Μιλώντας στην ιστοσελίδα Mediapart, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αποκάλυψε ότι «Με τον Αλέξη λέγαμε κάθε μέρα, μήνας μπει, μήνας βγει ότι θα παραιτηθούμε αν μας υποχρεώσουν να αποδεχθούμε ακόμα ένα δάνειο, ένα δάνειο-φονιά που θα μας γονάτιζε οικονομικά, ότι θα παραδίδαμε τα κλειδιά των υπουργείων μας στην αντιπολίτευση και θα λέγαμε: Το έχετε ξαναϋπογράψει, το αποδέχεστε, ορίστε και τα κλειδιά», συμπληρώνοντας ότι τελικά ο Πρωθυπουργός δεν έκανε αυτή την επιλογή.

Ο κ. Βαρουφάκης, συμπλήρωσε, πως μετά τη Σύνοδο της Ρίγας στις 27 Απριλίου, είχε πλέον αντιληφθεί την προσπάθεια απαξίωσής του, ενώ αναφερόμενος στον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, σημείωσε ότι «Αν δείτε τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, ιδιαίτερα στην τριμερή με τη Μέρκελ και τον Τσίπρα, διαπιστώνεται ότι βρισκόταν εκεί, ήταν παρών αλλά δεν έπαιξε κανένα ρόλο. Και αυτό είναι κάτι που οι Γάλλοι πρέπει να το μάθουν».

Μιλώντας για το σχέδιο Β, ο πρώην υπουργός τόνισε ότι «δεν ήταν κάτι το παράλογο ή το άτιμο ή το εγκληματικό, αλλά απλά ένα σχέδιο που θα τιμωρούσε όσους θα τιμωρούσαν την Ελλάδα με το κλείσιμο των τραπεζών».

Τέλος, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιτέθηκε για ακόμη μια φορά στην πολιτική που ασκήθηκε εναντίον της Ελλάδας, χαρακτηρίζοντάς την «πολιτική του 19ου αιώνα». «Μας συνέτριψαν έναν υπερήφανο λαό για να υποδείξουν σε άλλους περήφανους λαούς ότι η αντίσταση δεν είναι καλό πράγμα».