Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων, η ενίσχυση της κατάρτισής και η συμβουλευτική καθοδήγηση των 3.000 νέων ανέργων. Η διάρκεια είναι 380 ώρες και περιλαμβάνει γνώσεις σε θεωρητικό αλλά και πρακτικό επίπεδο για τους ωφελουμένους.

Ο ΣΕΠΕ μέσω δράσεων δημοσιοποίησης του προγράμματος, θα προσεγγίσει τις επιχειρήσεις, ώστε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την προσφορά θέσεων Πρακτικής Άσκησης. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας edu.sepe.gr, με προθεσμία υποβολής της αίτησης μέχρι και 31/3/2016.

Τo αντικείμενο κατάρτισης αφορά στις ειδικότητες: Τεχνικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Δικτύων (Computer & Network Technician), Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού (Software Specialist), Ειδικός Σχεδιασμού Ιστοσελίδων και Εφαρμογών (Web & Mobile Specialist), Προγραμματιστής Βάσεων Δεδομένων (Database Developer), Τεχνικός Ασφάλειας Συστημάτων Πληροφορικής (IT Security Specialist). Με τη λήξη του προγράμματος, θα υπάρξει Πιστοποίηση των δεξιοτήτων.

Με πληροφορίες από naftemporiki.gr