Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό «Η ελληνική κυβέρνηση για πρώτη φορά επενδύει σημαντικά στον κλάδο της Πληροφορικής και της Τεχνολογίας, γιατί αυτό αποτελεί το οξυγόνο της οικονομίας».
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στα γραφεία της Huawei από τους επικεφαλής της εταιρείας ενώ έγινε παρουσίαση των τεχνολογικών επιτευγμάτων της όπως τα κινητά τηλέφωνα και έξυπνες εφαρμογές προηγμένης τεχνολογίας.
 
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, επεσήμανε την δημιουργία της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής αλλά και το γεγονός ότι ο νέος αναπτυξιακός νόμος δίνει προτεραιότητα στις Νέες Τεχνολογίες, την Πληροφορική και την Έρευνα.
 
Μάλιστα, πρότεινε στους επικεφαλής της εταιρείας τη δημιουργία ενός τεχνολογικού πάρκου στην Αθήνα και την αδελφοποίησή του με την Τεχνόπολις Θεσσαλονίκης. «Οι νέες τεχνολογίες είναι αναπτυξιακό εργαλείο και όχι απλά ένας κλάδος της οικονομίας» είπε.
 
Ο επικεφαλής της κινέζικης εταιρείας από την πλευρά του, ενημέρωσε ότι θα εφαρμοστεί πρόγραμμα τριετούς διάρκειας για την εκπαίδευση Ελλήνων φοιτητών στην τεχνολογία νέας γενιάς.