Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε το ΠΑΜΕ, το οποίο κάλεσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να σημάνουν γενικό πανελλαδικό-πανεργατικό απεργιακό ξεσηκωμό. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ξεκίνησε από τις 10 π.μ. στην πλατεία Ομονοίας με μαζική συμμετοχή συνταξιούχων, εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών.
 


 


«Ενάντια στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης» είναι το σύνθημα στο απεργιακό κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας, της οποίας η προσυγκέντρωση ξεκίνησε από τις 10.30 στο Πολυτεχνείο στην Πατησίων. 

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρωτοβάθμια σωματεία είχαν προσυγκέντρωση στο Μουσείο από την ίδια ώρα. Συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου κάλεσαν επίσης στο Μουσείο.

«Είμαστε εδώ, γιατί εδώ και δέκα χρόνια παλεύουμε για να μην πουληθεί ο ΟΛΠ. Θα φτασουμε μέχρι τέλους, γιατί έχουμε δίκαιο», δήλωσε στο ThePressProject διαδηλωτής, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Λιμενεργατών.

Η Λαϊκή Αντίσταση ΑΑΣ είχε προσυγκέντρωση στις Πατησίων και Χαλκοκονδύλη, επισημαίνοντας ότι το δικαίωμα στην ασφάλιση που βρίσκεται σε ευθεία βολή είναι για όλους τους εργαζόμενους.

Κατά τη διάρκεια της πορείας σημειώθηκε ένταση στην Πλατεία Κλαυθμώνος και αργότερα στην Πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα περίπου 30 κουκουλοφόρων που βρέθηκε μέσα στην πορεία, πέταξε πέτρες και μολότοφ με τα ΜΑΤ να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών.
 


Η ένταση δεν εξαπλώθηκε και στην υπόλοιπη πορεία, η οποία συνεχίστηκε μέχρι τα Προπύλαια όπου και διαλύθηκε. 
 

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Όσον αφορά τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, πραγματοποιούν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Με προσωπικό ασφαλείας θα κινηθούν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή 78Ν «ΚΤΕΛ – ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά από τις 10.10 το βράδυ έως τις 6.25 το πρωί. Επίσης θα κινηθεί ένα ειδικά διασκευασμένο λεωφορείο για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ στην πρωινή και ένα στην απογευματινή βάρδια.

Καθηγητές, ναυτικοί, υγειονομικοί 

Στην απεργία συμμετέχει και η ΟΛΜΕ, καθώς επίσης και η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας να μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης ώς τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Στην απεργία συμμετέχει και η ΠΟΕ-ΟΤΑ και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Αποχή ανακοίνωσαν και οι δικηγόροι της Αθήνας αντιδρώντας στις αλλαγές στο Ασφαλιστικό και στην επικείμενη εφαρμογή του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Οι δημοσιογράφοι σε όλα τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ, έκαναν απεργία την Τετάρτη.