Το ThePressProject ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016 ξεκίνησε την έκδοση Weekend, προσφέροντας περισσότερα και διαφορετικά θέματα κάθε ΣΚ. Μία φορά το μήνα, το πρώτο Σαββατοκύριακο, το TPP παρουσίασε το «ένθετο» περιοδικό ΖΗΝ. Ένα περιοδικό με αναλύσεις, ρεπορτάζ και λογοτεχνικά έργα που απαιτούν από τους αναγνώστες περισσότερη συγκέντρωση.  Στο TPP σχεδιάζουμε να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα «ένθετα» τα υπόλοιπα τρία Σαββατοκύριακα κάθε μήνα.

Στα πλαίσια της δηλωμένης μας διάθεσης η πλατφόρμα των 1101 να μη λειτουργήσει μόνο ως μηχανισμός στήριξης του TPP, αλλά γενικότερα να βοηθήσει στην ανάπτυξη ποιοτικού δημοσιογραφικού έργου, έχουμε σκεφτεί, αντί να προσπαθήσουμε να εμπλουτίσουμε την ύλη μας, να προτείνουμε σε άλλες υπάρχουες ομάδες την ανάπτυξη των Special Weekends για το ThePressProject.

Έτσι έχουμε έρθει ήδη σε επικοινωνία με την ομάδα του enetpress.gr, μιας ιστοσελίδας που δημιουργήθηκε από πρωην δημοσιογράφους της Ελευθεροτυπίας και συζητάμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα ακόμα ηλεκτρονικό «ένθετο» περιοδικό στο ύφος των παλιών καλών περιοδικών που συνόδευαν τις κυριακάτικες εκδόσεις των εφημερίδων.

Για αυτό το πρώτο βήμα και τη δημιουργία ενός ακόμα περιοδικού, που θα διακινείται ελέυθερα μέσα από το TPP αλλά οι αναγνώστες του θα μπορούν να το προμηθεύονται και ως έντυπο, έχουμε υπολογίσει ένα κόστος 700€. Η ιδέα είναι να μπορούν οι αναγνώστες να κάνουν μικρό-χρηματοδότηση, επιβραβεύοντας απευθείας την ομάδα των δημοσιογράφων που παράγει κάθε περιοδικό μετά τα πρώτα 700€ που θα προσφέρει το TPP.

Αν ξεπεράσουμε τα 5.000 μέλη στο τέλος του Μάρτη τα special weekends θα ξεκινήσουν αμέσως, ενώ θα μπορούσαμε να αναπτύξουμε ακόμα δύο περιοδικά, ένα ιστορικού χαρακτήρα και ένα ψυχαγωγίας (εφόσον έχει λειτουργήσει το «τμήμα πολίτισμού», αν τα μέλη ξεπεράσουν τα 6.000).

ThePressProject 2017