Σημειώνεται πως οι 8 στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς για λόγους ασφαλείας υπάρχει σε ισχύ το μέτρο διοικητικής κράτησης.

Εν τω μεταξύ, άγνωστο παραμένει πότε θα εξεταστούν οι αιτήσεις ασύλου που έχουν υποβάλει οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, αφού τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών όσο και από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει, προς το παρόν, κάποια σχετική πληροφόρηση. 


«Δεν είχαμε σχέση με το πραξικόπημα»

Οι Τούρκοι αξιωματικοί ευχαρίστησαν τον ελληνικό λαό για τη στήριξη και υποστήριξαν σε κοινή τους δήλωση πως δεν έχουν σχέση με το πραξικόπημα, ενώ η είσοδος τους στην Ελλάδα ήταν η μοναδική τους επιλογή.

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος.

Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία».