ΑΡΧΙΚΗ
  NEWSROOM   ΦΑΚΕΛΟΙ   ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ   DIGEST   ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΡΓΟΥ   MEDIA   CULTURE   ΑΡΧΕΙΟ   INFO   SUPPORT
ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
NEWSROOM | ΕΛΛΑΔΑ
Η μάχη της ΕΡΤ: Live Blogging
LIVE
  Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα  
Στουρνάρας: Εκκενώσατε το Ραδιομέγαρο – ΣτΕ: Να ξαναεκπέμψει η ΕΡΤ μέχρι να κλείσει, δεν αναιρούνται οι απολύσεις - Η κυβέρνηση έκλεισε την ΕΡΤ, οι εργαζόμενοι την κρατούν ανοιχτή με την αλληλεγγύη χιλιάδων πολιτών. Παγκόσμια οργή για το λουκέτο με ΠΝΠ. Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ

* Προς ΕΡΤ 2.000 εργαζόμενων: Ή συμμετέχετε στο νέο σχήμα ή παραμένετε απολυμένοι, το μήνυμα του Καψή.

Aπορρίπτουν το σχέδιο Καψή οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ

*Ο Στουρνάρας κάλεσε ΠΟΣΠΕΡΤ και αλληλέγγυους να εκκενώσουν το Ραδιομέγαρο. To πρωί της Πέμπτης παραλήφθηκαν οι πρώτες ανυπόγραφες επιστολές απόλυσης των εργαζόμενων

*Με βάση και τη δεύτερη απόφαση του ΣτΕ η ΕΡΤ εκπέμπει μέχρι το λουκέτο, δεν αναιρούνται οι απολύσεις και η διαχείρισή της από το ΥΠΟΙΚ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θεωρούνται απολύμένοι, μεταβατικό σχήμα με αδιευκρίνιστο αριθμό υπαλλήλων στα σκαριά

*Οργή σε Ελλάδα, κατακραυγή παγκοσμίως για το λουκέτο στην ΕΡΤ με ΠΝΠ. Πρωτοφανές κύμα συμπαράστασης και καταδίκης της κυβερνητικής πρακτικής.

* Το Σαββατοκύριακο εκτεταμένη επιχείρηση της ΕΛΑΣ να ρίξει τους πομπούς της ΕΡΤ

* Παραμένει η πιθανότητα επέμβασης των ΜΑΤ το Ραδιομέγαρο, χιλιάδες αλληλέγγυοι μέσα. Μεγάλης έκτασης κινήσεις συμπαράστασης πανελλαδικώς.

* Ξεκίνησε τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε εκπομπή του μεταβατικού σχήματος υπό την Digea, με πρόγραμμα-κονσέρβα

20:01
Το live αυτό θα σταματήσει εδώ, όμως η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις περί του θέματος θα συνεχιστεί κανονικά από το newsroom του TPP. 
19:50
Βουλή: Αντιπαράθεση Αλιβιζάτου – Σταμάτη για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ
Θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο έθεσε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της επιτροπής που είχε επεξεργαστεί το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου. Η αναφορά αυτή του κ. Αλιβιζάτου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που αντέτεινε ότι «ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν ψήγματα αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο».

«Για να μπούμε στην επόμενη μέρα, το μεταβατικό εποπτικό συμβούλιο δεν θα πρέπει να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες επί κρίσιμων θεμάτων όπως οι προσλήψεις εργαζομένων ή οι προμήθειες, αλλά ο ρόλος του πρέπει να είναι πώς να βάλει μπροστά και να κινήσει τις διαδικασίες για τον νέο φορέα. Όχι να αποφασίσει», είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Αλιβιζάτος και είχε προσθέσει: «Η μεταβατική περίοδος, το πώς θα πάμε στον νέο φορέα, είναι το “αγκάθι” σήμερα. Με τη διάταξη για την μεταβατική περίοδο φοβάμαι ότι το νομοσχέδιο μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να γλιτώσει χρόνο αλλά με τη συγκεκριμένη διάταξη για προσωρινή διοίκηση για ένα χρόνο, αλλά ο ένας χρόνος είναι μεγάλη περίοδος, υπονομεύεται το πνεύμα του νόμου».

Ο κ. Αλιβιζάτος υποστήριξε παράλληλα ότι στόχος του νομοσχεδίου που προωθείται, είναι «να σταματήσει η κυβερνητική κηδεμονία, να κοπεί ο κυβερνητικός εναγκαλισμός». «Αυτό το νομοσχέδιο προσπαθεί να σπάσει τον ομφάλιο λώρο όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με τα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα, τόνισε ότι «η λειτουργία ενός δημόσιου καναλιού από το κράτος είναι απίθανα δύσκολη» και σημείωσε ότι «αν ο διευθύνων σύμβουλος σου βγει ανίκανος όλο το σχήμα τινάζεται στον αέρα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης χαρακτήρισε «παράνομη, αυθαίρετη και εκδικητική την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ». «Χρησιμοποιεί κάθε μέσο, απειλές συκοφαντίες και ενοχοποιήσεις εργαζομένων, προκειμένου να φιμώσει την ΕΡΤ. Ο αγώνας μας έγινε παράδειγμα αντίστασης σε πολιτικές που σκοτώνουν. Έγινε παγκόσμιο το σύνθημα: “όχι άλλο μαύρο”», υπογράμμισε ο κ. Καλφαγιάννης και συμπλήρωσε: «Μονάχα συνεχίζοντας τις δράσεις μας μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την ΕΡΤ και να σταματήσουμε το “τσουνάμι” που έρχεται. Για εμάς μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολιτισμό, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο της ΕΡΤ με την κυβέρνηση αλλά τον τυλίγει στο λαιμό της. Στόχος είναι ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος τουλάχιστο για τα επόμενα 10 χρόνια».

Ακόμα, ο κ. Καλφαγιάννης μίλησε για καρτέλ όσον αφορά την Digea, ενώ υποστήριξε ότι με κουκουλοφόρους, με ΕΚΑΜ και απειλές, υποχρεώθηκαν οι εργαζόμενοι να διακόψουν τις μεταδόσεις των πομπών. «Σήμερα ζητείται ελπίς με μια κυβέρνηση που γονατίζει στον κατακτητή και δεν μπορεί να αρθρώσει το ανάστημά της στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης. «Ήρθε αιφνιδίως για να δώσει επίφαση νομιμότητας στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι συνάδελφοί μου δεν επέτρεψαν το μαύρο να είναι οριστικό. Με θυσίες, και μεγάλο πόνο κράτησαν το φως στη ΝΕΤ μεταδίδοντας συνεχές πρόγραμμα το οποίο παρακολουθούν ανελλιπώς 1.600.000 επισκέπτες, ενώ ξεπερνούν τα 4 εκατ. στο Ίντερνετ», υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης και προσέθεσε: «Το μαύρο που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία και κανείς δεν μπορεί να το θεωρεί αυτό τιμητικό. Είναι μια αντισυνταγματική, πραξικοπηματική, ανθελληνική πράξη. Βγάλτε το μαύρο και τότε θα σας πούμε ιδέες καταπληκτικές. Υπάρχουν παραδείγματα στην Ευρώπη που μπορούμε να τα αντιγράψουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι το «νομοσχέδιο είναι πρόχειρο, γραμμένο στα πόδια, αντίκειται στο άρθρο 15 του Συντάγματος, έχει σε ομηρία τους εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις εντολές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ούτε την απόφαση του ΣτΕ».

«Εμείς είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε διαβούλευση για εξορθολογισμό της ΕΡΤ εφόσον επανέλθει στο καθεστώς πριν από την 11η Ιουνίου. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τίποτα τετελεσμένο καμία αντικοινοβουλευτική αντισυνταγματική εκτροπή», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου ΜΜΕ Ιωάννης Σιοροβίγκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, αν σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει άλλο φορέα, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το υπάρχουν εξαιρετικό εργατικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακρόασης (ΠΟΘΑ) Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, επέκρινε τους χειρισμούς που έγιναν από τη κυβέρνηση τονίζοντας ότι «όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με ανοιχτή την ΕΡΤ και το ότι δεν έγιναν, μας βάζει σε υποψίες». Κάθετα αντίθετος δήλωσε ο κ. Παλαιοχωρίτης για τη συγκρότηση του εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου όταν, όπως είπε, «ιδιώτες θα έχουν το πρώτο ρόλο και θα οδηγηθούμε σε μια ΕΡΤ που δεν θα αντιπροσωπεύεται από κόμματα και φορείς». «Αν με το νομοσχέδιο δημιουργηθεί μια ΕΡΤ αυστηρά ελεγχόμενη που καμία σχέση δεν θα έχει με την πολυφωνία, και τη δημοκρατία, αν αυτή θα είναι η καινούργια ΕΡΤ τότε εμείς προτιμούμε την παλιά με όλα τα κακά της», σημείωσε. Τέλος, μίλησε για μεσαίωνα όσον αφορά τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις στο νέο φορέα και προσέθεσε ότι «το σύνθημα περί μίας σύγχρονης ΕΡΤ δεν πείθει κανένα γιατί πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απολύσει 2.500 εργαζόμενους όπως επιτάσσει η τρόικα».
18:25
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να τιναχθεί στον αέρα με την διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας, ενώ απο πλευράς ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η λειτουργία της ΕΡΤ θα πρέπει να διέπεται από την αρχή της συνέχειας, η οποία δεν αποδέχεται ούτε διακοπές ούτε μεγάλες μεταβατικές περιόδους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, υπογράμμισε οτι η ομοσπονδία δεν μπορεί να δεχθεί τίποτα ως τετελεσμένο αφού το ΣΤΕ δεν έχει αποφασίσει για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και πως με ανοιχτή ΕΡΤ είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε διαβούλευση

Για τις 6 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση, μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση τους με τον Παντελή Καψή. 
18:26
17:41
Κινητικότητα στα στούντιο της Παιανίας
Έντονη κινητικότητα αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “‘TVE” στην Παιανία. Έξω από τα στούντιο της Παιανίας βρίσκονται, ένα βαν του ΟΤΕ,  δύο περιπολικά και εντός γνωστός σκηνοθέτης της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο οποίος είχε θέση ΠΕΘ στην ΕΡΤ και επίσης ένας τεχνικός διευθυντής εταιρείας που προμηθεύει τους τηλεπτικους σταθμούς με τεχνολογικό υλικό. Εκτιμάται πως οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για να βγει το κυβερνητικό σήμα  στον αέρα το επόμενο διάστημα με τη συνδρομή της Digea.

Πηγή: typologies
17:40
13:48
11:51
Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ
Οι αναλυτικές προτάσεις που δόθηκαν από τον Παντελή Καψή στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση περιλαμβάνουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Αποζημιώσεις

Τη διευκρίνιση ότι για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967), έδωσε χθες ο 

Σε ό,τι αφορά το εάν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, σημειώνεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.

Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

Το μεταβατικό σχήμα

Αναφορικά με το μεταβατικό σχήμα, για την επιλογή των 2.000 εργαζομένων θα υπάρξει πρόβλεψη για προτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ κατά την τελευταία 2/3ετία και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα.

Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο, με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος.

Στους 2.000 περιλαμβάνονται και οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων.

Στις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

Κινητικότητα

Στο ερώτημα τέλος πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, διευκρινίζεται ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.
9:11
Χωρίς πρόοδο η συνάντηση με τον Π. Καψή, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Χωρίς πρόοδο επί της ουσίας, σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Εκ μέρους της κυβέρνησης δόθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και οι διευκρινίσεις για θέματα αποζημιώσεων και αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων και πριν το κλείσιμο της εβδομάδας να δοθούν οι απαντήσεις τους.
21:53
Έντονες αντιπαραθέσεις στη συζήτηση του ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ
Έντονες αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.
«Πρόθεση μου ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, απορρίπτοντας παράλληλα κατηγορηματικά τις επικρίσεις ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τονίζοντας ότι η χρονική συγκυρία επιτρέπει πλέον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΕΡΤ- κυβέρνησης.
Ο κ. Καψής, ο οποίος είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τη Σοφία Σακοράφα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί, διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν σχετίζεται με τις ψηφιακές συχνότητες.
«Η ΕΡΤ είναι πάροχος ψηφιακού δικτύου εξ ορισμού. Δεν έχει σχέση με άδειες καναλιών, που είναι μια παρατεταμένη ανομία επί 20ετία. Ευχής έργον είναι να μπει μια τάξη και στην ιδιωτική τηλεόραση για να ευδοκιμήσει και η δημόσια τηλεόραση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.
Την έντονη αντίδραση του κ. Καψή προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα, ότι μέχρι πρότινος ήταν «υπάλληλος του κ. Ψυχάρη και διορισμένος δοτός υπουργός».
«Και στο κόμμα σας υπάρχουν βουλευτές που υπηρέτησαν σε διευθυντικές σχέσεις στο ΔΟΛ, αλλά για εκείνους δεν έχετε πρόβλημα. Επικρίνετε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αυτές είναι φασιστικές νοοτροπίες που θα τις περίμενα από τον κ. Κασιδιάρη και όχι από την Αριστερά» απάντησε ο κ. Καψής.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι ποτέ δεν δούλεψε ως δημοσιογράφος στο Δημόσιο γιατί ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν πήρα ούτε μια δραχμή από το Δημόσιο και δεν ντρέπομαι ούτε για μια στιγμή για τη δημοσιογραφική μου πορεία».
Στο σημείο αυτό παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έζησα τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά δεν πίστευα πως θα ζήσω τέτοιες εποχές δικτατορικής εμπνεύσεως που ρίχνουν μαύρο στις ζωές των πολιτών. Υπογράψατε για 2.000 απολύσεις, δεν είχατε πού να τις βρείτε, και με την ανευθυνότητα που σας διακατέχει, αποφασίσατε να κλείσετε την ΕΡΤ».
«Θα ήθελα με βάση την οικογενειακή σας παράδοση να μη συγκρίνετε εκείνες τις εποχές με το σήμερα… Έχω συνεργασθεί με τον πατέρα σας και με αυτά που λέτε, οι αγώνες κατά της χούντας που δώσαμε ευτελίζονται» της απάντησε ο κ. Καψής.
Κόντρα σημειώθηκε και νωρίτερα, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γενικότερα, ο κ. Σταμάτης, ο οποίος εισηγείται το νομοσχέδιο, δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι στην κατεύθυνση ανατροπής του, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) διαφώνησαν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα καθορίσει το είδος και την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα» και ότι «οι μεγάλες συμπτώσεις επήλθαν. Ήταν ατυχία που όταν αυτό ήρθε, χτυπήθηκε άγρια. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν».
Σχολιάζοντας την κριτική που έγινε παρατήρησε ότι δεν άκουσε κριτική επί του νομοσχεδίου και αναρωτήθηκε αν η έλλειψη κριτικής σε αυτό συνιστά αποδοχή του. Διευκρίνισε ακόμη ότι το σήμα στην εικόνα της τηλεόρασης δεν θα γράφει «ΝΕΡΙΤ».
«Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: η μία είναι να επιβάλλει το νόμο και την απόφαση των δικαστηρίων. Αν θέλετε εσείς εκεί να έχετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε», είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ότι δεν έχει φύγει το μαύρο δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».
«Τι εννοείτε; Μετά θα περάσετε στα περιθώρια της άγριας λύσης;», ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ», απάντησε ο Δ. Σταμάτης.
