Στο πρόγραμμα της Μουσικής βραδιάς στο Παλλάς διαβάζω ότι ο Θάνος Ανεστόπουλος θα ερμηνεύσει μερικά από τα πιο αγαπημένα τραγούδια των Διάφανων Κρίνων, ενώ οι συνοδοιπόροι, φίλοι του (Γρηγόρης Κλιούμης και Κώστας Παρίσσης-Υπόγεια Ρεύματα, Μανώλης Αγγελάκης, The Boy, ΛΟΛΕΚ, Τηλέμαχος Μούσας και Νάσια Γκόφα και Mani Deum), θα αποδώσουν τις ενορχηστρώσεις του σε μουσικές των Michael Nyman, Nick Cave, Nina Simone, Tom Waits, Tindersticks και άλλων.

Είμαι σίγουρος ότι είναι δική του επιλογή να μην υπάρχει στην ανακοίνωση καμία αναφορά στην κατάσταση της υγείας του. Για αυτό και η παράσταση «που καταγράφει αρκετές από τις καταβολές και επιρροές ποιητών και τραγουδοποιών που ενέπνευσαν την μουσική και την στιχουργική του σημαντικού και αγαπημένου συγκροτήματος Διάφανα Κρίνα» παίρνει μια νέα διάσταση.

Όταν πριν από ένα χρόνο ανακοίνωσε δημόσια ότι πάσχει από επιθετικό καρκίνο των οστών έγραφε «Θέλω να σας στείλω όλη την θετική μου ενέργεια. Ζήστε την κάθε σας μέρα με αλήθεια, έρωτα, αγώνα και δημιουργία. Ζήστε την κάθε ημέρα σας σαν να ήταν η τελευταία σας». Νομίζω ότι όσοι θα βρεθούν το Σάββατο στις 9 στο Παλλάς θα έχουν την τύχη να γνωρίσουν αυτόν τον μαχητή να ζει την ημέρα εκείνη με όλη του τη δύναμη.

Δυστυχώς εγώ θα βρίσκομαι στο εξωτερικό εξαιτίας επαγγελματικών υποχρεώσεων, αλλά σας παρακαλώ να πάτε εσείς για μένα, να απολαύσετε αυτή τη μοναδική βραδιά και όταν με το καλό βρείτε λίγο χρόνο να γράψετε δυο λόγια για αυτή την εμπειρία στα σχόλια αυτού του άρθρου.
 
Εγώ ζήτησα από έναν φίλο -έναν από τους πολλούς του φίλους που δεν τον ξέχασαν- να μου στείλει ένα μικρό απόσπασμα από τις πρόβες:

Συντελεστές:
Ενορχήστρωση –Θάνος Ανεστόπουλος (με την συνδρομή της Ειρήνης Τηνιακού).
Πιάνο – Ειρήνη Τηνιακού
Τραγούδι – Θάνος Ανεστόπουλος και Guests
Τσέλο – Σοφία Ευκλείδου
Κοντραμπάσο – Αλέκος Βασιλάτος
Μουσικό πριόνι – Νίκος Γιούσεφ
Πιάνο, vibrandoneon, samplers – Γιώργος Κατσάνος

«Από τις ρίζες ως τα άνθη του καλού…», θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, Σάββατο 14 Μαΐου, ώρα 21:00.

Τιμές εισιτηρίων: 10 έως 25 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων