του Κώστα Εφήμερου

Η υπόθεση έχει ως εξής: Η δημοσιογράφος Ελένη Ηλιοπούλου η οποία είναι και ιδρύτρια του zoosos.gr, ιστοσελίδας ενεργοποίησης της κοινωνίας για τη συμπεριφορά απέναντι στα αδέσποτα ζώα, ενημέρωσε μια εσωτερική ηλεκτρονική λίστα της ομάδας «σωματεία συντονιστικής» που αποτελείται από φιλοζωικά σωματεία της ομοσπονδίας για το ρόλο του δικηγόρου που συνεργάζεται με την Πανελλήνια Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, στην δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφέροντας ότι είναι «άνθρωπος της εμπιστοσύνης των Νεοναζί» και σε άλλο σημείο το συμπέρασμα ότι «στη χώρα μας αν σε εμπιστεύονται σημαίνει ότι είσαι ένας από αυτούς».

Αυτό εξόργισε τον κύριο Άγγελο Αγγελέτο που σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά ανέλαβε την υποστήριξη της Ελένης Ζαρούλια παρόλο που έχει αντίθετες πολιτικές απόψεις «γνωρίζοντας τον χαρακτήρα και το ήθος της» και αυτό μάλιστα παρόλο που ο ίδιος ιδεολογικά βρίσκεται «στο χώρο της κομμουνιστικής αριστεράς» και στην Ιταλία έχει το παρατσούκλι «Κόκκινος Κόμης».

Ως αποδεικτικά(;) στοιχεία της αριστεροσύνης του προσφέρει επίσης ότι ο αδελφός της μητέρας του, Ιωάννης Δενδρινός εκτελέσθηκε από τους Ναζί και ο παππούς του ήταν παρασημοφορημένος ήρωας του Ελ Αλαμέιν. Ο κύριος Αγγελέτος πιστεύει προφανώς ότι η αριστεροσύνη είναι κάποια κληρονομική ασθένεια (την ίδια από την οποία είχε προσβληθεί και ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ).

Ο κύριος Αγγελέτος όμως δεν προσπαθεί πρώτη φορά να τρομοκρατήσει την δημοσιογράφο αφού όπως παραδέχεται ο ίδιος στην μήνυση όταν πληροφορήθηκε από κάποιον καλοθελητή της εσωτερική συζήτηση του συντονιστικού έστειλε μήνυμα στην Ηλιοπούλου γράφοντας: «ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΟΥ, ΘΑ ΤΟΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ, ΣΤΟ ΥΠΟΣΧΟΜΑΙ…» (τα κεφαλαία στο πρωτότυπο).

Ως εδώ όλα καλά. Ο δικηγόρος της Ζαρούλια αν δεν ήθελε να τον συνδέουν με τη Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να μην αναλάβει την υπόθεση και αν ήθελε να μην χαρακτηρίζουν τους πελάτες του Νεοναζί θα μπορούσε να τους συμβουλέψει να κρύψουν τις σβάστικες και να εξαφανίσουν τα ντοκουμέντα που έχουν συμπεριληφθεί στην δικογραφία.  Από εκεί και πέρα ο «Κόκκινος Κόμης» της κομμουντιστικής αριστεράς και βαθιά φιλόζωος θα φανταζόταν κανείς ότι θα επιχειρούσε να ξεδιαλύνει την «παρεξήγηση» ή τουλάχιστον θα έστελνε ένα εξώδικο ζητώντας να αποκατασταθεί το όνομά του. Αντί αυτού ο κύριος αυτός που έχει πάθει «αριστερά» λόγω διπλής κληρονομικότητας επιχειρεί με αυταρχικό τρόπο να βουλώσει τα στόματα που δεν τον ικανοποιούν χρησιμοποιώντας μάλιστα φοβερά επιχειρήματα όπως το «δεν ήμουν ποτέ δικηγόρος της ΠΦΠΟ με εξαίρεση μια φορά». Πολύ εντυπωσιακό να μην είσαι ποτέ κάτι εκτός από μια φορά. Μάλιστα απ' ό,τι φαίνεται από τη μήνυση είχε έρθει και τότε σε σύγκρουση με τη δημοσιογράφο παρόλο που το «κόμμα της» βρίσκεται στον ιδεολογικό του χώρο.

Όταν ο «Κόκκινος Κόμης» χρησιμοποιεί το σύστημα

Αυτό όμως που προκαλεί δεν είναι η θρασύτατη μηνυτήρια αναφορά με προφανή στόχο την τρομοκράτηση ενός δημοσιογράφου. Δεν είναι δα και πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, προσωπικά έχω ζήσει χειρότερα. Αυτό που τρομάζει είναι η εμπλοκή της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία βασιζόμενη απόλυτα στα λόγια του δικηγόρου και χωρίς καμία απόδειξη προχωράει στην άρση του απορρήτου της ιδιοκτησίας του zoosos.gr και την ταυτοποίηση του email της Ελένης Ηλιοπούλου, προσφέροντας μάλιστα δημόσια τη διεύθυνση της οικίας της οικογένειας της δημοσιογράφου.

Πριν από περίπου ενάμιση χρόνο η δημοσιογράφος μας Φραγκίσκα Μεγαλούδη δεχόταν επανειλημμένως απειλές κατά της ζωής της για ένα ρεπορτάζ που είχε γράψει σχετικά με τους παραγωγούς φράουλας στη Νότια Κρήτη. Τότε η ίδια είχε επιχειρήσει την άρση του απορρήτου για το αδίκημα της απειλής για ανθρωποκτονία (και όχι για το γελοίο της συκοφαντικής δυσφήμισης) και η ίδια υπηρεσία που έσπευσε να προσφέρει όλα τα στοιχεία στον δικηγόρο της Χρυσής Αυγής την ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να κάνει τίποτα χωρίς εισαγγελική εντολή.

Αυτή τη φορά η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει την άρση απορρήτου για τόσο αστεία μηνυτήρια αναφορά σε οποιαδήποτε πλατφόρμα όπως το Facebook ή τη Google προχώρησε στην άρση απορρήτου μέσω της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομίων η οποία πρόθυμα έδωσε όλα τα στοιχεία.

Με ποιά δικαιολογία η ΕΕΤΤ παρέδωσε τα προσωπικά δεδομένα με τέτοια ευκολία; Δυστυχώς η επικοινωνία γίνεται καθημερινά μόνο από τις 9 μέχρι τις 3 το μεσημέρι(!!!), οπότε θα επανέλθουμε αύριο. Άλλωστε η υπόθεση αυτή έχει… ουρά.

Υ.Γ.1. Μέσω της μηνυτήριας αναφοράς έγινε προσπάθεια να αρθεί και το απόρρητο για το blogspot της «Κατάληψης ΕΣΗΕΑ» γιατί απλά αναπαρήγαγε την καταγγελία της δημοσιογράφου για προσπάθεια εκφοβισμού της από δικηγόρο της Χ.Α. Πολύ θα τους βόλευε αυτή η εξέλιξη…

Υ.Γ.2. Για το πόσο δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή ο κύριος Αγγελέτος προτείνει ως μάρτυρα κατηγορίας την κυρία: