Ένα από τα πρώτα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε στο ThePressProject είναι να χρησιμοποιήσουμε το μοντέλο  οικονομικής ανεξαρτησίας που έχουμε δημιουργήσει, στο πεδίο του Πολιτισμού. Τα μέσα που ασχολούνται με τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία είναι χειραγωγήσιμα από τα εμπορικά τους τμήματα. Αυτό μπορεί να το σπάσει το TPP.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την πολιτική δημοσιογραφία, εκείνος που πληρώνει καθορίζει και την ατζέντα, με βάση τα οικονομικά του συμφέροντα. Αυτό ισχύει απολύτως και στην ενημέρωση γύρω από τον πολιτισμό. Μεγάλα ιδρύματα με χρήμα για τη διαφήμισή τους αγοράζουν "πολιτιστική ενημέρωση" που συνιστά διαφήμιση μεταμφιεσμένη ως "πολιτιστικό μαγκαζίνο" ή "πολιτιστικό ένθετο". Η βιβλιοκριτική καθοδηγείται από τη δύναμη των εκδοτικών οίκων και τον εκβιασμό που ασκούν μέσω της διαφήμισης. Η τηλεόραση ανακυκλώνει μια παρέλαση διασημοτήτων όπου κανείς ποτέ δεν αναρωτιέται τι αξίζει, αν αξίζει, και για ποιον.
Ο μόνος τρόπος για να διαρραγεί αυτός ο κλοιός είναι να δοθεί βήμα σε ανθρώπους που είναι διατεθειμένοι απλώς να πουν τη γνώμη τους, χωρίς εξαρτήσεις. Να γράφουν για βιβλία χωρίς να σκέφτονται αν θα κοπεί η διαφήμιση, να γράφουν για θέατρο χωρίς να σκέφτονται τους αστέρες που θίγουν. Με λίγα λόγια, να μπορούν να κρίνουν απερίσπαστοι με βάση το καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και την άποψή τους τα κρινόμενα έργα. Έχοντας την ελευθερία να κατακρίνουν έργα που έχουν αποθεωθεί ή να αναδείξουν έργα που είναι όντως περιθωριακά, αν και όποτε το θέλουν.

Το ThePressProject μπορεί και οφείλει να δημιουργήσει ένα τμήμα πολιτισμού και ψυχαγωγίας που θα αντιστέκεται στον απόλυτο έλεγχο των οικονομικών συμφερόντων στην ψυχαγωγία. Να δημιουργήσει έναν οδηγό στον οποίο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι κριτικοί και άνθρωποι της τέχνης. Να ασχοληθεί σοβαρά με έργα που δεν έχουν τη δυνατότητα να προβληθούν από τα συστημικά ΜΜΕ και να λειτουργήσει ως ένας πνεύμονας πολιτισμού.

Χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία της BitsnBytes έχουμε τη δυνατόττα  να δημιουργήσουμε επιπλέον εφαρμογές για τον κινηματογράφο, το θέατρο και τη μουσική προτείνοντας εξόδους για συγκεκριμένο προϋπολογισμό, με βάση τις προτιμήσεις των μελών μας και με πλήρη ανεξαρτησία από οποιοδήποτε εμπορικό συμφέρον.

Για να γίνει πραγματικότητα το πρώτο βήμα στο section του πολιτισμού έχουμε υπολογίσει ένα αρχικό budget των 1000€/ μήνα. Αν καλυφθεί αυτό το ποσό μέσω συνδρομών, ακόμα και το πρώτο βήμα θα είναι κάτι που δεν έχετε ξαναδεί στη χώρα μας.

ThePressProject 2017