Η απάντηση του Γιάνη Βαρουφάκη


Πληροφορήθηκα μόλις από τον Κώστα Εφήμερο, του The Press Project, ότι το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, μέρες τώρα, με εμπλέκει σε «ρεπορτάζ» που αφορά τις υποκλοπές των συνομιλιών των τροϊκανών. Έσπευσα λοιπόν να διαβάσω τι νέο έγκλημα μου προσάπτουν (εναντίον της λατρευτής τους τρόικας) οι δημοσιογράφοι του ΠΘ κι έπεσα πάνω σε εδάφιο που αναδεικνύει την συγκινητική ευαισθησία της εφημερίδας όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των στελεχών της τρόικας. Δυστυχώς, θα τους απογοητεύσω. Άνθρακας ο δημοσιογραφικός θησαυρός τους! Για την ακρίβεια, αντί για καταπάτηση της ιδιωτικότητας των τροϊκανών, η πραγματικότητα φανερώνει κάτι άλλο: την ατζαμοσύνη τους!

Το ΠΘ έγραψε, αναφερόμενο σε συνέντευξη που έδωσα στον Κώστα Εφήμερο την 13η Ιουλίου 2015 τα εξής:

Συγκεκριμένα έλεγε σε συνέντευξή του (σημ.  συνέντευξής μου στο The Press Project) στις 13 Ιουλίου του 2015: «Μεταξύ τους οι Τροϊκανοί, για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους τώρα…. Συνιστούσαν ο ένας στον άλλον, τους έχω ακούσει να το λένε, ο ένας στον άλλον, στιγμές που δεν ήξεραν ότι ακούγαμε: Μη τους δώσετε τίποτα γραπτό. Γιατί φοβόντουσαν ότι αν μας δώσουν κάτι σε κείμενο θα το θέταμε στην κρίση του ελληνικού λαού». Παραδεχόταν λοιπόν μήνες πριν το Χίλτον gate, για το οποίο χθες το Reuters έγραφε ειρωνικά «στην Αθήνα οι τοίχοι έχουν όντως αυτιά», ότι αυτός και κάποιοι άλλοι άκουγαν τους δανειστές χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν!

Δεν παραδέχθηκα τίποτα! (Παραδέχεσαι μόνο αν έχεις κάνει κάτι κακό.) Το είπα ευθαρσώς. Άκουσα, πράγματι, με τα αυτιά μου να λέει στέλεχος του ΔΝΤ σε στέλεχος της Κομισιόν: «Μην τους δώσετε τίποτα γραπτό!» Πως το άκουσα; Με κοριό; Με ακτίνες λέιζερ που αντανακλούσαν στο γυαλί του παραθύρου τους; Τίποτα από αυτά. Με τα αυτάκια μου το άκουσα καθώς μιλούσαν μπροστά μου χωρίς να έχουν καταλάβει ότι ήμουν κι εγώ στο δωμάτιο, περιμένοντας να ξανα-αρχίσει το Eurogroup στο οποίο συμμετείχαμε.

Ας το πάρουν χαμπάρι οι της τρόικας του εσωτερικού: Οι τροϊκανοί αφέντες τους δεν είναι μόνο ανεκδιήγητοι όσον αφορά την μακροοικονομική τους κατάρτιση ή την δυνατότητά τους να συνεννοούνται μεταξύ τους. Είναι και ατζαμήδες.