Ερωτηθείς για το διακύβευμα των εκλογών, δήλωσε πως «σε ένα μεγάλο μέρος του κόσμος δημιουργείται η εντύπωση ότι οι εκλογές είναι διαδικαστικού χαρακτήρα που θα αναδείξουν νικητή που θα εφαρμόσει έτσι κ αλλιώς μνημόνιο, άποψη την οποία εγώ δεν συμμερίζομαι».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την παλαιολιθική Αριστερά

Αναφερόμενος στην προεκλογική προμετωπίδα του ΣΥΡΙΖΑ, περί το νέου που έρχεται για να φύγει το παλιό, ισχυρίστηκε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει μια παλαιολιθική Αριστερά και πρόσθεσε πως τους τελευταίους μήνες ο κ. Τσίπρας χρέωσε 90 δια. επιπλέον τη χώρα.

«Δεν κυβερνούσαμε εμείς και το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 40 χρόνια, κυβερνούσαμε εμείς ή το ΠΑΣΟΚ. Με το ΠΑΣΟΚ συγκυβερνήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια. Τα τελευταία 40 χρόνια δεν έγιναν μόνο αρνητικά. Ο Τσίπρας σε 7 μήνες χρέωσε 90 δισ. παραπάνω την πατρίδα. Το καινούριο που αυτοονομάζεται ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια παλαιολιθική αριστερά, μεσοπολεμική. Τι οικονομικά αποτελέσματα είχε το δικό του νέο;

Έλεγε πριν τον Γενάρη ότι θα αυξήσει το εισόδημα, τους μισθούς, τις συντάξεις και διάφορα άλλα που δεν υλοποίησε. Είναι εξαιρετικά δύσκολη η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαστε σε μια κατάσταση που πρέπει να έχουμε συναινέσεις, με το να παίζουμε κουτουλιές μεταξύ μας, οδηγούμαστε σε αδιέξοδο».


Τεράστια λάθη ΣΥΡΙΖΑ σε προσφυγικό – μεταναστευτικό

Όπως τόνισε ο ν. Δένδιας, τα λάθη που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ και η Τασία Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα ήταν τεράστια. Παράλληλα, τόνισε ότι η Κομισιόν συνεχάρη την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε για την επιχείρηση Ξένιος Διας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταλάβει τα τεράστια λάθη του και της κ. Χριστοδουλοπούλου στο μεταναστευτικό. Για το μεταναστευτικό, η διαδικασία ταυτοποίησης είναι πολύπλοκη, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για αριθμούς, δεν μπορούμε να εξακριβώσουμε τον αριθμό των προσφύγων, αν και σίγουρα υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός στη χώρα μας. Η Κομισιόν μας συνεχάρη για τον Ξένιο Δια, δεν ήταν σκούπα. Μας επισκέφθηκαν κάνοντας συνεχείς επιθεωρήσεις στη χώρα. Θεωρώ ιερά τα δικαιώματα των προσφύγων, δημιουργήσαμε κατά τη θητεία μου την πιο σύγχρονη υπηρεσία ασύλου στην Ευρώπη. Άλλο αυτό και άλλο να καλούμε όλους τους παράνομους μετανάστες στην Ευρώπη.

Η έννοια του προαναχωρησιακού στρατοπέδου προϋποθέτει ότι μπορείς να τον στείλεις πίσω, αλλά δεν μπορούσαμε να ταυτοποιήσουμε πολλούς από αυτούς, δεν μπορούσαμε να τους κρατήσουμε για πάντα εδώ»

Υποδειγματικός χώρος η Αμυγδαλέζα 

Σχετικά με τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, τόνισε πως επί των ημερών του λειτουργούσε υποδειγματικά.

«Η Αμυγδαλέζα επί των ημερών μου ήταν υποδειγματική, είχαμε επιθεωρήσεις  κάθε μήνα, επιθεωρούνταν τα πάντα και στο φαγητό και την καθαριότητα. ήταν παράδειγμα κλειστών δομών. Μέχρι τον Ιούνιο του 2014, τα πράγματα δεν είχαν καμία σχέση με τα όσα μας προσάπτει η κ. Χριστοδουλοπούλου. Η καταδίκαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ήταν για τα αστυνομικά τμήματα και όχι για την Αμυγδαλέζα».

Ανυπόστατες οι κατηγορίες του Guardian

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα του βρετανικού Guardian, σχετικά με βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, υπογράμμισε πως δεν υπήρξαν ποτέ σβησίματα τσιγάρων σε σώματα κρατουμένων.

«Οι κατηγορίες στον Guardian ήταν ανυπόστατες, ο γκάρντιαν είχε πηγή πληροφόρησης που είχε σχέση με συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν έγινε βασανισμός με σβήσιμο τσιγάρου σε κρατούμενους. Ας δούμε το πως ορίζεται ο βασανισμός, μιλάγανε για πιθανή χρήση taser και όχι για σβήσιμο τσιγάρου σε ανθρώπους. Κάθε βασανισμός είναι κατακριτέος, ωστόσο έχει διαφορά το ένα με το άλλο. Στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχε θέμα με τη ΧΑ και την εποχή εκείνη έγιναν υπερβολικές ποινικές διώξεις ακόμα και εναντίον αστυνομικών για μικροπράγματα, όπως το γιατί είχαν μια σφαίρα παραπάνω που δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν. Δεν λέω ότι η αστυνομία είναι τέλεια, ωστόσο έκανε όσο καλύτερα γινόταν τη δουλειά της»

Ήρθαμε σε σύγκρουση με τη χουντική Δεξιά

Ερωτηθείς για την επαφή με το χώρο του κέντρου, που φάνηκε να χάνεται από τη ΝΔ, ο κ. Δένδιας επεσήμανε πως με την παρουσία του Ευάγγελου Μεϊμαράκη στην ηγεσία, ξεκαθάρισαν τα ιδεολογικά όρια του κόμματος, το οποίο είχε έρθει σε σύγκρουση με τη χουντική δεξιά επί Καραμανλή

«Το πιστεύω πως αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πάμε σε επαναληπτικές εκλογές. Δεν ξέρω αν θα είμαι υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ. Πιστεύω πως μετά τη μεγάλη μας ήττα τον Γενάρη θα έπρεπε να κάνουμε συνέδριο και να ξεκαθαρίσουμε τη θέση μας στην κοινωνία και δεν το κάναμε. Έχουμε ξεκαθαρίσει τα ιδεολογικά μας όρια με την υπάρχουσα ηγεσία.

Φοβούμουν ότι κινδυνεύουμε να πασοκοποιηθούμε, φοβόμουν πως θα χάναμε την επαφή μας με το κέντρο, αυτό το αποσόβησε ο Μειμαράκης. Ξέρετε, είχαμε έρθει σε σύγκρουση με τη χουντική δεξιά επί Καραμανλή»