Το καμπ το οποίο στήθηκε από αλληλέγγυους, φιλοξενεί περίπου 400 άτομα, τα οποία συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν με βαν της αστυνομίας στο κέντρο προσφύγων της Μόρια. Η εκκένωση έγινε παρουσία εισαγγελέα.

Xθες, στη Χίο, η έφοδος πραγματοποιήθηκε στις 8 το πρωί με εισαγγελική εντολή μετά από μηνυτήρια αναφορά, που είχε καταθέσει περίοικος.

Η εντολή αφορούσε καταρχήν τον έλεγχο των υγειονομικών συνθηκών παρασκευής του φαγητού, αλλά επεκτάθηκε και σε έλεγχο για την στατικότητα του κτιρίου. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες θα συνταχθούν οι σχετικές εκθέσεις, οι οποίες και θα παραδοθούν στην εισαγγελία Χίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από περίπου δέκα μέρες, είχε πέσει κροτίδα από χρυσαυγίτες σε επεισόδια που έγιναν έξω από το Soli Cafe αλλά δεν σημειώθηκε καμία σύλληψη.

Την ίδια στιγμή, καλούν σε απολογία συνδικαλιστή εκπαιδευτικό αλληλέγγυο για «διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Ο εκπαιδευτικός Παύλος Αντωνόπουλος, μέλος της Ε ΕΛΜΕ Αθήνας, του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,  κλήθηκε για απολογία λόγω της συμμετοχής του σε κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες του Πειραιά με τον Συντονισμό Σωματείων και Συλλογικοτήτων για το Προσφυγικό.

Πρόκειται για τη συλλογικότητα που πραγματοποίησε, από κοινού με τους πρόσφυγες, δύο διαδηλώσεις στην Αθήνα και τον Πειραιά με αίτημα να καταργηθεί η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό που σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις παραβιάζει κατάφωρα τα ανθρώπινα δικαιώματα, να ανοίξουν τα σύνορα και να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες για όσο διάστημα παραμένουν στην χώρα μας.