«Πείτε μας τι σημαίνει περιθώρια ήπιας λύσης», επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Υπουργός επέμεινε: «Δεν θα καταλάβετε».
17:44
Καψής στη Βουλή: Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει «εκπομπή ανάγκης»
17:37
«Aνοιχτή» σε αλλαγές στο ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση
Ανοικτός σε προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι στην κατεύθυνση ανατροπής του, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο Σταμάτης, ο οποίος εισηγείται και το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα καθορίσει το είδος και την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα» και ότι «οι μεγάλες συμπτώσεις επήλθαν. Ήταν ατυχία που όταν αυτό ήρθε, χτυπήθηκε άγρια. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν». Σχολιάζοντας την κριτική που έγινε ο Δημήτρης Σταμάτης παρατήρησε ότι δεν άκουσε κριτική επί του νομοσχεδίου και αναρωτήθηκε αν η έλλειψη κριτικής σε αυτό συνιστά αποδοχή του. Διευκρίνισε ακόμη ότι το σήμα στην εικόνα της τηλεόρασης δεν θα γράφει «ΝΕΡΙΤ».
«Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: η μία είναι να επιβάλλει το νόμο και την απόφαση των δικαστηρίων. Αν θέλετε εσείς εκεί να έχετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε», είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ότι δεν έχει φύγει το μαύρο δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».
«Τι εννοείτε; Μετά θα περάσετε στα περιθώρια της άγριας λύσης;», ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ», απάντησε ο Δ. Σταμάτης.
«Πείτε μας τι σημαίνει περιθώρια ήπιας λύσης», επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Υπουργός επέμεινε: «Δεν θα καταλάβετε».
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «σωστά έρχεται σύντομα το νομοσχέδιο, γιατί όσο δεν εκπέμπει βρισκόμαστε σε καθεστώς ανωμαλίας», ενώ έθεσε το ζήτημα ποιος κρατικός φορέας θα ασκεί την εποπτεία στην ΕΡΤ, καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο που διορίζεται δεν είναι κρατικός φορέας.
Η κρατική εποπτεία, απάντησε ο Υπουργός, ασκείται από τρία σημεία: το Εποπτικό Συμβούλιο όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο, το ΕΣΡ και τη Γενική Συνέλευση όπου το κράτος έχει τη μία και μόνη μετοχή. «Ασκείται τριπλή εποπτεία επί του όλου συστήματος», υποστήριξε, όμως ο Πρ. Παυλόπουλος επέμεινε ότι «από πουθενά δεν προκύπτει αυτό» και «πρέπει να μπει ρητά».
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, ο Δημήτρης Σταμάτης αναρωτήθηκε σε τι παραβιάζεται η απόφαση από το νομοσχέδιο. «Ουσιαστικά νομιμοποιεί όλες πλην μίας. Η απόφαση επιτάσσει στην κυβέρνηση να λειτουργήσει τις συχνότητες», είπε και εκτίμησε ότι «αυτοί που εμποδίζουν την λειτουργία της ΕΡΤ είναι εκείνοι που κάνουν κατάληψη, οργανώνουν εκδηλώσεις και κάνουν πολιτικές ομιλίες».
Ο Υπουργός Επικρατείας έδωσε έμφαση στο ότι η ΝΕΡΙΤ δεν θα υφίσταται τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους. «Δεν υπάρχει δυνατότητα για ευθεία κυβερνητική κομματική παρέμβαση. Ουσιαστικά η κυβέρνηση απεκδύεται κάποιων πλεονεκτημάτων που σημαίνει η εξουσία», σημείωσε, ενώ απέρριψε πρόταση της ΔΗΜΑΡ για το ποια πρόσωπα θα συμμετέχουν στο Εποπτικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Χρειαζόμαστε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, που όμως θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του νόμου, τόνισε.
17:16
Πορεία την Τρίτη για την ΕΡΤ
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η συνεδρίαση της γραμματείας του Συντονιστικού  Μετώπου των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το συντονιστικό μέτωπο των Δευτεροβάθμιων συνδικάτων προέκυψε κάτω από την αδήριτη ανάγκη της σημερινής πραγματικότητας όπως  διαμορφώθηκε μετά την τεράστια επίθεση που δέχθηκαν και δέχονται οι εργαζόμενοι, με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την τρόικα και τις υποτελείς κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν. Μία ανάγκη που προέκυψε για την ανάληψη πρωτοβουλίας και συντονισμού δράσης όλων των εργαζομένων, μέσω των συνδικάτων τους, προκείμενου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την χώρα,  αλλά και τους πειθήνιους εφαρμοστές της αφού οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ( ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ) αδυνατούν να συντονίσουν και να οργανώσουν αυτή την αντίσταση.
 
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ μέρους των συνδικάτων η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το επόμενο διάστημα που θα αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, των απολύσεων, το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας και την κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Θα υπάρξουν δράσεις και περιοδείες στους χώρους εργασίες και στις συνοικίες της πόλης μας προκειμένου να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας μας να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις θεωρώντας κομβικό σημείο αναφοράς την νίκη των εργαζομένων που θα είναι και νίκη της δημοκρατίας  κατά της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα σε συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στις απολύσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και να αντιταχθούμε στην βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβληθεί.
Καλούμε επίσης τους  εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό του Σόιμπλε κύριου εκφραστή της αυτής της πολιτικής και να απαντήσουμε με ένα βροντερό όχι στην προσπάθεια τους να μας επιβάλουν την εξαθλίωση μας. Ο Σόιμπλε πρέπει να βρει απέναντι του τους Εργαζόμενους και όχι τους υποταγμένους της κυβέρνησης.
Καλούμε ακόμα την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να αναλάβουν ενεργό ρόλο συντονισμού στην αντίσταση των εργαζομένων για την κατάργηση αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.
 
ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
1.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2.    ΠΑΝ ΟΜ. ΕΡΓ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜ. ΒΙΟΜ. (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
4.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠ. ΕΠΙΧ. ΠΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ- ΤΗΛΕΟΡ. (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΗΕ)
7.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
8.    ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
9.    ΟΜΑΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
10.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡ. ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11.    ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)
13.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
14.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ)
15.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
16.    ΟΜ. ΔΙΟΙΚΗΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΔΠΤΕ)
17.    ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)
16:37
Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ
-Τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο μεταβιβάζονται σε ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι «οι μεταβιβάσεις αυτές, καθώς και η τυχόν υπεραξία που προκύπτει, απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά υπέρ οποιουδήποτε. Η απαλλαγή της υπεραξίας που τυχόν προκύπτει από τις μεταβιβάσεις αυτές παρέχεται με την προϋπόθεση εμφάνισής της σε λογαριασμό ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού, το οποίο σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής του φορολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφοιυ 3 του άρθρου 106 του νόμου 2338/1994».
 
Ακόμα προβλέπεται ότι, «το ιδρυτικό καταστατικό της ΝΕΡΙΤ εγκρίνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
 
Επίσης, με άλλη ρύθμιση στο άρθρο 8, ορίζεται ότι «η συμμετοχή στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ είναι ασυμβίβαστη, λόγω αμετάκλητης καταδίκης για κακούργημα, όπως και για πλημμέλημα τελεσθέν κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Η προηγούμενη διατύπωση έκανε λόγο για «βαριά παραβίαση των καθηκόντων του».
15:13
Καψής: Ελπίζω να βρούμε τη χρυσή τομή με τους εργαζομένους της ΕΡΤ
Την ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή στη νέα συνάντηση που αναμένεται να έχει απόψε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, σημειώνοντας πάντως πως αν δεν γίνει αυτό, «τότε αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ» και «κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».
«Σήμερα θα υπάρξει μία νέα συνάντηση -ελπίζω- με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Έχουν θέσει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τελικές απαντήσεις, αν και τις έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές» ανέφερε μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», δείχνοντας ότι, πλέον, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζητήσεων με τους εργαζομένους.
«Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα που έχουν τεθεί και για να κάνουμε όσο λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση αυτή, γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αυτό είναι πάντα δυσάρεστο» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η δημόσια τηλεόραση, κατά το μεταβατικό στάδιο, θα κάνει «μία εκπομπή ανάγκης, κατά κάποιο τρόπο», αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.
14:56
14:53
Βουλή: Άρχισε η συζήτηση επί του ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ
Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε στην Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τους φορείς που θα ακροαστεί. Πρόκειται για τους: ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου ΜΜΕ, ΠΟΘΑ καθώς και τον καθηγητή Ν. Αλεβιζάτο που είναι ο βασικός συντάκτης του νομοσχεδίου.
Κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου να έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη και ως προς τη δεύτερη ανάγνωση.
Πηγή: newsroom naftemporiki.gr 
14:20
Έντονη αντίδραση των εργαζομένων για τα περί λεηλασίας του αρχείου ΕΡΤ
Την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προκάλεσαν τα περί λεηλασίας υλικού από το αρχείο της ΕΡΤ. 
Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, 
1. Από τις 11 Ιουνίου και μέχρι σήμερα, δεν έχει φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο καθόλου αρχειακό υλικό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το προσωπικό του Μουσείου – Αρχείου, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θέσης, διασφαλίζει την ακεραιότητα του αρχειακού πλούτου της ΕΡΤ, με τη νυχθημερόν παρουσία του στους χώρους φύλαξης του υλικού στο Ραδιομέγαρο. Οι κάμερες ασφαλείας, εξάλλου, μπορούν να πιστοποιήσουν τα παραπάνω και να διαψεύσουν οιονδήποτε κακόβουλο ισχυρισμό περί του αντιθέτου.
2. Το αρχειακό υλικό κυριότητας ΕΡΤ, υπόκειται σε συγγενικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και διασφαλισμένα πλήρως από τις εσωτερικές διαδικασίες της ΕΡΤ Α.Ε. Συνεπώς, η άνευ αδείας χρήση τους από οποιονδήποτε οπτικοακουστικό φορέα πλην της ΕΡΤ Α.Ε. πλήττει το έννομο συμφέρον όσων νέμονται τα συγγενικά δικαιώματα του υλικού και επισύρει τις σχετικές νομικές ρήτρες και ποινές.
3. Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν τον δρόμο προς τον εισαγγελέα και το έχουν αποδείξει…
14:03
13:51
Διαβάστε τα παλαιότερα στοιχεία αυτού του live »
11 Ιουνίου 2013 | © ThePressProject.gr | Όροι χρήσης
Σχόλια
 
LIVE NEWS
 
Υποστήριξε το ThePressProject
Yποστήριξε το ThePressProject με ένα μικρό donation όποτε μπορείς. Βοήθησέ μας να βασιστούμε στους αναγνώστες, που έχουν μόνο ένα συμφέρον: την καλή δημοσιογραφία.
 
Πληροφορίες & επιλογές
Συμμετοχή
Αν θέλεις να συμμετάσχεις στην ομάδα έρευνας του TPP με ιδέες, χρόνο ή γνώσεις, επισκέψου τη σελίδα των φακέλων.
PRESS DIGEST
 
 
 
Το ThePressProject σχεδιάστηκε και υποστηρίζεται από την BitsnBytes
Το ThePressProject Ιδρύθηκε το 2010 και σήμερα βρίσκεται στην 4η του έκδοση. Ξεκίνησε ως ένας εκλεκτικός aggregator, εξελίχτηκε σε ένα πειραματικό μέσο με στόχο την ουσιαστική και σε βάθος ανάλυση συγκεκριμένων πτυχών της επικαιρότητας και στην παρούσα έκδοση μετατρέπεται σε πύλη ενημέρωσης.
Το ThePressProject είναι υπέρ της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας και επιτρέπει την χρήση του υλικού του υπό κάποιες προϋποθέσεις. Μάθετε πληροφορίες με ένα κλικ εδώ.

© COPYRIGHT 2010-2011 | ENGLISH VERSION | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