Επιστήμονες από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια (Caltech) και ερευνητές του πειράματος LIGO (Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory – Παρατηρητήριο Βαρυτικών Κυμάτων Μέσω Συμβολόμετρου Λέιζερ) συζητούν σχετικά με την πρόσφατη ανακάλυψη ανεπαίσθητων ρυτιδώσεων στον «ιστό» του χωροχρόνου, τα οποία δημιουργήθηκαν από την σύγκρουση δύο μαύρων οπών, περίπου 1,3 δισ. έτη φωτός μακριά. (Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα)

 
Ο Thomas F. Rosenbaum και η Fiona A. Harrison από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια ξεκινούν με εισαγωγικές παρατηρήσεις ενώ στη συνέχεια ο «γκουρού» της Αστροφυσικής, ομότιμος καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής, Kip Thorne μαζί με τον καθηγητή Φυσικής, Barry Barish παρουσιάζουν το ιστορικό πίσω από το πείραμα LIGO.

Για την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων και την επιστήμη συζητούν ο επικεφαλής ερευνητής του πειράματος LIGO στο Hanford, Mike Landry, ο καθηγητής Φυσικής Alan Weinstein και η Επίκουρος Καθηγήτρια Αστρονομίας Mansi Kasliwal.

Τέλος, πριν την συνεδρία ερωτήσεων – απαντήσεων που ακολουθεί τις παρουσιάσεις, η Μεταδιδακτορική Υπότροφος Anamaria Effler από το Παρατηρητήριο LIGO στο Livingston, η καθηγήτρια Φυσικής Rana Adhikari και ο επικεφαλής επιστήμονας του LIGO, Stan Whitcomb, παρουσιάζουν την «θαυματουργή μηχανή» και το μέλλον της.


Δείτε παρακάτω, το βίντεο του διευθυντή του Εργαστηρίου LIGO του Caltech, David Reitze για την ανίχνευση των βαρυτικών κυμάτων.

Δείτε ΕΔΩ ξανά την ανακοίνωση της ανακάλυψης των βαρυτικών κυμάτων
Δείτε ΕΔΩ την εκδήλωση για τα Bαρυτικά Kύματα στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ι.Β.

https://youtube.com/watch?v=5s5NgZchlHs%3Fautoplay%3D1