του παρουσιάζουν.

«Δεν κάνουμε την Κασσάνδρα και δεν μας αρέσει ο ρόλος. Το κάθε κόμμα κρίνετε από τα ποια τάξη στηρίζει και παρά τις αδυναμίες δεν μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς πως δεν είμαστε δίπλα στον λαό και τους εργαζόμενους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ένα κόμμα επίσης κρίνετε με βάση τις προβλέψεις του. Είχαμε προειδοποιήσει για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και τα μνημόνια που φέρνουν. Ποιός δικαιώθηκε; Από το 1997 είχαμε πει ότι θα ξεσπάσει μεγάλη κρίση στην ΕΕ. Αναλύουμε πολιτικά, δικαιωνόμαστε και υπερασπιζόμαστε τον λαό γι' αυτό και πιστεύουμε πως πρέπει να μας στηρίξει ο κόσμος, παρά τις όποιες διαφωνίες του
Δημοκρατία σημαίνει ποιός κατέχει τον πλούτο, ότι το κάθε παιδί που γεννιέται έχει τις ίδιες δυνατότητες και τα ίδια δικαιώματα, κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς σήμερα. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι η αστική δημοκρατία. Πάντα θα υπάρχει μεγάλη αδικία εντός της αστικής δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ έχει φρέσκο λόγο. Οι αστοί δημοσιογράφοι χειραγωγούν την κοινή γνώμη, γι ' αυτούς η δημοσιογραφία σημαίνει άλλα πράγματα. Είναι απίστευτη η διαστρέβλωση που γίνεται στις θέσεις του ΚΚΕ και έτσι η κοινωνία αποκτά μια στρεβλή αντίληψη για πάρα πολλά πράγματα, για αυτό καλούμε τον κόσμο να διαβάζει και να κρίνει αυτά που λέμε εμείς οι ίδιοι».

Τα στελέχη της ΛΑΕ δεν έχουν βγει να ζητήσουν συγγνώμη

Ερωτηθείς για τη Λαϊκή Ενότητα, τόνισε πως τα στελέχη της δεν προειδοποίησαν τον λαό για αυτά που έρχονται αν και ήξερα τι ακολουθεί

«Η Λαϊκή Ενότητα έχει στελέχη που ήξεραν και έβλεπαν ποια είναι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και έλεγαν ότι η κυβέρνηση τους δεν θα υπογράψει νέα μνημόνια. Δε λένε το στοιχειώδες, ότι έκαναν λάθος και εγκλώβισαν τον λαό, αλλά θέλει και ψυχή να το παραδεχτείς. 7 μήνες στην κυβέρνηση, είδατε να λένε τίποτα όταν υπέγραψε ο Τσίπρας το μνημόνιο είδατε να λένε τίποτα ή όταν έφερε τις 46 σελίδες, μίλησε κανείς. ΟΙ ΠΝΠ που άδειασαν τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν και την υπογραφή Λαφαζάνη.

Η κ. Κωνσταντοπούλου που είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών γιατί ενώ υποχρεούνταν να βάλει την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για τα μνημόνια να συζητηθεί, γιατί δεν το έκανε; Κάναμε δύο προτάσεις νόμου. Ενώ τις καταθέσαμε, δεν ήρθαν ποτέ να συζητηθούν στη Βουλή. Γιατί; Αν δεν φύγεις από την ΕΕ, δεν γίνεται να κάνεις κάτι, πρέπει να έχεις σχέδιο. Τι θα κάνεις την άλλη μέρα αν δεν φύγεις από την ΕΕ, θα τυπώνεις χρήμα έτσι απλά; Αυτά είναι κοροϊδίες».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Θανάση Παφίλη: