του Κώστα Εφήμερου

400 πνίγηκαν χθες, 500+ αγνοούνται τις τελευταίες ώρες. Αλλά δεν είναι εδώ. Όχι. Εδώ είναι Πέμπτη. Εδώ τα κανάλια διέκοψαν το πρόγραμμά τους για να δείξουν τον Πάπα που ήταν πολύ συγκινημένος με την αλληλεγγύη που έδειξαν οι Έλληνες τους περασμένους μήνες. Και ήταν και μαζί με τους δικούς μας τους αρχιπαπάδες, γιατί μπορεί η εκκλησία να διάβαζε αυτούς τους μήνες αλλά όταν έχει κάμερες και εκμετάλλευση αλληλεγγύης είναι πάντα εκεί.

Τώρα εμείς εδώ δεν έχουμε και πολλά να κάνουμε. Κλείνουμε όλο και περισσότερους σε κλειστά κέντρα (α)φιλοξενίας και ταΐζουμε με αγελαδινό γάλα τα βρέφη γιατί εντάξει, δεν πεθαίνεις κιόλας αν υποσιτίζεσαι… ή τουλάχιστον δεν πεθαίνεις άμεσα.

Και τώρα που η κυβέρνηση μαζί με αυτούς τους πολύ καλούς ανθρώπους, τους Ευρωπαίους, βρήκε τη λύση και είμαστε cool μπορούν και τα συστημικά κανάλια να βυσσοδομήσουν όπως μόνο αυτά ξέρουν. Να ειρωνεύονται τους ξένους αλληλέγγυους, να ανησυχούν για το πόσα χρήματα χάνει η Cosco που δεν μπορεί να περάσει τα εμπορεύματά της από την σιδηροδρομική γραμμή της Ειδομένης και να προσπαθούν απεγνωσμένα να πετύχουν ένα βιασμό από πρόσφυγα (στο μεταξύ έχουμε 5 καταγεγραμμένα περιστατικά βιασμών από Έλληνες στην αστυνομία αλλά ΟΚ, ντύνονταν και προκλητικά!).

Όσο για εμάς. Εμείς τώρα έχουμε άλλα πράγματα στο μυαλό μας. Έχουμε μπερδευτεί λίγο με το αν ο Σόιμπλε είναι καλός ή όχι τελικά. Αν μας συμφέρει το ΔΝΤ ή μας λέει να πέσουμε από τον 5ο όροφο. Έρχεται και το Πάσχα που θα βγει τετραήμερο και ποιος τη χάρη μας. Μόνο αν γίνεται κύριε Δρίτσα να αδειάσετε σας παρακαλούμε τον Πειραιά γιατί δεν είναι εικόνα αυτή όταν θα πηγαίνουμε στα νησιά να γιορτάσουμε την ανάσταση του κυρίου και την συγχώρεση.

Α ναι, είναι και αυτοί οι πρόσφυγες, οι αθεόφοβοι, που προσπαθούν να περάσουν στην Ιταλία και σκυλοπνίγονται αλλά εντάξει… Ξέρεις πόσο μακριά είναι η Ιταλία; 240+ ευρώ με την Alitalia… ποιος νοιάζεται…