Σύμφωνα με την είδηση την οποία επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος του Συλλόγου των γονέων και συγγενών των απαχθέντων κοριτσιών, το κορίτσι, στο οποίο για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων, δόθηκε το ψευδώνυμο Amina Ali και φέρεται να είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης, εντοπίστηκε σε ζούγκλα της περιοχής Sambisa όπου εκτιμάται πως έκρυβαν οι δράστες σχεδόν το σύνολο των ανήλικων θυμάτων τους. 

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια της Μπόκο Χαράμ έγινε τα ξημερώματα της 14ης προς 15η Απριλίου του 2014 όταν ομάδα εξτρεμιστών της οργάνωσης εισέβαλε με όπλα στο Γυμνάσιο της πόλης Chibok απαγάγοντας συνολικά 276 μαθήτριες.

Μέσα στους επόμενους μήνες περίπου 57 από αυτές κατάφεραν να διαφύγουν ενώ κάποιες εμφανίστηκαν και σε διεθνή συνέδρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, εκθέτοντας το μέγεθος της τραγωδίας αλλά και της βίας που υπέστησαν. 

Ωστόσο, και όσο περνά ο καιρός οι ελπίδες για την ανεύρεσή τους ή την απελευθέρωσή τους δείχνουν σχεδόν να μηδενίζονται ενώ κάθε προσπάθεια για διαπραγμάτευση με τη συγκεκριμένη ομάδα ακραίων ισλαμιστών δεν απέφερε κάποιο θετικό αποτέλεσμα.