Η πρώτη συνάντηση αφορά στη διακυβερνητική διάσκεψη Ελλάδας – Ισραήλ που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Ιανουαρίου στην Ιερουσαλήμ με επικεφαλής τους πρωθυπουργούς Τσίπρα και Νετανιάχου και τη συμμετοχή 10 υπουργών από κάθε πλευρά. Την επόμενη μέρα, 28 Ιανουαρίου θα ακολουθήσει τριμερής στη Λευκωσία, μεταξύ του προέδρου Ν.Αναστασιάδη, του Αλέξη Τσίπρα και του Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Στην επίσκεψη θα μετάσχουν ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς, Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς, Ενέργειας Π.Σκουρλέτης, Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας, Υποδομών Χρ.Σπίρτζης, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Ε.Κουντουρά, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας, ο αναπληρωτής υπουργός Ερευνας και Τεχνολογίας Κ.Φωτάκης και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. Οι αντίστοιχοι υπουργοί θα συμμετάσχουν από ισραηλινής πλευράς.

Στη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφούν συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας, ενώ κατά την ολοκλήρωση των εργασιών θα υπάρξει κοινή ανακοίνωση και ξεχωριστή δήλωση για την συνεργασία στον τομέα της καινοτομίας.

Η τριμερής διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου -Ισραήλ

Στην τριμερή διάσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Τουρισμού κι Ενέργειας και από τις τρεις πλευρές. Εκτός από την ενέργεια και τον τουρισμό, θα συζητηθούν επίσης θέματα μετανάστευσης, ασφάλειας, καινοτομίας, περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτινων πόρων, ασφάλεια, τρομοκρατία. Στο τέλος θα υπάρξει κοινή δήλωση των τριών πλευρών.

Μία μέρα πριν από την έναρξη των διασκέψεων, στις 26 Ιανουαρίου, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μοσέ Γιαλόν, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Π.Καμμένο για να συζητήσουν τον προγραμματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας των δύο χωρών.