Η συγκέντρωση εσόδων από την πώληση των αδειών των τηλεοπτικών καναλιών, είναι μνημονιακή υποχρέωση δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ερωτηθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης προς τον Τύπο, για το αποτέλεσμα της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών στην Ελλάδα, ο Μ. Σχοινάς απάντησε ότι η Κομισιόν έχει ήδη τοποθετηθεί επί αυτού του θέματος.

Υπενθύμισε ότι δεν υπάρχει εναρμονισμένη νομοθεσία και ως εκ τούτου τα κράτη-μέλη της ΕΕ είναι ελεύθερα να επιλέξουν και να εφαρμόσουν το καθεστώς αδειοδότησης, σύμφωνα με τις εγχώριες απαιτήσεις και τις κοινοτικές αρχές που ορίζουν οι συνθήκες.

Καταλήγοντας, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι η Κομισιόν λαμβάνει υπόψη της το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι είναι μία διαδικασία, η οποία φέρνει επιπλέον έσοδα στο κράτος, κάτι το οποίο είναι θετικό.

Τσίπρας: Σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες τα έσοδα από τις τηλεοπτικές άδειες

Σε έκτακτες δράσεις για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων και τη στήριξη της κοινωνίας που το έχει ανάγκη θα διοχετευθούν τα χρήματα που θα εισρεύσουν στα ταμεία του Δημοσίου από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού.