ΑΡΧΙΚΗ
  NEWSROOM   ΦΑΚΕΛΟΙ   ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ   DIGEST   ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΝΕΡΓΟΥ   MEDIA   CULTURE   ΑΡΧΕΙΟ   INFO   SUPPORT
ΠΛΗΡΕΣ ΑΡΧΕΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΥΡΩΠΗ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
NEWSROOM | ΕΛΛΑΔΑ
Η μάχη της ΕΡΤ: Live Blogging
LIVE
  Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα  
20:01
Το live αυτό θα σταματήσει εδώ, όμως η ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις περί του θέματος θα συνεχιστεί κανονικά από το newsroom του TPP. 
19:50
Βουλή: Αντιπαράθεση Αλιβιζάτου – Σταμάτη για την αντισυνταγματικότητα του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ
Θέμα αντισυνταγματικότητας όσον αφορά τη διάταξη για τη μεταβατική περίοδο έθεσε ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της επιτροπής που είχε επεξεργαστεί το νομοσχέδιο για την νέα ΕΡΤ επί υπουργίας Ηλία Μόσιαλου. Η αναφορά αυτή του κ. Αλιβιζάτου προκάλεσε την άμεση αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη που αντέτεινε ότι «ούτε κατά διάνοια δεν υπάρχουν ψήγματα αντισυνταγματικότητας στο νομοσχέδιο».

«Για να μπούμε στην επόμενη μέρα, το μεταβατικό εποπτικό συμβούλιο δεν θα πρέπει να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες επί κρίσιμων θεμάτων όπως οι προσλήψεις εργαζομένων ή οι προμήθειες, αλλά ο ρόλος του πρέπει να είναι πώς να βάλει μπροστά και να κινήσει τις διαδικασίες για τον νέο φορέα. Όχι να αποφασίσει», είχε τονίσει νωρίτερα ο κ. Αλιβιζάτος και είχε προσθέσει: «Η μεταβατική περίοδος, το πώς θα πάμε στον νέο φορέα, είναι το “αγκάθι” σήμερα. Με τη διάταξη για την μεταβατική περίοδο φοβάμαι ότι το νομοσχέδιο μπορεί να τιναχτεί στον αέρα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση θέλει να γλιτώσει χρόνο αλλά με τη συγκεκριμένη διάταξη για προσωρινή διοίκηση για ένα χρόνο, αλλά ο ένας χρόνος είναι μεγάλη περίοδος, υπονομεύεται το πνεύμα του νόμου».

Ο κ. Αλιβιζάτος υποστήριξε παράλληλα ότι στόχος του νομοσχεδίου που προωθείται, είναι «να σταματήσει η κυβερνητική κηδεμονία, να κοπεί ο κυβερνητικός εναγκαλισμός». «Αυτό το νομοσχέδιο προσπαθεί να σπάσει τον ομφάλιο λώρο όχι μόνο με την κυβέρνηση αλλά και με τα κόμματα», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ακόμα, τόνισε ότι «η λειτουργία ενός δημόσιου καναλιού από το κράτος είναι απίθανα δύσκολη» και σημείωσε ότι «αν ο διευθύνων σύμβουλος σου βγει ανίκανος όλο το σχήμα τινάζεται στον αέρα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης χαρακτήρισε «παράνομη, αυθαίρετη και εκδικητική την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ». «Χρησιμοποιεί κάθε μέσο, απειλές συκοφαντίες και ενοχοποιήσεις εργαζομένων, προκειμένου να φιμώσει την ΕΡΤ. Ο αγώνας μας έγινε παράδειγμα αντίστασης σε πολιτικές που σκοτώνουν. Έγινε παγκόσμιο το σύνθημα: “όχι άλλο μαύρο”», υπογράμμισε ο κ. Καλφαγιάννης και συμπλήρωσε: «Μονάχα συνεχίζοντας τις δράσεις μας μπορούμε να κρατήσουμε ανοιχτή την ΕΡΤ και να σταματήσουμε το “τσουνάμι” που έρχεται. Για εμάς μόνο ένας δρόμος υπάρχει. Συνεχίζουμε τον αγώνα με πολιτισμό, ενημέρωση και ψυχαγωγία. Το νομοσχέδιο αυτό όχι μόνο δεν κόβει τον ομφάλιο λώρο της ΕΡΤ με την κυβέρνηση αλλά τον τυλίγει στο λαιμό της. Στόχος είναι ο ασφυκτικός κυβερνητικός έλεγχος τουλάχιστο για τα επόμενα 10 χρόνια».

Ακόμα, ο κ. Καλφαγιάννης μίλησε για καρτέλ όσον αφορά την Digea, ενώ υποστήριξε ότι με κουκουλοφόρους, με ΕΚΑΜ και απειλές, υποχρεώθηκαν οι εργαζόμενοι να διακόψουν τις μεταδόσεις των πομπών. «Σήμερα ζητείται ελπίς με μια κυβέρνηση που γονατίζει στον κατακτητή και δεν μπορεί να αρθρώσει το ανάστημά της στον ελληνικό λαό», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, εξέφρασε την πλήρη αντίθεση της Ομοσπονδίας στο νομοσχέδιο, τονίζοντας ότι δεν ήταν προϊόν διαβούλευσης. «Ήρθε αιφνιδίως για να δώσει επίφαση νομιμότητας στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Οι συνάδελφοί μου δεν επέτρεψαν το μαύρο να είναι οριστικό. Με θυσίες, και μεγάλο πόνο κράτησαν το φως στη ΝΕΤ μεταδίδοντας συνεχές πρόγραμμα το οποίο παρακολουθούν ανελλιπώς 1.600.000 επισκέπτες, ενώ ξεπερνούν τα 4 εκατ. στο Ίντερνετ», υπογράμμισε ο κ. Σαββίδης και προσέθεσε: «Το μαύρο που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ είναι μαύρη σελίδα στην ιστορία και κανείς δεν μπορεί να το θεωρεί αυτό τιμητικό. Είναι μια αντισυνταγματική, πραξικοπηματική, ανθελληνική πράξη. Βγάλτε το μαύρο και τότε θα σας πούμε ιδέες καταπληκτικές. Υπάρχουν παραδείγματα στην Ευρώπη που μπορούμε να τα αντιγράψουμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Σαββίδης ανέφερε ότι το «νομοσχέδιο είναι πρόχειρο, γραμμένο στα πόδια, αντίκειται στο άρθρο 15 του Συντάγματος, έχει σε ομηρία τους εργαζόμενους, ενώ δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τις εντολές του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ούτε την απόφαση του ΣτΕ».

«Εμείς είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε σε διαβούλευση για εξορθολογισμό της ΕΡΤ εφόσον επανέλθει στο καθεστώς πριν από την 11η Ιουνίου. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε τίποτα τετελεσμένο καμία αντικοινοβουλευτική αντισυνταγματική εκτροπή», κατέληξε.

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Τεχνικών Κινηματογράφου ΜΜΕ Ιωάννης Σιοροβίγκας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, αν σκοπός της κυβέρνησης είναι να δημιουργήσει άλλο φορέα, τότε θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το υπάρχουν εξαιρετικό εργατικό δυναμικό της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακρόασης (ΠΟΘΑ) Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, επέκρινε τους χειρισμούς που έγιναν από τη κυβέρνηση τονίζοντας ότι «όλα αυτά θα μπορούσαν να γίνουν με ανοιχτή την ΕΡΤ και το ότι δεν έγιναν, μας βάζει σε υποψίες». Κάθετα αντίθετος δήλωσε ο κ. Παλαιοχωρίτης για τη συγκρότηση του εποπτικού και διοικητικού συμβουλίου όταν, όπως είπε, «ιδιώτες θα έχουν το πρώτο ρόλο και θα οδηγηθούμε σε μια ΕΡΤ που δεν θα αντιπροσωπεύεται από κόμματα και φορείς». «Αν με το νομοσχέδιο δημιουργηθεί μια ΕΡΤ αυστηρά ελεγχόμενη που καμία σχέση δεν θα έχει με την πολυφωνία, και τη δημοκρατία, αν αυτή θα είναι η καινούργια ΕΡΤ τότε εμείς προτιμούμε την παλιά με όλα τα κακά της», σημείωσε. Τέλος, μίλησε για μεσαίωνα όσον αφορά τους μισθούς και τις εργασιακές σχέσεις στο νέο φορέα και προσέθεσε ότι «το σύνθημα περί μίας σύγχρονης ΕΡΤ δεν πείθει κανένα γιατί πρόθεση της κυβέρνησης είναι να απολύσει 2.500 εργαζόμενους όπως επιτάσσει η τρόικα».
18:25
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται στην αρμόδια επιτροπή της βουλής η συζήτηση επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ
Ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος τόνισε ότι το νομοσχέδιο μπορεί να τιναχθεί στον αέρα με την διάταξη που αφορά την μεταβατική περίοδο λειτουργίας, ενώ απο πλευράς ΝΔ, ο Προκόπης Παυλόπουλος επεσήμανε ότι η λειτουργία της ΕΡΤ θα πρέπει να διέπεται από την αρχή της συνέχειας, η οποία δεν αποδέχεται ούτε διακοπές ούτε μεγάλες μεταβατικές περιόδους

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, υπογράμμισε οτι η ομοσπονδία δεν μπορεί να δεχθεί τίποτα ως τετελεσμένο αφού το ΣΤΕ δεν έχει αποφασίσει για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου, και πως με ανοιχτή ΕΡΤ είμαστε πρόθυμοι για οποιαδήποτε διαβούλευση

Για τις 6 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση, μετά την χθεσινή άκαρπη συνάντηση τους με τον Παντελή Καψή. 
18:26
17:41
Κινητικότητα στα στούντιο της Παιανίας
Έντονη κινητικότητα αυτή την ώρα στις εγκαταστάσεις της εταιρείας “‘TVE” στην Παιανία. Έξω από τα στούντιο της Παιανίας βρίσκονται, ένα βαν του ΟΤΕ,  δύο περιπολικά και εντός γνωστός σκηνοθέτης της ιδιωτικής τηλεόρασης, ο οποίος είχε θέση ΠΕΘ στην ΕΡΤ και επίσης ένας τεχνικός διευθυντής εταιρείας που προμηθεύει τους τηλεπτικους σταθμούς με τεχνολογικό υλικό. Εκτιμάται πως οι συγκεκριμένες ιδιωτικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιηθούν για να βγει το κυβερνητικό σήμα  στον αέρα το επόμενο διάστημα με τη συνδρομή της Digea.

Πηγή: typologies
17:40
13:48
11:51
Οι προτάσεις της κυβέρνησης προς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ
Οι αναλυτικές προτάσεις που δόθηκαν από τον Παντελή Καψή στους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ κατά τη χθεσινοβραδινή συνάντηση περιλαμβάνουν σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:

Αποζημιώσεις

Τη διευκρίνιση ότι για τον υπολογισμό της αποζημίωσης θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για τη μη εφαρμογή του ορίου αποζημίωσης που ισχύει για το Δημόσιο (εξαίρεση από α.ν. 173/1967), έδωσε χθες ο 

Σε ό,τι αφορά το εάν η αποζημίωση θα υπολογιστεί με βάση τη συνολική προϋπηρεσία του κάθε εργαζόμενου από την πρώτη ημέρα απασχόλησης στην ΕΡΤ, ανεξαρτήτως είδους σύμβασης και ανεξαρτήτως του αν η προϋπηρεσία αυτή είχε αναγνωριστεί για μισθολογική εξέλιξη, σημειώνεται πως υπογράφηκε χθες τροποποίηση της ΚΥΑ, ώστε ο υπολογισμός των αποζημιώσεων να γίνεται κατ΄ εφαρμογή του ν. 4024/2011 και για δημοσιογράφους της ΚΥΑ 2/17805/0022.

Δηλαδή για το μόνιμο/τακτικό προσωπικό με βάση των πρώτη ημέρα πρόσληψης και για εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις μετατράπηκαν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου (ΣΙΑΧ) με βάση το ΠΔ 164/2004, λαμβάνεται υπόψη προϋπηρεσία από την πρώτη ημέρα της συμβάσεως αυτής (εκάστοτε τελευταίας) συν οιοσδήποτε άλλος χρόνος προϋπηρεσίας αναγνωρίζεται στη σύμβαση αυτή.

Το μεταβατικό σχήμα

Αναφορικά με το μεταβατικό σχήμα, για την επιλογή των 2.000 εργαζομένων θα υπάρξει πρόβλεψη για προτίμηση υποψηφίων με προϋπηρεσία στην ΕΡΤ κατά την τελευταία 2/3ετία και ο καθορισμός των ειδικοτήτων θα γίνει βάσει οργανογράμματος. Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος θα αναφέρονται αριθμός ανά ειδικότητα.

Οι περιφερειακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν και κατά το μεταβατικό στάδιο, με τον τελικό αριθμό να καθορίζεται βάσει του οργανογράμματος.

Στους 2.000 περιλαμβάνονται και οι 153 εργαζόμενοι των Μουσικών Συνόλων.

Στις μεταβατικές συμβάσεις οι αποδοχές θα καθοριστούν με βάση την ισχύουσα σήμερα νομοθεσία για το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου (ν. 4024/2011). Η προϋπηρεσία λαμβάνεται υπόψη για την κατάταξη στο εκάστοτε μισθολογικό κλιμάκιο (προϋπηρεσία με την έννοια της εργασιακής εμπειρίας).

Κινητικότητα

Στο ερώτημα τέλος πως θα διασφαλιστεί η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο πρόγραμμα κινητικότητας (κίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότησης) ενώ θεωρούνται για την κυβέρνηση ήδη απολυμένοι, διευκρινίζεται ότι θα υπάρχει πρόβλεψη για νομοθετική ρύθμιση.
9:11
Χωρίς πρόοδο η συνάντηση με τον Π. Καψή, δηλώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Χωρίς πρόοδο επί της ουσίας, σύμφωνα με τους εργαζομένους της ΕΡΤ, ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση του υφυπουργού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, με τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ.
Εκ μέρους της κυβέρνησης δόθηκαν αναλυτικά οι προτάσεις για το μεταβατικό στάδιο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και οι διευκρινίσεις για θέματα αποζημιώσεων και αναγνώρισης προϋπηρεσίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι προτάσεις της κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση στη σημερινή γενική συνέλευση των εργαζομένων και πριν το κλείσιμο της εβδομάδας να δοθούν οι απαντήσεις τους.
21:53
Έντονες αντιπαραθέσεις στη συζήτηση του ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ
Έντονες αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ.
«Πρόθεση μου ήταν η αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης να γίνει με τη συμβολή των εργαζομένων» υπογράμμισε ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής, απορρίπτοντας παράλληλα κατηγορηματικά τις επικρίσεις ότι η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετίζεται με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, και τονίζοντας ότι η χρονική συγκυρία επιτρέπει πλέον να κοπεί ο ομφάλιος λώρος ΕΡΤ- κυβέρνησης.
Ο κ. Καψής, ο οποίος είχε έντονη φραστική αντιπαράθεση με τη Σοφία Σακοράφα και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου από το ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο για παρεξηγήσεις που έχουν δημιουργηθεί, διευκρινίζοντας ότι το νομοσχέδιο δεν σχετίζεται με τις ψηφιακές συχνότητες.
«Η ΕΡΤ είναι πάροχος ψηφιακού δικτύου εξ ορισμού. Δεν έχει σχέση με άδειες καναλιών, που είναι μια παρατεταμένη ανομία επί 20ετία. Ευχής έργον είναι να μπει μια τάξη και στην ιδιωτική τηλεόραση για να ευδοκιμήσει και η δημόσια τηλεόραση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καψής.
Την έντονη αντίδραση του κ. Καψή προκάλεσε η αναφορά της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα, ότι μέχρι πρότινος ήταν «υπάλληλος του κ. Ψυχάρη και διορισμένος δοτός υπουργός».
«Και στο κόμμα σας υπάρχουν βουλευτές που υπηρέτησαν σε διευθυντικές σχέσεις στο ΔΟΛ, αλλά για εκείνους δεν έχετε πρόβλημα. Επικρίνετε με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αυτές είναι φασιστικές νοοτροπίες που θα τις περίμενα από τον κ. Κασιδιάρη και όχι από την Αριστερά» απάντησε ο κ. Καψής.
Ταυτόχρονα τόνισε ότι ποτέ δεν δούλεψε ως δημοσιογράφος στο Δημόσιο γιατί ήθελε να έχει την ανεξαρτησία του, προσθέτοντας ότι «ποτέ δεν πήρα ούτε μια δραχμή από το Δημόσιο και δεν ντρέπομαι ούτε για μια στιγμή για τη δημοσιογραφική μου πορεία».
Στο σημείο αυτό παρενέβη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν έζησα τη χούντα των συνταγματαρχών, αλλά δεν πίστευα πως θα ζήσω τέτοιες εποχές δικτατορικής εμπνεύσεως που ρίχνουν μαύρο στις ζωές των πολιτών. Υπογράψατε για 2.000 απολύσεις, δεν είχατε πού να τις βρείτε, και με την ανευθυνότητα που σας διακατέχει, αποφασίσατε να κλείσετε την ΕΡΤ».
«Θα ήθελα με βάση την οικογενειακή σας παράδοση να μη συγκρίνετε εκείνες τις εποχές με το σήμερα… Έχω συνεργασθεί με τον πατέρα σας και με αυτά που λέτε, οι αγώνες κατά της χούντας που δώσαμε ευτελίζονται» της απάντησε ο κ. Καψής.
Κόντρα σημειώθηκε και νωρίτερα, ανάμεσα στον υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Γενικότερα, ο κ. Σταμάτης, ο οποίος εισηγείται το νομοσχέδιο, δήλωσε ανοικτός σε προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι στην κατεύθυνση ανατροπής του, ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ) διαφώνησαν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Σταμάτης επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα καθορίσει το είδος και την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα» και ότι «οι μεγάλες συμπτώσεις επήλθαν. Ήταν ατυχία που όταν αυτό ήρθε, χτυπήθηκε άγρια. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν».
Σχολιάζοντας την κριτική που έγινε παρατήρησε ότι δεν άκουσε κριτική επί του νομοσχεδίου και αναρωτήθηκε αν η έλλειψη κριτικής σε αυτό συνιστά αποδοχή του. Διευκρίνισε ακόμη ότι το σήμα στην εικόνα της τηλεόρασης δεν θα γράφει «ΝΕΡΙΤ».
«Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: η μία είναι να επιβάλλει το νόμο και την απόφαση των δικαστηρίων. Αν θέλετε εσείς εκεί να έχετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε», είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ότι δεν έχει φύγει το μαύρο δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».
«Τι εννοείτε; Μετά θα περάσετε στα περιθώρια της άγριας λύσης;», ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ», απάντησε ο Δ. Σταμάτης.
«Πείτε μας τι σημαίνει περιθώρια ήπιας λύσης», επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Υπουργός επέμεινε: «Δεν θα καταλάβετε».
17:44
Καψής στη Βουλή: Τα επόμενα 24ωρα θα γίνει «εκπομπή ανάγκης»
17:37
«Aνοιχτή» σε αλλαγές στο ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ η κυβέρνηση
Ανοικτός σε προτάσεις για αλλαγές στο νομοσχέδιο για την ΝΕΡΙΤ, αλλά όχι στην κατεύθυνση ανατροπής του, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας στη Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαφώνησαν με το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, που στηρίζεται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Ο Σταμάτης, ο οποίος εισηγείται και το νομοσχέδιο, επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο αυτό θα καθορίσει το είδος και την ποιότητα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα» και ότι «οι μεγάλες συμπτώσεις επήλθαν. Ήταν ατυχία που όταν αυτό ήρθε, χτυπήθηκε άγρια. Οι συνθήκες όμως ωρίμασαν». Σχολιάζοντας την κριτική που έγινε ο Δημήτρης Σταμάτης παρατήρησε ότι δεν άκουσε κριτική επί του νομοσχεδίου και αναρωτήθηκε αν η έλλειψη κριτικής σε αυτό συνιστά αποδοχή του. Διευκρίνισε ακόμη ότι το σήμα στην εικόνα της τηλεόρασης δεν θα γράφει «ΝΕΡΙΤ».
«Η κυβέρνηση είχε δύο επιλογές: η μία είναι να επιβάλλει το νόμο και την απόφαση των δικαστηρίων. Αν θέλετε εσείς εκεί να έχετε ηρωικές σκηνές δεν θα τις έχετε», είπε ο Υπουργός απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Το ότι δεν έχει φύγει το μαύρο δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε «θέλουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια μίας ήπιας λύσης».
«Τι εννοείτε; Μετά θα περάσετε στα περιθώρια της άγριας λύσης;», ρώτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
«Αν δεν καταλαβαίνετε δεν φταίω εγώ», απάντησε ο Δ. Σταμάτης.
«Πείτε μας τι σημαίνει περιθώρια ήπιας λύσης», επέμεινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ο Υπουργός επέμεινε: «Δεν θα καταλάβετε».
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι «σωστά έρχεται σύντομα το νομοσχέδιο, γιατί όσο δεν εκπέμπει βρισκόμαστε σε καθεστώς ανωμαλίας», ενώ έθεσε το ζήτημα ποιος κρατικός φορέας θα ασκεί την εποπτεία στην ΕΡΤ, καθώς το Εποπτικό Συμβούλιο που διορίζεται δεν είναι κρατικός φορέας.
Η κρατική εποπτεία, απάντησε ο Υπουργός, ασκείται από τρία σημεία: το Εποπτικό Συμβούλιο όσον αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο, το ΕΣΡ και τη Γενική Συνέλευση όπου το κράτος έχει τη μία και μόνη μετοχή. «Ασκείται τριπλή εποπτεία επί του όλου συστήματος», υποστήριξε, όμως ο Πρ. Παυλόπουλος επέμεινε ότι «από πουθενά δεν προκύπτει αυτό» και «πρέπει να μπει ρητά».
Αναφερόμενος στην απόφαση του ΣτΕ, ο Δημήτρης Σταμάτης αναρωτήθηκε σε τι παραβιάζεται η απόφαση από το νομοσχέδιο. «Ουσιαστικά νομιμοποιεί όλες πλην μίας. Η απόφαση επιτάσσει στην κυβέρνηση να λειτουργήσει τις συχνότητες», είπε και εκτίμησε ότι «αυτοί που εμποδίζουν την λειτουργία της ΕΡΤ είναι εκείνοι που κάνουν κατάληψη, οργανώνουν εκδηλώσεις και κάνουν πολιτικές ομιλίες».
Ο Υπουργός Επικρατείας έδωσε έμφαση στο ότι η ΝΕΡΙΤ δεν θα υφίσταται τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους. «Δεν υπάρχει δυνατότητα για ευθεία κυβερνητική κομματική παρέμβαση. Ουσιαστικά η κυβέρνηση απεκδύεται κάποιων πλεονεκτημάτων που σημαίνει η εξουσία», σημείωσε, ενώ απέρριψε πρόταση της ΔΗΜΑΡ για το ποια πρόσωπα θα συμμετέχουν στο Εποπτικό και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Χρειαζόμαστε πρόσωπα εγνωσμένου κύρους, που όμως θα βοηθήσουν στην εφαρμογή του νόμου, τόνισε.
17:16
Πορεία την Τρίτη για την ΕΡΤ
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) η συνεδρίαση της γραμματείας του Συντονιστικού  Μετώπου των Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών Οργανώσεων του Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Το συντονιστικό μέτωπο των Δευτεροβάθμιων συνδικάτων προέκυψε κάτω από την αδήριτη ανάγκη της σημερινής πραγματικότητας όπως  διαμορφώθηκε μετά την τεράστια επίθεση που δέχθηκαν και δέχονται οι εργαζόμενοι, με τις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθήθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια από την τρόικα και τις υποτελείς κυβερνήσεις που τις εφάρμοσαν. Μία ανάγκη που προέκυψε για την ανάληψη πρωτοβουλίας και συντονισμού δράσης όλων των εργαζομένων, μέσω των συνδικάτων τους, προκείμενου να ανατρέψουμε αυτές τις πολιτικές που καταστρέφουν τους εργαζόμενους και την χώρα,  αλλά και τους πειθήνιους εφαρμοστές της αφού οι τριτοβάθμιες οργανώσεις ( ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ) αδυνατούν να συντονίσουν και να οργανώσουν αυτή την αντίσταση.
 
Στην συνεδρίαση αποφασίστηκε εκ μέρους των συνδικάτων η ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για το επόμενο διάστημα που θα αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, των απολύσεων, το ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας και την κατάργηση της Δημοκρατίας στη χώρα μας. Θα υπάρξουν δράσεις και περιοδείες στους χώρους εργασίες και στις συνοικίες της πόλης μας προκειμένου να ενημερώσουμε και να καλέσουμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες της χώρας μας να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 
Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ και συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις θεωρώντας κομβικό σημείο αναφοράς την νίκη των εργαζομένων που θα είναι και νίκη της δημοκρατίας  κατά της εξαθλίωσης και της ανεργίας. Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους την Τρίτη 9 Ιουλίου στις 8 το απόγευμα σε συλλαλητήριο στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ προκειμένου να διαδηλώσουμε την αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΕΡΤ και στις απολύσεις που δρομολογούνται στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα και να αντιταχθούμε στην βαρβαρότητα που προσπαθεί να επιβληθεί.
Καλούμε επίσης τους  εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρία στις 18 Ιουλίου στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στον ερχομό του Σόιμπλε κύριου εκφραστή της αυτής της πολιτικής και να απαντήσουμε με ένα βροντερό όχι στην προσπάθεια τους να μας επιβάλουν την εξαθλίωση μας. Ο Σόιμπλε πρέπει να βρει απέναντι του τους Εργαζόμενους και όχι τους υποταγμένους της κυβέρνησης.
Καλούμε ακόμα την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και να αναλάβουν ενεργό ρόλο συντονισμού στην αντίσταση των εργαζομένων για την κατάργηση αυτών των πολιτικών που μας εξαθλιώνουν.
 
ΟΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΈΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ και ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
 
1.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΥΕ)
2.    ΠΑΝ ΟΜ. ΕΡΓ. ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΧΗΜ. ΒΙΟΜ. (ΠΟΕΠΔΧΒ)
3.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (ΠΟΕΣΥ)
4.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠ. ΕΠΙΧ. ΠΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ- ΤΗΛΕΟΡ. (ΠΟΣΠΕΡΤ)
5.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ)
6.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΗΕ)
7.    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (ΠΟΘΑ)
8.    ΟΜΟΣΠ. ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΚΕ)
9.    ΟΜΑΣΠΟΝΔΙΑ ΘΥΡΩΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΘΕ)
10.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΙΑΤΡ. ΕΠΙΣΚ. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΙΑΤΡ. ΚΛΑΔΩΝ (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ)
11.    ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΕΗ (ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ)
12.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΙΕΛΕ)
13.    ΠΑΝ. ΟΜ. ΕΡΓΑΖΟΜ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΠΟΕ-ΟΤΑ)
14.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΛΜΕ)
15.    ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΕΝΓΕ)
16.    ΟΜ. ΔΙΟΙΚΗΤ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΟΔΠΤΕ)
17.    ΠΑΝ. ΟΜΟΣΠ. ΕΝΩΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΠΛΩΜΑΤΟΥΧΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ (ΠΟΕΜΔΥΔΑΣ)
16:37
Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ
-Τα περιουσιακά στοιχεία που ανήκουν στο Δημόσιο μεταβιβάζονται σε ειδικό αφορολόγητο αποθεματικό λογαριασμό της ΝΕΡΙΤ Α.Ε. με κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
 
Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι «οι μεταβιβάσεις αυτές, καθώς και η τυχόν υπεραξία που προκύπτει, απαλλάσσονται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά υπέρ οποιουδήποτε. Η απαλλαγή της υπεραξίας που τυχόν προκύπτει από τις μεταβιβάσεις αυτές παρέχεται με την προϋπόθεση εμφάνισής της σε λογαριασμό ειδικού αφορολόγητου αποθεματικού, το οποίο σε περίπτωση διανομής ή κεφαλαιοποίησής του φορολογείται σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφοιυ 3 του άρθρου 106 του νόμου 2338/1994».
 
Ακόμα προβλέπεται ότι, «το ιδρυτικό καταστατικό της ΝΕΡΙΤ εγκρίνεται με απόφαση του υπουργού Οικονομικών και του υπουργού αρμόδιου για θέματα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως».
 
Επίσης, με άλλη ρύθμιση στο άρθρο 8, ορίζεται ότι «η συμμετοχή στο Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ είναι ασυμβίβαστη, λόγω αμετάκλητης καταδίκης για κακούργημα, όπως και για πλημμέλημα τελεσθέν κατά την άσκηση των καθηκόντων του». Η προηγούμενη διατύπωση έκανε λόγο για «βαριά παραβίαση των καθηκόντων του».
15:13
Καψής: Ελπίζω να βρούμε τη χρυσή τομή με τους εργαζομένους της ΕΡΤ
Την ελπίδα να βρεθεί η χρυσή τομή στη νέα συνάντηση που αναμένεται να έχει απόψε με τους εργαζομένους της ΕΡΤ εξέφρασε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, σημειώνοντας πάντως πως αν δεν γίνει αυτό, «τότε αναγκαστικά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ» και «κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσουμε στην εκπομπή σήματος».
«Σήμερα θα υπάρξει μία νέα συνάντηση -ελπίζω- με την ΠΟΣΠΕΡΤ και τους εκπροσώπους των δημοσιογράφων. Έχουν θέσει μία σειρά από συγκεκριμένα ερωτήματα. Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τελικές απαντήσεις, αν και τις έχουμε δώσει πάρα πολλές φορές» ανέφερε μιλώντας στον «Αθήνα 9,84», δείχνοντας ότι, πλέον, έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια συζητήσεων με τους εργαζομένους.
«Αισθάνομαι ότι έχουμε κάνει ό,τι μπορούμε μέσα στο πλαίσιο του νόμου για να ικανοποιήσουμε κάποια αιτήματα που έχουν τεθεί και για να κάνουμε όσο λιγότερο επώδυνη τη μετάβαση αυτή, γιατί καταλαβαίνω ότι κάποιοι άνθρωποι χάνουν τις δουλειές τους και αυτό είναι πάντα δυσάρεστο» πρόσθεσε ο υφυπουργός.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η δημόσια τηλεόραση, κατά το μεταβατικό στάδιο, θα κάνει «μία εκπομπή ανάγκης, κατά κάποιο τρόπο», αφήνοντας να εννοηθεί πως αυτή θα αρχίσει τις επόμενες ημέρες.
14:56
14:53
Βουλή: Άρχισε η συζήτηση επί του ν/σ για τη ΝΕΡΙΤ
Η συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΝΕΡΙΤ ξεκίνησε στην Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.
Η Επιτροπή κατά πλειοψηφία ενέκρινε τους φορείς που θα ακροαστεί. Πρόκειται για τους: ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ, Ένωση Τεχνικών Κινηματογράφου ΜΜΕ, ΠΟΘΑ καθώς και τον καθηγητή Ν. Αλεβιζάτο που είναι ο βασικός συντάκτης του νομοσχεδίου.
Κατά πλειοψηφία αποφασίσθηκε η συζήτηση του νομοσχεδίου να έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη Πέμπτη και ως προς τη δεύτερη ανάγνωση.
Πηγή: newsroom naftemporiki.gr 
14:20
Έντονη αντίδραση των εργαζομένων για τα περί λεηλασίας του αρχείου ΕΡΤ
Την έντονη αντίδραση της ΠΟΣΠΕΡΤ και των δημοσιογράφων της ΕΡΤ προκάλεσαν τα περί λεηλασίας υλικού από το αρχείο της ΕΡΤ. 
Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση, 
1. Από τις 11 Ιουνίου και μέχρι σήμερα, δεν έχει φύγει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Ραδιομέγαρο καθόλου αρχειακό υλικό προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Το προσωπικό του Μουσείου – Αρχείου, ανεξαρτήτως ειδικότητας ή θέσης, διασφαλίζει την ακεραιότητα του αρχειακού πλούτου της ΕΡΤ, με τη νυχθημερόν παρουσία του στους χώρους φύλαξης του υλικού στο Ραδιομέγαρο. Οι κάμερες ασφαλείας, εξάλλου, μπορούν να πιστοποιήσουν τα παραπάνω και να διαψεύσουν οιονδήποτε κακόβουλο ισχυρισμό περί του αντιθέτου.
2. Το αρχειακό υλικό κυριότητας ΕΡΤ, υπόκειται σε συγγενικά δικαιώματα, κατοχυρωμένα από την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και διασφαλισμένα πλήρως από τις εσωτερικές διαδικασίες της ΕΡΤ Α.Ε. Συνεπώς, η άνευ αδείας χρήση τους από οποιονδήποτε οπτικοακουστικό φορέα πλην της ΕΡΤ Α.Ε. πλήττει το έννομο συμφέρον όσων νέμονται τα συγγενικά δικαιώματα του υλικού και επισύρει τις σχετικές νομικές ρήτρες και ποινές.
3. Προειδοποιούμε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν τον δρόμο προς τον εισαγγελέα και το έχουν αποδείξει…
14:03
13:51
12:58
Έως την Τετάρτη η απόσυρση του «μαύρου»
Έως την Τετάρτη, θα εκπέμψει και πάλι η Δημόσια Τηλεόραση σύμφωνα με κύκλους της κυβέρνησης που επικαλούνται τα Νέα. Όπως αναφέρεται, το «μαύρο» από την οθόνη πιθανολογείται πως θα αποσυρθεί μεθαύριο, ωστόσο ο μεταβατικός φορέας δεν θα εκπέμπεται από τους πομπούς της ΕΡΤ, αλλά μέσω ψηφιακών συχνοτήτων της Digea, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μόνο ταινίες, σίριαλ και ντοκιμαντέρ, δεν θα βγαίνει από τις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής, ενώ δεν θα συμμετέχει το προσωπικό της ΕΡΤ, εν μέσω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στις συζητήσεις.
12:03
Συλλαλητήριο αλληλεγγύης την Τρίτη
Σε συλλαλητήριο το απόγευμα της Τρίτης στις 7 στο Ραδιομέγαρο καλούν ομοσπονδίες του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα «για να μην περάσει η  ισοπεδωτική  πολιτική των απολύσεων, η φασιστική πολιτική της κατάργησης κοινωνικών αγαθών, για να ακυρωθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που «μαύρισε» τον  πολιτισμό και την ενημέρωση» .
11:59
11:58
19:15
18:50
17:59
17:30
ΚΚΕ: Να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις
Σχόλιο για την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Όπως επισημαίνει:

«Με την κατάθεση του νομοσχεδίου για τη «ΝΕΡΙΤ» η κυβέρνηση προσπαθεί να ολοκληρώσει την πολιτική της σε βάρος των εργαζομένων της ΕΡΤ, με τις χιλιάδες απολύσεις και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα απομείνει.

Παράλληλα με το νέο σχήμα στοχεύει στην πιο αποτελεσματική προβολή της κυρίαρχης πολιτικής, την ιδεολογική και πολιτική χειραγώγηση του λαού. Προωθεί την ακόμα μεγαλύτερη προσαρμογή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης στα κριτήρια της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση της ενημέρωσης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της ψυχαγωγίας για το λαό, στη σύμπραξη με τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους στο χώρο των ΜΜΕ.

Οι βαρύγδουπες φράσεις της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, περί «πολυφωνίας» και «δημοκρατίας» της κρατικής ραδιοτηλεόρασης είναι υποκριτικές. Η νέα κρατική ραδιοτηλεόραση δεν θα είναι ανεξάρτητη από την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, όπως δεν ήταν και η σημερινή.

Το ΚΚΕ επιμένει ότι πρέπει να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η απόφαση για την ΕΡΤ. Να ανοίξει η ΕΡΤ χωρίς απολύσεις, με ταυτόχρονη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. Η κρατική ραδιοτηλεόραση μπορεί πραγματικά να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας, όταν τα κανάλια και οι συχνότητες αποτελούν κοινωνική λαϊκή περιουσία».
16:52
16:10
15:59
11:42
Παραμένει η κόντρα κυβέρνησης - εργαζόμενων ΕΡΤ
Για κορύφωση της «απαξίωσης και της συρρίκνωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ. «Είναι φανερό πως θέλουν μια δημόσια ραδιοτηλεόραση κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, υπονομεύοντας τη δημοκρατία, θυσιάζοντας τους εργαζόμενους» υπογραμμίζει σε σχετική του δήλωση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ.    Το σημερινό πρόγραμμα στο Ραδιομέγαρο περιλαμβάνει συζήτηση με θέμα «ΕΡΤ - Κρίση - Αγώνες - Αριστερά» με συμμετοχή του Π. Λαφαζάνη και αρκετών ακόμη  εκπροσώπων οργανώσεων και κομμάτων της Αριστεράς. Στις 9:30 η συναυλία με τους Χαϊνηδες και πλήθος καλλιτεχνών. 
 
Κατατέθηκε χθες Πέμπτη στη Βουλή το νομοσχέδιο «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση». Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι εργαζόμενοι, «η κυβέρνηση ανασύρει το νομοσχέδιο Αλιβιζάτου, που είχε κατατεθεί στη Βουλή τον Φεβρουάριο του 2012, για να καλύψει την εκτροπή που προκάλεσε η πραξικοπηματική και σοκαριστική διακοπή λειτουργίας της ΕΡΤ. Το "μαύρο" που παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης δεν διασκεδάζεται με εντυπώσεις θεσμικών παρεμβάσεων. Κακέκτυπα λύσεων δεν απαντούν στη διεθνή κατακραυγή και τις ασφυκτικές πιέσεις της κοινωνίας». 
11:41
11:40
20:25
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ
Το νομοσχέδιο υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Πολιτισμού, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Υποδομών και Επικρατείας.
20:25
20:20
19:10
18:55
Άτυπη συνάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ - ΣτΕ
Την άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ζήτησε εκ νέου ο  πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης στην άτυπη συνάντηση που είχε το πρωί με τον αρχαιότερο αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτ. Ρίζο ο οποίος θα κρίνει και το υπόμνημα που έχει υποβάλλει η Ομοσπονδία προκειμένου να εφαρμοστεί η σχετική απόφαση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το capital.gr, ο κ. Ρίζος ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τους αρμόδιους υπουργούς έτσι ώστε να τον πληροφορήσουν εάν έχουν γίνει ενέργειες και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για την επαναλειτουργία της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Μετά από αυτή την πληροφόρηση που θα έχει ο κ. Ρίζος θα προχωρήσει στην απόφασή του.


Πηγή:www.capital.gr
14:55
14:31
13:30
13:21
13:08
Στα Γεράνεια όρη τα ΜΑΤ με ιδιώτες τεχνικούς ρίχνουν κι άλλο ‘μαύρο’ στην ΕΡΤ
Πριν μια ώρα με εντολή του υπουργείου Οικονομικών (του Στουρνάρα) τα ΜΑΤ με 2 μισθωμένους ιδιώτες τεχνικούς έσπασαν τις κλειδαριές του πομπού αναμετάδοσης της ΕΡΤ στην κορυφή των Γερανειών, κατέστρεψαν τις εγκαταστάσει κι ‘έριξαν’ το σήμα. (Ο πομπός  έδινε σήμα στον Κορινθιακό κόλπο, Βορειοδυτική Πελοπόννησο, τη νοτιοανατολική Αττική και τον Σαρωνικό).
 
Κι όλα αυτά όταν για 17η μέρα η κυβέρνηση παρανομεί και δεν εφαρμόζει τη ρητή διάταξη -προσωρινή διαταγή- του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι πρέπει αμέσως να επανέλθει το σήμα και η λειτουργία της ΕΡΤ Α.Ε.
 
Κάτω το πραξικόπημα Σαμαρά, Στουρνάρα, Κεδίκογλου, Καψή, Μάναλη
 
Η Δημοκρατία θα νικήσει – οι πραξικοπηματίες θα κάτσουν στο σκαμνί
 
Η ΕΣΗΕΑ, όλα τα σωματεία του Τύπου και ΜΜΕ, οι ομοσπονδίες, όλα τα συνδικάτα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πρέπει να κηρύξουν γενική πολτική απεργία και να καλέσουν τον δημοκρατικό λαό σε μεγάλα συλλαλητήρια σε όλη την Ελλάδα. Οσο κρύβονται το πραξικόπημα επιβάλλεται.
 
Δημήτρης Τρίμης
 
απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ
13:07
12:23
Καψής: "Υπόθεση ωρών" να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση εάν υπάρξει συμφωνία
Θέμα ωρών μπορεί να είναι, κατά τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.
 
"Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει" διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα. Ο κ. Καψής εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».
 
«Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να πετύχω την εξεύρεση λύσης, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.
 
Ανφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου και γι΄ αυτό προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.
12:06
Καψής:Η πλειονότητα των υπαλ.ΕΡΤ θέλει λύση.Εμποδίζεται από συνδικ.& πολ.δυσκαμψίες.Αν υπάρξει συμφωνία υπόθεση ωρών να εκπέμψουμε
Μεταδίδει ο @doleross
11:52
Καψής: Αν δεν τα βρούμε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση
11:04
11:03
11:03
23:43
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν να εξεταστεί η πρότασή τους από τον αρμόδιο υπουργό
Να εξετάσει την πρόταση τους, όπως προέκυψε από τη χθεσινή Γενική Συνέλευση των δημοσιογράφων, ζητούν από τον αρμόδιο υπουργό οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ «προκειμένου να ξεπεραστεί το αδιέξοδο που η ίδια η κυβέρνηση δρομολόγησε στις 11 Ιουνίου», σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.
 
Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, με βάση την ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των δημοσιογράφων, έχουν ήδη γνωστοποιήσει στον αρμόδιο υφυπουργό και κοινοποιήσει στα Μέσα Ενημέρωσης μια σαφή και νομικά τεκμηριωμένη απάντηση στο γιατί δεν μπορεί να υπάρξει κανενός είδους ενδιάμεσος φορέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Υπάρχει τρόπος και καθημερινά αποδεικνύεται πώς μπορεί να συνεχίσει η λειτουργία της ΕΡΤ, αρκεί η κυβέρνηση να αποκαταστήσει τη νομιμότητα. Να εφαρμοστεί επιτέλους η απόφαση του ΣτΕ και να σταματήσει το μαύρο στις συχνότητες της ΕΡΤ. Οι άνθρωποι υπάρχουν, οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις υπάρχουν. Η πολιτική τόλμη και ο σεβασμός στους νόμους αναζητούνται».
20:35
19:47
19:19
19:12
Ν. Χουντής: Τεράστιες οι ευθύνες και της Κομισιόν για το «μαύρο» στην ΕΡΤ
Την Κομισιόν κατηγόρησε ευθέως ότι φέρει τεράστιες ευθύνες για το κλείσιμο της ΕΡΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα της του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης στην Ελλάδα.
Ο έλληνας ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων τόνισε ότι από το κλείσιμο της ΕΡΤ θα ωφεληθούν «τα ιδιωτικά κανάλια και όσοι περιμένουν να λεηλατήσουν τη δημόσια περιουσία», ενώ χαμένοι θα είναι «η δημοκρατία, η ελευθερία του Τύπου, ο πολιτισμός, η σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και οι εργαζόμενοι που απολύονται».
Ο Νίκος Χουντής κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να «συμμορφωθεί με την απόφαση των δικαστηρίων, με το πρωτόκολλο του Άμστερνταμ και με τις οδηγίες που απαγορεύουν ομαδικές απολύσεις, ώστε να επανέλθει η νομιμότητα».
19:09
18:32
Υπόμνημα στο ΣτΕ κατέθεσε η ΠΟΣΠΕΡΤ ζητώντας να εφαρμοστεί η απόφαση της Επιτροπής Αναστολών για άμεση λειτουργία της ΕΡΤ
17:49
16:05
16:04
14:01
14:01
14:00
12:43
0:16
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜ. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
 
Η Γενική Συνέλευση των Δημοσιογράφων της ΕΡΤ ομόφωνα έλαβε σήμερα την ακόλουθη απόφαση, η οποία έχει και τη σύμφωνη γνώμη της ΠΟΣΠΕΡΤ. 
H παραβίαση της νομιμότητας έχει καταγραφεί ήδη στη συνείδηση των Ελλήνων πολιτών και της διεθνούς κοινής γνώμης. Η κυβέρνηση ζητά διέξοδο και εκλογίκευση του παράλογου. Γι’ αυτό και ζητά τη συναίνεσή μας στον αποκαλούμενο ενδιάμεσο φορέα. Ζητούν την υπογραφή μας, που θα επιβεβαιώνει πανηγυρικά ότι:
Η ΕΡΤ έκλεισε εν μία νυκτί
Οι εργαζόμενοί της απολύθηκαν για να αντιμετωπιστούν με απεχθείς όρους προσωρινής απασχόλησης και απώλεια των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων
Το «μαύρο» ήρθε ως φυσιολογική εξέλιξη μιας αναγκαιότητας που επιβλήθηκε… από το υπερπέραν.
 
Ζητούν αυτά γιατί είναι δεδομένο ότι ο Ειδικός Διαχειριστής Γκ. Μάναλης και ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας έχουν νομικά και θεσμικά αδιέξοδα. Αυτό προκύπτει από τις απανωτές τροποποιήσεις της ΚΥΑ και επιβεβαιώνεται από τον υφυπουργό Παντελή Καψή, ο οποίος για κάθε διαδικαστικό θέμα αναγγέλλει και μια νέα τροποποίηση της ΚΥΑ. Το μαζικό εξώδικο του συνόλου των εργαζομένων της ΕΡΤ έχει απαντήσει ήδη με τον πιο αποφασιστικό τρόπο ότι δεν αποδέχονται πως η ΕΡΤ έχει κλείσει και πως οι εργαζόμενοί της έχουν απολυθεί.
 
1. Παρότι η πρόταση του κ. Καψή δεν μπορεί να αποτελέσει ικανή βάση διαλόγου επισημαίνουμε ότι: 
Τα τρία πρώτα σημεία της πρότασης του αρμόδιου υφυπουργού για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, (υπολογισμός αποζημιώσεων με υπέρβαση του ισχύοντος πλαισίου, κίνητρα συνταξιοδότησης και πριμοδότηση για απολυμένους) είναι θέματα νομοθετικών ρυθμίσεων οι οποίες δεν έχουν δρομολογηθεί ακόμα.
 
2. Στην κρίσιμη ώρα που οριστικοποιείται το αύριο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι παρόντες, ενεργοί και καταθέτουν θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη πρόταση 
 
Στη θέση της άγονης συζήτησης περί «ενδιάμεσου φορέα» πρέπει να ορισθεί ως συνέχεια της λειτουργίας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ (κεντρικά και περιφερειακά) για την εξυπηρέτηση των αναγκών του δημοσίου συμφέροντος, όπως ορίζει ρητά η απόφαση του ΣτΕ και συστήνει η EBU:
 
Α) Λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με πλήρες ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, το σύνολο των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ και διαδικτυακούς ιστότοπους. 
 
Β) Διαφύλαξη υποδομών και εξοπλισμού της ΕΡΤ, περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. 
 
Όσον αφορά τους εργαζόμενους ζητούμε:
 
Α. Η εργασία μας το επόμενο χρονικό διάστημα να προσφέρεται χωρίς νέα σύμβαση και η αμοιβή να καθορίζεται με τη μορφή «απολαβών ισόποσων προς τους μισθούς» που είχαν μέχρι την 11η Ιουνίου οι εργαζόμενοι και οι οποίοι μισθοί εξακολουθούν να υφίστανται λόγω των άκυρων απολύσεων. 
 
Β. Σαφές και νομικά τεκμηριωμένο πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου», κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης, για όλους εκείνους που θα επιθυμούσαν να λάβουν την αποζημίωσή τους (από την ΕΡΤ και όχι τον κρατικό προϋπολογισμό) και να προχωρήσουν σε συνταξιοδότηση, ή να αναζητήσουν άλλον εργοδότη και όχι εργασιακή σχέση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση. Καταβολή αποζημιώσεων – σε όποια φάση- με υπολογισμένη τη συνολική προϋπηρεσία στην ΕΡΤ (από την πρώτη σύμβαση έργου), χωρίς πλαφόν. Ο ειδικός λογαριασμός, που αναφέρεται στην πρόταση του κ. Καψή, μόνο αμφιβολίες εγείρει και κακές μνήμες, αφού όπου έχει χρησιμοποιηθεί έχει οδηγήσει σε στρέβλωση της διαδικασίας καταβολής αποζημιώσεων και πάντα εις βάρος των απολυμένων. 
 
Για εμάς τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, καταληκτικά μοναδική προϋπόθεση είναι να εκπέμψει κανονικά η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και να λειτουργήσουν όλες οι δραστηριότητές της. Να δώσει τέλος η κυβέρνηση στο μπαράζ παρανομίας και θεσμικών εκτροπών με μία αποφασιστική στροφή στη νομιμότητα. 
 
Να σημειωθεί ότι εκκρεμεί η τελική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής της ΠΟΣΠΕΡΤ (27 Σεπτεμβρίου 2013).
0:15
Τι αντιπροτείνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
23:22
22:28
19:47
19:40
16:54
Πλησιάζει η ώρα της ΝΕΡΙΤ
Στη Βουλή προς συζήτηση αναμένεται να κατατεθεί το αργότερο μέχρι την Τετάρτη το νομοσχέδιο για τη νέα δημόσια τηλεόραση το οποίο θα ισχύσει μόλις ολοκληρωθεί το μεταβατικό στάδιο
 
Το όνομα που θα φέρει ο νέος οργανισμός είναι «ΝΕΡΙΤ» και στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνονται όλες οι λεπτομέρειες για το πως θα λειτουργήσει η νέα δημόσια τηλεόραση, ενώ όπως τόνισε στο Real.gr, κυβερνητική πηγή «Περιμένουμε την έγκριση του από το γενικό λογιστήριο του κράτους για να προχωρήσουμε» είπε κυβερνητική πηγή.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίμαχο νομοσχέδιο δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις και μεταξύ άλλων θα αναφέρονται τα εξής:
• Η επωνυμία της εταιρείας είναι «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ, ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΙ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε»(στο εξής: ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε.).
• Η ΝΕΡΙΤ Α.Ε είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το Κράτος. Έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια.
• Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, κατά τη λειτουργία της, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα. Διαθέτει πλήρη προγραμματική και συντακτική ανεξαρτησία.
• Το μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-­‐Α.Ε. ανήκει αποκλειστικά στο Ελληνικό Δημόσιο, στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί ένας ονομαστικός και αναπαλλοτρίωτος τίτλος. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε είναι εκείνο που προκύπτει μετά την απογραφή και αποτίμηση των περιερχόμενων σε αυτή περιουσιακών στοιχείων, ενεργητικών και παθητικών, του καταργηθέντος ενιαίου φορέα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης Α.Ε
• Η ΝΕΡΙΤ-­‐ Α.Ε. προσλαμβάνει προσωπικό με σύμβαση εργασίας αορίστου και ορισμένου χρόνου, με σύμβαση έμμισθης εντολής, καθώς και με συμβάσεις έργου, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, ύστερα από σχετική προκήρυξη, τηρώντας τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και της ισότητας.
15:11
Το νομοσχέδιο για τη "νέα ΕΡΤ" ενδέχεται να κατατεθεί απόψε στη Βουλή. Δεν έχει διευκρινιστεί αν θα συζητηθεί έως την Παρασκευή 5/7
Μεταδίδει ο @doleross
15:07
14:57
13:00
Η συζήτηση για την ΕΡΤ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Παρακολουθήστε την ακρόαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με τίτλο: «Ελληνική δημόσια τηλεόραση, επιστροφή από το μαύρο». Την ακρόαση ζήτησαν οι Πράσινοι της Ευρώπης και συγκεκριμένα η αντιπρόεδρος Ρεμπέκα Χάρμς και οι ευρωβουλευτές Νίκος Χρυσόγελος και Ιζαμπέλ Ντουράντ. Θα μιλήσουν οι εκπρόσωποι των τηλεοπτικών σταθμών Καμίλο Αζεβέδο (RTP), Φρανσουά Τρον (RTBF), Νίκολα Φράνκ (EBU) και Νίκος Μιχαλίτσης (ΕΡΤ). 

http://www.thepressproject.gr/article/44774/Zontana-I-suzitisi-gia-tin-ERT-sto-Europako-Koinoboulio
12:53
Π. Καψής: Kανείς δεν θέλει το "μαύρο" στην ΕΡΤ
Ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης μιλώντας στον realfm 97,8 απάντησε στο ερώτημα για το ποια είναι η άποψη του δημοσιογράφου Παντελή Καψή για το μαύρο που έπεσε στην ΕΡΤ λέγοντας: «Το μαύρο δεν το θέλει κανείς. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Θέλουμε να τελειώσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να το είχαμε λήξει αν είχαμε βρει μια συναινετική λύση με τους εργαζόμενους σαν αυτή που διαπραγματευόμαστε τώρα. Αν όλοι λοιπόν συμφωνούμε ότι δεν το θέλουμε ας εργαστούμε για αυτή τη λύση».
12:52
Πρωτοβουλία για ελεύθερη ραδιοφωνία – τηλεόραση
Επειδή στην ΕΡΤ συντελείται σήμερα ένα κοινωνικό και πολιτιστικό έγκλημα,
Επειδή το μαύρο στις οθόνες είναι μαύρο στη δημοκρατία, την ενημέρωση και τον πολιτισμό,
Επειδή η «μάχη της ΕΡΤ», την οποία δίνουν οι εργαζόμενοί της και χιλιάδες πολίτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό τόσες μέρες τώρα, συγκλονίζει την ελληνική και τη διεθνή κοινή γνώμη,
 
Επειδή η κατάργηση της ΕΡΤ είναι ένα ακόμα τρόπος για να περιοριστεί ο τομέας των δημόσιων αγαθών προς όφελος των ιδιωτικών κερδοσκοπικών συμφερόντων,
Επειδή η δημιουργία μιας ΥΕΝΕΔ της σύγχρονης εποχής είναι ένα ακόμα βήμα προς την πολιτιστική βαρβαρότητα και την μονοφωνική μεταφορά των πληροφοριών και ειδήσεων,
 
Επειδή θέλουμε μια πραγματικά δημόσια ραδιοτηλεόραση, δημοκρατική, πλουραλιστική, δημιουργική, ανοιχτή στην κοινωνία, με τον έλεγχο των εργαζομένων, των ανθρώπων του πολιτισμού και των κοινωνικών φορέων,
Επειδή το σχέδιο φραγής της ΕΡΤ ακολουθείται από ανάλογα σχέδια στην υγεία, την παιδεία, την κοινωνική πρόνοια, τις εργασιακές σχέσεις και τα δημοκρατικά δικαιώματα…
 
Εμείς που υπογράφουμε, πήραμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε πανεπιστημιακούς, ανθρώπους της τέχνης και της ενημέρωσης και εργαζόμενους της ΕΡΤ σε μια συγκέντρωση-συζήτηση την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 7μμ. μπροστά από την είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ, στην οποία θα συζητηθούν οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός δικτύου συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων, τη συνάντηση των μέχρι τώρα κινήσεων, την κλιμάκωση της δράσης, την προοπτική και τους μελλοντικούς δρόμους του αγώνα.
 
Για μια Ελεύθερη Ραδιοφωνία Τηλεόραση
Για ελεύθερη ενημέρωση
Για ελεύθερο πολιτισμό.
Για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών από την κερδοσκοπική λαίλαπα.

Οι υπογράφοντες εδώ
11:08
Ηπειρωτική βραδιά – συναυλία συμπαράστασης στο δίκαιο αγώνα της ΕΡΤ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας είναι από τους πρώτους συλλογικούς φορείς που εξέδωσαν ψήφισμα ομόφωνης καταδίκης του κλεισίματος της ΕΡΤ το ίδιο κιόλας βράδυ της εξαγγελίας του. Την εκδήλωσή μας στο Θέατρο Πέτρας την αφιερώσαμε και σε αυτό τον αγώνα.
 
Σήμερα που ο λαός μας έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, σήμερα που η νεολαία μας έχει περιέλθει σε απόγνωση, σήμερα που έχει επιβληθεί κατάρρευση των κοινωνικών παροχών και κατάργηση των κοινωνικών δικαιωμάτων, σήμερα που με επαίσχυντες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου μας περιορίζουν το δικαίωμα της δημόσιας ενημέρωσης, και  πετάνε στο δρόμο άλλους 2.600 εργαζόμενους στην ΕΡΤ, και έτσι στερούνε το μόνο δίαυλο επικοινωνίας από τους ελάχιστους ακρίτες των χωριών μας, καθώς και από τα χωριά της Β. Ηπείρου, αλλά και από τον Ελληνισμό της διασποράς, σήμερα   που τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο, δεν αρκούν οι διαπιστώσεις, χρειάζεται να γίνει συνείδηση στον καθένα μας, ότι ο μόνος δρόμος σωτηρίας για να αποτινάξουμε από πάνω μας την τροϊκανή επικυριαρχία και τους ντόπιους υποστηρικτές της είναι οι καθημερινοί αγώνες για ανατροπές  που θα βοηθήσουν το λαό μας να πάρει την τύχη του στα δικά του χέρια, έτσι θα δούμε άσπρη μέρα  εμείς και τα παιδιά μας, έτσι και μόνο έτσι θα επαναφέρουμε στη ζωή μας το χαμόγελο  και προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΠΣΕ καλεί όλους τους Ηπειρώτες της Αττικής να ενεργοποιηθούν.
 
Σε συνέχεια των μέχρι τώρα ενεργειών μας παίρνουμε  τη σκυτάλη σε μια διαρκή μουσική σκυταλοδρομία ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και καταδικάζοντας τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που ανοίγουν το δρόμο και για πολλές χιλιάδες ακόμη απολύσεις.
 
Την Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013 και ώρα 9μμ
 
διοργανώνουμε συναυλία στο προαύλιο της ΕΡΤ με όλους τους ηπειρώτες τραγουδιστές, κομπανίες, χορωδίες, πολυφωνικά σχήματα και χορευτικά.
 
Θα είναι μια ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ όλο ΠΝΟΗ και ΠΑΘΟΣ. Θα δώσουμε ένα ΜΗΝΥΜΑ ΕΓΕΡΣΗΣ και ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ για το αύριο αυτού του δύσκολου αγώνα, για το αύριο των αγώνων που ακολουθούν. Γιατί σήμερα είναι η ΕΡΤ, αύριο έχουν σειρά τα Ταχυδρομεία, τα Νοσοκομεία, τόσοι τομείς δημοσίου και κοινωνικών αγαθών. Είναι τόσοι οι λόγοι για να ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ όλοι στην ΕΡΤ! Και θα είμαστε! Ας πλημμυρίσουμε τον πανέμορφο κήπο της ΕΡΤ με τις μουσικές μας, τους χορούς μας, την αγωνιστικότητά μας! Και αυτό το μήνυμα, χάρη στο πρόγραμμα εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ στο διαδίκτυο, να φτάσει σε όλο τον κόσμο!
 
Ο ΠέτροΛούκας Χαλκιάς, ο Νίκος Φιλιππίδης, ο Σάββας Σιάτρας, η Κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, οι  « Λαλητάδες», ο Γιώργος Κοτσίνης, η Παραδοσιακή Χορωδία της Πανηπειρωτικής, το Πολυφωνικό σύνολο «Χαονία», Το «Πολυφωνικό Ηπείρου Βαγγέλη Κώτσου», οι κομπανίες του Θωμά Λώλη και των αδελφών Μαγκλάρα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή και ο κατάλογος των συμμετοχών διαρκώς μεγαλώνει.
 
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΤ.
 
Το Γραφείο Τύπου της ΠΣΕ.
11:08
11:07
Χρ. Λαζαρίδης: «Υπεύθυνοι για το «μαύρο» της ΕΡΤ οι εργαζόμενοι της»
«Το μαύρο στην ΕΡΤ δεν ήταν επιλογή της κυβέρνησης, αλλά οφείλεται στην κατάληψη του Ραδιομεγάρου και την πειρατική εκπομπή από τους εργαζόμενους», δήλωσε στην εκπομπή "Κοινωνία ώρα MEGA", ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού και βουλευτής Επικρατείας Ν.Δ. Την ίδια ώρα, πάντως, έκανε λόγο για «ένα ταμπού που σπάσαμε, κάτι που ήθελε η κοινωνία και που το εγκρίνει».
23:09
22:14
Εργαζόμενοι ΕΡΤ: Από τις γενικές συνελεύσεις οι τελικές αποφάσεις
Από τις γενικές συνελεύσεις θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις τω εργαζομένων της ΕΡΤ, όπως αναφέρουν οι ίδιοι σε ανακοίνωσή τους μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι «οι αποζημιώσεις δεν είναι χάρη και "γενναιόδωρη προσφορά" που μπορεί να εντάσσεται στην όποια "διαπραγμάτευση", αλλά ορίζονται νομίμως» και «το ταμείο ανεργίας δεν είναι δώρο και "πριμ" της κυβέρνησης στους - κατ' αυτήν- απολυμένους της ΕΡΤ».
Επισημαίνουν ακόμη ότι «τα επιμέρους σημεία, με τις παραπομπές σε ΦΕΚ και ΚΥΑ, δεν αποκαθιστούν τη νομιμότητα, τις ασάφειες και την υπονόμευση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων», καταγγέλλοντας παράλληλα το γεγονός ότι «το "μαύρο" παραμένει στις συχνότητες της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και η απόφαση του ΣτΕ δεν εκτελείται».
Σημειώνουν τέλος πως η «λειτουργία ενός άλλου "θολού" ενδιάμεσου φορέα Ραδιοτηλεόρασης ενδεχομένως διευκολύνει την κυβέρνηση να ξεπεράσει τις συνέπειες ενός πολιτικού λάθους», αλλά, όπως τονίζουν, «τινάζει στον αέρα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και τον συνταγματικά κατοχυρωμένο ρόλο της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».
21:24
Οι ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, εμπόδισαν την έκδοση ψηφίσματος της Ολομέλειας για το ""λουκέτο"" στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής
Οι ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο, εμπόδισαν την έκδοση ψηφίσματος της Ολομέλειας για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής.
Λαμβάνοντας το λόγο, προ ημερησίας διατάξεως στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, χαρακτήρισε ως ακραία υποκριτική τακτική αυτή που ακολούθησαν οι ομάδες των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλιστών, που ναι μεν αποδέχθηκαν την πρόταση της ευρωομάδας της Ενωτικής Αριστεράς και των Πρασίνων να γίνει μία συζήτηση για το «λουκέτο» στην ΕΡΤ, αλλά, όπως κατήγγειλε, εμπόδισαν να εκδοθεί κάποιο σχετικό ψήφισμα.
Ο Έλληνας ευρωβουλευτής έθεσε το ερώτημα, γιατί αποφασίστηκε να διεξαχθεί συζήτηση, χωρίς την υιοθέτηση ψηφίσματος, δηλαδή, χωρίς να αποτυπωθεί η πολιτική θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το σημαντικό θέμα του κλεισίματος της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης. Όπως είπε συγκεκριμένα ο Ν. Χουντής «στο ερώτημα που έχουν οι απολυθέντες στην ΕΡΤ, που είναι 2.600, και οι Έλληνες πολίτες για το ποια είναι η γνώμη, ποια είναι η απόφαση, ποια είναι η θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τι θα απαντήσουμε; Κάναμε μια συζήτηση; Σας παρακαλώ, λοιπόν, εξηγήστε μου γιατί ακολουθήσατε αυτή τη διαδικασία».
Στην απάντησή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, πήρε αποστάσεις από την απόφαση της Συνέλευσης των Προέδρων (Οργάνου που καθορίζει την Ημερήσια Διάταξη), τονίζοντας ότι «η συνέλευση των Προέδρων ούτως αποφάσισε για την Ημερήσια Διάταξη, ώστε να μην υπάρχει ψήφισμα σε σχέση με το θέμα αυτό.
Αυτό δεν είναι κάτι που αποφασίζω εγώ, είναι τα πολιτικά κόμματα που αποφασίζουν εάν ένα θέμα θα συνοδεύεται από ψήφισμα ή όχι».
Σημειώνεται ότι, όπως αποκαλύφθηκε, στη Διάσκεψη των Προέδρων, οι Χριστιανοδημοκράτες μαζί με τους Σοσιαλιστές, δεν δέχτηκαν η συζήτηση για το κλείσιμο της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης να συνοδεύεται από απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ, όπως είναι γνωστό, η ευρωομάδα της Αριστεράς (GUE/NGL), όχι μόνο πρότεινε να τεθεί το θέμα στην Ημερήσια Διάταξη, αλλά και μέσα στη Διάσκεψη των Προέδρων, ζήτησε να υιοθετηθεί ψήφισμα.
20:33
20:29
Αύριο η συνέλευση των εργαζόμενων της ΕΡΤ
Θα αποφασίσουν επί της πρότασης που τους παρουσίασε η κυβέρνηση.
19:43
Οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ
Οι προτάσεις τεσσάρων σημείων αναφέρουν πως για τον υπολογισμό των αποζημιώσεων δεν θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ν.173/1967 (θα απαιτηθεί νομοθετική ρύθμιση. Κατ' αρχήν θα ενταχθεί ως ρύθμιση σε τροποποιητική κ.υ.α., της κ.υ.α. κατάργησης της ΕΡΤ Α.Ε.).
Για τον υπολογισμό του ύψους των αποζημιώσεων θα εφαρμοστούν οι διατάξεις του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους, οι διατάξεις της κ.υ.α. με αριθ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013).
Για τον υπολογισμό του τελικού ποσού θα θεωρηθεί ότι η εφαρμογή των διατάξεων του ενιαίου μισθολογίου, και προκειμένου για δημοσιογράφους των διατάξεων της κ.υ.α. με αριθμ. 2/17805/0022/ (ΦΕΚ Β΄ 662/21.3.2013), ξεκίνησε την 1-1-2013 όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.
Η κυβέρνηση δεσμεύεται να εντάξει και τους εργαζομένους στην πρώην ΕΡΤ Α.Ε. στα κίνητρα πρόωρης συνταξιοδότησης που θα προβλεφθούν για τους εργαζομένους στο Δημόσιο με πρωτοβουλία των υπουργείων Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, στο πλαίσιο του συστήματος κινητικότητας των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα.
Κατά την επιλογή του προσωπικού στο νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου θα προβλεφθεί η μοριοδότηση της προϋπηρεσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ Α.Ε. των οποίων οι συμβάσεις λύθηκαν με την κ.υ.α. με αριθ. 02/11-6-2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414) (κ.υ.α. κατάργησης ΕΡΤ Α.Ε.), σύμφωνα με τη διαδικασία στο ΑΣΕΠ.
Στον ενδιάμεσο φορέα θα απασχοληθούν 2.000 εργαζόμενοι με δίμηνες συμβάσεις εργασίας, που θα μπορούν να παραταθούν ως τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και θα αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο, ή για τους δημοσιογράφους σύμφωνα με τη σχετική κ.υ.α.
Μετά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ο κ. Καψής επανάλαβε μιλώντας στο ΑΜΠΕ πως δεν υπάρχει περιθώριο για μακρές διαπραγματεύσεις. 
Η κύρια διαφωνία των δύο πλευρών, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν η μορφή του ενδιάμεσου φορέα, με την οποία θα μπορέσει να εκπέμψει ξανά η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι την αναδιοργάνωσή της.
Σύμφωνα με τους εργαζομένους, οι προτάσεις θα μελετηθούν και θα τεθούν στη γενική τους συνέλευση, που θα γίνει αύριο Τρίτη.
19:43
Κατατέθηκαν γραπτώς οι προτάσεις της κυβέρνησης στους εργαζομένους της ΕΡΤ
Τις προτάσεις της κυβέρνησης για την ΕΡΤ παρέδωσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, στους εκπροσώπους των εργαζομένων στην ΕΡΤ, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης που είχαν.
 
Οι εργαζόμενοι, με ανακοίνωσή τους, είχαν ζητήσει από τον κ. Καψή  «μια έγγραφη πρόταση θεσμικά και νομικά αιτιολογημένη και τεκμηριωμένη, προκειμένου να αποφευχθούν κενά και παρερμηνείες».
 
Η κύρια διαφωνία των δύο πλευρών, όπως προέκυψε από τις συναντήσεις της προηγούμενης εβδομάδας, ήταν η μορφή του ενδιάμεσου φορέα, με την οποία θα μπορέσει να εκπέμψει ξανά η δημόσια ραδιοτηλεόραση μέχρι την αναδιοργάνωσή της.
15:14
14:43
12:38
12:02
11:40
Προς ΕΡΤ 2.000 εργαζομένων
Την εκτίμηση ότι ο νέος φορέας της ΕΡΤ θα έχει 2.000 εργαζόμενους έναντι των 2.600 που είχε, εξέφρασε ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, Παντελής Καψής, λίγες ώρες πριν από τη νέα συνάντησή του με εκπροσώπους των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Ο Π. Καψής, μιλώντας στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του Αnt1, διεμήνυσε πως δεν υπάρχει χρόνος για μακρές διαπραγματεύσεις, καθώς και πως «είναι ευκαιρία οι εργαζόμενοι να πείσουν ότι είναι μέρος της λύσης» προειδοποιώντας ότι «αν δεν θέλουν να είναι μέρος της λύσης θα χάσουν και οι ίδιοι».
 
Ξεκαθάρισε πάντως ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμενο επέμβασης της αστυνομίας.
 
Επιπλέον, τόνισε ότι ο φορέας που θα δημιουργηθεί θα έχει την κατάλληλη θεσμική θωράκιση ώστε να είναι αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση από το κράτος ή τα κόμματα. Συγκεκριμένα είπε ότι θα είναι τέτοια η θεσμική θωράκισή της που δεν θα μπορεί να παρέμβει ούτε ο υπουργός.
 
Όσον αφορά το κόστος του λουκέτου στην ΕΡΤ και της μετάβασης στη νέα μορφή, διαβεβαίωσε ότι είναι πολύ μικρότερο από τα 200 εκατομμύρια ευρώ που ακούγεται, όπως τουλάχιστον τον έχουν ενημερώσει και από το υπουργείο Οικονομικών.
 
Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο για τη νέα ραδιοτηλεόραση είναι έτοιμο και στηρίζεται στις εργασίες της επιτροπής Αλιβιζάτου με την προσθήκη μιας μεταβατικής διάταξης.
 
Σήμερα στη 1.30 μ.μ. ο υφυπουργός πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων της ΕΡΤ, παρόντων των νομικών συμβούλων τους για την ανεύρεση «κοινής συνισταμένης» για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
11:35
Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΟΣΠΕΡΤ
«Σήμερα 30/06/2013 τα προεδρεία της Ομοσπονδίας, των πρωτοβάθμιων Σωματείων και ομάδα εργαζομένων μαζί με τους συναδέλφους που υπηρετούν εκεί, επισκεφθήκαμε τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού, για να ελέγξουμε και να διαφυλάξουμε με την από δω και πέρα παρουσία μας εκεί, τον εξοπλισμό της ΕΡΤ που έχει αγορασθεί με χρήματα όλων των Ελλήνων.

Η αξία τους είναι τεράστια και η ζημιά που θα υποστεί το Ελληνικό Δημόσιο από ενδεχόμενη καταστροφή τους, ανυπολόγιστη.

Σε αυτό οδηγηθήκαμε από αίσθημα ευθύνης, από την προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπειά μας, την ανάγκη για τήρηση των συνταγματικών υποχρεώσεων και της διαταγής του ΣτΕ (στην οποία η κυβέρνηση δεν συμμορφώνεται).

Μας συμπαρασταθήκαν με την παρουσία τους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Π. Λαφαζάνης, Ν. Βούτσης, Δ. Στρατούλης, Δ. Τσουκαλάς, Γ. Σταθάς και ο βουλευτής των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Π. Χαϊκάλης.

Οι εγκαταστάσεις στο Κέντρο Εκπομπής Υμηττού είναι δημόσιες και η χρήση τους θα πρέπει να γίνεται μόνο από το εξειδικευμένο, σε αυτές, προσωπικό της ΕΡΤ, το οποίο είναι χρεωμένο μ’ αυτήν την περιουσία.
Οι αστυνομικές δυνάμεις φρούρησης δεν το επέτρεψαν.

Επέτρεψαν μόνο λήψη ορισμένων από τα προσωπικά αντικείμενα που είχαν αφήσει οι συνάδελφοι, μετά την βίαιη εκδίωξή τους από κουκουλοφόρους των ΕΚΑΜ υπό την απειλή των όπλων, από τις εγκαταστάσεις της εργασίας τους, την 11η Ιουνίου 2013.

Κατά το σύντομο πέρασμα των συναδέλφων από τον χώρο των εγκαταστάσεων και μετά από πολλές διαβουλεύσεις και άδεια του Αστυνομικού Διευθυντή Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε διακοπή λειτουργίας μιας σειράς εγκαταστάσεων και άλλες παρεμβάσεις στον εξοπλισμό της ΕΡΤ, οι οποίες ενδεχομένως να έχουν ήδη δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες, ή να δημιουργήσουν στο μέλλον ανεπιθύμητες καταστάσεις.

Αφού δεν δόθηκε επαρκής χρόνος για να καταγραφεί η κατάσταση των εγκαταστάσεων και η λειτουργία του τεχνολογικού εξοπλισμού, οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για το τι έχει συμβεί και για το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Η λειτουργία του ΚΕ Υμηττού μέχρι την εισβολή των ΕΚΑΜ ήταν άψογη και χωρίς προβλήματα.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον αυτών που έδωσαν αυτή την εντολή, καθώς και εναντίον αυτών που έκαναν παρέμβαση στα λειτουργικά κομμάτια των πομπών και των εγκαταστάσεων.

Άραγε, ο διορισμένος από το Υπουργείο Οικονομικών, ο «ειδικός διαχειριστής» Γκίκας Μάναλης, τι έχει να πει για τις αυθαιρεσίες που έχουν γίνει στην περιουσία του Δημοσίου, όχι μόνο στον Υμηττό, αλλά και σε όλη την Ελλάδα, όπου έχει εγκαταστάσεις η ΕΡΤ; Πώς διασφαλίζεται η περιουσία της ΕΡΤ, που μόνο οι εργαζόμενοί της μπορούν να διασφαλίσουν με την παρουσία τους; Διαφορετικά πώς υλοποιεί αυτό που εντέλει στην επιστολή του «Μέχρι την παράδοση των παντός είδους περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ… εξακολουθείτε να έχετε την ευθύνη και υποχρεούστε στη διαφύλαξή τους», με την απουσία τους από τους χώρους εργασίας;

Τι θα κάνει για τη λεηλασία που γίνεται στο περιοδικό «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ» ;
Καλούμε όλους να φροντίσουν να εφαρμοστούν οι εντολές του ΣτΕ καθώς και τους αρμόδιους εισαγγελείς να παρέμβουν για να αποκατασταθεί η νομιμότητα.

Η ΕΡΤ είναι συνταγματική επιταγή και η Πολιτεία έχει χρέος να την παρέχει.

Η παγκόσμια κοινότητα, αλλά και οι Έλληνες απανταχού της Γης απαιτούν τη λειτουργία και την εκπομπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ. Αυτό αποκομίζεται και από τις δημοσκοπήσεις που προκλητικά αγνοούν – σε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν άλλοθι και καραμέλα.

Δεν μπορεί να κυβερνιέται η χώρα με το «γινάτι» κανενός, ακόμα και του Πρωθυπουργού!».
11:34
Ως τα μέσα Ιουλίου ο νόμος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση
Εντός του πρώτου 15ημερου του Ιουλίου μπορεί να κατατεθεί ο νόμος για τη θεσμική συγκρότηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, με όλες τις προβλέψεις για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της και με βάση το σχέδιο της Επιτροπής Αλιβιζάτου, τονίζει σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής.

«Η πρώτη, άμεση προτεραιότητά μας είναι να αρχίσει να εκπέμπει και πάλι η δημόσια τηλεόραση. Το επιτάσσει η απόφαση του ΣτΕ και το ζητά η ελληνική κοινωνικά», σημειώνει ο υφυπουργός, ενώ σχετικά με την άρση του «μαύρου» από τους τηλεοπτικούς δέκτες, τονίζει χαρακτηριστικά: «Αν χρειαστεί από το… υπερπέραν θα εκπέμψουμε το νέο σήμα».
23:37
Η οικογένεια Κλικλίκου «τα έπαιρνε»
Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί εδώ και περίπου έναν χρόνο βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο την οικογένεια Κλικλίκου στις τηλεοράσεις μας; Δεν σας έκανε εντύπωση που τα συνεργαζόμενα κανάλια παρά την κρίση συνέχισαν να πληρώνουν διαφημιστικό χρόνο και παραγωγή για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, κάτι που θα μπορούσαν να κάνουν και μέσω των ενημερωτικών εκπομπών τους; Ε λοιπόν, η οικογένεια Κλικλίκου είχε κάποιο ρόλο να επιτελέσει...
22:37
21:56
21:51
Λυκούδης στο συνέδριο ΝΔ: Θα βρεθούν ξανά σημεία σύγκλισης
21:46
ΕΡΤ: Οι μισοί σε σύνταξη, οι άλλοι στον νέο φορέα
«Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να προχωρήσει στη μετάδοση δημοσίου σήματος άμεσα», είναι το μήνυμα που μετέφερε ο Παντελής Καψής, υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση στους συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στην ΕΡΤ.
 
Σύμφωνα με το protothema.gr ο κ. Καψής που καλείται να λύσει το γόρδιο δεσμό της ΕΡΤ σε συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ κατά πληροφορίες επισήμανε ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα είναι «εξπρές» αλλά θα διαρκέσουν ένα «εύλογο χρόνο» και εξήγησε ότι αν δε βρεθεί συναινετική λύση η κυβέρνηση θα αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους μετάδοσης του σήματος.
 
Το protothema.gr αποκαλύπτει την πρόταση της κυβέρνησης για την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. «Στόχος είναι να γίνει η μετάβαση στο νέο φορέα όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη για τους εργαζόμενους», σημειώνει κυβερνητικό στέλεχος και εξηγεί ότι «στην πράξη ένας μεγάλος αριθμός εργαζομένων στην ΕΡΤ είτε θα συνταξιοδοτηθεί είτε θα απασχοληθεί στο νέο φορέα».
 
Το σχέδιο που έχει επεξεργαστεί ο κ. Καψής προβλέπει ότι «όλοι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν με βάση τις αποδοχές του ενιαίου μισθολογίου ως αν εφαρμοζόταν από 1ης Ιανουαρίου του 2013 όπως προβλέπει ο νόμος».
 
Με δίμηνες συμβάσεις θα προσληφθούν 2.000 εργαζόμενοι
 
Στο ερώτημα τι θα γίνει μέχρι τη δημιουργία του νέου οργανισμού δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, συνομιλητές του αρμόδιου υφυπουργού Παντελή Καψή υπογραμμίζουν ότι «στο ενδιάμεσο διάστημα ως τη δημιουργία του νέου φορέα, θα απασχοληθούν 2000 εργαζόμενοι με 2μηνες συμβάσεις εργασίας οι οποίες θα παραταθούν όσο χρειαστεί και με αμοιβές του ενιαίου μισθολογίου».
 
Σύμφωνα πάντα με το protothema.gr κυβερνητικά στελέχη εξηγούν ότι «η συμμετοχή στον ενδιάμεσο φορέα δεν επηρεάζει καθόλου τα δικαιώματα των εργαζόμενων για το επίδομα ανεργίας ούτε τη διεκδίκηση οποιουδήποτε άλλου δικαιώματος θεωρούν ότι θίγεται από την κατάργηση της ΕΡΤ».
 
Για όσους εργαζόμενους στην ΕΡΤ βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση θα προβλεφθεί νομοθετικά «η αναδρομική ισχύς των κινήτρων που θα προβλέπονται στο πλαίσιο της κινητικότητας.
 
Πόσοι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα προσληφθούν στη νέα δημόσια τηλεόραση;
 
«Για την πρόσληψη στο νέο φορέα θα υπάρξει πριμοδότηση των εργαζομένων της ΕΡΤ», τονίζουν συνεργάτες του κ. Καψή και αποκαλύπτουν ότι «ο σχετικός διαγωνισμός θα γίνει από το νέο φορέα με διαδικασίες ΑΣΕΠ».
 
Ωστόσο πουθενά δε γίνεται αναφορά στην πρόβεψη που είχε γίνει πριν τον ανασχηματισμό ότι δηλαδή οι έχοντες δεύτερη εργασία θα απολυθούν και δεν θα έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης στη νέα ΕΡΤ. 
 
Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα να χάσει η δημόσια τηλεόραση την άδεια λειτουργίας. Όπως σημειώνουν «η ΕΡΤ και ο νέος φορέας είναι πάροχοι δικτύου εκ του νόμου. Κατά συνέπεια δεν τίθεται κανένα θέμα να χάσει την άδεια».
21:46
20:06
Εξεταστική Επιτροπή για την ΕΡΤ θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ
Πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή , θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στα Χανιά.

Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του:

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παρανομεί για δεύτερη εβδομάδα και δεν υλοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για άμεση επαναλειτουργία της εκπομπής του δημόσιου σήματος της ραδιοτηλεόρασης. Επιπλέον, σήμερα μαθαίνουμε ότι προτίθεται να μην τηρήσει και τους νόμους, νόμους που διέπουν τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, που ως γνωστό είναι νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου. Θέλει δηλαδή και να σιγήσει η ΕΡΤ και να απολύσει 2,5 χιλιάδες εργαζόμενους και να μην καταβάλει τις νόμιμες αποζημιώσεις.   

Όλα αυτά συνιστούν έναν τραγέλαφο, αλλά νομίζω τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να γελάμε. Είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Εμείς δεν πρόκειται αυτό να το αφήσουμε έτσι, έχουμε ήδη ζητήσει η Βουλή να μείνει ανοιχτή, έχουμε ήδη ζητήσει να έρθει το ταχύτερο δυνατό, η πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει και αφορά την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ.  

Ταυτόχρονα όμως την ερχόμενη εβδομάδα θα καταθέσουμε πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, που θα εξετάσει ποινικές και τυχόν αστικές ευθύνες όλων όσων αποφάσισαν και συνεχίζουν να κρατάνε την ΕΡΤ κλειστή και συνεχίζουν οι διαδικασίες που θα κοστίσουν στον έλληνα πολίτη, τον έλληνα φορολογούμενο, πολλές δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ. Δεν κόστιζε η ΕΡΤ στον έλληνα φορολογούμενο διότι ως γνωστόν δεν χρηματοδοτείται από τον προϋπολογισμό. Αντιθέτως το κλείσιμο της ΕΡΤ μέσω από τις αποζημιώσεις, μέσω από τα διαφυγόντα κέρδη που προκύπτουν από τις συμβάσεις, τα συμβόλαια για την αναμετάδοση αθλητικών γεγονότων που δεν θα μεταδοθούν, μέσα από μία σειρά από συμβάσεις που καταγγέλλονται, θα είναι ένα υπέρογκο κόστος για τον έλληνα φορολογούμενο σε μία εποχή κρίσης.

Νομίζω ότι για όλα αυτά το ελληνικό κοινοβούλιο πρέπει και να εξετάσει αλλά και να καταλογίσει ευθύνες. Δεν μπορεί κάποιοι να νομίζουν ότι θα κυβερνούν με ΠΝΠ χωρίς να κρίνονται στη Βουλή. Και ελπίζω ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις ιδίως όσες από την πρώτη στιγμή είχαν καταδικάσει αυτή την απόφαση, θα υπερψηφίσουν την πρότασή μας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής». 
19:02
18:50
Όλοι στο συλλαλητήριο για την ΕΡΤ
Ανακοίνωση Διασωματειακού:

H Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, συνεχίζει τον αδιαπραγμάτευτο αγώνα της με κάθε νομικό και συνδικαλιστικό μέσο για την αποκατάσταση της συνταγματικής και δημοκρατικής υποχρέωσης ύπαρξης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάτι που καταστρατηγήθηκε κατάφωρα με το πρωτοφανές, πραξικοπηματικό κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση και το συνεχιζόμενο μαύρο στις οθόνες των ελλήνων πολιτών, παρά την δικαιωτική απόφαση του ΣτΕ.

Παράλληλα διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση τον συνεχιζόμενο αδιάσπαστο αγώνα των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αγώνας που ήδη με τις κινητοποιήσεις μας και την πρωτοφανή αλληλεγγύη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, καταφέρνει και κρατά την ΕΡΤ ανοιχτή και ζωντανή εδώ και 15 ημέρες ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και την ΚΥΑ, δίνοντας ταυτόχρονα και ένα αποφασιστικό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η ενημέρωση και η δημοκρατία δεν μπορούν να φιμωθούν.

Στο πλαίσιο αυτό η Συντονιστική Επιτροπή στηρίζει το συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια στις απολύσεις και την κυβερνητική πολιτική και καλεί τα μέλη των συνεργαζομένων ενώσεων να συμμετάσχουν δυναμικά κι ενωτικά στο παραπάνω συλλαλητήριο, ενώνοντας τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους ενάντια στην εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών που ρίχνουν «μαύρο» σε κάθε εργασιακό δικαίωμα, στη δημοκρατία, στην ελεύθερη ενημέρωση.

Υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι σταθερή επιδίωξή μας είναι οι καθαρές κουβέντες, διαφανή σχέδια και πρωτίστως να φύγει άμεσα το μαύρο από τις οθόνες και να επαναλειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση με το σύνολο των εργαζομένων της,

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών
Να μην γίνει καμιά απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ
Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
Να ανατραπούν οι παράνομες μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον «αιφνίδιο θάνατο» της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή
Να ανακτήσει η δημόσια ενημέρωση την ελευθερία και αξιοπρέπειά της.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
17:46
16:19
17:28
17:07
15:47
15:46
15:07
15:05
13:52
13:18
Τυπολογίες: Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;
Χθες η ίδια ομάδα που αποφάσισε να επιβαρύνει τον Προυπολογισμό, με ένα ποσό 300-500 εκατ. ευρώ, από το κλείσιμο στην ΕΡΤ,  έκοψε 70 εκατ. ευρώ από το επίδομα των πολυτέκνων! Θα πληρώσουν λοιπόν μήπως οι ίδιοι το κόστος της αντισυνταγματικής τους βιαστικής απόφασης, ή θα το επιμερίσουν κι αυτό στον κόσμο;
 
Στις σοβαρές κυβερνήσεις υπάρχει η ανάληψη ευθύνης του λάθους και η υποβολή των παραιτήσεων. Είναι η πλέον γενναία πράξη όταν μια απόφαση εκθέτει τον Πρωθυπουργό μιας χώρας, εντός και εκτός Ελλάδας, παραβιάζει το Σύνταγμα και οδηγεί στην απόλυση, άνευ λόγου, 2.565 εργαζομένων.
11:59
11:54
0:37
Η καινούργια εκπομπή της Λαμπρινής Θωμά για το TPP
0:35
0:07
23:54
23:19
22:34
22:33
22:29
Στο Ραδιομέγαρο οι απολυμένοι της ΑΓΕΤ
22:23
Μεταγλωττισμός κινουμένων σχεδίων στην ΕΡΤ - Making of
21:52
21:51
21:28
21:11
20:50
20:47
20:45
Ο γέγονε, γέγονε με ΕΡΤ και νέα κυβέρνηση, πιάνουμε δουλειά
Ο Αντώνης Σαμαράς συναντάται νωρίς το μεσημέρι στο Μαξίμου με τις διοικήσεις της  Vodafone και της Wind προκειμένου να ενημερωθεί για τα κοινά τους σχέδια στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας.
 
Με λίγη ώρα διαφορά, θα τον επισκεφθεί αντιπροσωπεία της αζέρικης κοινοπραξίας εκμετάλλευσης φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ για να τον ενημερώσει σχετικά με την επιλογή του αγωγού που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη –και η προσδοκία είναι να αφορά στον ελληνικού ενδιαφέροντος  TAP.
 
Το απόγευμα θα παραστεί στα εγκαίνια του προβλήτα 3 της Cosco στον Πειραιά και θα ενημερωθεί από τον κάπτεν Γουέι για τα άμεσα επενδυτικά σχέδια του κολοσσού στο Μεγάλο Λιμάνι. 
 
Και αύριο πρωί πρωί θα αναχωρήσει για τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
 
Με τις κινήσεις αυτές ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να σηματοδοτήσει «τη φυγή μπροστά» και να κλείσει την μαύρη παρένθεση που άνοιξε η υπόθεση ΕΡΤ, οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και ο σχηματισμός δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
 
Η συνέχεια στο capital.gr
20:44
20:38
20:25
20:00
19:50
Σαξές στόρι λέμε
19:35
Η EBU ζητά άμεση αποκατάσταση του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης
“Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, διέταξε την επάνοδο της εκπομπής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το συντομότερο δυνατό.

Τα μέλη της EBU χαιρετίζουν την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, που επαναβεβαιώνει το ζωτικό ρόλο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει επιτύχει την αποκατάσταση των υπηρεσιών, και τα κανάλια της ΕΡΤ παραμένουν μαύρα και σιωπηρά.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα εγκαθιδρύσει ένα νέο οργανισμό που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, σε συμμόρφωση με τα πιο υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα. Ωστόσο, για να το πράξει επιτυχώς και στη βάση ενός ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου, θα χρειαστεί να περάσει καιρός.

Η EBU ομόφωνα ζητά να ληφθεί επειγόντως δράση για να δημιουργηθούν άμεσα μεταβατικές υπηρεσίες και να αποκατασταθεί το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάνοντας χρήση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και του υπάρχοντος προσωπικού.

Η EBU προσφέρει την τεχνογνωσία της στην ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Παντελή Καψή, το νέο υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προκειμένου να εξευρεθούν βραχυπρόθεσμες και μακρόπνοες λύσεις για την παροχή ανεξάρτητων και βιώσιμων δημόσιων μέσων ενημέρωσης, που συμβάλλουν στον πλουραλισμό, την πολυμορφία και την ενσωμάτωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις Αρχές των Δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης της Ένωσής μας”.
19:11
19:11
18:57
Προσφυγή στο ΣτΕ για τη μεταβίβαση εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 στο ΤΑΙΠΕΔ
Να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και παράνομη, η από 24.4.2013 απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, το ακίνητο των παλαιών εγκαταστάσεων της ΕΤ-3 (ΕΡΤ ΑΕ.), έκτασης 760.807 τετραγωνικών μέτρων, στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης, ζητεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ΠΟΣΠΕΡΤ, μέσω του προέδρου της, Π. Καλφαγιάννη.
 
Όπως αναφέρεται στην αίτηση, επί του επίμαχου ακινήτου η ΕΡΤ έχει αναγείρει  και συντηρεί, με δικές της δαπάνες, κεραίες ραδιοφωνίας και άλλες εγκαταστάσεις ραδιοφωνικών σημάτων, πομπούς βραχέων σημάτων, κ.λπ. που είναι αναγκαίες για τη λειτουργία της ΕΡΤ στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Ειδικότερα, η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει ότι η επίμαχη απόφαση της Διυπουργικής δεν έχει καμιά αιτιολογία για τη μεταβίβαση, χωρίς αντάλλαγμα, του συγκεκριμένου ακινήτου της ΕΡΤ στην Περαία, ούτε όμως αναφέρει κάτι για τη μείωση της περιουσίας του ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα επέλθει λόγω της μεταβίβασης.
 
Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ, από τη μεταβίβαση αυτού του κτιρίου στο ΤΑΙΠΕΔ, τα εισοδήματα της ΕΡΤ κατά τη διαχειριστική χρήση 2013 θα μειωθούν περίπου κατά 18.130.000 ευρώ.
 
Επιπλέον, προστίθεται ότι η απόφαση της Διυπουργικής δεν κάνει καμιά αναφορά για την αξία του μεταβιβαζόμενου ακινήτου και των εγκαταστάσεών του, τα ποσά που έχει καταβάλει η ΕΡΤ για την απόκτηση, βελτίωση, ανάπτυξη και συντήρηση του επίμαχου ακινήτου. Ούτε όμως γίνεται αναφορά σε κάθε είδους τέλη, φόρους και άλλες επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου που καταβλήθηκαν από το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα για το εν λόγω κτίριο.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με το αίτημα της ΠΟΣΠΕΡΤ, παραβιάζεται το άρθρο 17 του Συντάγματος, το οποίο απαγορεύει απαλλοτρίωση χωρίς αποζημίωση. Την ίδια στιγμή, προσθέτει η Ομοσπονδία, παραβιάζεται και το άρθρο 15 του συνταγματικού χάρτη που προστατεύει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, καθώς η μεταβίβαση συνδέεται άρρηκτα με την απρόσκοπτη λειτουργία της ΕΡΤ ΑΕ.
 
Τέλος, σημειώνεται, ότι παραβιάστηκε πλήρως και το άρθρο 20 του Συντάγματος, καθώς πριν τη μεταβίβαση δεν κλήθηκε η ΕΡΤ να παρέχει τις απόψεις της επί της νομιμότητας της μεταβίβασης.
18:32
18:31
16:30
Η απάντηση του Συντονιστικού των Δημοσιογράφων στην ανυπόγραφη απόλυση
Επιτέλους ο Ειδικός Διαχειριστής μίλησε….
 
 Αφού ο ίδιος έχει αρνηθεί ουσιαστικά μέχρι στιγμής να ασκήσει τα καθήκοντα που του έχουν ανατεθεί, μας νομιμοποιεί απολύτως να διαφυλάξουμε την περιουσία της ΕΡΤ. Του υπενθυμίζουμε, ότι αυτό κάνουμε από την πρώτη στιγμή. Καλό θα ήταν, να ενημερώσει σχετικά και τον πολιτικό του προϊστάμενο, υπουργό Οικονομικών, ο οποίος μας καλεί να «απελευθερώσουμε» το κτίριο.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση τον παραπέμπουμε στην εξώδικο δήλωση της 25ης 6ου 2013, η οποία επιδόθηκε προς το υπουργείο Οικονομικών, υπογεγραμμένη από 2.000 και πλέον εργαζόμενους στην ΕΡΤ.
 
Κρίμα όμως που ο Διαχειριστής στη λάσπη και τις συκοφαντίες που εκτόξευσαν εναντίον μας ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς και ο Σ. Κεδίκογλου, προσθέτει την περιφρόνηση στέλνοντάς μας ένα ανυπόγραφο και έωλο νομικά χαρτί.
 
 Με…μπακαλόχαρτα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ δεν τρομοκρατούνται.
 
 Μαζικά και με αποφασιστικότητα συνεχίζουμε να κρατάμε ανοιχτή την ΕΡΤ, να διαφυλάσσουμε τη δημόσια περιουσία και να επιμένουμε:
 
Είναι άκυρο το «λουκέτο» στην ΕΡΤ
Είναι άκυρες και παράνομες οι απολύσεις των εργαζομένων
Η κυβέρνηση εξακολουθεί να παρανομεί, αρνούμενη να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ, που διατάσσει να επανέλθει κανονικά το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο.
Την απόφαση τους την ακύρωσε η ίδια η κοινωνία και η παγκόσμια κοινότητα.  
 
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ
16:30
16:27
Δ. Στρατούλης: Παράνομες και άκυρες οι έγγραφες απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ
"Οι έγγραφες απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι παράνομες και άκυρες.

Η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ επιβεβαιώνει καθημερινά ότι θα είναι η μνημονιακότερη, καταστροφικότερη και τρισχειρότερη που γνώρισε ο λαός και η χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, αφού στη βιασύνη της να απολύσει τους 2.700 εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους στέλνει ταχυδρομικά από σήμερα το πρωί έγγραφο απόλυσής τους, που το περιεχόμενό του παραβιάζει κατάφορα τις σχετικές διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Το έγγραφο απόλυσης είναι ανυπόγραφο και αποδέχεται ότι στις 11/6/2013, που θεωρεί ότι απολύθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, δεν τους καταβλήθηκε η νόμιμη αποζημίωση καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας τους. Επομένως οι απολύσεις είναι παράνομες και ως εκ τούτου άκυρες.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ και η αλληλεγγύη του λαού μπορεί και πρέπει να οδηγήσουν στην «απόλυση» της ίδιας της κυβέρνησης και των αντιδημοκρατικών και βάρβαρων πολιτικών της".
16:01
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να μην κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι
Την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής να απορρίψει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ανοικτό το Κοινοβούλιο το καλοκαίρι κατήγγειλαν οι βουλευτές του σε συνέντευξη τύπου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Διάσκεψη επεσήμανε ότι δεν πρέπει να ξεκινήσουν θερινά τμήματα όσο είναι σε εκκρεμότητα οι προτάσεις νόμων των κομμάτων για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που ακυρώνουν το κλείσιμο της ΕΡΤ.
Παράλληλα είπε ότι πρέπει πρώτα να ολοκληρωθεί η έρευνα της Προκαταρκτικής Επιτροπής για την λίστα Λαγκάρντ (σ.σ. η κυβέρνηση προγραμματίζει η πρόταση της Επιτροπής να συζητηθεί στις 9 Ιουλίου), ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την οικονομία.
Από την πλευρά τους, οι κυβερνητικοί παράγοντες επεσήμαναν ότι τη Δευτέρα ολοκληρώνεται το 15μερο μέσα στο οποίο πρέπει να στείλει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την έκθεσή του για την ακύρωση της ΠΝΠ για την ΕΡΤ και αφού παρέλθει αυτή η ημερομηνία, θα αποφασίσουν τι θα κάνουν.
15:21
Πώς θα διαπραγματευθεί ο Κ. Μητσοτάκης με την τρόικα τη διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων
Διττός ο κυβερνητικός στόχος:
 
- Να φανεί ότι το «μαχαίρι» στους εργαζομένους της ΕΡΤ -και σε όσους έπονται - φέρνει «αποτελέσματα», δείχνοντας ότι έγινε για το…καλό της χώρας
 
- Διαμορφώνει  με το «καλημέρα» το προφίλ του νέου υπουργού ως αποφασιστικού διαπραγματευτή, ανεξάρτητα από το πώς θα αντιμετωπισθεί από την τρόικα η εκφρασμένη δημόσια πρόθεση του κ. Μητσοτάκη να μην εφαρμοστεί άμεσα το σχέδιο κινητικότητας 12.500 υπαλλήλων.       

Περισσότερα στο δημοσίευμα του «Βήματος»
14:57
Συνεδριάζει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ.
Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν στις 10.00 π.μ. με ομιλία του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη.
14:18
13:27
13:25
13:22
Οι πολιτικές εξελίξεις της ημέρας
Στην απροθυμία του να μην αναζητήσει, ούτε προφανώς και να αποδεχθεί οποιαδήποτε πρόταση, που θα προέρχεται πιθανόν από το ΠΑΣΟΚ, για κοινή κάθοδο με άλλα κόμματα στις ευρωεκλογές του 2014, επιμένει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. 
 
Με συνέντευξή του στο περιοδικό «Κοινωνική Επιθεώρηση» ο κ. Κουβέλης ξεκαθαρίζει ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα μετέχει με δικό της πρόγραμμα στις ευρωεκλογές «και με συνεργασίες, που θα αφορούν σε κινήσεις και πρόσωπα του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που απορρίπτουν πολιτικές, πράξεις και προοπτικές που οδήγησαν στην κρίση».
 
Επίσης, η Αριστερή Πρωτοβουλία αναμένεται να οριστικοποιήσει σήμερα της απόφασή της για αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ.
 
Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες, είχε αντιδράσει έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε είχε τονίσει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».
 
Γκάλοπ: Προβάδισμα 1,2% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δείχνουν οι εξαμηνιαίες τάσεις της ΜRB και στην έρευνα που έγινε μετά τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ & ΠΑΣΟΚ. 
 
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την «πρόθεση ψήφου» (συλλογή στοιχείων στις 25 Ιουνίου) η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα με ποσοστό 22%, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,8%, η Χρυσή Αυγή με 9,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,1% και η Δημοκρατική Αριστερά με 3%. Το ποσοστό της "Αδιευκρίνιστης Ψήφου" αγγίζει το 21,7%. 
 
Μιλώντας στον ραδιοσταθμό RealFM, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜΡΒ Δ. Μαύρος σημείωσε ότι κατά τη συλλογή στοιχείων το διάστημα 13-21 Ιουνίου, η ΝΔ κατέγραφε ποσοστό 21,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,2%, δηλαδή η διαφορά των δύο κομμάτων ήταν στο 0,3%. 
 
Τέλος, στην «Εκτίμηση Ψήφου», μετά και την ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης, η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 28,1% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,6%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,6%, το ΠΑΣΟΚ με 7,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,0%, το ΚΚΕ με 6,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,8%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,7% και "Άλλο Κόμμα" με 5,9%. 

12:58
10:32
ΣΥΡΙΖΑ: Να παραμείνει ανοιχτή η Βουλή λόγω ΕΡΤ και λίστας Λαγκάρντ
Να μείνει ανοιχτή η Βουλή έως ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και να έρθει προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την δημόσια ραδιοτηλεόραση θα ζητήσει ο  ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στη συνεδρίαση της προκαταρκτικής επιτροπής, όσο και στη διάσκεψη των προέδρων, που έχει προγραμματιστεί για τον κοινοβουλευτικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος, σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος.

Ως προς το πρώτο ζήτημα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να αποδεχθεί ότι οι εργασίες της προκαταρκτικής επιτροπής ολοκληρώνονται με την κλήση σε απολογία του πρώην υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου και αναζητεί τρόπο να αναζωπυρώσει τη συζήτηση, πιθανώς στρέφοντας το ενδιαφέρον εκ νέου στη διερεύνηση της περιόδου της θητείας του Ευ. Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ το απόγευμα της Τετάρτης, «εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την λογική ότι ο Παπακωνσταντίνου θα γίνει ο νέος Τσοχατζόπουλος και ότι εκεί τελειώνουν όλα».

Ως προς το θέμα της ΕΡΤ, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ανεβάσει και πάλι τους τόνους, καθώς στην Κουμουνδούρου κυριαρχεί η εντύπωση πως επιχειρείται ένα πάγωμα των διαδικασιών για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την σύσταση του νέου φορέα, για άγνωστο χρονικό διάστημα.
0:51
0:46
0:45
0:38
0:38
Απ. Κακλαμάνης: Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί σε μεγάλο σκάνδαλο
Το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί σε μεγάλο σκάνδαλο, ανέφερε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, μιλώντας σήμερα κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Η ΕΡΤ, επεσήμανε ο κ. Κακλαμάνης, προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου και πρόσθεσε πως ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι η ΕΡΤ δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου.
«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη διαφθορά, για το πολύ προσωπικό. Δεν έκλεισε γιατί ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια. Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε κομμένα τόσα κεφάλια. Αυτά είναι εξοργιστικά», δηλωσε.
Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ακόμη πως «ό,τι έγινε το ’89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα, με την ψηφιακή τηλεόραση» σημειώνοντας οτι η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ και η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
20:49
20:14
20:14
20:10
20:04
20:03
19:21
19:19
18:51
18:16
18:10
ΕΡΤ: Εγινε η πρώτη συνάντηση του Παντελή Καψή με εργαζόμενους
Μια πρώτη διερευνητική συνάντηση είχαν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουνίου το μεσημέρι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στην ΕΡΤ με τον αρμόδιο υφυπουργό δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κ. Παντελή Καψή.
 
Η συνάντηση ήταν ανεπίσημη και κατά τη διάρκειά της ο κ. Καψής απέφυγε να τοποθετηθεί επί των προθέσεων της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ. Ωστόσο συμφωνήθηκε να γίνει εκ νέου μία συνάντηση ίσως και ως το τέλος της εβδομάδας, όπου και θα συζητηθούν με λεπτομέρειες τα καυτά ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το «Βήμα» ο κ. Καψής σημείωσε ότι δεν έχει την αρμοδιότητα να διαπραγματευτεί με κανέναν επί της απόφασης ότι η ΕΡΤ αποτελεί παρελθόν και επί του γεγονότος ότι θα επαναπροσληφθούν περίπου 2.000 άτομα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου έως ότου είναι έτοιμος ο νέος φορέας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι εργάζεται στην κατεύθυνση να φύγει το «μαύρο» από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
 
Η αίσθηση που αποκόμισαν οι εκπρόσωποι είναι ότι η κυβέρνηση αναζητά εναγωνίως μια λύση που δεν θα εκθέτει τον πρωθυπουργό κ. Αντ. Σαμαρά. Παρ’ όλα αυτά, όπως τονίζουν, οι εκκλήσεις από κυβερνητικά στελέχη για αποχώρηση των εργαζόμενων από την ΕΡΤ δεν μπορούν να γίνουν δεκτές δεδομένου ότι, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, οι εργαζόμενοι έχουν επιφορτιστεί με τη διαφύλαξη της περιουσίας της ΕΡΤ και ανησυχούν ότι σε ενδεχόμενη αποχώρησή τους η περιουσία αυτή θα μείνει αφύλακτη με ότι αυτό συνεπάγεται.
 
Όπως εξήγησαν στον υφυπουργό δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείψουν το κτίριο και το πανάκριβο εξοπλισμό του χωρίς τουλάχιστον να γίνει απογραφή των υλικών και τελετή παράδοσης – παραλαβής.
 
Ο κ. Καψής επιφυλάχθηκε να εξετάσει τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε ότι στη νέα συνάντησή τους θα μιλήσουν για την ουσία των θεμάτων.
18:10
18:07
17:48
17:38
17:38
Συμμετέχουμε στη συζήτηση για τα νέα Μέσα αυτή τη στιγμή στην ΕΡΤ
17:30
ΔΗΜΑΡ: Όπου συμφωνούμε θα στηρίζουμε, όπου διαφωνούμε όχι
Η Δημοκρατική Αριστερά θα στηρίζει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με τις οποίες συμφωνεί, ενώ θα εκφράζει τις αντιρρήσεις της όπου διαφωνεί, όπως επιβεβαιώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας του κόμματος, υπό την προεδρία του Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, στη συνεδρίαση τέθηκαν όλες οι προτεραιότητες των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ για το επόμενο διάστημα, καθώς και οι υπό εκκρεμότητα προτάσεις νόμου του κόμματος.
Όπως εξηγούσαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, η Αγ. Κωνσταντίνου θα επιμείνει στην πρόταση για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ, καθώς και στην πρόταση νόμου για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και αναμένει την στάση του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου και της ΚΟ λόγω της διαφωνίας του με την αποχώρηση του κόμματος από την κυβέρνηση, ωστόσο η παραίτηση δεν έγινε δεκτή από τον κ. Κουβέλη.
15:20
15:12
14:59
Στις 18 Ιουλίου στην Αθήνα ο Σόιμπλε
14:51
14:43
14:38
Αποκαλυπτικότατα τα όσα λέγονται τώρα στη ΝΕΤ για την Υγεία. Μεταξύ άλλων, έξαρση της ελονοσίας στην Ελλάδα
14:24
14:00
13:57
Στουρνάρας: Φύγετε από το Ραδιομέγαρο για να αποζημιωθείτε
«Όταν θα μπορούμε να μπούμε στην ΕΡΤ και να πάρουμε τα στοιχεία» θα καταβληθεί η συνολική αποζημίωση στους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας.
 
Ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε ότι την περασμένη Παρασκευή καταβλήθηκαν δύο μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, ως πρώτη δόση της συνολικής αποζημίωσης. 
 
Για τις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, είπε ότι οι δύο κυβερνητικοί εταίροι προσδιόρισαν συγκεκριμένο πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο -τηρώντας και τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις- προβλέπει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μεταβατική λειτουργία της ΕΡΤ, αλλά και για τη δημιουργία του νέου φορέα.
 
Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι ο αρμόδιος υφυπουργός, Παντελής Καψής έχει αναλάβει την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας, με τη βοήθεια του υπουργείου Οικονομικών που έχει οριστεί ως νομικός διάδοχος της ΕΡΤ. 
 
13:33
"Οι απολυμένοι της #ERT θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους όταν μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στα αρχεία" Γ.Στουρνάρας νωρίτερα-Βουλή
Μεταδίδει ο @doleross
13:32
13:21
13:16
Συμπαράσταση και συντονισμός: συνάντηση συνδικαλιστών στην ΕΡΤ για να κλιμακωθεί ο αγώνας
Συνάντηση συνδικαλιστών στην κατειλημμένη ΕΡΤ την Τρίτη για να κλιμακωθεί ο αγώνας ώστε «να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες, να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες» όπως αναφέρουν στο ψήφισμά τους, προτείνοντας και συγκεκριμένες κινητοποιήσεις.

Αναλυτικότερα στο ρεπορτάζ του Left.gr
13:04
Handelsblatt: Ιστορική συμμαχία στην Ελλάδα
Στην αναβαθμισμένη παρουσία του ΠΑΣΟΚ στο νέο κυβερνητικό σχήμα εστιάζει ο γερμανόφωνος Τύπος σε δημοσιεύματά του για τον ανασχηματισμό της ελληνικής κυβέρνησης.
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt κάνει λόγο για «ιστορική συμμαχία», σημειώνοντας ότι «τα κόμματα που τις περασμένες δεκαετίες έριξαν τη χώρα τους στην σοβαρότερη κρίση της ιστορίας τους, συνεχίζουν τώρα να κυβερνούν», κάτι που, όπως εκτιμά, πρόκειται για «ενδιαφέρον πείραμα».
«Για άλλη μία φορά ο Βενιζέλος θα είναι "το πρόσωπο της Ελλάδας" στα μέσα ενημέρωσης, οπουδήποτε θα υπάρξει μία "εστία ανάφλεξης" στην εξωτερική πολιτική, η οποία σήμερα είναι σχεδόν ταυτόσημη με την ελληνική οικονομική πολιτική», παρατηρεί από την πλευρά της Die Welt. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιστροφή Βενιζέλου σηματοδοτεί μία ξεκάθαρη ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ στο νέο υπουργικό συμβούλιο.
«Το κόμμα βρίσκεται σε οριακό σημείο στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων (συγκεντρώνει αυτή τη στιγμή το 6,5%). Ο Σαμαράς όμως φαίνεται να θεώρησε απαραίτητο -μετά την αποχώρηση της αριστερής ΔΗΜΑΡ- να δώσει στην κυβέρνησή του "σοσιαλδημοκρατική" νομιμότητα...», εκτιμά.
«Η αδυναμία του ΠαΣοΚ θα μπορούσε να προσδώσει στην κυβέρνηση μια κάποια σταθερότητα, κι αυτό γιατί εάν είναι κάτι που δεν θέλουν στην παρούσα φάση οι βουλευτές του ΠαΣοΚ είναι νέες εκλογές», αναφέρει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Σύμφωνα επίσης με την εφημερίδα η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στην κυβέρνηση ερμηνεύεται ως ενίσχυση της συνοχής της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο Αντ. Σαμαράς είχε περιθωριοποιήσει την φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματός του.
Ανταπόκριση-ρεπορτάζ από την Αθήνα φιλοξενεί η Stuttgarter Zeitung, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι o νέος συνασπισμός θα έχει να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, ένα καυτό θέμα παραμένει το μέλλον της ΕΡΤ, της οποίας το κλείσιμο μετά από προσωπική απόφαση του Αντ. Σαμαρά οδήγησε σε ρήγμα στην τρικομματική κυβέρνηση.
«Η κυβερνητική κρίση απετράπη κατ` αρχήν», παρατηρεί η Bild, επισημαίνοντας ότι «Συντηρητικοί και Σοσιαλιστές κατάφεραν να συμφωνήσουν σε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό».
«Η Ελλάδα αποκτά ξανά μια ικανή προς δράση κυβέρνηση. Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός αποτελούμενος από Συντηρητικούς και Σοσιαλιστές συγκροτήθηκε», γράφει η Frankfurter Rundschau.
Τέλος, σε σχετικό της ρεπορτάζ η αυστριακή οικονομική εφημερίδα Wirtschaftsblatt που φέρει τον τίτλο «Αθήνα: Έτοιμη η νέα ‘ανακυκλωμένη κυβέρνηση’», χαρακτηρίζει ως σημαντικότερη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα την ανάθεση του υπουργείου Εξωτερικών στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Πηγή: Deutsche Welle
13:01
12:44
12:19
11:50
Συζήτηση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά την Πέμπτη στο προαύλιο της ΕΡΤ
Στα πλαίσια της ενημέρωσης και των δράσεων για τους εργαζόμενους, τις εργάτριες και τους εργάτες, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους, τους άνεργους και τις άνεργες , τους συνταξιούχους και όλους εμάς τους από κάτω, ο Συντονισμός Συλλογικοτήτων Αττικής οργανώνει συζήτηση με θέμα :

«Υπερχρεωμένα νοικοκυριά, κατασχέσεις και πλειστηριασμοί από εφορίες και τράπεζες. Συλλογική αντίσταση και τρόποι προστασίας»

Η συζήτηση σε ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων θα γίνει στο προαύλιο της κατειλημμένης ΕΡΤ, την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 7 μμ.
11:15
10:25
10:21
Καψής: Στον αέρα σε τρεις μήνες η νέα ΕΡΤ
Πρέπει να φύγει άμεσα το μαύρο από τις οθόνες - στόχος είναι να έχει βγει η καινούρια ΕΡΤ στον αέρα μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε ο υφυπουργός για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, μιλώντας στον Σκάι. 

Σχετικά με το ποια θα είναι η αρμοδιότητά του όταν θα έχει δημιουργηθεί η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, είπε ότι η δουλειά του θα είναι να διασφαλίζει την ποιότητά της.

Κληθείς να σχολιάσει όσα έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων της ΕΡΤ περί απώλειας 300 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής λόγω του «μαύρου» στις οθόνες, είπε ότι έχει ζητήσει να ενημερωθεί για το θέμα.

Τέλος, σημείωσε ότι η βάση του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι το σχέδιο που είχε συντάξει με τους Ηλία Μόσιαλο και Νίκο Αλιβιζάτο.
23:42
H συνέντευξη Τύπου των εργαζόμενων στην ΕΡΤ
22:36
22:34
21:20
Σε ποιον νομό παρότι δεν υπήρχαν κενά μαθηματικών προσλήφθηκαν 9;
Και διπλάσιοι φιλόλογοι; Μα στη Μεσσηνία φυσικά
21:19
20:36
20:35
18:57
Τρία Μουσικά Σύνολα: Ούτε 200 άνθρωποι
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ είναι η αρχαιότερη ελληνική συμφωνική ορχήστρα. Δημιουργήθηκε το 1938. Δεν την ακούμπησαν ούτε καν οι Γερμανοί...

Ρεπορτάζ στην Ελευθεροτυπία για τον ξαφνικό θάνατο των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ.
18:53
18:11
17:18
Συνέντευξη των εργαζομένων της ΕΡΤ: Το «μαύρο» κοστίζει ακριβά στη δημοκρατία και πάνω από 300 εκατ. στον προϋπολογισμό
Αποφασισμένοι να παραμείνουν στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ δήλωσαν σε κάθε τόνο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης σε στούντιο της Αγίας Παρασκευής. Παράλληλα, παρουσίασαν τις ζημιές που υπέστη και πρόκειται να υποστεί το ελληνικό δημόσιο από τη διακοπή λειτουργίας της δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. 

Περισσότερα στο left.gr
17:10
Παράσταση διαμαρτυρίας για την ΠΝΠ αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν αύριο, Τετάρτη σωματεία και συνδικαλιστές στις 2 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην Αθήνα και στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, στη 1 μ.μ. στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν, απαιτούν «να καταργηθεί τώρα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ και άλλους δημόσιους οργανισμούς, καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά απόλυση.

Οι παρεμβάσεις αυτές αποφασίστηκαν σε συσκέψεις που συγκάλεσε το ΠΑΜΕ για την οργάνωση της πάλης ενάντια στις αντεργατικές - αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις.
15:11
14:50
14:44
14:23
14:23
14:22
Τεράστιες οι απώλειες από το κλείσιμο της ΕΡΤ, λένε οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων
13:29
13:02
Σαμαράς: Στόχος παραμένει η εξάντληση της τετραετίας
Μια σταθερή Ελλάδα αναβαθμίζεται γεωπολιτικά. Η Ελλάδα δεν έχει καιρό για χάσιμο, να προχωρήσουμε με πιο ταχύ βηματισμό. Υπέρτατη ιδεολογία η σωτηρία της χώρας, μας ενώνει η κοινή ευθύνη. Αυτό είναι προϋπόθεση για σταθερότητα στη χώρα, για να βγούμε από την κρίση μια ώρα αρχύτερα. Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του, αλλά αυτή τη στιγμή υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας. Επικαιροποίηση της προγραμματικης συμφωνίας
13:02
13:00
Πρωτόπαπας: Δεν μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα
Να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους και την ομαλή πορεία της χώρας, χωρίς να υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας» τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρώην υπουργός.
 
«Αυτό που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση είναι να αντιμετωπίσει με δύναμη και αποφασιστικότητα τα σημεία στα οποία η χώρα έχει δεσμευτεί και έχουμε μείνει πίσω» σημειώνει ο Χρήστος Πρωτόπαπας, που μετέχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις για την εξειδίκευση της νέας προγραμματικής συμφωνίας των δύο κομμάτων, τα οποία μετέχουν στη νέα κυβέρνηση.
 
«Ο δύο μεγάλες λέξεις είναι ανάπτυξη και απασχόληση. Εκεί πιστεύω ότι θα κριθούμε όλοι» τονίζει και προσθέτει: Η χώρα χρειάζεται να φύγει από το μνημόνιο-αντιμνημόνιο, να δουλέψει με βάση ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης στους κρίσιμους τομείς της ανάπτυξης, να αξιοποιήσει και να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της. Παράλληλα, είναι κρίσιμο ζήτημα οι παρεμβάσεις που θα κάνει το κράτος-γιατί η ανάπτυξη καθυστερεί να δημιουργήσει θέσεις εργασίας- για να ανακουφιστούν οι άνεργοι.

12:56
Ορκίστηκαν τα μέλη της νέας κυβέρνησης - Σε λίγο η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τη νέα σύνθεση
12:48
12:37
Σε λίγη ώρα συνένετευξη Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ
12:13
Αυτή την ώρα η ορκωμοσία της κυβέρνησης
12:09
Η αστυνομία έριξε τους πομπούς της ΕΡΤ με τη συνδρομή τεχνικών ιδιωτικών καναλιών
11:56
Κουβέλης: Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας
«Η Δημοκρατική Αριστερά, που δεν μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καθώς και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα τη βαθιά κρίση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης στον Ευρωπαίο επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ, τον οποίο συνάντησε, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιάννη Μεϊμάρογλου, συνάντησε σήμερα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. 
11:49
11:43
Φυγή προς τα μπρος για όσο αντέξουν
Κυβέρνηση λεπτών ισορροπιών και μειωμένου ορίζοντα: Η έλευση της τρόικας θα συνοδευθεί με τη δέσμευση για λήψη νέω σκληρών μέτρων  

http://www.thepressproject.gr/article/44475/Fugi-pros-ta-mpros-gia-oso-anteksoun
11:21
11:21
11:11
Κι άλλοι μπελάδες στο ΠΑΣΟΚ
Με πολύ αιχμηρές αναφορές σχολίασε την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος, ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης, ο οποίος σε σελίδα του στο Facebook αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «δεν είμαστε διατεθειμένοι να σιωπήσουμε και να αφομοιωθούμε σε αυτό το χωνευτήρι της ενσωμάτωσης και της διολίσθησης».
 
Ο κ. Καρχιμάκης εκφράζει και τον έντονο προβληματισμό του για το ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα του ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας: «Αναρωτιέμαι στις επόμενες εκλογές ποιο θα είναι το ιδεολογικό και το πολιτικό πρόσημο της διαφοροποίησης της Δημοκρατικής Παράταξης από τη δεξιά ….».
 
Και προσθέτει: «΄Οποιος το βρει ας μου το πει…..».
11:08
Διεθνή ΜΜΕ - Ανασχηματισμός: Ενισχυμένο το ΠαΣοΚ- Στελέχη της ΝΔ σε νευραλγικές θέσεις
Ως πρόθεση της κυβέρνησης να αποφευχθούν οι εκλογές και να προχωρήσουν οι συμφωνηθείσες με την Τρόικα μεταρρυθμίσεις ερμηνεύουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον ανασχηματισμό στον οποίο προχώρησε ο πρωθυπουργος κ. Αντωνης Σαμαράς, υπογραμμίζοντας παράλληλα, στο σύνολό τους, τον ενισχυμένο ρόλο του ΠαΣοΚ στο νέο σχήμα. 
 
«Ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Ελλάδας έφερε στην κυβέρνηση περισσότερα μέλη του Σοσιαλιστικού κόμματος- βασικού αντιπάλλου του- μετά την αποχώρηση του τρίτου κυβερνητικού εταίρου που αρνήθηκε να στηρίξει επώδυνες περικοπές», γράφει χαρακτηριστικά η αμερικανική Wall Street Journal, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση που «αναγκάστηκε να πάρει ο κ. Σαμαράς». 
 
«Ο άλλος εταίρος που έχει απομείνει, το ΠαΣοΚ, καταλαμβάνει πλέον το ένα τρίτο των υπουργικών θέσεων γεγονός», όπως εκτιμά η WSJ, «που μπορεί να το οδηγήσει στην άσκηση μεγαλύτερης επιρροής όσον αφορά τις αποφάσεις που λαμβάνει σε καθημερινή βάση η κυβέρνηση». 
 
«Η συνοχή της νέας δικομματικής ομάδας θα δοκιμαστεί σύντομα», υποστηρίζει η αμερικανική εφημερίδα, με τα πιο «καυτά θέματα» που βρίσκονται μπροστά στη νέα κυβέρνηση να αποτελούν το ζήτημα της απομάκρυνσης δημοσίων υπαλλήλων, αλλά και το ενδεχόμενο νέων περικοπών. 
 
«Οι Σοσιαλιστές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι δεν θα στηρίξουν επιπλέον μέτρα λιτότητας τα οποία ενδέχεται να ζητηθούν από τους διεθνείς πιστωτές ως αντιστάθμισμα στην επιβράδυνση των αποκρατικοποιήσεων και του πιθανού κενού στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελλάδας», υπογραμμίζει η WSJ, εκτιμώντας ότι «η δικομματική κυβέρνηση ενδέχεται ίσως να διστάσει να λάβει αντιδημοφιλή μέτρα τα οποία μπορεί να κλονίσουν τη μειωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία της». Οπως επισημαίνει η WSJ «η μονομερής κίνηση του κ. Σαμαρά να κλείσει την κρατική τηλεόραση και να απολύσει 2.700 εργαζόμενους επιδείνωσε τις σχέσεις μεταξύ του τελευταίου και των Σοσιαλιστών», με την αμερικανική εφημερίδα να τονίζει ότι «η μείωση του υπερδιογκωμένου δημοσίου τομέα έχει αποδειχθεί ως η πιο απαιτητική πολιτική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση». 
 
FT: Οι προκλήσεις της νέας κυβέρνησης- Στελέχη της ΝΔ σε θέσεις-κλειδιά
 
Στις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση αναφέρεται το σχετικό δημοσίευμα των βρετανικών Financial Times, οι οποίοι υπογραμμίζουν ότι στόχος του ανασχηματισμού ήταν «να αποφευχθούν οι εκλογές και να παραμείνει το διεθνές πρόγραμμα στήριξης σε τροχιά, μετά την αποχώρηση του τρίτου μικρότερου κυβερνητικού εταίρου». Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος εισέρχεται στο νέο σχήμα ως αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών (μετά από ένα έτος στήριξης της κυβέρνησης από το παρασκήνιο), μαζί με άλλους τρεις υπουργούς από το ΠαΣοΚ, «θυμίζοντας» παράλληλα ότι η κυβερνητική πλειοψηφία «κρέμεται» πλέον από τρεις έδρες.  Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται ωστόσο στην είσοδο δύο νέων υπουργών από τη Νέα Δημοκρατία σε νευραλγικές θέσεις όπου είχαν σημειωθεί σημαντικές καθυστερήσεις στην πορεία των μεταρρυθμίσεων, του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, πρώην στελέχους της McKinsey, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, ο οποίος θα αναλάβει το δύσκολο «καθήκον» της απομάκρυνσης των δημοσίων υπαλλήλων από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αλλά και του νέου υπουργού Υγείας και την πρόκληση του ΕΟΠΥΥ. 
 
«Με τη νέα κυβέρνηση σχηματισμένη, η Τρόικα αναμένεται να επιστρέψει στην Αθήνα», αναφέρει η βρετανική εφημερίδα, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «το ελληνικό πρόγραμμα κινδυνεύει να ξεμείνει από πόρους τον Ιούλιο του 2014...με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αναγκάζεται να αναστείλει τη δόση ως τα τέλη Ιουλίου αν δεν βρεθεί λύση χρηματοδότησής του». 
 
Bloomberg: Στόχος η ενίσχυση του κυβερνητικού συνασπισμού 
 
«Ο Σαμαράς προχωρά σε ανασχηματισμό για να ενισχύσει τη στήριξη στην κυβέρνηση συνασπισμού» είναι ο τίτλος του πρακτορείου Bloomberg, το οποίο χαρακτηρίζει την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την ΕΡΤ, ως «εμπόδιο στις προσπάθειές του να πείσει τους πιστωτές από ΕΕ και ΔΝΤ ότι διαθέτει την κατάλληλη στήριξη να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις» που έχουν συμφωνηθεί, με αντάλλαγμα 240 δισ. ευρώ. 
 
«Η προοπτική της πολιτικής αστάθειας», επισημαίνει το αμερικανικό πρακτορείο, «εκτόξευσε το επιτόκιο των ελληνικών ομολόγων 10ετους διάρκειας στο 11,60%, με τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών να υποχωρεί την περασμένη εβδομάδα κατά 9,7%». 
 
«Η αποδυνάμωση του κυβερνητικού συνασπισμού αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για το ξέσπασμα πολιτικής αναταραχής, που, όπως πέρυσι, οδήγησε σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις», γράφει το Bloomberg, το οποίο αναφέρεται παράλληλα στη συνέντευξη του κ. Σαμαρά στο ΒΗΜΑ της Κυριακής και στη δέσμευσή του ότι θα κάνει ότι μπορεί για να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. 
 
Γαλλικό πρακτορείο: «Βενιζέλος: ο νέος ισχυρός ανήρ της κυβέρνησης»
 
Σε άλλο μήκος κύματος κινείται η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, η οποία σύμφωνα με τηλεγράφημα του γαλλικού πρακτορείου, τονίζει τον ενισχυμένο ρόλο του κ. Βενιζέλου στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σε ρεπορτάζ με χαρακτηριστικό τίτλο «Ο Σοσιαλιστής Βενιζέλος νέος ισχυρός ανήρ της ελληνικής κυβέρνησης». 
 
Οπως επισημαίνει το γαλλικό πρακτορείο, «οι Σοσιαλιστές του ΠαΣοΚ ενισχύουν πλέον την παρουσία τους με τέσσερις υπουργούς στην κυβέρνηση, έναντι δύο που είχαν στην προηγούμενη». Το πρακτορείο υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς «αναγκάστηκε να προχωρήσει στον ανασχηματισμό μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ». 
 
Οπως αναφέρει δε χαρακτηριστικά «ο έλληνας πρωθυπουργός προκάλεσε μείζονα κρίση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού με τη μονομερή απόφασή του να κλείσει την κρατική τηλεόραση και να απολύσει 2.700 εργαζομένους», απόφαση την οποία έλαβε ωστόσο «προκειμένου προχωρήσει σε εξοικονομήσεις και να τηρήσει τις δεσμεύσεις του έναντι ΕΕ και ΔΝΤ».
11:05
Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ
Συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, υπό τον Φ. Κουβέλη, για να εκτιμήσει όλες τις τελευταίες εξελίξεις και το νέο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και να καθορίσει τους άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει στο εξής.

Επίσης θα προετοιμάσει την εισήγηση για τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, το Σάββατο.
11:00
10:59
Η Αριστερή Πρωτοβουλία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ
Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου». 
10:58
Στις 12:30 ορκίζεται η κυβέρνηση
Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και παρουσία του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, ορκίζονται στις 12.30 το μεσημέρι τα μέλη της νέας -δικομματικής πλέον- κυβέρνησης. Την ορκωμοσία θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Εντός της ημέρας αναμένεται και η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ, με έμφαση στον καλύτερο συντονισμό της κυβέρνησης.
Αναλογία 1:3
Το νέο κυβερνητικό σχήμα αριθμεί 41 μέλη, εκ των οποίων 19 υπουργοί, πέντε αναπληρωτές υπουργοί και 17 υφυπουργοί. Το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση με 11 μέλη και η Νέα Δημοκρατία με 30, σε μια αναλογία 1:3.
Θέση αντιπροέδρου και υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που εισέρχονται στην κυβέρνηση είναι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (υπουργός Υποδομών/Μεταφορών), ο Γιάννης Μανιάτης (υπουργός Περιβάλλοντος) και η Φώφη Γεννηματά (αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας).
0:23
0:19
0:12
0:05
0:04
0:01
Δεν αποδέχθηκε τη θέση της υφυπουργού Υγείας η Σ. Βούλτεψη – Στη θέση της η Ζέτα Μακρή
23:50
23:09
22:59
22:46
22:39
22:35
22:29
22:28
Την Τρίτη στις 12.30 η ορκωμοσία της Κυβέρνησης ακολούθως συνεδρίαση Υπουργικού Συμβουλίου
21:23
21:22
21:16
Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό από Γάλλους και Βέλγους για την ΕΡΤ
Η βελγική εφημερίδα Libre Belgique δημοσιεύει ανοιχτή επιστολή Γάλλων και Βέλγων δημοσιογράφων, διανοουμένων, συγγραφέων, ηθοποιών, στον Έλληνα πρωθυπουργό, με τίτλο: «Ζήτω η ΕΡΤ, εν ονόματι της δημοκρατικής ελευθερίας!».
 
Στο κείμενο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:
 
«Ο Ελληνικός λαός, ξεσηκώθηκε με αυτήν την τουλάχιστον αυθαίρετη απόφαση, τόσο άδικη όσο και αδικαιολόγητη, ενώ βρίσκεται αποκομμένος, χωρίς τηλεοπτική και ραδιοφωνική σύνδεση, από τη διασπορά του: αυτή η πράξη πολιτικής βίας, σε κάθε σημείο αντίθετη στις ίδιες της αρχές της δημοκρατίας, υπενθυμίζει τη δικτατορία των Συνταγματαρχών, και τα σκοτεινά χρόνια 1967-1974.
 
»Εσείς, Κύριε πρωθυπουργέ, είστε υπεύθυνος για αυτή τη λυπηρή απόφαση, τόσο όσον αφορά την ουσία της, αλλά όσο και τη διαδικασία που επιλέξατε»(…)
 
«Εκφράζουμε την πιο βαθιά και ειλικρινή αλληλεγγύη μας στον Ελληνικό λαό, που υποφέρει όλο και περισσότερο από τις παράλογες και αντί-παραγωγικές πολιτικές λιτότητας των τελευταίων χρόνων.
 
»Από την άλλη, οι πρόχειρες μεθόδοί σας, απαράδεκτες από κάθε άποψη, αντί να επιλύσουν πολιτικά το θέμα, εφόσον αδιαφορείτε για τη λαϊκή βούληση, στέλνουν στο δρόμο, στην ανεργία, χωρίς προειδοποίηση, ούτε πρόβλεψη, σχεδόν 3000 ανθρώπους, οι οποίοι δεν οφείλουν να πληρώσουν τα λάθη της επαγγελματικής τους ιεραρχίας, (την όποια οι ελληνικές κυβερνήσεις του παρελθόντος φρόντισαν να τοποθετήσουν).
 
»Μέχρι και το Συμβούλιο της Επικρατείας σας διαφώνησε, με δικαστική απόφαση, διατάζοντας την άμεση επαναλειτουργία της Ραδιοτηλεόρασης, την οποία θελήσατε να εκκαθαρίσετε ατιμώρητα.
 
»Επείγει λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ, πριν από κάθε άλλη ενέργεια, να επαναλειτουργήσει η ελληνική ραδιοτηλεόραση: Η ελληνική δημόσια Ραδιοτηλεόραση δεν ανήκει ούτε σε εσάς, ούτε στο κόμμα σας, ούτε εξάλλου στην κυβέρνηση που διευθύνετε.
 
»Ας αποτελέσετε εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, άξιος εκπρόσωπος του λαμπρού παρελθόντος της Ελλάδας και των μεγάλων αντρών της-από τον Όμηρο ως τον Αριστοτέλη, τον Ιπποκράτη, τον Πυθαγόρα, τον Επίκουρο, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Σοφοκλή ή τον Αισχύλο, που διαμόρφωσαν την αθάνατη ιστορία της, τόσο σε επίπεδο φιλοσοφικό, όσο και σε επίπεδο φιλοσοφικό ή καλλιτεχνικό: μία ιστορία χωρίς την οποία η ίδια η Ευρώπη , και επομένως η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπήρχε σήμερα. Ζήτω η ΕΡΤ!».
21:15
21:13
Η νέα κυβέρνηση
Αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος
Υφυπουργός Δημήτρης Κούρκουλας
Υφυπουργός Ακης Γεροντόπουλος
Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης
Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
Αναπληρωτής Χρήστος Σταικουρας
Υφυπουργός Γιώργος Μαυραγάνης
Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικόλαος Δένδιας
Υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος
Υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου
Υφυπουργός Κωστας Γκιουλέκας
Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης
Υφυπουργός: Μάξιμος Χαρακόπουλος
Υπουργείο Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης
Αναπληρωτής υπουργός Σταύρος Καλαφάτης
Υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου
Υπουργός Υγείας Κυριάκος Μητσοτάκης
Υπουργείο Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου
Υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος
Αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά
Υφυπουργός Αθανασιος Δαβάκης
Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης
Υφυπουργός Αθανασιος Σκορδάς
Υφυυπουργός Νοτης μηταρκής
Υπουργείο Εργασίας Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρολγου
Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης
Υφυπουργός Αντώνης Μπεζας
Υφυπουργός Σοφία Βουλτεδφη
Υπουργείο Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης
Αναπληρωτής Λεωνίδας Γρηγοράκης
Υπουργείο Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος
Υπουργείο Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος
Υφυπουργός Γιάννης Ανδριανός
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης
Αναπληρώτρια υπουργός: Εύη Χριστοφιλοπούλου
Υφυπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Παντελής Καψής
Υπουργείο Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράολγου
Κυβερνητικός εκπρόσωπος παραμένει ο Σίμος Κεδίκογλου
20:11
20:11
20:09
19:46
19:45
Tι μεταδίδει το capital.gr
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται από τις 6.30 μμ ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευ.Βενιζέλος.
 
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι «έγραψαν κι έσβησαν» ονόματα αμέτρητες φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ συζήτησαν οι δυο τους τουλάχιστον δύο φορές χωρίς να υπάρξουν δηλώσεις και διαρρές συμφωνιών ή προθέσεων.
 
Πλήν ελαχίστων εξαιρέσεων, όπως αυτή που αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη: Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βενιζέλος ζήτησε ο προερχόμενος από τη Ν.Δ αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ( με τον ίδιον υπουργό) να είναι ο κ. Μητσοτάκης.
 
Ολα δείχνουν ότι έγινε… η καραμπόλα με το ΥΠΕΞ, καθώς η ανάληψή του από τον κ.Βενιζέλο μετακινεί τον Δ.Αβραμόπουλο, ο οποίος θα είναι - πιθανότατα - και αντιπρόεδρος κυβέρνησης εκτός από υπουργός Αμυνας.
 
 
Κατά τις ελάχιστες διαρροές, ο νυν επικεφαλης του Πεντάγωνου Πάνος Παναγιωτόπουλος μετακινείται στο Δημόσιας Τάξης, με τον σημερινό υπουργό του  Νίκο Δένδια να παραλαμβάνει την “καυτή πατάτα” του Διοικητικής Μεταρρύθμισης που θα εποπτεύσει τις απολύσεις (άλλες 2.000 μέχρι τον Δεκέμβριο) και την κινητικότητα στο δημόσιο τομέα. Οι διαρροές επίσης φέρουν τον Πάρι Κουκουλόπουλο στο υπουργείο Εσωτερικών.
14:23
14:22
14:11
Σύμφωνα με το πιο πιθανό σενάριο ο υφυπουργός «ΕΡΤ» θα είναι ο Παντελής Καψής
14:11
12:15
Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου
Σήμερα αναμένεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκτός από το κυβερνητικό σχήμα, οι δύο αρχηγοί συζητούν και το θέμα της ΕΡΤ, την επίσπευση της έναρξης λειτουργίας του μεταβατικού σχήματος, σύμφωνα και με την προσωρινή απόφαση του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και την ίδρυση του νέου φορέα, η αρμοδιότητα για τον οποίο θα δοθεί σε υφυπουργό κοινής αποδοχής.
11:59
11:30
11:13
Διεργασίες για τη νέα κυβέρνηση
Πυρετός διαβουλεύσεων στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τα ονόματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση και τις θέσεις που θα καταλάβουν. Σε συνεχή ανοιχτή επικοινωνία, Σαμαράς - Βενιζέλος. 

Δεδομένη θεωρείται η συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο νέο σχήμα με τη θέση του αντιπροέδρου και την ανάληψη πιθανώς ενός υπουργείου, καθώς και η παραμονή του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Κρίσιμη θα είναι και η θέση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αφού το πρόσωπο που θα την αναλάβει θα κληθεί να δρομολογήσει τη διαθεσιμότητα ως το τέλος του μήνα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και να βάλει σε τροχιά τις απολύσεις 4.000 ως το τέλος του έτους. Σενάρια αναφέρουν και το σπάσιμο υπερυπουργείων και συγκεκριμένα του Ανάπτυξης και του Παιδείας. 
1:16
Μουσική από το ραδιομέγαρο...
Μια που καθόμαστε εδώ με τους τεχνικούς της ΕΡΤ σκεφτήκαμε να παίξουμε λίγη μουσική και εμείς, ανάκατα και χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα (και ίσως και χωρίς γούστο) για να περνάμε την ώρα μας όσο περιμένουμε να ξημερώσει...

23:41
23:37
22:58
22:54
Απόπειρα να κοπεί το ίντερνετ στο Ραδιομέγαρο
Σύμφωνα με πληροφορίες του alterthess τις τελευταίες ώρες έχουν γίνει προσπάθειες από την ΕΥΠ να διακοπεί η σύνδεση του ιντερνετ στο Ραδιομέγαρο και η μετάδοση της ΝΕΤ από το διαδικτυο.
22:51
22:46
21:54
21:54
20:21
Επείγουσα έκκληση
Χωρίς πολλά λόγια: Από αξιολόγηση πληροφοριών (εντάξει, δεν έχουμε πηγές στην Ασφάλεια) και εκτιμήσεων, ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΕΠΙΚΕΙΤΑΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ πριν από την ορκωμοσία της κυβέρνησης (οι πασόκοι δεν θέλουν να το χρεωθούν). Άρα μιλάμε για ΑΠΟΨΕ ή το αργότερο ΑΥΡΙΟ. Ελπίζουμε να κάνουμε λάθος, εμείς ως TPP σας καλούμε όλους σε επαγρύπνηση και συμμετοχή στην περιφρουρηση του Ραδιομεγάρου. Έχει σημασία να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότεροι
13:49
13:11
13:07
Εντός των επόμενων ημερών ανακοινώνονται οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο
Το αργότερο μέχρι την Τρίτη αναμένεται να έχουν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο μετά την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας της δικομματικής κυβέρνησης.
 
Σήμερα ή το αργότερο μέχρι αύριο θα υπάρξει και συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις.
 
Η ορκωμοσία των μελών του νέου υπουργικού συμβουλίου, όπως φαίνεται θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη και αμέσως μετά θα συνεδριάσει το νέο σχήμα υπό τον πρωθυπουργό στη Βουλή.
 
Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.
13:05
Έκκληση για ενίσχυση της περιφρούρησης απόψε το βράδυ
Ωραίο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και απόψε, ΑΛΛΑ ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΞΕΡΟΥΝ ΌΤΙ Η ΑΠΟΨΙΝΗ ΝΥΧΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ. ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ
12:56
To κόστος της αλληλεγγύης
Τις τελευταίες ημέρες έχουν εμφανιστεί διάφορα twitter accounts που προσπαθούν να μπλοκάρουν την στήριξη στο ThePressProject με το επιχείρημα ότι προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε την υπόθεση της ΕΡΤ προκειμένου να αποκομίσουμε κέρδος.

Από τις πρώτες ημέρες είχαμε ανακοινώσει ότι θα δημοσιεύσουμε πλήρη λίστα με τα donations που έχει λάβει το TPP από την 11η Ιουνίου, οπότε η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ.

Το ThePressProject ήταν αυτό που κράτησε την ΕΡΤ στον αέρα τις πρώτες ώρες και μέχρι να προστρέξει η EBU, η οποία ανέλαβε και το σημαντικότερο κόστος της μετάδοσης του σήματος της ΕΡΤ. Μόνο τις πρώτες 24 ώρες το TPP δέχτηκε περισσότερο από ένα εκατομμύριο επισκέψεις στη σελίδα με τους players. Επισημαίνουμε ότι από την πρώτη στιγμή αποφασίσαμε ότι η σημασία του γεγονότος ξεπερνούσε τις φιλοδοξίες μας και για αυτό προσφέραμε κώδικα ενσωμάτωσης για οποιονδήποτε ήθελε να εντάξει το σήμα της ΕΡΤ στο site ή το blog του. Θα ήταν εύκολο για εμάς να κλειδώσουμε τον player στην σελίδα μας και να πετύχουμε έτσι ακόμα μεγαλύτερα νούμερα.

Το TPP μεταδίδει το τηλεοπτικό σήμα της ΕΡΤ (τις πρώτες ώρες σήκωσε όλο το βάρος, ενώ εδώ και 5 ημέρες τροφοδοτεί και την EBU προκειμένου να το μοιράζει στους επισκέπτες μέσω του δικού της player), την ΕΡΤ3, την οποία η EBU δεν μεταδίδει διαδικτυακά, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του δικτύου της ΕΡΑ (ενώ εξυπηρετεί με ειδικό feed υψηλής ποιότητας ήχου τους σταθμούς FM ανά την Ελλάδα που αναμεταδίδουν το πρόγραμμα της ΕΡΑ και από την 14η Ιουνίου ένα ακόμα ειδικό κανάλι, μέσω του οποίου μεταδίδονται συναυλίες και συζητήσεις που γίνονται στο προαύλιο του ραδιομεγάρου (Όταν αυτές δεν μεταδίδονται από την ΕΡΤ).

Για να μην υπάρχει καμία παρεξήγηση έχουμε ζητήσει από την EBU να εκδοθεί ανακοίνωση σχετικά με τη βοήθεια που παρέχει το TPP για την μετάδοση του σήματος μέσω του δικτύου της.

Το συνολικό κόστος του Load Balancer (σύστημα διαμοιρασμού του σήματος), του traffic σε δίκτυο 100GBit Burst (όγκος ταυτόχρονων συνδέσεων) και του Bandwidth (συνολικός όγκος δεδομένων) το βράδυ της 22ης Ιουνίου 2013 ήταν €14.460. Σε αυτά δεν υπολογίζονται οι δύο dedicated server που αγοράστηκαν για τον σκοπό αυτό αλλά θα χρησιμοποιηθούν από την BitsnBytes στο μέλλον και οι εργατοώρες των τεχνικών που έστησαν και υποστήριξαν το σύστημα.

Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την υποστήριξη των επισκεπτών προκειμένου να καλυφθεί έστω κάποιο μέρος των εξόδων της προσπάθειας στήριξης της ΕΡΤ.

Θέλουμε να επισημάνουμε ότι εκτός από την ΕΡΤ3 και την ΕΡΑ3 οι οποίες έκαναν ότι μπορούσαν για να στηρίξουν το TPP και κάποιες αναφορές στην ραδιοφωνική ΕΡΑ η τηλεόραση της ΕΡΤ δεν συμπεριέλαβε ποτέ στα σποτάκια της την προσπάθεια που έγινε από το TPP για να μείνει η δημόσια τηλεόραση στον αέρα, ενώ ήταν ελάχιστες οι αναφορές και από τους τηλεοπτικούς παρουσιαστές. Την ίδια ώρα Το Reuters, οι New York Times, η Haffington Post, το BBC, το CNN και άλλα 8 διεθνή μέσα δημοσίευσαν εκτενή ρεπορτάζ, ζωντανές ανταποκρίσεις και συνεντεύξεις με μέλη της ομάδας του ThePressProjcet για τον τρόπο που έμεινε μέσω αυτού το σήμα στον αέρα.

Μέχρι τα χαράματα της 23ης Ιουνίου 2013 τα ποσά που συγκεντρώθηκαν από τα donations ήταν €2755,71 (€2611,62 με τις κρατήσεις), ενώ άλλα €320,00 κατατέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό (θα πρέπει να πάρουμε αναλυτικά στοιχεία όταν ανοίξουν οι τράπεζες για να δημοσιεύσουμε τα αρχικά των ονομάτων και να τα δημοσιεύσουμε. Επιπλέον έχουμε ενημερωθεί για μια πρωτοβουλία εργαζομένων για συλλογή χρημάτων από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ αλλά δεν έχουμε εικόνα για το ποσό που πιθανώς έχει συγκεντρωθεί. Επιπλέον από τις διαφημίσεις Google που βρίσκονται στο site συλλέχτηκαν άλλα €270,41.

Άλλη μια παρατήρηση: Αν το 10% των επιτυχημένων ανθρώπων του πολιτισμού (με επιδοτήσεις εκατομμυρίων) που πέρασαν από τα πάνελ της ΕΡΤ για να δηλώσουν πόσο σοκαρισμένοι είναι από την προσπάθεια μαυρίσματος της δημόσιας τηλεόρασης έκαναν ένα donation των € 200 θα είχαμε υπερκαλύψει το κόστος παραγωγής και θα μας περίσσευαν και λίγα για να κάνουμε ένα τραπέζι στην υγειά τους.

Στους κακόβουλους που προσπαθούν να μπλοκάρουν όσους θέλουν να υποστηρίξουν την προσπάθεια μετάδοσης του σήματος απαντάμε με απόλυτη διαφάνεια δημοσιεύοντας παρακάτω όλα τα donations που έχουμε λάβει αναγράφοντας μόνο τα αρχικά των ονομάτων των δωρητών για ευνόητους λόγους.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθειά μας για απρόσκοπτη μετάδοση της ελεύθερης δημόσιας τηλεόρασης. Οποιοδήποτε ποσό μετράει.

Για να κάνετε μια δωρεά στο TPP χρησιμοποιήστε το κουμπί Donate που βρίσκεται στο δεξιό μέρος της σελίδας (τα λεφτά τα βάζουμε δεξιά). Για περισσότερες επιλογές υποστήριξης κάντε κλικ εδώ 

Αναλυτικά ο πίνακας με τις δωρεές εδώ
1:50
0:44
23:56
23:44
Το ΕΣΡ αναγνωρίζει την ΕΡΤ - Παραχωρεί τρεις συχνότητες
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στη γνωμοδότησή του για τον διαγωνισμό των ψηφιακών συχνοτήτων, αναγνωρίζει την ΕΡΤ· της παραχωρεί, μάλιστα τρεις (3) συχνότητες - πολυπλεξίες, αντί για δύο (2), που αρχικά προτεινόταν στο σχέδιο νόμου.
22:59
Πρόγραμμα Κυριακής στο Ραδιομέγαρο για παιδιά
Τα παιδιά μας στην ΕΡΤ!
 
Περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους στο Προαύλιο της ΕΡΤ την Κυριακή 23/6.
Συναυλίες – Μαθήματα  Μουσικής  – Θεατρικό Παραμύθι - Τσίρκο, είναι κάποια από τα δρώμενα που θα πραγματοποιηθούν από τις 12:00 μέχρι  αργά το απόγευμα.
Ας πλημμυρίσει η ΕΡΤ από παιδικά χαμόγελα, χρώματα και αρώματα!
 
 
- 12:00 Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων θα μας χαρίσει ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 
Αμέσως μετά, συναυλία της Παιδικής Νεανικής Συμφωνικής Ορχήστρας, υπό την αιγίδα της ΕΡΤ, με Μαέστρο τη Νίνα Πατρικίδου.
Τραγουδούν η Φωτεινή Δάρα και η Άννα Σακαλή, στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης.
 
- 13:30 «Κόκκινη κλωστή δεμένη», αφήγηση παραμυθιού από την Νίκη Καπαρη με ζωντανή μουσική από το Γιάννη Ψειμάδα (κιθάρα - καντελε - κρουστά)
 
- 14:00 Το τσίρκο με το επίκαιρο όνομα «ΤΣΙΡΚΟ ΜΠΑΧΑΛΟ» μας εντυπωσιάζει με ακροβατικά, ζογκλερικά και άλλα πολλά!
 
- 15:00 - 17:00 Circus DAYZ, η πρώτη σχολή τσίρκου στην Ελλάδα μας κάνει μαθήματα τσίρκου! Μήπως τα χρειαζόμαστε, μικροί και μεγάλοι;
22:57
22:47
22:01
ΝΟΔΕ Καβάλας: Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί δεν υποστήριζε την κυβέρνηση
Η ΕΡΤ έκλεισε επειδή οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΤ τον τελευταίο χρόνο «έδειξαν πως με κανέναν τρόπο δεν ήθελαν να υποστηρίξουν τη νόμιμη κυβερνητική προσπάθεια». Αυτή ήταν η απάντηση του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. Καβάλας (ΝΔ) Κώστα Ευθυμιάδη σε ερώτηση του δημοσιογράφου Θανάση Κολυβά στον τηλεοπτικό σταθμό Center της Καβάλας για τον λόγο που η κυβέρνηση αποφάσισε να ρίξει «μαύρο» στην ΕΡΤ
22:00
20:55
ΠΟΣΠΕΡΤ: Ανυπόστατες και άκυρες οι μαζικές απολύσεις
Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν νομιμοποιείται να συνεχίζει την πολιτική του σκοταδισμού στις δημόσιες συχνότητες, τονίζει η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της, υποστηρίζοντας πως οι ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι και ανυπόστατες και άκυρες.
Όπως υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, «το Σύνταγμα, το δικαίωμα ενημέρωσης, η καθολική αντίδραση των εργαζομένων, της ελληνικής κοινωνίας και η πρωτοφανής διεθνής κινητοποίηση, συνεχίζουν να το θυμίζουν στην κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα του κ. Στουρνάρα για εγκατάλειψη των θέσεων εργασίας και των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ, που αποκτήθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού και σε πολλές περιπτώσεις έχουν ατομικά χρεωθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Εμείς οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, πιστοί στις επιταγές της συνείδησης μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συνεχίζουμε με συνέπεια να αγωνιζόμαστε για τη δημόσια ενημέρωση και την περιφρούρηση της δημόσιας περιουσίας. Η παρανομία σχετικά με τη λειτουργία της ΕΡΤ δεν είναι ευθύνη μας και δυστυχώς η αποκατάσταση δεν περνά από το χέρι μας. Το "μαύρο" στην οθόνη το έριξαν και το διατηρούν, αγνοώντας την απόφαση του ΣτΕ, οι αρμόδιοι υπουργοί και η κυβέρνηση».
Καταλήγοντας σημειώνει πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει ταυτότητα και ρόλο, ονομάζεται ΕΡΤ και σκοπός της είναι η ενημέρωση, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, η ψυχαγωγία.
19:44
19:44
19:01
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1.8 εκατομμύρια θεάσεις μόνο από το δίκτυο μετάδοσης του ThePressProject

Νούμερα χωρίς προηγούμενα για το ελληνικό διαδίκτυο σημειώνει η μετάδοση των καναλιών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Μόνο από το δίκτυο μετάδοσης του ThePressProject από το βράδυ της 11ης Ιουνίου μέχρι και χθες στις 12 το βράδυ συνολικά 1.820.000 άνθρωποι επέλεξαν να παρακολουθήσουν την ΕΡΤ, την ΕΡΤ3 και τα ραδιόφωνα της ΕΡΑ από 77 χώρες.

Η χθεσινή ανακοίνωση της EBU κάνει λόγο για άλλα 2.7 εκατομμύρια συνδέσεις. Συνολικά λοιπόν 4.5 εκατομμύρια συνδέσεις, η πλειοψηφία των συνδέσεων στο διαδίκτυο, επέλεξαν να παρακολουθήσουν τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Τα νούμερα αυτά δημιουργούν ερωτηματικά για τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες πάνω από 65% των ελλήνων συμφωνούν με τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά.

Το ThePressProject συνεχίζει να προβάλλει μέσα από το www.thepressproject.gr 4 τηλεοπτικά κανάλια (ΕΡΤ, ΕΡΤ3, Βουλή, Ειδικό κανάλι με ότι συμβαίνει έξω από το ραδιομέγαρο) και 2 ραδιοφωνικούς σταθμούς (ΕΡΑ και ΕΡΑ θεσσαλονίκης).

Καλούμε τους ραδιοφωνικούς σταθμούς του δικτύου της ΕΡΑ που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη μετάδοσή τους να επικοινωνήσουν μαζί μας στο info@thepressproject.gr προκειμένου να τους διευκολύνουμε να μεταδώσουν διαδικτυακά το σήμα τους.

Κάθε ενίσχυση του ThePressProject είναι πολύ σημαντική.

Για περισσότερες πληροφορίες,
Κώστας Εφήμερος
18:34
16:41
16:12
Tις επόμενες ημέρες ο αναχηματισμός
Ριζικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών, αφού πρώτα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συμφωνήσουν στην επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας. 
 
Στελέχη της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ βρίσκονται σε συνεχή επαφή με στόχο να ολοκληρωθεί άμεσα το νέο επικαιροποιημένο πλαίσιο της συνεργασίας. Σχεδόν βέβαιο θεωρείται πως μέσα στο Σαββατοκύριακο θα υπάρξει και συνάντηση του Σαμαρά με τον Βενιζέλο για να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις, δεδομένου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ακύρωσε χθες προγραμματισμένο ταξίδι του στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κάρολος Παπούλιας ακύρωσε το προγραμματισμένο ταξίδι του για αυτή την Κυριακή και τη Δευτέρα στη Λευκάδα, προκειμένου να παρακολουθεί από κοντά τις διεργασίες.

Όπως γράφει η Ναυτεμπορική, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ καθιστά σαφές, σε κάθε ευκαιρία, ότι επιζητεί μια συμφωνία με καθαρούς κανόνες λειτουργίας της νέας κυβέρνησης, αλλά και απτούς πολιτικούς στόχους, ώστε «να μπούμε πλέον, δυναμικά στη διαπραγμάτευση με τους ξένους εταίρους, για τη βελτίωση του προγράμματος, σε όποια σημεία γίνεται».
 
Η Ιπποκράτους διαμηνύει ότι αποδίδει ύψιστη σημασία στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στην προώθηση της αναπτυξιακής διαδικασίας και στην ψήφιση αντιρατσιστικής νομοθεσίας.
 
Οι ανακοινώσεις για το νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένονται το αργότερο την Τρίτη. 
Ερώτημα παραμένει αν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα επιλέξει να συμμετάσχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, ως αντιπρόεδρος ή ως υπουργός. 

Από το ΠΑΣΟΚ προς υπουργοποίηση αναφέρονται οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Συμεών Κεδίκογλου, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου. 

Στους σχεδιασμούς του Μαξίμου περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το
σπάσιμο του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, καθώς και ο διαχωρισμός του υπουργείου Παιδείας από το υπουργείο Πολιτισμού.

Αμετακίνητος θεωρείται ο Γιάννης Στουρνάρας από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Η νέα θέση του υφυπουργού Νέα Δημόσιας Τηλεόρασης φαίνεται πως θα στελεχωθεί από πρόσωπο προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ. 

Στο προσκήνιο για ενδεχόμενη υπουργοποίηση έχουν επανέλθει τα ονόματα του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Μάκη Βορίδη.  

15:52
Συζήτηση στο Ραδιομέγαρο
Λίγο μετά τις 17:00, από την κεντρική σελίδα του TPP, στον player «Ραδιομέγαρο», θα μεταδοθεί συζήτηση από το προαύλιο της ΕΡΤ. Μεταξύ άλλων θα πάρουν τον λόγο ο Γ. Αυγερόπουλος και η Ντίνα Δασκαλοπούλου (θα μιλήσουμε κι εμείς). Όσοι δεν είστε στο Ραδιομέγαρο, μείνετε συντονισμένοι
15:49
Διχογνωμία στη ΔΗΜΑΡ
"Να ψηφίσει ο λαός και εδώ είμαστε" ανέφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real, ξεκαθάρισε ωστόσο ότι προκειμένου να δοθεί λύση στην χώρα, η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσε να συνεργαστεί με το ΣΥΡΙΖΑ,  τη ίδια άνεση με την οποία συνεργάστηκε και με τη Νέα Δημοκρατία. Υπό την προυπόθεση της κοινής βάσης σε προγραμματική συνεννόηση.

Η ΔΗΜΑΡ "έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός πέρυσι και τρία βήματα προς τα πίσω, ενώ το τωρινό της βήμα είναι μετέωρο", σχολίασε ο Νίκος Μπίστης, στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
 
Ο κ. Μπίστης μιλώντας στην εκπομπή "Mega Σαββατοκύριακο" δεν έκρυψε ότι διαφωνεί με το κόμμα σε θέματα στρατηγικής σημασίας, ενώ σημείωσε ότι και στελέχη της ΔΗΜΑΡ δεν μοιάζουν να πείθουν ότι συμφωνούν με την απόφαση του Φ. Κουβέλη. "Όποιος ξέρει τη γλώσσα του σώματος καταλαβαίνει", είπε χαρακτηριστικά. 
 
Υποστήριξε πως το "λουκέτο" στην ΕΡΤ δεν ήταν ο μόνος λόγος, που αποχώρησε η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, αλλά επειδή "πύκνωσαν τα σύννεφα στην τρικομματική, πύκνωσαν και οι δυσκολίες". 
 
Υπενθύμισε, τέλος, την εντολή που είχε λάβει από τον Φ. Κουβέλη για τη συγκρότηση ενός φόρουμ διαλόγου για την κεντροαριστερά, κάτι που στη συνέχεια ακύρωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

15:42
Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Θοδωρής Παπαθεοδώρου
15:39
O. Πρ. Παυλόπουλος επικρίνει τους συνεργάτες του Σαμαρά για το «μαύρο» στην ΕΡΤ
«Να σέβονται το Σύνταγμα, δεν είναι δυνατόν να πέφτει μαύρο στη δημόσια ραδιοτηλεόραση» τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο πρώην υπουργός, καταλήγοντας: «αυτοί που εισηγήθηκαν στον κ. Σαμαρά ότι μπορεί να κλείσει την ΕΡΤ και να την ανοίξει το Σεπτέμβριο έπρεπε πρώτα να έχουν διαβάσει το Σύνταγμα». 
15:25
1:06
1:04
0:52
0:37
Τυπολογίες: Το ΕΣΡ αναγνωρίζει τη λειτουργία της ΕΡΤ!
Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή παραβλέπει την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, όπως κι εκείνη για την ιδιωτική τηλεόραση

Νέα διάσταση στην υπόθεση της λειτουργίας της ΕΡΤ. Το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη διοικητική Αρχή, συμμετέχοντας στη διαβούλευση για τον τεχνικό πάροχο, αναγνωρίζει τη λειτουργία της  ΕΡΤ, έξι ημέρες μετά τη δημοσίευση της κοινής υπουργικής απόφασης και μια μέρα μετά από την απόφαση του ΣτΕ.

Το έγγραφο http://www.eett.gr/ που κατέθεσε στην ΕΕΤΤ συντάχθηκε στις 17 Ιουνίου και κατατέθηκε στην έτερη Αρχή στις 18 Ιουνίου 2013, ενώ  η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ  σε βάρος της ΕΡΤ ελήφθη στις 17 Ιουνίου και δημοσιοποιήθηκε το ίδιο βράδυ και  η  ΚΥΑ της κατάργησης της ΕΡΤ έχει  ημερομηνία 11 Ιουνίου.

Η ΕΡΤ αναγνωρίζεται  πως βρίσκεται σε λειτουργία από το ΕΣΡ,  στην 7η σελίδα του  σχετικού εγγράφου,, παραβλέποντας την απόφαση του ΣτΕ όπως ακριβνώς συμβαίνει και με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ 3578/2010 η οποία  αναφέρεται στο παράνομο καθεστώς λειτουργίας της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Η διοίκηση αν εφαρμόσει την απόφαση για την ΕΡΤ, με βάση την αρχή της Ισονομίας και της Αναλογικότητας πρέπει να εφαρμόσει και εκείνη για την ιδιωτική τηλεόραση. Επειδή, όμως το “μαύρο” στο σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών της χώρας θα σήμαινε καταστροφή, η ΕΡΤ όπως και η ιδωτική τηλεόραση, λειτουργούν  πλέον, κατά συνέπεια, με, de facto, “προσωρινό καθεστώς λειτουργίας”.

Για την ιστορία δύο μέλη του ΕΣΡ δηλώνουν πως η ΕΡΤ πρέπει να έχει 3 ψηφιακές πλατφόρμες, και όχι δύο που προτείνει η ΕΕΤΤ.
0:37
0:36
0:18
0:16
Κανονική κατάληψη στα στούντιο έχουμε κάνει λέμε...
0:02
0:00
Κυριακή, μέρα διεθνούς κινητοποίησης για την ΕΡΤ
ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ: ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 
 
Η αμφισβήτηση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης συνιστά αμφισβήτηση της ίδιας της δημοκρατίας.
 
Έντεκα ημέρες «μαύρου». Έντεκα ημέρες σιωπή. Φτάνει πια!
 
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν όλους του Έλληνες, εντός και εκτός Ελλάδας, να ενώσουν τη φωνή και τις προσπάθειές τους για να ανοίξει ξανά η ΕΡΤ.
 
Την Κυριακή 23 Ιουνίου, Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ, όλοι μαζί απαιτούμε να ηχήσει ξανά η φωνή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης:
 
Συγκεντρωνόμαστε στο προαύλιο του Ραδιομεγάρου της Αγ. Παρασκευής, συμμετέχουμε στις ανοιχτές συζητήσεις και παρακολουθούμε το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Βγαίνουμε σε πλατείες και δρόμους, οργανώνουμε αυτοσχέδια μουσικά, καλλιτεχνικά και εικαστικά δρώμενα, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μας για το πλήγμα που δέχτηκε η δημοκρατία με το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
Ανεβάζουμε βίντεο με τα μηνύματά μας στο διαδίκτυο και χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook, twitterκλπ) για να διαδώσουμε το μήνυμα αντίστασης.
Ανοίγουμε δημόσιες συζητήσεις για το θέμα, κινητοποιούμαστε αυτόνομα ή συμπράττουμε με συλλογικότητες, φορείς και οργανώσεις και συντονίζουμε τη διαμαρτυρία μας.
 
Κάθε πρωτοβουλία είναι πολύτιμη, κάθε δράση είναι μοναδική!
 
Όλοι μαζί την Κυριακή 23 Ιουνίου συμμετέχουμε με όποιον τρόπο θέλουμε και μπορούμε στην Ημέρα Διεθνούς Κινητοποίησης για την ΕΡΤ.
 
Όλοι μαζί κρατήσαμε την ΕΡΤ ανοιχτή, όλοι μαζί θα νικήσουμε.
 
Γιατί η ΕΡΤ είναι κτήμα κάθε Έλληνα πολίτη.
 
Γιατί η ΕΡΤ είναι εσείς!
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΕΡΤ
23:57
23:52
Και η Λαμπρινή και η Βασιλική
22:39
22:36
22:36
22:15
22:14
22:06
«Η κατάργηση του νομικού προσώπου της ΕΡΤ χωρίς την ταυτόχρονη ίδρυση νέου αντίστοιχου φορέα συνεπάγεται βλάβη, που είναι αμφίβολο αν θεραπευτεί. Πιθανολογείται ανεπανόρθωτη βλάβη των εργαζομένων με την εκτέλεση της ανατεθείσης στην ΕΡΤ Α.Ε δημόσιας υπηρεσίας επομένως συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτελέσεως της προσβαλλομένης πράξης στο σύνολο της»: Μαρία Καραμανώφ, η μειοψηφούσα (4-1) στη χθεσινή απόφαση του ΣτΕ δικαστικός, που τάχθηκε υπέρ της αναστολής ολόκληρης της κυβερνητικής απόφασης.
21:59
Σε επιφυλακή οι εργαζόμενοι στο Ραδιομέγαρο
Οι εργαζόμενοι καλούν συνδικάτα και κοινωνικούς φορείς να προσέλθουν στην Αγία Παρασκευή για επιφυλακή μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών-το μεσημέρι της Παρασκευής- σύμφωνα με την οποία "η κυβέρνηση καλεί τους εργαζομένους να εκκενώσουν τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ, ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας”. Σε αντάλλαγμα προσφέρεται η δέσμευση για καταβολή 1-2 μισθών.
21:40
Την πρόβλεψη ότι πιθανότατα ο Α. Σαμαράς «θα έχει το τέλος του Γ. Παπανδρέου» έκανε ο Αλ. Τσίπρας
20:52
20:51
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, υπέβαλε πριν από λίγο την παραίτησή του
20:39
20:37
Να ελεγχθεί
20:33
Ο Θύμιος Καλαμούκης τώρα στον ιντερνετικό αέρα του TPP
20:33
20:30
20:19
20:18
20:16
Δεν φεύγουν και από την ΕΤ3
Καλούν επίσης τους πολίτες να συνεχίσουν να στηρίζουν τον αγώνα τους διότι «τίποτε δεν τελείωσε» και μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν, αυτό που δεν έγινε τις πρώτες μέρες, δηλαδή η δια της βίας εκκένωση των εγκαταστάσεων της ΕΡΤ 3, να γίνει τις προσεχείς ώρες ή ημέρες.   Με δεδομένο ότι έπεται το για πολλούς τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, οι εργαζόμενοι δεν έκρυβαν τον φόβο τους να ατονίσει το κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει από την ώρα που έπεσε το μαύρο στις οθόνες και η σιγή σήματος στα ραδιόφωνα. Και χθες πάντως πολλοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από τις εγκαταστάσεις της Λεωφόρου Στρατού, όπου η παγκόσμια ημέρα μουσικής γιορτάστηκε συμβολικά με σιωπή…   Αργά το βράδυ πραγματοποιήθηκε ανοικτή συζήτηση με θέμα «Τι ΕΡΤ θέλουμε; Το χθες, το σήμερα και ο δρόμος προς μια ελεύθερη δημόσια τηλεόραση». 
20:16
20:15
Την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης.
20:12
ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει, διαμηνύει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ΕΡΤ.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει πως με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων ενώ υποστηρίζει πως ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων.
«Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους», εκτιμά.
20:09
Δελτίο Τύπου της ΠΟΣΠΕΡΤ
Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Στο υπουργείο οικονομικών απαντάμε! Μολων λαβε!
-Οι εντολές εκκένωσης του Ραδιομεγαρου από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα, είναι βία για να παραιτηθούμε!Είναι βία για να μας γονατίσουν!
Είναι βία για να μας τρομάξουν!
Απαντάμε, πιστοί στις επιταγές της συνείδηση μας και με υψηλό αίσθημα καθήκοντος,
συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατια . Οι εργαζομενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται!
Θέλουν να παραδειγματίσουν όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομεα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ στο δημόσιο , να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς!
θέλουν να ισοπεδώσουν τη δημοκρατία κάθε έννοια εργατικού δικαίου!
Απαντάμε: Η δικομματική πλέον Κυβέρνηση, με τον αυταρχισμό δεν θα μας τρομοκρατήσει!
Δουλεύουμε για τη δημοσια ΕΡΤ, υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία!
Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.
Η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα!
Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ
Η σιωπή της ΕΡΤ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ!
20:01
19:57
19:56
19:44
19:27
19:20
Έκκληση του ThePressProject
Την Παρασκευή 21 Ιουνίου ο κύριος που ανακοίνωσε το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ.

Οι χιλιάδες αλληλέγγυοι έξω από το ραδιομέγαρο Αγίας Παρασκευής τους ανάγκασαν να αφήσουν την ΕΡΤ ανοιχτή όλες αυτές τις ημέρες. Ωστόσο οι μέρες περνάνε και η κυβέρνηση πιθανώς θα προσπαθήσει να λύσει το αδιέξοδο της με την χρήση των ΜΑΤ.

Ο λόγος για τον οποίο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει χρησιμοποιήσει την αστυνομία και αφήνει στον αέρα αυτή την ενοχλητική φωνή είναι επειδή φοβούνται τα πλάνα με ειδικές δυνάμεις να εισβάλουν σε τηλεοπτικά Studio.

Ας τους εκθέσουμε. Εάν επιχειρήσουν να εισβάλουν στο ραδιομέγαρο όσοι έχετε smartphones ανοίξτε τα στο video και τραβήξτε ό,τι συμβαίνει γύρω σας. Στείλτε μας τα video (ή επικοινωνήστε για να σας πούμε πώς να τα στείλετε) στο ειδικό email που ετοιμάσαμε για αυτό τον σκοπό: ertopen@thepressproject.gr

Τα βίντεο αυτά θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή ενός τηλεοπτικού αφιερώματος με ελεύθερα δικαιώματα χρήσης. Σας περιμένουμε στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, στην Αγία Παρασκευή, Μεσογείων 432

http://www.thepressproject.gr/ertopen
19:16
19:15
ΕΡΤ: Στη Βουλή η μήνυση των σωματείων κατά Στουρνάρα - Κεδίκογλου
Διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή, σύμφωνα με τον Νόμο περί ευθύνης Υπουργών, η μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει πριν από δύο μέρες, τρία δημοσιογραφικά σωματεία (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ και ΕΤΕΡ) κατά των κ.κ Στουρνάρα και Κεδίκογλου.
Σε βάρος των Υπουργών είχε κατατεθεί μήνυση για παραβίαση της προσωρινής διαταγής που εξέδωσε ο Πρόεδρος του ΣΤΕ Κ. Μενουδάκος με την οποία διατάχθηκε η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, μέχρι τη σύσταση του νέου δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης. 
Τα τρία σωματεία κατέθεσαν τη μήνυση στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία τη διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κι εκείνος με την σειρά του τη διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή. 
19:15
19:10
Το TPP σας καλεί όλους στην ΕΡΤ
Όλοι στην ΕΡΤ!
Ό,τι και να λέει η κυβέρνηση, όλοι στην ΕΡΤ, όλοι στις κατά τόπους ΕΡΑ!
Να γλιτώσουμε τη δημόσια περιουσία από τα αρπακτικά!
Να διασφαλίσουμε τη μοναδική δυνατότητα που έχουμε να υπάρχει δημόσια τηλεόραση στη χώρα!
Η κυβέρνηση έχει τα ιδιωτικά κανάλια (πλην του 902) μαζί της!
Η ΕΡΤ ανήκει σε όλους μας, να μην τους αφήσουμε!
Η αλληλεγγύη σε όποιον αγωνίζεται ενάντια στον παραλογισμό και τη βαρβαρότητα είναι δεδομένη.
19:09
19:02
18:51
18:24
18:24
18:18
18:17
18:16
18:15
18:12
«Ο Κεδίκογλου ποτέ δεν προσελήφθη στην ΕΡΤ». Ισχύει;
18:10
17:58
17:56
Στουρνάρας: Εκκενώστε το Ραδιομέγαρο για να προχωήσουμε
Στον προσδιορισμό των 2.000 αναγκαίων θέσεων για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε ότι προχωρά η κυβέρνηση, καλώντας του εργαζόμενους να εκκενώσουν «τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». 
Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.
Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.
Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.
17:54
Κεδίκογλου στο Reuters: Έχουμε τη δεδηλωμένη
«Σταθερός στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιπροσωπεύσει τη βούληση των πολιτών και να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση, στην οικονομική ανάπτυξη. Και διαθέτει την ανάλογη πλειοψηφία»
17:15
17:12
Εσωκομματική διαφωνία στη ΔΗΜΑΡ
Το άλμα στο κενό έγινε. Η Δημοκρατική Αριστερά μεγεθύνοντας αδικαιολόγητα μια διαφωνία της ως προς το εργασιακό καθεστώς στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, αποφάσισε να εγκαταλείψει την κυβέρνηση. Η κίνηση αυτή, φοβόμαστε πως επικαλείται τον αδιαμφισβήτητο πολιτικό τυχοδιωκτισμό της ΝΔ ως πρόσχημα για την απόσειση του βάρους των κυβερνητικών ευθυνών. Η ΔΗΜΑΡ, ενώ η κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα επιβάλλει ενεργότερη συμμετοχή και επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, εγκαταλείπει την εθνική προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, αποδομεί την ιδέα της αριστεράς της ευθύνης, επιστρέφοντας ουσιαστικά στα ειοθώτα του αριστερού αρνητισμού, ως μια ήπια εκδοχή ΣΥΡΙΖΑ. Το αφήγημα της ανοχής και της προγραμματικής αντιπολίτευσης που θα προβληθεί ως εναλλακτική στην κυβερνητική συμμετοχή δεν έχει ακροατήριο και θα είναι αυτοκτονικό ως προς τα αποτελέσματά του.
 
Γιάννης Αντωνίου
Γεράσιμος Γεωργάτος
Σταύρος Λιβαδάς
Δώρα Τσικαρδάνη
17:00
16:50
16:49
Δεν θα παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης η Νέα Μέρα
«Η αυλαία έπεσε και το θέατρο σκιών παραχωρεί τη θέση του στη νέα πραγματικότητα», δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ», Χρήστος Ζώης, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.
 
Σήμερα συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος προκειμένου να σταθμίσει και να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα, και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η «Νέα ΜΕΡΑ», η οποία διαθέτει δυο βουλευτές, δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, εάν αυτή ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
16:48
Όλι Ρεν: Σημαντικό να σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα άμεσα
16:34
Παραιτείται το απόγευμα και ο Αντ. Ρουπακιώτης
16:31
Νewpost: Με Βουδούρη - Μουτσινά συνομιλούν ήδη στελέχη της ΔΗΜΑΡ
Οι δύο βουλευτές που αποχώρησαν από τη ΔΗΜΑΡ και δημιούργησαν το σχηματισμό «Η Κοινωνία Πρώτα» παρατηρούν με ενδιαφέρον τις εξελίξεις και τηρούν, προς το παρόν, αποστάσεις.
 
Πάντως, μιλώντας στο newpost ο Οδυσσέας Βουδούρης δεν διέψευσε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με πρώην συντρόφους του, όχι μόνο από τα όργανα του κόμματος αλλά και μέλη του κοινοβουλίου.
16:27
Ανακοίνωση ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις εξελίεξις
-ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΟΥΜΕ!
-ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΡΗΓΜΑ ΔΡΟΜΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΕ-ΔΝΤ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
 
Ο τεράστιος κλονισμός της κυβέρνησης Σαμαρά, τα ρήγματα στο εσωτερικό της, η έξοδος ενός από τους κυβερνητικούς εταίρους, φανερώνουν το βάθος και την ένταση της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που οξύνεται στο έπακρο από την άθλια μνημονιακή πολιτική τους, αλλά, πάνω από όλα, δείχνουν την ικανότητα του εργαζόμενου λαού να σφραγίζει καταλυτικά τις εξελίξεις, όπως φάνηκε στην εντυπωσιακή επιστροφή του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο και μέσα από τις κινητοποιήσεις για την ΕΡΤ. 
 
Η διαφαινόμενη νέα κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, ότι και εάν προσπαθούν να πουν τα παπαγαλάκια της διαπλοκής στα ΜΜΕ, είναι μια κυβέρνηση μειοψηφίας στον λαό, φθαρμένη, με βαθιά ρήγματα, μια κυβέρνηση σε κρίση. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι μια κυβέρνηση λιγότερο επικίνδυνη. Αντίθετα, θα δοκιμάσει να περάσει ακόμη πιο επιθετικά μέτρα και να συμμορφωθεί πλήρως με τις επιταγές της Τρόικας, να δώσει ακόμη περισσότερή «γη και ύδωρ» στους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ, που χτες με τον πιο ωμό πραξικοπηματικό τρόπο εκβίασαν να μη γίνουν εκλογές. Την ίδια στιγμή η έξοδος ΔΗΜΑΡ σε κανένα βαθμό δεν πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε τις τεράστιες ευθύνες και το ρόλο που έπαιξε στην εμπέδωση της μνημονιακής καταστροφής.
 
Το κύριο όμως στοιχείο των εξελίξεων είναι ότι σήμερα το εργατικό και λαϊκό κίνημα μπορεί από καλύτερες θέσεις να κλιμακώσει τους αγώνες του για την ανατροπή της βάρβαρης μνημονιακής πολιτικής κεφαλαίου-ΕΕ-ΔΝΤ και της κυβέρνησης. 
 
Οι δυνάμεις του μαχόμενου εργατικού κινήματος και της Αριστεράς πρέπει να συμβάλλουν εδώ και τώρα στην οικοδόμηση ενός αγωνιστικού μετώπου ρήξης και ανατροπής, για να μπει φραγμός στη βάρβαρη πολιτική τους, για την αντεπίθεση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και διεκδικήσεων, την πτώση της κυβέρνησης, το άνοιγμα του δρόμου για συνολικότερες ανατροπές. Δεν είναι ώρα ούτε για κενολογίες για «βομβαρδισμό με νομιμότητα» ούτε λογικές αναμονής «για να ωριμάσουν οι συνθήκες», αλλά για κλιμάκωση του αγώνα για την ανατροπή.
 
Στηρίζουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τον ηρωικό αγώνα για να μη κλείσει η ΕΡΤ, για να μην περάσει το σχέδιο Σαμαρά – Βενιζέλου για τη διάλυση της ΕΡΤ, για να μη γίνει καμιά απόλυση, για να παραμείνει η ενημέρωση κάτω από τον έλεγχο των εργαζομένων. Με μαζική περιφρούρηση του χώρου και των εγκαταστάσεων ώστε να συνεχιστούν οι καταλήψεις. Απαιτούμε την απόσυρση της Π.Ν.Π. που εκτός από το κλείσιμο της ΕΡΤ. σηματοδοτεί τη διάλυση του δημόσιου τομέα.
 
Παλεύουμε να προκηρυχθεί εδώ και τώρα νέα γενική πολιτική απεργία με αίτημα να ανατραπεί η πολιτική των μνημονίων του κεφαλαίου και της ΕΕ και να φύγει τώρα η καταστροφική κυβέρνηση τους. Με ενωτική πρόσκληση να κατέβει ο λαός στο δρόμο και στις πλατείες, με κάλεσμα για μαζικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια.
 
Με κλιμάκωση των αγώνων, με άνοιγμα όλων των μετώπων, με πραγματικό αγωνιστικό απεργιακό κλοιό γύρω από την κυβέρνηση. Παλεύουμε ενάντια στην λιτότητα, την κατάργηση των ΣΣΕ, την φτώχια, την ανεργία. Κανένα σχολείο και νοσοκομείο δεν θα κλείσει. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου τομέα θα αποτραπούν. Κανένα χαράτσι δεν πρέπει να πληρωθεί και κανένα σπίτι να χαθεί. 
 
Στέλνουμε μήνυμα στον Σόιμπλε τον στυγνό εκπρόσωπο των πολυεθνικών και των τοκογλύφων, της ΕΕ και του γερμανικού ιμπεριαλισμού ότι είναι ανεπιθύμητος.
 
Η ανατροπή του μνημονιακού προγράμματος και της κυβέρνησης, μέσα από την ανάταση του εργατικού και λαϊκού κινήματος και τον λαϊκό ξεσηκωμό θα οξύνει την βαθιά κρίση του κυβερνητικού κέντρου και συνολικά του αστικού πολιτικού συστήματος. Μόνο έτσι μπορούν να αποτραπούν καταστροφικές εξελίξεις για τον λαό, να ανοίξουν δρόμοι ανατροπής. Τέτοιους δρόμους δεν ανοίγει η κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ που πίσω από ένα γενικόλογο αίτημα «δημοκρατίας» εννοεί την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου με τους πιστωτές και την ΕΕ, ούτε όμως και η άρνηση του ΚΚΕ να παλέψει τώρα για ανατροπέςπαραπέμποντας τα όλα στη ωρίμανση των συνθηκών και τη «λαϊκή εξουσία».
 
Αντίθετα σήμερα αποκτά ξεχωριστή σημασία και άμεση επικαιρότητα το αναγκαίο, αντικαπιταλιστικό-αντιιμπεριαλιστικό πρόγραμμα για άμεση κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και όλων των μέτρων και νόμων που έχουν παρθεί ενάντια στους εργαζόμενους, την άμεση έξοδο από ευρώ και την ΕΕ, την διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση τραπεζών και μεγάλων επιχειρήσεων χωρίς αποζημίωση, τον εργατικό-λαϊκό έλεγχο, τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία και πρώτα από όλα το δικαίωμά μας να αγωνιζόμαστε και να αποφασίζουμε για την πορεία της ίδιας μας της χώρας ενάντια στην νέα Ιερά Συμμαχία της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών και της ντόπιας ολιγαρχίας του πλούτου!
 
Για να μπορέσει να επιτέλους να χαραχτεί ένας άλλος δρόμος απέναντι στην καταστροφή που προκαλεί η κρίση του καπιταλισμού και η προσπάθεια να ξεπεραστεί πάνω στα ερείπια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Με επαναστατικές αλλαγές σε μια σύγχρονη σοσιαλιστική προοπτική. 
 
Όλες οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, αντι-ΕΕ Αριστεράς οικοδομώντας την μετωπική τους συμπόρευση πρέπει να βάλουν πλάτη για να έχουμε μια Αριστερά που θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στον λαιϊκό ξεσηκωμό στην νέα αντικαπιταλιστική προοπτική. Γιατί οι μέρες είναι κρίσιμες και όλες και όλοι θα κριθούμε από το εάν και κατά πόσο θα ανταποκριθούμε στις ευθύνες που είναι μπροστά μας. Γιατί αυτή τη φορά ο λαός και μπορεί και πρέπει να βγει νικητής.
 
ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
 
ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ - ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
 
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΝΕΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
16:21
16:19
Βερολίνο: Δεν εμπλεκόμαστε
Απαντώντας σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, τόσο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, όσο και οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών, επέμειναν στην πάγια θέση της γερμανικής κυβέρνησης, ότι το Βερολίνο δεν αναμιγνύεται στη συζήτηση σχετικά με τις επιμέρους επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. 
16:19
Tageszeitung: «Ένας Έλληνας Ερντογάν»
Με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν παρομοιάζεται ο Αντώνης Σαμαράς σε σχόλιο που δημοσιεύεται σήμερα στην Tageszeitung του Βερολίνου υπό τον τίτλο «Ένας Έλληνας Ερντογάν».
Ο συντάκτης αναφέρεται στη μη εφαρμογή της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας για την ΕΡΤ και επιχειρεί μία σύγκριση με τον Ερντογάν.
«Πράγματι ο Σαμαράς έχει πολλά στοιχεία από έναν Ερντογάν και αντίστροφα. Αμετακίνητοι από τη θέση τους και αυταρχικοί, προχωρούν και οι δυο ανεξάρτητα από το κόστος», αναφέρεται χαρακτηριστικά.
«Ακόμα η αστυνομία δεν μπήκε στο χώρο της ΕΡΤ για να χτυπήσει τους εργαζόμενους και τους υποστηρικτές τους. Όταν όμως θα υποχωρήσει το μεγάλο κύμα υποστήριξης των ευρωπαϊκών συνδικάτων, των Ελλήνων στο εξωτερικό και κυρίως των Ευρωπαίων δημοσιογράφων και όταν μειωθεί και το κουράγιο των καταληψιών, γιατί θα εξαντληθούν από την κατάσταση, τότε θα είναι πιθανό η ευαίσθητη ελληνική αστυνομία να αναλάβει δράση», συμπληρώνεται στο σχόλιο.
«Σε αντίθεση όμως με ότι συνέβη στην Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ δεν θα σπεύσει να καταδικάσει τη βία. Τις προηγούμενες ημέρες έτρεξε στο τηλέφωνο για να εκφράσει την υποστήριξή της στον Σαμαρά, στη διαμάχη με την ΕΡΤ. Ο Σαμαράς όμως δρα ορμώμενος και από δικά του συμφέροντα. Θέλει να ακρωτηριάσει τους δύο κυβερνητικούς εταίρους όσον αφορά μελλοντικές διαφωνίες, διότι γνωρίζει πως αυτοί δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν νέες εκλογές. Η πολιτική του όμως είναι και αποτέλεσμα της τρόικας, η οποία πιέζει για τα μέτρα λιτότητας και όχι για τη δημοκρατία», καταλήγει το κείμενο της γερμανικής εφημερίδας.
16:00
Τηλεφωνική επικοινωνία Αντ. Σαμαρά - Ευ. Βενιζέλου
Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναχωρεί σε λίγες ώρες για τη Θεσσαλονίκη.
Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν, αλλά θεωρείται προφανές ότι τους απασχόλησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η από δω και πέρα λειτουργία της κυβέρνησης.
Λόγω της αναχώρησης του κ. Βενιζέλου, πιθανή συνάντηση των δύο αρχηγών σήμερα κρίνεται μάλλον αδύνατη, ενώ και λόγω της απουσίας του τις επόμενες μέρες, είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει συνάντηση μέχρι τη Δευτέρα.
15:57
15:55
Πληροφορίες για ρήξη Σαμαρά -Μουρούτη
Ο Αντώνης Σαμαράς είχε καλέσει το βράδυ της Τετάρτης τους στενούς του συνεργάτες και τους τα έψαλε για το θέμα της ΕΡΤ. Παρόντες οι Δημήτρης Σταμάτης, Τάκης Μπαλτάκος, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Γιώργος Μουρούτης και ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου Κώστας Μπούρας.   Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων ο Αντώνης Σαμαράς ήταν έξαλλος και τους είπε ότι «οι χειρισμοί τους τον εξέθεσαν».   «Πρόεδρε, οι διαρροές ήταν το πρόβλημα, όχι ο χειρισμός», αντέτεινε ο κ. Σταμάτης. Την επισήμανση του υπουργού Επικρατείας την πήρε προσωπικά ο Γιώργος Μουρούτης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. «Εμένα εννοείς;», του είπε και αποχώρησε προσβεβλημένος.
15:51
Ανακοίνωση της κοινής συνεδρίασης Εκτελεστικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς
Η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της δεν μετέχει στην κυβέρνηση. Ζήτησε από τους Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γενικούς και Ειδικούς Γραμματείς, που η ΔΗΜΑΡ είχε υποδείξει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους.

Επίσης, σύμφωνα με τον Real Fm, αναφορικά με την ψηφοφορία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, υπέρ της πρότασης του Φώτη Κουβέλη με θέμα την αποχώρηση από την κυβέρνηση, ψήφισαν 11, δύο ψήφισαν κατά και ένας αποχή. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ, Βασίλης Οικονόμου και ο Γρηγόρης Ψαριανός ψήφισαν κατά της πρότασης ενώ ο γραμματέας του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης επέλεξε την αποχή.   Στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος, όλοι ψήφισαν υπέρ, ενώ κατά ψήφισαν τέσσερις.
15:51
15:24
Κουβέλης: Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, η ΔΗΜΑΡ έδωσε και θα δώσει τη μάχη για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό πλαίσιο» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης, μετά τις συνεδριάσεις της Κ.Ο. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος.
Οπως είπε, η ΔΗΜΑΡ θα είναι παρούσα σε αυτή τη μάχη με τις δικές της διακριτές πολιτικές θέσεις, ενώ τόνισε πως το κόμμα «επιμένει στη μεταρρυθμιστική της πολιτική και στην αναζήτηση και διεκδίκηση λύσεων μέσα στην Ευρωπαϊκή πραγματικότητα».
«Αυτή θα είναι η πολιτική μας παρουσία» σημείωσε και καταλήγοντας τόνισε: «Σε αυτή την προσπάθεια η ΔΗΜΑΡ θα είναι ενεργή, αλλά και αντίθετη σε αυθαιρεσίες, αυταρχισμούς και πολιτικές που προωθούν κομματικές επιλογές και δεν υπηρετούν την ανόρθωση της χώρας, της κοινωνίας και τους δημοκρατικούς θεσμούς». 
15:20
Χατζησωκράτης για το αν η ΔΗΜΑΡ δώσει ψήφο ανοχής: Όταν θα έρθει το ζήτημα θα το αντιμετωπίσουμε, δεν τίθεται από πουθενά αυτή τη στιγμή
Ανάλογα με τα θέματα που θα τίθενται, η ΔΗΜΑΡ θα τοποθετείται με βάση την κεντρική κατεύθυνση που έχει. Η απόφασή μας είναι πολύ συγκεκριμένη, αφορά την πρόταση για απόσυρση της στήριξης της κυβέρνησης
15:16
Μανιοτάκης: «Μετά την απόφαση της ΔΗΜΑΡ να να αποσύρει τους υπουργούς από το κυβερνητικό σχήμα, θα καταθέσω σήμερα παραίτηση στον πρωθυπουργό»
15:12
Ψαριανός: Έχω διατυπώσει τη διαφωνία μου. Είναι μπούρδες όσα λέγονται ότι φεύγω από τη ΔΗΜΑΡ
15:03
Και επισήμως δικομματική
Β. Οικονόμου: Η ΔΗΜΑΡ αποσύρει υπουργούς και γενικούς γραμματείς. Είναι μια άποψη του κόμματος την οποία αποφάσισε η πλειοψηφία κια με την οποία συντασσόμεθα
14:53
Σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ
Οι τεράστιες πληγές στο σώμα της Δημοκρατίας θα επουλωθούν μόνο με ανοιχτή ΕΡΤ! Ο αγώνας μας είναι ανυποχώρητος. Καλούμε όλους κάθε ώρα και κάθε μέρα στο Ραδιομέγαρο!
 
Το βράδυ της Παρασκευής  μας συντροφεύουν στον αγώνα μας από τις 20:00: 
- Ορχήστρα Μουσικού Σχολείου Αλίμου
- Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία ΕΡΤ 
- Βασίλης Παπακωνσταντίνου
- «Οι ηθοποιοί, χωρίς πρόγραμμα, στην ΕΡΤ» - Σωματείο Ελλήνων ηθοποιών): Σε πείσμα της απώλειας ενός ακόμη βήματος για τον πολιτισμό, τραγουδούν, αυτοσχεδιάζουν και επικοινωνούν τα ερωτήματα τους και την αγωνία τους για την ύπαρξη της ΕΡΤ.
Συμμετέχουν: 
Αβαγιάνου Ντίνα, Αλευράς Θανάσης, Αρβανίτης Νίκος, Αδριανός Χάρης, Ασπιώτης Κωναντίνος, Βουζουλίδης Γιώργος, Γανωτή Σάρα, Γεννατάς Γεράσιμος, Γερασιμίδου Ελένη, Γιαννακάκος Γεώργιος, Γκίκας Ακίνδυνος, Δέλλιου Βασιλική, Ζορμπά Μαρία, Ιωσηφίδης Ιωσήφ, Καφαντάρη Λίλα, Καρατζογιάννης Μάνος, Κερεστέτζης Δημήτρης, Κατσούλης Κρατερός, Καλάρα Ελένη, Μπόσινας Χάρης, Μαργαρίτη Ειρήνη, Μαυρομάτη Ελεάνα, Μανέ Υρώ, Μπουρδούμης Αλέξανδρος, Μαυρουδής Χάρης, Ντανιάς Ζανώ, Νάσιος Γεώργιος, Ξάφης Αργύρης, Ξένου Αγγελική, Παπαδημητρίου Μάνια, Παπαδημητρίου Άγγελος, Παπαδάκου Ράνια, Προκοπίου Θοδωρής, Παπαγεωργίου Ματίνα, Παπακωνσταντίνου Δημήτρης, Ράντου Ελένη, Σεβαστιανού Ζώγια, Σταυρακούδης Νίκος, Σχίζα Ράνια, Σαμαρά Κερασία, Σοντάκη Μαριάνθη, Στάθη Εριέννα, Στογιάννη Δήμητρα, Σουβλή Κατερίνα, Σωτηροπούλου Βίλλυ, Τριανταφύλλου Άγγελος, Τσακίρης Συμεών, Φραγκιόγλου Δημήτρης
- Συγκρότημα «Αέρα Πατέρα» και άλλοι καλλιτέχνες.
14:49
14:43
14:42
Η ΕΡΤ χρειάζεται τη συνδρομή σου
H κυβέρνηση ΝΔΠΑΣΟΚ που θα προκύψει (και η οποία δεν θα μπει στον κόπο να εκτεθεί στη διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης) θα διορθώσει λέει, όλες τις στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν έπειτα από 39 χρόνια κυβέρνησης ΠΑΣΟΚΝΔ. Για αρχή προετοιμάζει εισβολή στην ΕΡΤ. Οι –απολυμένοι για την κυβέρνηση– εργαζόμενοι της ΕΡΤ δεν αποδέχονται, προς το παρόν και σε ό,τι αφορά τη συλλογική τους έφραση, τη θολή πρόταση να θεωρήσους εαυτούς απολυμένους και να προστρέξουν στον νέο πραξικοπηματικό φορέα, μπας και προσληφθούν κάποιοι. Καλούν όλους μας στο Ραδιομέγαρο, να εντείνουμε την περιφρούρηση και να προστατέψουμε τη μόνη δημόσια τηλεόραση της χώρας, αλλά και να εντείνουμε την πίεση ώστε ο κυβερνητικός σχεδιασμός (και όχι μόνο για την ΕΡΤ) να μην περάσει.
14:10
14:10
14:00
Μπλοκάρισμα του διαγωνισμού απόδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων
«Δεν υπολόγισαν την ΕΡΤ, εμάς θα υπολογίσουν;», αναρωτάται στην ανακοίνωσή της η Ένωση Περιφερειακών Καναλιών Ελλάδος (ΕΠΕΚ), που καλεί τους περιφερειακούς και τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να προσφύγουν όλοι μαζί στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Δικαιοσύνη, στις Αρμόδιες Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ώστε να μπλοκαριστεί ο διαγωνισμός απόδοσης των ψηφιακών συχνοτήτων σε παρόχους Δικτύου, καθώς στις  19 Ιουνίου έληξε η Δημόσια Διαβούλευση της ΕΕΤΤ.
13:58
13:44
Οξείς τόνοι στη Βουλή
Αντιπαράθεση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την πολιτική κρίση σημειώθηκε στη Βουλή. Κατά την συζήτηση επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολόγηση των offshore εταιρειών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Π. Λαφαζάνης επεσήμανε ότι «είχαμε μία κυβέρνηση τριών συνεταίρων» και ότι «το αίνιγμα τώρα είναι πόσοι είναι οι συνέταιροι; Τρεις; Δυόμιση; Δύο; Ενάμισης;».

«Πόσοι είναι οι εταίροι; Όσοι επιτρέπουν να υπάρχει δεδηλωμένη στο κοινοβούλιο», απάντησε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ Σ. Βούλτεψη και πρόσθεσε: «Δεν γίνεται στο δρόμο αυτή η δουλειά. Κάθε προσπάθεια που έγινε για μεταρρύθμιση πήγε στα χαμένα γιατί έγινε στο δρόμο. Δεν γίνεται να αποφασίζουν οι λίγοι για τους πολλούς».

«Η κρίση έχει πάρει αποκρουστικότατες μορφές. Είναι κρίση πλήρους και παταγώδους αποτυχίας της κυβερνητικής πολιτικής. Έχει τη βάση της στην ξεθεμελίωση της χώρας. Έχετε διαλύσει τα πάντα. Η κυβερνητική κρίση επιδεινώνει την οικονομική κρίση. Αυτό το καλοκαίρι μοιάζει από κοινωνική και οικονομική άποψη με καλοκαίρι πολεμικής περιόδου παρά ειρηνικής περιόδου», υπογράμμισε ο Π. Λαφαζάνης και εκτίμησε ότι «δεν υπάρχει περιθώριο, οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί να έχετε μέλλον. Έχετε μπει σε τροχιά κατάρρευσης γιατί διαλύσατε τη χώρα». «Η μόνη λύση είναι οι εκλογές που θα τις επιβάλλει ο λαός», σύμφωνα με τον Π. Λαφαζάνη ο οποίος έκανε λόγο για την ανάγκη να υπάρξει «κυβέρνηση αριστεράς με πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας».

«Δεν μπορείς να ζητάς εκλογές όταν δεν μπορείς να κάνεις μία συγκέντρωση στο Σύνταγμα», σχολίασε η Σ. Βούλτεψη εκ μέρους της ΝΔ και ρώτησε τον ΣΥΡΙΖΑ «ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο; Φτιάχτηκε η συμμαχία του Νότου που λέει ο κ. Τσίπρας;». «Στη χώρα πρέπει να υπάρξει ηρεμία, με τις κραυγές δεν βγαίνουν χρήματα», πρόσθεσε.

«Ζούμε μία κυβερνητική κρίση και την διάλυση της τρικομματικής συμφωνίας. Το βέβαιο είναι ότι η κυβερνητική κρίση δεν προέκυψε για συνδικαλιστικούς νόμους, όπως υπονόησε η κ. Βούλτεψη, αλλά γιατί έχουμε μπροστά μας ένα κοινωνικό νεκροταφείο», της απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ν. Μαριάς.
«Η Κασσάνδρα εμφανίστηκε διά στόματος Λαφαζάνη τη στιγμή που η χώρα επιχειρεί την έξοδο από την κρίση, που έχει αύξηση 30% στον τουρισμό», παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοΐδης και σημείωσε ότι «δεν υπάρχουν συνεταίροι, υπάρχουν εταίροι στην κυβερνητική προσπάθεια που βάζουν το κεφάλι να δουλέψουν».

Αναφερόμενος στη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «δεν ετέθη χθες κανένα δίλημμα για να αναλάβει την εθνική προσπάθεια» και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχουν διλήμματα. προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς, με αποφασιστικότητα για να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για να βγει η χώρα από την κρίση». «Εσείς», κατέληξε ο Μ. Χρυσοχοϊδης απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, «παραμείνετε στο Σύνταγμα με τις μεγάλες συγκεντρώσεις ή με τις μεγάλες πορείες προς την ΕΡΤ. Δεν σας ακολουθεί ο λαός».
 
«Τι ζήτησε ο Α. Σαμαράς στα διάγγελμά του; Συναίνεση από τον λαό. Δηλαδή να βάλει πλάτη στην αντιλαϊκή πολιτική που τον καταβαραθρώνει», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπ. Χαλβατζής, σημειώνοντας ότι και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «μας είπε περήφανα ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο να τσακίζουν δικαιώματα, συντάξεις, μισθούς, κοινωνικές παροχές».
13:44
Reuters: Προς απόσυρση των υπουργών της η ΔΗΜΑΡ
Η Δημοκρατική Αριστερά θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, δήλωσε στέλεχος του κόμματος στο πρακτορείο Reuters. Νωρίτερα πηγές από την Αγ. Κωνσταντίνου ανέφεραν -σύμφωνα με το πρακτορείο- ότι η πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης των υπουργών που στηρίζει η ΔΗΜΑΡ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τελική απόφαση
13:42
13:40
13:38
13:37
13:37
13:36
13:15
Οι τράπεζες ζητούν κλείσιμο δημόσιων οργανισμών
Αlpha Bank και Eurobank (πτωχευμένες τράπεζες που συντηρούνται με κρατικό χρήμα) στα εβδομαδιαία reports τους για την οικονομία: Να κλείσουν δημόσιοι οργανισμοί, να γίνουν εκτεταμένες απολύσεις
13:12
13:06
Σε Συμπληγάδες η ΔΗΜΑΡ
Η κυβέρνηση αφήνει να διαρρεύσει ότι υπάρχει non-paper της πρότελευταίας συνάντησης, βάσει του οποίου ο Κουβέλης συμφωνεί με την πρόταση Σαμαρά και απομένουν λεπτομέρειες να διευκρινιστούν. Χθες, λένε, υπαναχώρησε.
Σύμφωνα πάντως με το επικρατέστερο σενάριο, ο Κουβέλης θα δηλώσει στους βουλευτές του ότι:
*Θα αποχωρήσουν άμεσα τα κυβερνητικά στελέχη που έχει προτείνει η ΔΗΜΑΡ (Αντ. Μανιτάκης, Αντ. Ρουπακιώτης, Φωτεινή Σκοπούλη, Θεόδωρος Παπαθεωδώρου)
*η ΔΗΜΑΡ θα συνεχίσει παρόλα αυτά να στηρίζει την κυβέρνηση
*θα ψηφίζει στα νομοσχέδια που θα έρχονται στη Βουλή «κατά το δοκούν» και δεν θα δεσμεύεται για τη στάση της.
Για τον Ψαριανό τα είπαμε. «Η ΔΗΜΑΡ πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Οικονόμου. Σημείωσε πως κανένας υπουργός δεν θα πρέπει να παραιτηθεί. Ο Βασίλης Οικονόμου πρόσθεσε πως σέβεται τον Φώτη Κουβέλη και δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα.
13:03
13:03
12:59
Κεδίκογλου: Για το μαύρο φταίνε οι της ΕΡΤ, επιστρέψατε το Ραδιομέγαρο
Το πρόγραμμα μπορούμε να το εκπέμψουμε πάρα πολύ γρήγορα σε 1-2 ημέρες, υπό τον όρο να απελευθερωθούν οι εγκαταστάσεις δήλωσε το πρωί μιλώντας στον RealFM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Σίμος Κεδίκογλου και απαντώντας στο ερώτημα «πότε θα φύγει το μαύρο από τις οθόνες» ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλέον μαύρο, αλλά μπάρες.
 
Ο κ. Κεδίκογλου αναφέρθηκε και στην επόμενη ημέρα του κυβερνητικού σχήματος και αν αποδυναμώθηκε η ισχύς του μετά τις τελευταίες εξελίξεις σημειώνοντας:
 
«Η εκτίμησή μου είναι ότι η κυβέρνηση πρέπει να αντανακλά τη βούληση του κόσμου. Νομίζω ότι είναι σαφές ότι οι Έλληνες δεν θέλουν εκλογές σε αυτή τη φάση. Θέλουν να ολοκληρωθεί αυτή η προσπάθεια ανόρθωσης της χώρας, να εξαντληθεί αυτή η τετραετία και βέβαια δεν το θέλουν να βρίσκονται σε ένα καθεστώς ακυβερνησίας ή στασιμότητας. Θέλουν να προχωράμε»
12:58
12:58
Και οι εργοδότες κατά των εκλογών
«Ο επιχειρηματικός κόσμος επικροτεί την απόφαση της κυβέρνησης να αποφύγει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ακόμη και αν δεν στηριχθεί και από τα τρία κόμματα που μέχρι τώρα συμμετείχαν στο κυβερνητικό σχήμα». Aυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, με αφορμή τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.
12:57
O Ψαριανός υπέρ της κυβέρνησης
Διαφωνίες με το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, διατύπωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον της χώρας και της ΔΗΜΑΡ. Σημείωσε ότι σήμερα στα όργανα του κόμματος «θα συναποφασίσουμε για τη στάση μας στη Βουλή έναντι της κυβέρνησης, εάν θα στηρίζουμε ή εάν θα δίνουμε ψήφο ανοχής».
12:55
Την απόσυρση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, πρότεινε ο Κουβέλης
Την αποχώρηση των υπουργών του από την κυβέρνηση, πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης, δήλωσαν στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο πρακτορείο Reuters.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΟ και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
12:44
12:26
11:50
Δ. Παπαδημούλης: Η κυβερνητική βαλίτσα δεν θα πάει μακριά
«Η ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζεται από τον πρωθυπουργό και τις δυνάμεις που στηρίζουν τη μνημονιακή κυβέρνηση περίπου ως στυμμένη λεμονόκουπα και το βέβαιο είναι ότι ο ισχυρισμός του πρωθυπουργού ότι η νέα του κυβέρνηση είναι κυβέρνηση τετραετίας δεν πείθει ούτε και τους πιο φανατικούς υποστηρικτές του», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ.

«Όσοι χρησιμοποίησαν τη ΔΗΜΑΡ για να προωθήσουν τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές με την απόλυτη συνυπευθυνότητα της ηγεσίας της ΔΗΜΑΡ, την αντιμετωπίζουν τώρα σαν την "τρίχα που πρέπει να πεταχτεί από το ζυμάρι"», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση έχει τέτοιες απώλειες και ρηγματώσεις όχι μόνο στη βουλή, αλλά και στην κοινωνία, που είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική βαλίτσα δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Και σίγουρα, ακόμη κι αν ξεκαλοκαιριάσει, έρχεται ένα ιδιαίτερο θερμό φθινόπωρο γιατί τα προβλήματα εκδικούνται».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών θα είναι: κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ και σκληρή μνημονιακή πολιτική ή κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, «που θα σταματήσει αυτό τον κατήφορο».
11:15
10:57
Χατζησωκράτης: Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της
Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ο Δ. Χατζησωκράτης, σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί.

Όπως διευκρίνισε, τα όργανα του κόμματος που συγκαλούνται σε λίγο θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή το κόμμα έναντι της κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο Δ. Χατζησωκράτης απέρριψε τα περί non paper, υποστηρίζοντας πως «ο κ. Κουβέλης λέει ότι δεν υπάρχει κανένα χαρτί, ο κάθε αρχηγός κρατούσε τις σημειώσεις του».
10:43
Οδ. Κωνσταντινόπουλος: Υπάρχει non paper για την απόφαση των τριών αρχηγών
Την αποκάλυψη ότι το πλαίσιο συμφωνίας για την ΕΡΤ, που διαμορφώθηκε την Τετάρτη μεταξύ των τριών αρχηγών, έχει καταγραφεί εγγράφως, έκανε μιλώντας το πρωί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι ο κ. Κουβέλης υπαναχώρησε την Πέμπτη από το πλαίσιο συμφωνίας και αυτό αποδεικνύεται από τις σημειώσεις που έχουν κρατηθεί.
10:30
10:26
10:08
9:35
9:25
Αναμένοντας τις τελικές αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ
Την τελική της στάση για τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα η Δημοκρατική Αριστερά, μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της στις 11:00.

Ο Φώτης Κουβέλης σηματοδότησε ουσιαστικά χθες την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση, ενώ μένει να φανεί σήμερα εάν το κόμμα της Αριστεράς θα αποσύρει και την εμπιστοσύνη του προς το κυβερνητικό σχήμα ή αν θα ακολουθήσει τακτική ανοχής.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Σπύρος Λυκούδης ανέφερε ότι καταγράφηκε μια βασική αντίθεση ανάμεσα στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ και σε αυτή του πρωθυπουργού. «Με δεδομένη αυτή την αντίθεση», όπως είπε, «η ΔΗΜΑΡ θα δει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση». 
1:40
Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ
1:19
Επιβεβαιώνει τη διαταγή Μενουδάκου η απόφαση ΣτΕ
1:01
1:00
Σενάρια...
Έστω ότι ο Κουβέλης φεύγει και ο Βενιζέλος μένει, σημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ έχουν δημοσκοπήσεις που τους δείχνουν κάτω του 3%. Επίσης, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είναι μόνοι, ακόμη και με μίνι ανταρσία στις τάξεις τους. Υπάρχουν εφεδρείες σε αποχωρήσαντες από ΝΔ, ΑΝΕΛΛ, ΠΑΣΟΚ, συν μέρος βουλευτών της ΔΗΜΑΡ. Γεγονός που κάνει τον κυρ-Φώτη να το ξανασκεφτεί. Συν το ότι είναι πολλές οι θέσεις του 5-3-(2) στους δημόσιους Οργανισμούς. Ίσως συμβιβαστική λύση η ψήφος ανοχής με απόσυρση υπουργών του.
0:59
Ολόκληρη η δήλωση του Σαμαρά
0:50
Κάποιος να ερμηνεύσει την απόφαση του ΣτΕ
Δεκτή έκανε εν μέρει την αίτηση αναστολής της ΠΟΣΠΕΡΤ η Επιτροπή Αναστολών του ΣΤΕ, εκδίδοντας ανάλογη απόφαση με  αυτή της απόφασης του προέδρου του ΣΤΕ.
Σύμφωνα με την αρμόδια Επιτροπή, αναστέλλεται η απόφαση των κ.κ Στουρνάρα και Κεδίκογλου στο σκέλος που αφορά στο «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ και στην απενεργοποίηση των συχνοτήτων εκπομπής.
Παράλληλα δίνει εντολή στους συναρμόδιους υπουργούς και στον ειδικό διαχειριστή να προχωρήσουν στην πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την άμεση εκπομπή του αναγκαίου προγράμματος από την ελληνική ραδιοτηλεόραση, αλλά και να διεκδικήσει όλο τον κύκλο των δικαιωμάτων της καταργηθείσας, όπως αναφέρει ΕΡΤ, δηλαδή των εμπορικών και εταιρικών δικαιωμάτων της κ.ά.
0:43
Μετά το διάγγελμα Σαμαρά
*Πληροφορίες για έντονο καβγά αυτή την ώρα Κουβέλη με Μπίστη και Ψαριανό, που διαφωνούν με τη στάση ΔΗΜΑΡ.
*Kαι αφού το Mega μας απειλεί με διακοπή της δόσης από το ΔΝΤ... @zerohedge 2m
MOSCOVICI SAYS IMF HASN’T THREATENED TO DROP SUPPORT TO GREECE. when Europe can't even keep the lies straight is the time to buy the EUR
*Αποκαλυπτιική η WSJ: Some euro-zone central banks have concerns about rolling over Greek government bonds they own, threatening to create a financing gap in the country's already-stretched bailout program, said people familiar with the matter.
One person said a "majority" of national central banks is reluctant to substitute maturing bonds with new ones, because they are concerned it might be perceived as financing the Greek government, which would break their own rules.
0:43
0:39
Πληροφορίες για έντονο καβγά αυτή την ώρα Κουβέλη με Μπίστη και Ψαριανό, που διαφωνούν με τη στάση ΔΗΜΑΡ
0:37
Αυτό!
0:36
Σαμαράς: O Φ. Κουβέλης εμφανίστηκε σήμερα έξω από το πλαίσιο της λυσης που χθες αποδέχθηκε
0:33
Πάμε για 4ετία και χωρίς ΔΗΜΑΡ
Σαμαράς: Έκλεισα την αμαρτωλή ΕΡΤ και δέχτηκα οι προσλήψεις να φτάσουν τις 2.000.  Ο Φ. Κουβέλης εμφανίστηκε εκτός πλαισίου και ζήτησε να επαναλειτουργήσει η ΕΡΤ. Το μαύρο θα φύγει, το ΣτΕ δέχεται ότι ΕΡΤ δεν υπάρχει. Ο Βενιζέλος δέχεται, ο Κουβέλης όχι, πάμε για 4ετία, ελπίζουμε να έρθει και η ΔΗΜΑΡ, που στηρίζει επιλεκτικά
0:31
Σαμαράς: Δέχτηκα 2.000 προσλήψεις που προτάθηκε
0:31
Σαμαράς: Όλοι θεωρούν ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο
0:28
Απόφαση ΣτΕ: Παρόμοια με προσωρινή διαταγή. Η επιτροπή αναστολών θα επανέλθει αν δεν εφαρμοστεί η δικαστική απόφαση
0:27
0:24
0:24
ΣΥΡΙΖΑ: Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει
«Η τρικομματική μνημονιακή κυβέρνηση καταρρέει κάτω από το βάρος των λαϊκών κινητοποιήσεων και της  αποτυχίας της πολιτικής της. Ήρθε η ώρα  το αίτημα της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και την ανατροπή του μνημονίου  να γίνει πραγματικότητα.
Δεν μπορεί για δέκατη μέρα να καταπατάται βάναυσα κάθε έννοια δημοκρατικής νομιμότητας. Τούτες τις ώρες δεν χωρούν ασάφειες και μισόλογα. Απαιτούνται καθαρές λύσεις. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο λαό. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ αποτέλεσε την αφορμή για την συγκρότηση ενός πλειοψηφικού μετώπου που επιζητά να σταματήσει ο κατήφορος για τον τόπο  και αξιώνει σεβασμό στη δημοκρατία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ανταποκρινόμενος στις διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας συμβάλλοντας αποφασιστικά στην μεγάλη ανατροπή που θα ανοίξει το δρόμο στην ελπίδα».  
0:23
Λοβέρδος: «Όποιος κερδίσει τις εκλογές θα παραλάβει συντρίμμια
0:18
Δηλώσεις ΔΝΤ για κυβέρνηση
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε αποψινή γραπτή δήλωσή του, με αφορμή τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, προειδοποιεί για το θέμα της χρηματοδότησης.
«Υπάρχει μια συνεχής αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η αποστολή που ολοκληρώθηκε χθες, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο. Οι συζητήσεις πολιτικής έχουν διακοπεί και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα. Προτεραιότητα για τις ελληνικές αρχές παραμένει να υλοποιήσουν άμεσα το πρόγραμμα. Εάν η αξιολόγηση ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Ιουλίου, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν θα υπάρξουν προβλήματα χρηματοδότησης, καθώς το πρόγραμμα χρηματοδοτείται μέχρι το τέλος Ιουλίου 2014».
0:16
Επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου αυτή την ώρα
0:15
0:15
0:14
0:13
0:06
Μαρία Σπυράκη (Mega): «Ο Σαμαράς βιντεοσκοπεί τη δήλωσή του, δεν υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής αφού δεν υπάρχει ΕΡΤ»
0:03
Δηλώσεις Σαμαρά σε πολύ λίγο
0:02
Συνάντηση Α. Ρουπακιώτη με Φ. Κουβέλη αύριο το πρωί
23:50
Ξαναγράφονται τα ρεπορτάζ
23:44
Όλι Ρεν: Σημαντικό η ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει τις εργασίες που χρειάζονται για τις μεταρρυθμίσεις
23:44
23:43
Πληροφορίες: Η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς, ωστόσο θα δώσει ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση.
23:39
Περιμένοντας την απόφαση του ΣτΕ...
*Αύριο στις 11 τα κομματικά όργανα της ΔΗΜΑΡ (Εκτ. Επιτρ.). Συνεργάτες Κουβέλη: Δεν φύγαμε ακόμα από την κυβέρνηση
*Διόλου απίθανο το μεταμεσονύκτιο διάγγελμα Σαμαρά, λέει η ΕΡΤ, που κρίνει πιθανό το σενάριο για ψήφο εμπιστοσύνης.
*Δήλωση Ντάισελμπλουμ από το Eurogroup: Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
*Πληροφορία ΝΕΤ: Σαμαράς σε Βενιζέλο «πάμε με τους 153 μας»; Ο Μπένι απάντησε «είμαι με τον Κουβέλη»
*Εξέρχονται σταδιακά του Μαξίμου οι υπουργοί της Ν.Δ.
23:37
23:36
Ντάισελμπλουμ: Καλούμε τις ελληνικές Αρχές να συνεχίσουν την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων
23:36
23:32
23:32
23:31
Σύσκεψη Φ. Κουβέλη αυτή την ώρα με κορυφαία στελέχη της ΔΗΜΑΡ, και αύριο στις 10 το πρωί συγκαλεί εκ νέου την Κ.Ο. του κόμματος
23:27
23:25
23:03
Βενιζέλος: Η κατάσταση έχει καταστεί ξανά ιδιαίτερα κρίσιμη
Ατυχής η πρωτοβουλία της ΝΔ για την ΕΡΤ. Για εμάς μείζον θέμα η αποκατάσταση των δημοκρατικών θεσμών, άμεση απόκατάσταση της δημόσιας τηλεόρασης. Ταυτόχρονα, ζήτημα και για την υπόσταση της κυβέρνησης. Επαναλειτουργία της ΕΡΤ με όλο το προσωπικό της. Άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας ρ/τ, επαναπρόσληψη 2.000, λύση για μουσικά σύνολα, ενεργές όλες οι συχνότητες, διοίκηση από άτομα με κύρος, νέος υφυπουργός. Επαναθεμελίωση της κυβερνητικής λειτουργίας. Ως ΠΑΣΟΚ δεχόμαστε ακόμα αλαζονικές επιθέσεις. Δεν μας άκουσαν σε κρίσιμες στιγμές, τους πρώτους μήνες η κυβέρνηση δεν έκανε καλή διαπραγμάτευση. Eπικαιροποίηση και επαναθεμελίωση της κυβερνητικής συμφωνίας, θεσμική ισοτιμία των εταίρων. Θέλουμε η κυβέρνηση να συνεχίσει ως τρικομματική. Ζητάμε η ΔΗΜΑΡ να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της. Ζητάμε να λειτουργούν οι κοινοβουλευτικοί θεσμοί. Πρόωρες εκλογές ή όχι; Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, έχουμε αστείρευτη δυναμική. Σεβόμαστε τους πολίτες, που δεν θέλουν εκλογές. ΄Θέλουμε η κυβέρνηση να έχει προοδευτικά χαρακτηριστικά. Χωρίς τους ευρωπαίους σοσιαλιστές και το Νότο, η Ελλάδα δεν έχει ελπίδες να αλλάξει την ευρωπαϊκή πολιτική. Αν γίνουν εκλογές οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα κινδυνέψουν να μην προσληφθούν. Ο άνεργος περιμένει τις επενδύσεις για να βρει δουλειά, Η ΚΟ και το ΠΣ του ΠΑΣΟΚ συνεδρίασε και μίλησε και για το ζήτημα αυτό και με εξουσιοδότησε. Τώρα τους ξαναενημερώνω. Ζήτημα ευθύνης
23:02
23:00
22:59
Στο Μαξίμου πολλοί υπουργοί της Ν.Δ.
22:58
22:57
Αν τελικά αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ, δεν θα μείνουμε εμείς να στηρίξουμε Σαμαρά, λένε αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ
22:52
22:47
Κουβέλης: Δεν υπήρξε συμφωνία
Είπαμε να ξαναπροσληφθούν όλοι στον νέο δημόσιο ρ/τ φορέα. Το μαύρο ήταν συγκεκριμένη επιλογή, το ίδιο και η βίαιη διακοπή των συχνοτήτων. Είναι ζλητημα δημοκρατικής νομιμότητας. Παρά την απόφαση του ΣτΕ, η απόφαση δεν έτυχε εφαρμογής ως όφειλε από την κυβέρνηση. Το μαύρο παραμένει, είναι ζήτημα ουσίας. Δεν επήλθε συμφωνία. Θα έπρεπε ο Σαμαράς να προσέλεθει σε αυτή τη λύση, η πρότασή μας δεν θα έβλαπτε την ουσία των πραγμάτων. Η ΔΗΜΑΡ δεν εγκαταλείπει τη μεταρρυθμιστική της πολιτική εντός ευρωπαϊκής πραγματικότητας. Όχι σε πράξεις και ενέργειες που προσβάλλουν τη νομιμότητα. Η κυβέρνηση προέβη στην έκδοση ΠΝΠ παρότι ήξερε ότι η ΔΗΜΑΡ διαφωνούσε, ερήμην 4 υπουργών. Αυτό είναι επιλογή άρνησης. Δεν είναι δική μας ευθύνη, η πρότασή μας ήταν ικανή βάση να προσέλθει η κυβέρνηση
22:42
ΝΕΤ: Επιστρέφει ο Στουρνάρας εσπευσμένα, στο Μαξίμου ο πρόεδρος της Βουλής
22:41
22:35
22:33
22:28
22:26
22:19
22:15
22:15
22:11
22:06
Με επιφύλαξη
22:00
Τελειώνει η σύσκεψη. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ συγκαλούν τις ΚΟ τους τώρα, λέει η ΝΕΤ. Μάλλον δεν τα βρήκαν ακόμα, φαίνεται, λέει ο ρεπόρτερ.
21:59
Εν αναμονή της απόφασης του ΣτΕ για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Περίπου δυόμισι ώρες διήρκεσε η συζήτηση στην Επιτροπή Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου να αποφανθεί για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η απόφαση για την κατάργηση της ΕΡΤ ΑΕ. 
 
Δεν αποκλείεται η απόφαση να δημοσιευθεί το βράδυ της Πέμπτης, ή την Παρασκευή. 
 
Αρχικά στη διάσκεψη θα παραβρέθηκαν οι νομικοί εκπρόσωποι του υπουργείου Οικονομικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, όπως και οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ.
 
Νομικοί με εμπειρία σε εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον του ΣτΕ εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα της αίτησης αναστολών δεν θα απέχει από την προσωρινή διαταγή. 
 
Σε αυτό συνηγορούν η παρουσία του Κ. Μενουδάκου με το ειδικό βάρος που έχει η κρίση του, λόγω του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της αδιαμφισβήτητης νομικής επάρκειάς του, σε συνδυασμό με το ότι από την έκδοση της προσωρινής διαταγής μέχρι τη συζήτηση της αίτησης αναστολής δεν έχουν παρεμβληθεί νέα πραγματικά περιστατικά.
 
Αντίθετα, οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ στην αίτησή τους επικαλούνται επτά λόγους αντισυνταγματικότητας της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, ενώ αναμένεται να υπογραμμίσουν το γεγονός ότι η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ δεν έχει εφαρμοστεί, παρά το γεγονός ότι έχουν μεσολαβήσει αρκετές ημέρες.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ θα υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάζεται η ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις ομαδικές απολύσεις, νομοθεσία η οποία προβλέπει ότι προκειμένου να καταργηθεί μια επιχείρηση (δημόσια ή ιδιωτική) πρέπει να προηγηθεί διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
 
Επιπλέον, αναμένετο να σημειώσουν ότι την αρμοδιότητα για την επαναλειτουργία των πομπών της ΕΡΤ έχει ο ειδικός διαχειριστής, Γκίκας Μάναλης, και όχι οι δύο συναρμόδιοι υπουργοί. Θα επαναλάβουν ότι υποχρεωτικά, από τη νομοθεσία για την κατάργηση ΔΕΚΟ, πρέπει να υπογράφει και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης. 
 
Εξω από το κτίριο του ΣτΕ πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δημοσιογράφων και τεχνικών της ΕΡΤ και αλληλέγγυων.
21:04
Βενιζέλος: Ο Κουβέλης θα παραμείνει στη σκληρή γραμμή ζητώντας επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ
Βενιζέλος: Ο Κουβέλης θα παραμείνει στη σκληρή γραμμή ζητώντας επαναπρόσληψη των απολυμένων της ΕΡΤ. Επιμένει στην πρόταση για ΕΡΤ με όλους τους εργαζομένους ο Κουβέλης
21:03
Πίσω από τις διατυπώσεις, τα βρήκαν
 
Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.
 
Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση
20:59
Εν λευκώ εξουσιοδότηση στον Βενιζέλο έδωσε η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
21:01
20:40
Αναβάλλεται για μετά τις 9 η συνάντηση των τριών αρχηγών
Περίπου στις 9.30 (αντί για τις 8.30 που ήταν προγραμματισμένη) θα ξεκινήσει η τρίτη κατά σειρά σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου για την ΕΡΤ.

Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Ευ. Βενιζέλος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία θα προσέλθει ο Φώτης Κουβέλης στη συνάντηση.
20:32
20:30
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στο ΣτΕ για την αναστολή της ΚΥΑ για την ΕΡΤ
20:28
20:21
20:00
19:45
Βενιζέλος: «Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και ειναι καθαρή»
Την «άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις» ζητά το ΠΑΣΟΚ, όπως τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τοποθέτησή του ο Ε. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα». Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», ενώ επισήμανε ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».
19:45
19:25
18:50
Παπαδημούλης: Η ΕΡΤ είναι η μόνη δημόσια ραδιοτηλεόραση
Την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ, της μόνης δημόσιας τηλεόρασης που υπάρχει και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση της «Ένωσης Πολιτών για την Παρέμβαση» σχετικά με το θέμα της ΕΡΤ.

«Η απόφαση Σαμαρά να κλείσει την ΕΡΤ με ακραία αντιδημοκρατική μεθόδευση αποτελεί συνειδητή επιλογή» τόνισε ο κ. Παπαδημούλης. Όπως εξήγησε «σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον έπεισαν να το επιβάλει στους εταίρους του να το καταπιούν, και ότι αν δεν το κάνουν θα πάει σε εκλογές και θα σαρώσει. Δεν υπολόγισε, όμως, τα δημοκρατικά αντανακλαστικά που «ξύπνησε» αυτή η επιλογή, τη διεθνή κατακραυγή και την κινητοποίηση του κόσμου που σηκώθηκε από τον καναπέ».

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως ο πρωθυπουργός έκλεισε τον μοναδικό τηλεοπτικό σταθμό που λειτουργεί νόμιμα στη χώρα και διερωτήθηκε, «η υιοθέτηση 19 πράξεων νομοθετικού περιεχομένου μέσα σε ένα χρόνο δεν αποτελεί πρόβλημα δημοκρατίας;».

«Το ζητούμενο είναι να επαναλειτουργήσει η δημόσια τηλεόραση, η μόνη που υπάρχει και μπορεί να λειτουργήσει άμεσα είναι η ΕΡΤ, καθώς και το πως θα σταματήσει το χάλι με την κομματική εξάρτησή της και πως θα γίνει το ελληνικό BBC με πολυφωνική, αξιόπιστη ενημέρωση και ψυχαγωγία ποιότητας» επεσήμανε ο κ. Παπαδημούλης. Όπως σημείωσε, «χρειάζεται επαναξιολόγηση των πάντων, αλλά πρέπει να υπάρξει μια διοίκηση που να ξέρει τη δουλειά, και να μην είναι απλά από την Καλαμάτα» και τάχτηκε υπέρ μιας διοίκησης που θα έχει την ευρύτερη δυνατή εμπιστοσύνη».

Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στο διαγωνισμό για το ψηφιακό σήμα που θα γίνει στα τέλη του μήνα (σ.σ. χθες ολοκληρώθηκε η διαβούλευση) και, όπως είπε, θα το πάρει η Digea, τονίζοντας πως αποτελεί καραμπινάτο σκάνδαλο καθώς, έτσι, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί θα εξασφαλίσουν τα κανάλια εκπομπής σήματος.
19:04
Εκπέμπουμε LIVE από το Ραδιομέγαρο σε λίγη ώρα
(Περίπου) στις 19:30 κάντε ένα refresh στη σελίδα του TPP. Θα εκπέμψουμε από το Ραδιομέγαρο, από τα στούντιο της ΕΡΑ. Στις 19:30 Λαμπρινή Θωμά, και στις 20:30 θα παρελάσουν από το studio διάφοροι άνθρωποι. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους Αυγερόπουλο και Αρβανίτη. Μείνετε συντονισμένοι
18:12
18:06
Τζ. Ράις: Το ΔΝΤ δεν ενεπλάκη στο κλείσιμο της ΕΡΤ
Πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης, στην οποία το ΔΝΤ και η τρόικα δεν είχαν καμία εμπλοκή, χαρακτήρισε το κλείσιμο της ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις.

17:55
Συνεδριάζει το τμήμα Αναστολών του ΣτΕ για την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ
Πλήθος κόσμου έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται έξω από το ΣτΕ, καθώς στις 18.00 συνέρχεται, κεκλεισμένων των θυρών, η επιτροπή αναστολών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, προκειμένου να εξετάσει την αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ, με την οποία ζητείται να ανασταλεί η από 11.6.2013 απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα και του υφυπουργού στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Η επιτροπή αναστολών είναι 5μελής. Πρόεδρός της είναι ο Κων. Μενουδάκος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας, Κ. Κουσούλης, ενώ τα άλλα τρία μέλη είναι σύμβουλοι Επικρατείας.

Η απόφαση του ΣτΕ δεν αποκλείεται να δημοσιευθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2013. Σε αντίθετη περίπτωση θα δημοσιευθεί στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας
17:51
17:44
17:38
17:08
Στον Άρειο Πάγο προσφεύγουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Στον Άρειο Πάγο αποφάσισαν να προσφύγουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ ενώ θα προχωρήσουν και στην υποβολή μηνύσεων εναντίον όσων κρατούν κλειστούς τους πομπούς.

Τα παραπάνω ανέφερε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας η εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΤ3 Ελευθερία Φαραντάκη, αφού όπως είπε, δεν εφαρμόζεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
16:08
Περιοδικό χωρίς συντάκτες
Στην ταυτότητα δεν αναφέρεται το τυπογραφείο, αναφέρονται όμως η διεύθυνση και τα τηλέφωνα της ΧΡΩΜΑΞ ΕΠΕ. Να σημειώσουμε κάτι: Πέρα από την πιθανότητα να εμπλέκεται το ΥΠΟΙΚ ως διαχειριστής, υπάρχει και αυτή να είναι έκδοση «πειρατική». Αν δεν κάνουμε σοβαρό λάθος, ο νόμος δίνει τη δινατότητα να εκδοθεί περιοδικό που να μην έχει κοινό όνομα με άλλο στο 49% ή το 51% (δεν ενθυμούμαστε ακριβώς, ο τίτλος του είναι «Ο κόσμος στη Ραδιοτηλεόραση») με υπάρχον, και το logo του να μην παραπέμπει σε άλλο (αυτό παραπέμπει). Στο φύλλο αναγράφεται «Τεύχος 1», γεγονός που ενισχύει αυτή την άποψη. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένα περοδικό χωρίς συντάκτες (και δεν είναι το μόνο) και σίγουρα μια περίπτωση που οφείλει να απασχολήσει τη Δικαιοσύνη


15:52
15:43
Για όσους ακόμα αγωνιούν τι θα γίνει το βράδυ στη σύσκεψη
1. Λ. Γρηγοράκος (τις προηγούμενες ημέρες μιλούσε ακόμη και για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση) δήλωσε στον ρ/σ Alpha ότι οι εκλογές θα ήταν το χειρότερο σενάρια για τη χώρα. 
2. Ο Σπ. Λυκούδης είπε (ρ/σ Βήμα FM) ότι είναι ελάχιστοι -«ούτε καν μειοψηφία»- όσοι υποστηρίζουν το ενδεχόμενο αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση
15:26
Απειλεί τώρα και την EBU o Γιάννης Στουρνάρας
Στη βραδιά  συμπαράστασης στον ελληνικό λαό, που διοργάνωσε προχθές ο δημοσιογραφικός οργανισμός Mediapart, με αφορμή το κλείσιμο της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης, κατατέθηκαν σοβαρότατες επισημάνσεις, στις οποίες επανερχόμαστε καθώς θεωρούμε ότι αξίζουν ιδιαίτερης μνείας. Εκ μέρους της EBU και ενημερώνοντας το κοινό για όσα έχει πράξει εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Οργανισμού, ο  Jean Paul Philippot κατήγγειλε ότι στη συνάντηση που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα –αρχιτέκτονα του λουκέτου στην ΕΡΤ- ο υπουργός Οικονομικών  του διεμήνυσε ότι η EBU λειτουργεί κατά παράβαση της ελληνικής νομοθεσίας απειλώντας τον ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της EBU. Πρόσθεσε επίσης ότι το Σαββατοκύριακο ο Έλληνας πρέσβης στο Ισραήλ, έστειλε επιστολή στο συνεργάτη της EBU για τη δορυφορική κάλυψη ζητώντας στο όνομα της ελληνικής νομοθεσίας τηλεπικοινωνιών να διακόψει τη μετάδοση του σήματος.
 
Αποκαλυπτικός ο Jean Paul Philippot, για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα παίρνει θέση και για το μελλοντικό φορέα που έχει στα σκαριά η ελληνική κυβέρνηση.
 
Έχουμε να κάνουμε με έναν ελιγμό, ο οποίος δεν έχει στόχο να δημιουργήσει ένα νέο φορέα ενημέρωσης, αλλά με μία κίνηση, που χρησιμοποιώντας όλα τα νόμιμα μέσα και τις απειλές, προσπαθεί να φιμώσει τους δημοσιογράφους. Αυτό δεν είναι αποδεκτό, αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να το αποτρέψουμε.
 
Ο Jean Paul Philippot, δεν παρέλειψε και στην άρνηση της κυβέρνησης να υπακούσει στην απόφαση του ΣτΕ εκφράζοντας ανησυχία για την εξέλιξη, που όπως σημειώνει μας δείχνει ότι είμαστε εκτός νομικού πλαισίου και μετακινούμαστε σε ένα έδαφος πολύ βίαιο.
 
Επιπρόσθετα προειδοποιεί ότι η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ είναι πιλότος για όλην την Ευρώπη.
 
Και όπως αποκαλύπτει την Παρασκευή στον Ουγγαρία το δίκτυο Bertelsmann ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας θα ακολουθήσει την ίδια γραμμή που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της χώρας.
 
 
15:23
14:54
Παράκληση: Αν κάποιος από εσάς ξεφύλλισε την παράνομη «Ραδιοτηλεόραση», ας μας στείλει το όνομα του Τυπογραφείου στο οποίο τυπώθηκε
Αυτή την ώρα η αρμόδια Ένωση Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) ψάχνει πληροφορίες για να αντιμετωπίσει το θέμα (ο νοών νοείτω). Αν δεν θέλετε να το πείτε σε εμάς, το τηλ της ΕΣΠΗΤ είναι 210–3636039 210, 210–3633427 / fax.: 210–3638627, (email): espit@otenet.gr
14:26
Υπενθύμιση
14:12
14:11
13:28
Ιδού η παράνομη Ραδιοτηλεόραση που έκλεψε ο Σουρνάρας από την ΕΡΤ
13:24
13:19
Δεν συζητείται στη Βουλή η τροπολογία για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στην ΕΡΤ
Σε σφοδρή κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, που κατέληξε στην αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την αίθουσα της Ολομέλειας, εξελίχθηκε η αναφορά στη βουλευτική τροπολογία που επανακατέθηκε, για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά την ΕΡΤ.
 
Η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ, Στ. Καλαφάτη, ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει δεκτή την τροπολογία, επικαλούμενος το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο εάν υπάρχει δημοσιονομική επιβάρυνση δεν τίθενται καν σε συζήτηση τροπολογίες, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων εκ μέρους των εκπροσώπων των τριών κομμάτων, που αφού κατήγγειλαν την κυβέρνηση για υπεκφυγές έφυγαν από την αίθουσα.
13:12
ΝΕΤ: Κυκλοφόρησε το ΥΠΟΙΚ πειρατική «Ραδιοτηλεόραση»
(εκδ. εταιρεία Χρωμάξ ΕΠΕ) Με ανυπόγραφα άρθρα, και την Τατιάνα Στεφανίδου στο εξώφυλλο (η ίδια αρνείται ότι μίλησε). Το ΥΠΟΙΚ την ξανακυκλοφορεί ενώ την αποκαλούσε περιοδικό χωρίς 
13:07
12:49
«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ, χωρίς καμιά απόλυση» διαμηνύουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ
Ενώ εξακολουθούν να παράγουν εκπομπές, οι οποίες μεταδίδονται μέσω της EBU, οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ διαμηνύουν με ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε την Τετάρτη μετά τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων, ότι δεν πρόκειται να σταματήσουν τον αγώνα τους, «αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων».
 
Όπως τονίζουν, δεν θα δεχθούν εκκαθαριστές και διοικήσεις «που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία». Παράλληλα, καταγγέλλουν τη στάση της κυβέρνησης που «αρνείται να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ» και με «πρωτοφανή κυνισμό αγνοεί την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους».
 
Σημειώνεται ότι η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων Ενώσεων στον χώρο του Τύπου απευθύνει κάλεσμα για συνέχιση της αγωνιστικής κινητοποίησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ και οργανώνει συγκέντρωση το μεσημέρι, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα εξεταστεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση της επίμαχης υπουργικής απόφασης. 
12:27
ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ κ ΚΚΕ αποχώρησαν από την ολομέλεια της Βουλής, όταν η κυβέρνηση δεν έκανε δεκτές τις τροπολ. για την κατάργηση της ΠΝΠ
Μεταδίδει ο @doleross 
12:22
Capital.gr: Η ΕΡΤ τελείωσε, πάμε γι’ άλλα
Στην αναθεώρηση της προγραμματικής συμφωνίας και τη... μοιρασιά των θέσεων στο νέο κυβερνητικό σχήμα εστιάζεται πλέον η συζήτηση στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τους Ευ. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη.

Το ζήτημα της ΕΡΤ έχει συμφωνηθεί μεταξύ των αρχηγών – και αυτό φάνηκε κυρίως από τις επίσημες δηλώσεις μετά τη χθεσινοβραδινή σύσκεψη, στις οποίες οι δύο αρχηγοί απέφυγαν... επιμελώς τη λέξη ΕΡΤ.

Περισσότερα εδώ
12:18
12:18
Ο Δ.Παπαδημούλης ζητά από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ να αποσαφηνίσουν αν στηρίζουν την π/ν που έχουν καταθέσει για κατάργηση ΠΝΠ
12:17
Μαριάς: Από την τροπολογία μας για κατάργηση της ΚΥΑ (για ΕΡΤ) δεν προκύπτουν δαπάνες για προϋπολογισμό κ έχει κατατεθεί εγκαίρως
10:32
10:23
Υπεύθυνοι και συνεπείς
Η κυβέρνηση με νέα ΚΥΑ προτίθεται να μας γλιτώσει από 8-9 ευρώ εισφοράς μέχρι τη σύσταση του νέου φορέα. Γαλαντόμοι. Αληθινή ανακούφιση για τα νοικοκυριά. Βάλτε το και επιτεύγματά του απολογισμού σας, όταν θα ξαναγίνουν εκλογές. Θα εισπράξετε μεγάλη ευγνωμοσύνη
 
«Άρθρο 5
 
Ανταποδοτικό τέλος
 
Η χρέωση του ανταποδοτικού τέλους (εισφορά) υπέρ της ΕΡΤ Α.Ε., που γίνεται μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η. βάσει του ν. 1730/1987, αναστέλλεται από 11.6.2013 και έως τη σύσταση νέου φορέα παροχής της δημόσιας ραδιοτηλεοπτικής υπηρεσίας.»
10:19
Ενημέρωση από EBU: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα αναμετάδοσης του σήματος της Eρτ
10:18
10:15
10:13
10:09
ΚΚΕ: Επαναφέρει την τροπολογία για ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου
Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, αυτή τη φορά, επαναφέρει σήμερα, Πέμπτη, το ΚΚΕ την τροπολογία για κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που προβλέπει τον «ξαφνικό θάνατο» σε φορείς του δημοσίου, η οποία πρωτοεφαρμόστηκε στην ΕΡΤ.
 
Το ΚΚΕ είχε καταθέσει την τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας την Τρίτη, αλλά δεν συζητήθηκε, διότι ο Ανδρέας Λυκουρέτζος επικαλέστηκε την απουσία έκθεσης του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
 
Η ίδια τροπολογία είχε απορριφθεί και την περασμένη Παρασκευή, καθώς θεωρήθηκε εκπρόθεσμη.
 
10:04
Αυστραλία: Άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ ζητεί η ομογένεια
Δέκα από τις μεγαλύτερες ομογενειακές οργανώσεις της Αυστραλίας - μεταξύ των οποίων οι Ελληνικές Ορθόδοξες Κοινότητες, Μελβούρνης, Σίδνεϊ και Περθ και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών- καταδικάζουν με κοινή ανακοίνωσή τους το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ζητούν την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ.
Η ανακοίνωση των δέκα ομογενειακών οργανώσεων έχει ως εξής:
«Η ομογένεια της Αυστραλίας πληροφορήθηκε με λύπη και απογοήτευση την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να διακόψει τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ΕΡΤ και την απόλυση όλου του προσωπικού της.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο χώρο της ομογένειας, μειώνοντας ταυτόχρονα την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς και ιδιαίτερα σε μια δύσκολη για την πατρίδα μας περίοδο.
Σύσσωμη η ομογένεια της Αυστραλίας μέσω των αντιπροσωπευτικών της οργανισμών καταγγέλλει και καταδικάζει την ενέργεια αυτή και καλεί την κυβέρνηση να αναθεωρήσει την απόφασή της, να επιτρέψει άμεσα την επαναλειτουργία της ΕΡΤ και να προβεί, αν είναι αναγκαίο, στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.
Εδώ και χρόνια η ΕΡΤ αποτελεί γέφυρα επικοινωνίας με την μητέρα πατρίδα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, της γλώσσας και των παραδόσεών μας σε όλον τον κόσμο, ενώ είχε αναδειχθεί σε πολύτιμο μέσο προβολής της Ελλάδας ως κοιτίδας σύγχρονου πολιτισμού, τουριστικού προορισμού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας σε όλο το προσωπικό της ΕΡΤ και τους ενθαρρύνουμε να συνεχίσουν τον αγώνα τους για την προστασία των δικαιωμάτων τους και για μια ελεύθερη δημόσια ραδιοτηλεόραση».
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Eλληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νέας Νότιας Ουαλίας
Ελληνική Κοινότητα Δυτική Αυστραλία
Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Βόρειας Επικράτειας
Παγκρητική Αδελφότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών
Παμμεσσηνιακή Αδελφότητα Μελβούρνης «Παπαφλέσσας»
Ποντιακή Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας
Αυστραλο-Ελληνική Κοινωνική Πρόνοια
Fronditha Care
10:04
Ν. Μαριάς: Θα αποχωρήσουμε αν δεν συζητηθεί η τροπολογία για την ΕΡΤ
Με αποχώρηση από τη σημερινή κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Κτηματολόγιο προειδοποιούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, εάν η κυβέρνηση δεν κάνει δεκτή για συζήτηση την τροπολογία που έχουν καταθέσει για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που κλείνει την ΕΡΤ.
0:59
Πρόγραμμα Πέμπτης στο Ραδιομέγαρο
«ΕΡΤ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ - ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»
ΜΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ - KAMMIA ΑΠΟΛΥΣΗ–ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΑΜΕΝΟ!
 
Γι ακόμα μια ημέρα, όλη κοινή γνώμη στην Ελλάδα και τον κόσμο, έμεινε κατάπληκτη από το ταλέντο της τρικομματικής κυβέρνησης να ισορροπεί στην κόψη του ξυραφιού! 
Για μια ακόμα φορά ζήσαμε ένα 24ωρο παραπληροφόρησης και παραποίησης της απόφασης του ΣΤΕ
 
-Με τη δημοκρατία να έχει καταλυθεί επί 9 ημέρες!
-Με άρνηση, για πάνω από 50 ώρες, συμμόρφωσης με την απόφαση του Στ Ε για το άνοιγμα των πομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
-Με πρωτοφανή κυνισμό να αγνοούν την ύπαρξή 2.650 εργαζομένων και των οικογενειών τους.
 
Παίρνουμε δύναμη από τον κόσμο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε τον αγώνα μας, στέλνουμε ηχηρό δημοκρατικό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, περιμένοντας ότι κάποια στιγμή θα υλοποιηθεί η απόφαση του Σ τ Ε, εμείς οι εργαζόμενοι σε όλη την ΕΡΤ, παραμένουμε στις επάλξεις υπηρετώντας τη δημοκρατία και την ΕΡΤ. 
 
Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων. 
 
Δεν δεχόμαστε εκκαθαριστές, δεν δεχόμαστε διοικήσεις που ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία…
 
Καλούμε όλους 
ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ- ΔΥΝΑΜΙΚΑ – ΜΑΖΙΚΑ- ΕΝΩΤΙΚΑ ! 
Κάθε μέρα κάθε ώρα για όσο χρειαστεί όλοι μαζί, στο Ραδιομέγαρο. 
 
ΠΕΜΠΤΗ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ
16.30 καλούμε σε συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους έξω από το Σ τ Ε (Παν/μίου και Πεσμαζόγλου) όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση και αναστολή της ΚΥΑ, η οποία καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απολύει όλους τους εργαζόμενους.
18.30 Ραδιομεγαρο : «outsourcing social media:η εμπειρία της ΕΡΤ και πως μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον» με σημαντικούς εισηγητές 
21.00 Ορχήστρα και Χορωδία Εθνικής Λυρικής Σκηνής και την χορωδία των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ
21.30 μουσικά αποσπάσματα από παραστάσεις του σκηνοθέτη Δήμου Αβδελιώτη
22.00 Ε.Σ.ΕΛ.ΟΝ : Takis Tyrovolas (Κιθάρες – Φωνητικά)- Βαγγέλης Ψύγκας (Μπάσο – Φωνητικά)-Μηνάς Βασιλάκης (Drums - Percussion )-Λίλιαν Ανερούση (Φωνητικά)
22.45 Πένυ Σκαρου. Γιολάντα Κλαουδατου( ντραμς) - Γιώργος Ζαβριδης (πιάνο)
23.30 THE BOY
24.00 WOLFY FUNK PROJECT
24.30 Μεράντζας. Βασίλης Κετεντζογλου- Τάσος Κούρτης
0:27
0:21
23:59
23:46
23:41
Συγκέντρωση εργαζομένων έξω από την ΕΤ3
Με μουσικά και θεατρικά δρώμενα συνεχίζεται έξω από το κτήριο της ΕΤ-3, στη λεωφόρο Στρατού στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας εργαζομένων, στο πλαίσιο της σημερινής κινητοποίησης που διοργάνωσαν τα συνδικάτα.
Νωρίτερα, έγιναν παρεμβάσεις εκπροσώπων κινήσεων και σωματείων της πόλης στο κτήριο της ΕΤ-3, στη συνέλευση των εργαζομένων, ενώ έγινε και τηλεφωνική ενημέρωση από τον νομικό εκπρόσωπο της ΠΟΣΠΕΡΤ, για τον συντονισμό των ενεργειών τους δια της νομικής οδού.
23:23
23:19
Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ τώρα στη ΝΕΤ ότι η απόφαση του ΣτΕ λέει να φύγει το μαύρο, και να λειτουργήσει η ΕΡΤ όπως ήταν
Δεν αλλάζουμε στάση λέει. Η ΕΡΤ είναι μία, με τα προγράμματά της και το προσωπικό της. Η ΔΗΜΑΡ θα απαιτήσει να επιστρέψουν όλοι στις θέσεις τους. Συζητάμε το μεθαύριο. Δώρα Καλλιπολίτη
23:10
Σύμφωνα με διαρροές από το ΠΑΣΟΚ, αύριο στην Κ.Ο. του κόμματος ο Βενιζέλος θα παρουσιάσει στους βουλευτές την πρόταση του Σαμαρά, ζητώντας να την εγκρίνουν
Αυτό σημαίνει πως το ΠΑΣΟΚ και τυπικά έχει αφήσει τα περί διατήρησης της ΕΡΤ. Θα φανεί, εξάλλου, και από όποιον βουλευτή βγει στα κανάλια, από το αν θα λέει ΕΡΤ ή «δημόσια τηλεόραση»
22:57
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 19 Ιουνίου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου συνεδρίασε σήμερα και επαναβεβαίωσε την ομόθυμη βούληση του κλάδου για ανυποχώρητο αγώνα μέχρι να ακυρωθεί η απόφαση που έριξε «μαύρο» στην Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Σε επαφές που πραγματοποιήθηκαν με τους πολιτικούς αρχηγούς Ε. Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη λίγο πριν την έναρξη της σύσκεψης των τριών αρχηγών της συγκυβέρνησης,  και οι δύο διαβεβαίωσαν τους εκπροσώπους των σωματείων μας ότι δεν αποδέχονται την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ και τις απολύσεις των εργαζομένων και περιμένουν την υποχώρηση του πρωθυπουργού παράλληλα με την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ. Είναι προφανές ότι τα όσα μας δήλωσαν θα κριθούν εκ του αποτελέσματος.
Επίσης, κατατέθηκε μήνυση κατά των υπουργών Σ. Κεδίκογλου και Γ. Στουρνάρα για τη μη εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ που διατάσσει την αποκατάσταση της λειτουργίας των πομπών της ΕΡΤ ΑΕ.
Παράλληλα ασκείται προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά την παρέμβαση των σωματείων των εργαζομένων εις βάρος της Digea για την πραξικοπηματική εμφάνιση του ανυπόστατου μορφώματος ΝΕΡΙΤ.
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί αύριο σε συγκέντρωση όλους τους εργαζόμενους έξω από το ΣτΕ (Παν/μίου και Πεσμαζόγλου), στις 15.00 όπου θα συζητηθεί η αίτηση της ΠΟΣΠΕΡΤ για την ακύρωση και αναστολή της ΚΥΑ, η οποία καταργεί τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και απολύει όλους τους εργαζόμενους.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να προκαλεί. Όχι μόνο δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ για την αποκατάσταση του σήματος της ΕΡΤ ΑΕ αλλά προσπαθεί να στήσει και ένα «πειρατικό» ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα.
Οι εργαζόμενοι της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης κλείνουν τα αυτιά τους στις σειρήνες και συνεχίζουν ανυποχώρητοι τον κοινό αγώνα και επιμένουν συντονισμένα στην προσπάθεια :
•    Να ακυρωθεί η απόφαση για λουκέτο στην ΕΡΤ
•    Να παρθούν πίσω οι απολύσεις όλων των εργαζομένων
•    Να επανέλθει το σήμα της ΕΡΤ στην Ελλάδα και τον κόσμο
Η Συντονιστική Επιτροπή των συνεργαζόμενων ενώσεων στον χώρο του τύπου καλεί όλους τους συναδέλφους δημοσιογράφους, τεχνικούς, διοικητικούς, φωτορεπόρτερ, μουσικούς, σκηνοθέτες να πράξουν το ίδιο και να μην βάλουν την υπογραφή τους στη ληξιαρχική πράξη θανάτου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 20/06/2013 ΣΤΙΣ 15.00  ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ 10η ΗΜΕΡΑ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ
22:50
22:24
22:12
22:12
22:09
Κεδίκογλου: Συζητήσαμε για τη δημόσια Ραδιοτηλεόραση με σεβασμό στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ
22:01
Εις αύριον τα σπουδαία
Το πάνε το θέμα στις Κ.Ο. τους οι Βενιζέλος και Κουβέλης. Τις ελέγχουν πλήρως; Απόψε απέφυγαν να πουν τη λέξη ΕΡΤ, όμως μερικοί βουλευτές τους την λένε ακόμα. Πάντως, στο Ραδιομέγαρο αυτή τη στιγμή υπάρχει ελαφρά αμηχανία. Ο κυρ-Φώτης δείχνει να ετοιμάζεται για θεαματική κίνηση... παραμονής στην κυβέρνηση
22:00
21:59
21:54
21:53
21:48
21:45
21:42
Κουβέλης: Καταβάλλω προσπάθειες για την ΕΡΤ
Τα ζητήματα αφορούν στην ύπαρξη κοινού τόπου στην τρικομματική κυβέρνηση. Πιο πριν συνεδρίαση από κοινού Κ.Ο. και Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ. Ζητώ να υπάρξει επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας.
21:39
Η σύσκεψη αύριο θα προλάβει την απόφαση του τμήματος Αναστολών του ΣτΕ
21:38
Βενιζέλος: Αύριο στις 17:00 Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ
21:35
Βενιζέλος: Δύσκολη η συζήτηση, θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο το βράδυ στις 8.30
21:34
21:31
Δεν μπορούν να γίνουν απολύσεις από διάδοχο σχήμα, σύμφωνα με την Κοινοτική Νομοθεσία
Παράνομες οι απολύσεις του προσωπικού της ΕΡΤ, σύμφωνα με τη νομοθεσία. Το μήνυμα το έστειλα η Κομισιόν, αλλά η Κυβέρνηση δεν φαίνεται να το άκουσε. Η οδηγία 98/50/ΕΚ του Συμβουλίου που υιοθετήθηκε με το Προεδρικό Διάταγμα 178/ 2002, προστατεύει το σύνολο των  εργαζόμενων κατά τη μεταφορά τους σε διάδοχο σχήμα, υπό την προυπόθεση πως είναι πτωχευμένη.
 
Το άρθρο 5 του ΠΔ (άρθρο 4 στην Κοινοτική Οδηγία) αναφέρει πως “η μεταβίβαση μιας επιχείρισης, εγκατάστασης, ή τμήματος επιχείρησης, δεν συνιστά αυτή καθ΄αυτή λόγο απόλυσης εργαζομένων”. Διευκρινίζει μόνο πως “η διάταξη του προηγουμένου εδαφίου, δεν εμποδίζει, τηρουμέντων των σχετικών περί των απολύσεων διατάξεων, απολύσεις πο είναι δυνατόν να επέλθουν για λόγους, οικονομικολυς, τεχνικούς ή οργανώσεως που συνεπάγονται μεταβολές του εργατικού δυναμικού” Δηλαδή, ακόμη και αν η Κυβέρνηση επικαλεστεί τους λόγους αυτούς, δεν μπορεί παρά να απολύει μόνο το 4% του προσωπικού κάθε μήνα”.
 
Για να υπάρξει διάδοχη κατάσταση, αναφέρει ξεκάθαα η οδηγία στο άρθρο 8 του ΠΔ πως πρέπει να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση για την ημερομηνία μεταβίβασης, τόσο από το μεταβιβάζοντα όσο και το διάδοχο της εταιρείας. Η ύπαρξη του συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου ήταν και ένας από τους  λόγους που στην περίπτωση του “ξαφνικού θανάτου” του “Ελεύθερου Τύπου” από τη Γιάννα Αγγελοπούλου, οι εργαζόμενοι κέρδισαν τη μάχη με την πρώην εκδότρια.

http://www.paron.gr/typologies/?p=32155
21:27
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

20:37
20:36
19:41
Τσίπρας: Με βάση την απόφαση του ΣτΕ δεν υπάρχουν απολύσεις
19:20
19:10
Στη θέση του EΡΤ HD εκπέμπει η Βουλή
19:08
ΝΕΤ τώρα: Ο Σαμαράς εμμένει στην ΠΝΠ. Δεν δέχεται ο Κουβέλης
Ο Βενιζέλος πηρε τα ανταλλάγματά του, αλλά αν δεν συμφωνήσει ο Κουβέλης, αναγκάζεται να ακολουθήσει και αυτός
19:06
Συγκεντρώνουμε τις διαρροές
Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε (και από πηγές με πρόσβαση στα 3 κόμματα και από εμπιστευτικές εξομολογήσεις ανθρώπων με γνώση των πραγμάτων):
– Ο Σαμαράς θα δεχθεί την πρόταση για ανοιχτή ΕΡΤ, και ΝΕΡΙΤ από τον Αύγουστο
– Η πρόταση Βενιζέλου για δίμηνη σύμβαση στην ΕΡΤ αφήνει απέξω περίπου 700 άτομα της ΕΡΤ (από ορχήστρες, περιοδικά, περιφέρεια), και ψάχνουν για απολύσεις σε «επίορκους» και όσους «ελέγχονται δικαστικά».
– Υπάρχει φημολογία ότι αποσύρεται η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πάνε μαζί (ίσως όχι χωρίς απώλειες στις Κ.Ο. τους). 
– Δεν πάμε για εκλογές
– Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής, δεν δέχονται να θυσιαστούν οι ορχήστρες και τα περιοδικά
----------------------------------------
Από τα συμφραζόμενα συνάγεται ότι η διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, όσον αφορά την πρότασή τους για την ΕΡΤ, είναι:
– Το ΠΑΣΟΚ λέει δίμηνες συμβάσεις στους περισσότερους, εκπέμπει η ΕΡΤ, πάμε τον Αύγουστο για ΝΕΡΙΤ. Άρα αποδέχεται ότι οι εργαζόμενοι είναι απολυμένοι
– Η ΔΗΜΑΡ λέει να διατηρηθεί η πρότερη κατάσταση και αναδιάρθρωση (απολύσεις) εν λειτουργία. Δεν διευκρινίζει αν αποδέχεται τη ΝΕΡΙΤ.
Την πρόταση της ΔΗΜΑΡ δεν θα τη δεχθεί ο Σαμαράς. Αρκεί για τη ΔΗΜΑΡ ώστε να αποσύρει τη στήριξή της στην κυβέρνηση; Δύσκολο. Πάντως ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. διατηρούν ακόμα δεδηλωμένη. Βάλτε και τον Ψαριανό.
--------------------------------------------
Αν πάντως πάμε σε μεταβατική ΕΡΤ, άλλες πληροφορίες λένε για εκπομπή από την «απελευθερωμένη» με ΜΑΤ Μουρούζη, άλλες από τις εγκαταστάσεις του καναλιού της Βουλής. Από ποια συχνότητα; Από της ΕΡΤ. Από του ALTER λένε άλλοι [http://exelixeis.gr/oikonomia/ert-kai-alter-sti-syskepsi-stournara-me-ton-ekdoti-giorgo-kouri#.UcBLKmFPsXM.facebook]
-----------------------------------------------

Τελευταία πληροφορία: Ο Σαμαράς αντιπροτείνει να μείνουν (σχεδόν) όλοι μέχρι τον Αύγουστο, και μετά η ΝΕΡΙΤ να εκπέμψει με 800 (από 500 που έλεγε αρχικώς). Ο Κουβέλης δεν δέχεται. [Και σταματάμε με τις διαρροές γιατί το έχουν παραξηλώσει]

18:10
Σε εξέλιξη και η συγκέντρωση των συνδικάτων στην ΕΡΤ
18:02
Συνεδρίαση του Συμβουλίου Αναστολών του ΣτΕ ζητεί η ΠΟΣΠΕΡΤ
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα μεταβεί αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης προκειμένου να ζητήσει τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Αναστολών, με στόχο της την αναστολή της απόφασης για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
17:49
Capital.gr: Αύριο στις 4 στο ΣτΕ η συζήτηση της αίτησης αναστολής της ΚΥΑ για την ΕΡΤ
17:32
Στις 18:00 αναμένεται η συνάντηση των 3 – Πού βρισκόμαστε;
Με βάση την πληροφόρηση που έχουμε ως TPP (και από πηγές με πρόσβαση στα 3 κόμματα και από εμπιστευτικές εξομολογήσεις ανθρώπων με γνώση των πραγμάτων):
– Ο Σαμαράς θα δεχθεί την πρόταση για ανοιχτή ΕΡΤ, και ΝΕΡΙΤ από τον Αύγουστο
– Η πρόταση Βενιζέλου για δίμηνη σύμβαση στην ΕΡΤ αφήνει απέξω περίπου 700 άτομα της ΕΡΤ (από ορχήστρες, περιοδικά, περιφέρεια), και ψάχνουν για απολύσεις σε «επίορκους» και όσους «ελέγχονται δικαστικά».
– Υπάρχει φημολογία ότι αποσύρεται η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Δεν επιβεβαιώνεται κάτι τέτοιο. ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ πάνε μαζί (ίσως όχι χωρίς απώλειες στις Κ.Ο. τους). 
– Δεν πάμε για εκλογές
– Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, μέχρι στιγμής, δεν δέχονται να θυσιαστούν οι ορχήστρες και τα περιοδικά
17:24
Ένα από τα σενάρια φέρει το πρόγραμμμα της μεταβατικής ΕΡΤ να εκπέμπει από στούντιο του καναλιού της Βουλής
17:19
Νέα συνεδρίαση του ΣτΕ για ΕΡΤ την Πέμπτη
Συνεδριάζει πιθανότατα την Πέμπτη, εκτός απροόπτου, η επιτροπή αναστολών του ΣτΕ προκειμένου να εξετάσει στο σύνολό της την υπόθεση με το κλείσιμο της ΕΡΤ, γράφει η «Καθημερινή».
Η Επιτροπή θα συγκληθεί με πρωτοβουλία του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, κ. Κ. Μενουδάκου και στην οποία θα λάβουν μέρος λόγω της σοβαρότητας του θέματος πέντε ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί. Η σύγκληση της Επιτροπής, σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος, κρίθηκε αναγκαία μετά το αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί από τις αντιφατικές ερμηνείες, που γίνονται από πολιτικούς και νομικούς στην απόφαση Μενουδάκου για προσωρινό άνοιγμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, υπό τους όρους που θα αποφασίσει η κυβέρνηση
17:13
«Βήμα»: Η χώρα εισέρχεται σε τροχιά εκλογών
Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντησή στο Μαξίμου πλήρες το αδιέξοδο στην τρικομματική - Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι τρεις αρχηγοί - Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβαλλε όλες τις προσυνεδριακές εκδηλώσεις και καλεί τον κόσμο του στη συγκέντρωση έξω από την ΕΡΤ, γράφει το «Βήμα».

«Πλήρες είναι πλέον το αδιέξοδο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, λίγες ώρες πριν την απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σχετικά με την αποτελεσματική αντιμετώπιση της κυβερνητικής κρίσης, αν και υπάρχουν ακόμα ψύχραιμα στελέχη και από τις τρεις πλευρές που ελπίζουν σε συμβιβασμό την ύστατη στιγμή.
 
Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογική αναμέτρηση ένα μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.»

Περισσότερα εδώ
17:13
Διευκρίνιση ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανακοίνωση για το θέμα που δημιουργήθηκε με το δημοσίευμά του υπό το τίτλο «Νέες διευκρινίσεις του προέδρου του ΣτΕ Κ. Μενουδάκου», μετά τη διευκρίνιση του τελευταίου ότι δεν έδωσε ο ίδιος οδηγίες για τον τρόπο εφαρμογής της προσωρινής διαταγής για την ΕΡΤ, έδωσε το ΑΜΠΕ.
Το δημοσίευμα είναι προϊόν ρεπορτάζ και φέρει υπογραφή συντάκτη μας, τον οποίο περιβάλλουμε με πλήρη εμπιστοσύνη, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επισημαίνοντας πως «η μη δημοσιοποίηση θα συνιστούσε καθαρή λογοκρισία, κάτι που αντίκειται στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας».
Καταλήγοντας μάλιστα τονίζει: «Εξάλλου, για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν ευθύνεται ποτέ ο ταχυδρόμος...».
16:01
To πλέον απίθανο σενάριο οι εκλογές, λέει αξιωματούχος του Eurogroup
Στην ανάγκη επιτάχυνσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της συρρίκνωσης του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα, στάθηκε ανώτατος αξιωματούχος του Eurogroup, τονίζοντας ταυτόχρονα πως η πολιτική σταθερότητα στη χώρα είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.
Όπως είπε, η δημοσιονομική προσαρμογή συνεχίζεται με εξαιρετικό ρυθμό, στο θέμα, όμως, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων υπάρχουν καθυστερήσεις και χρειάζονται μεγαλύτερες προσπάθειες.
Για την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής θα ενημερώσουν αύριο το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, τόσο η τρόικα, όσο και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.
Ο κ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, καθώς και για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο αξιωματούχος του Eurogroup εκτίμησε πως πρόκειται για «το πλέον απίθανο σενάριο». «Πιστεύουμε», είπε, «στη συνέχιση της σταθερότητας της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία «είναι ουσιαστική για την ομαλή εφαρμογή του προγράμματος».
Με αφορμή εξάλλου τις εξελίξεις στο θέμα της ΕΡΤ, αφού σημείωσε ότι ελήφθη απόφαση για την επαναλειτουργία της με ομαλότερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι «η μικροπολιτική και τα πολιτικά παιχνίδια υπερίσχυσαν, την τελευταία εβδομάδα, έναντι της εφαρμογής του προγράμματος σταθερότητας».
Στην ερώτηση αν το Eurogroup στήριξε την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, ο αξιωματούχος απάντησε ότι πρόκειται για «ρητορικό ερώτημα», υπενθυμίζοντας ότι το μνημόνιο προβλέπει τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα τα επόμενα χρόνια, με συγκεκριμένο αριθμό απολύσεων.
«Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δρα αυτόνομα και να κάνει αυτό που χρειάζεται», ανέφερε, χωρίς ωστόσο να κρύψει ότι η απόφαση για «το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέπληξε όλους τους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης».
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του Eurogroup, το ζήτημα της ΕΡΤ ανέδειξε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση με την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.
Σε κάθε περίπτωση, υποστήριξε, ο πλέον αξιόπιστος τρόπος για τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους και ελλείμματος, είναι η μείωση των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, «τα τελευταία 20 χρόνια όχι απλά γιγαντώθηκε, αλλά έκανε μεταστάσεις».  Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, ανέφερε τους ελληνικούς σιδηροδρόμους, όπου, όπως είπε, οι δημόσιοι υπάλληλοι που απασχολούνται αυξήθηκαν τα τελευταία 20 χρόνια από 1.000 σε 7.000.
Όσο για την εν εξελίξει φορολογική μεταρρύθμιση, σημείωσε ότι «η αποτελεσματικότητα στη συλλογή των φόρων είναι ο καλύτερος τρόπος και όχι η αύξηση των φόρων».
Ο αξιωματούχος του Eurogroup ενημέρωσε τέλος πως η δόση του Ιουνίου, ύψους 3,3 δισ. ευρώ, έχει εγκριθεί.
15:29
14:59
14:52
14:41
Με ξεχωριστές προτάσεις που έχουν κοινά σημεία προσέρχονται στη σύσκεψη αρχηγών Βενιζέλος και Κουβέλης
14:23
14:22
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΝΕΤ πριν λίγη ώρα, οι Βενιζέλος - Σαμαράς διαμορφώνουν κοινή πρόταση για συνάντηση με Σαμαρά
1.Ανοιχτή ΕΡΤ ως προϋπόθεση κ 2.(από Βενιζέλο) να απολυθούν οι υπάλλ. που ελέγχονται δικαστικά κ οι προσληφθέντες το τελευταίο έτος, αναφέρει ο @doleross
14:21
Μήνυση για τη μη εφαρμογή της απόφασης για ΕΡΤ
Μήνυση σε βάρος του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου κατέθεσαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δ. Τρίμης, ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θ.Μπερεδήμας και της ΕΤΕΡ Δημήτρης Καμαρινόπουλος, για παραβίαση δικαστικής απόφασης.
13:51
13:51
13:36
13:34
13:33
Γ. Χαν: Η τρόικα δε ζήτησε κλείσιμο της ΕΡΤ
Η ελευθερία της γνώμης στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει από το κλείσιμο της ΕΡΤ, δήλωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Γιοχάνες Χαν.Υποστήριξε ακόμη ότι η τρόικα δεν έχει ζητήσει το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
13:13
Συνάντηση Ευ. Βενιζέλου – Φ. Κουβέλη αυτή την ώρα στη Βουλή
12:59
12:58
12:54
12:50
ΣΥΡΙΖΑ: Οι μονταζιέρες της Συγγρού εκθέτουν τη χώρα διεθνώς
«Έχοντας χάσει κάθε ίχνος πολιτικής εντιμότητας και αξιοπιστίας, το Μαξίμου έβαλε μπρος τις μονταζιέρες της Συγγρού, κατασκευάζοντας και διοχετεύοντας πλαστές διευκρινήσεις του προέδρου του ΣτΕ», τονίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

«Αντί να συμμορφωθεί με την απόφαση του ΣτΕ για άμεση επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης, ο πρωθυπουργός συνεχίζει να παρανομεί, εκθέτοντας για μια ακόμη φορά τη χώρα διεθνώς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «επικοινωνιακά χαλκεία του χειρίστου είδους».

«Φτάνει μάλιστα στο σημείο να κρύβεται πίσω από επικοινωνιακά  χαλκεία του χειρίστου είδους, τα οποία εμπλέκουν στα σχέδιά τους ακόμα και το ΣτΕ. Αυτό που  δεν μπορεί να καταλάβει ο κ. Σαμαράς είναι ότι στην προσπάθειά του να κλείσει τη δημόσια τηλεόραση έχει πρώτα από όλα ηττηθεί από την ελληνική κοινωνία που  από την πρώτη στιγμή εξέφρασε την ολόθερμη στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ και θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους τη δημοκρατία», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
12:52
12:32
Συγκέντρωση εργαζομένων της ΕΡΤ έξω από το ΥΠΟΙΚ
Συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργαζόμενοι της ΕΡΤ και άλλων υπό κατάργηση φορέων του Δημοσίου. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς τη Βουλή.
11:32
Γενική απεργία διαρκείας προτείνει ο Ν. Φωτόπουλος
Την προκήρυξη γενικής απεργίας διαρκείας, με αίτημα να πέσει η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί, πρότεινε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ.

Ειδικότερα, η πρόταση που κατέθεσε ο κ. Φωτόπουλος περιλαμβάνει:
Καθημερινή περιφρούρηση του κτιρίου της ΕΡΤ από όλους τους συνδικαλιστές, όλων των ομοσπονδιών, όλων των σωματείων σε 24ωρη βάση.
Καθημερινές συγκεντρώσεις μετά το σχόλασμα όλων των εργαζομένων έξω από το κτήριο της ΕΡΤ.
Σε 20 ημέρες γενική πολιτική απεργία διαρκείας, προκειμένου να υπάρξει καλή οργάνωση με περιοδείες σε όλους τους χώρους
10:59
Διαδήλωση κατά του κλεισίματος της ΕΡΤ στη Λιουμπλιάνα
Περίπου 500 άτομα, στην πλειοψηφία τους δημοσιογράφοι, συγκεντρώθηκαν χθες έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το κτίριο όπου στεγάζεται η ελληνική πρεσβεία, στη Λιουμπλιάνα, προκειμένου να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Τη διαδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Δημοσιογράφων Σλοβενίας (DNS), το σωματείο των δημοσιογράφων και η συνομοσπονδία εργατικών σωματείων ZSSS, με βασικό αίτημα την ανάκληση της απόφασης για κλείσιμο της ΕΡΤ και την επιστροφή των δημοσιογράφων στις θέσεις τους.

Οι διοργανωτές της χθεσινής διαδήλωσης στη σλοβενική πρωτεύουσα δήλωσαν ότι θεωρούν πως για το θέμα πρέπει να λάβει θέση και τα «κατάλληλα μέτρα» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ η κυβέρνηση της Σλοβενίας θα πρέπει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πείσει τις ελληνικές αρχές να ανακαλέσουν την απόφαση αυτή.
10:43
Νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στις 18.00
Νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μαξίμου σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το θέμα της ΕΡΤ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει σχέδιο για ένα μεταβατικό σχήμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, την ώρα που ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ ζητούν να εκτελεστεί η απόφαση του ΣτΕ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σχέδιο προβλέπει επαναλειτουργία της ΕΡΤ με 30 άτομα προσωπικό, που θα προσληφθούν με συμβάσεις δίμηνης διάρκειας, και θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμαμε τρία δελτία ειδήσεων.

Απέναντι σε αυτό το σενάριο, το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε χθες με ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να βρεθούν «κουτοπόνηροι - και παράνομοι - τρόποι εικονικής συμμόρφωσης στη διαταγή του ΣτΕ».«Όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια δήθεν "συμμόρφωσης" στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής σταθερότητας», σχολίασε το γραφείο Τύπου του Κινήματος.

Αντίστοιχα και η ΔΗΜΑΡ ζήτησε την άμεση και πλήρη επαναλειτουργία της ΕΡΤ, τονίζοντας πως αποτελεί παράνομη ενέργεια η μη εκτέλεση της απόφασης του ΣτΕ. Προειδοποίησε ακόμη πως «θα είναι πολύ κακό σήμα αν πάμε στη σύσκεψη με την οθόνη να έχει "μαύρο"» και τόνισε: «Ο κ. Σαμαράς που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση είναι ο μόνος που μπορεί να τη διορθώσει παίρνοντας πίσω το λάθος που έκανε την περασμένη Δευτέρα. Αλλιώς θα είναι υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία έχει έρθει η χώρα και για την πολιτική αστάθεια». 
10:32
ΕΣΕΕ: Απαγορευμένη λέξη οι εκλογές
"Oι εκλογές, πριν την εξάντληση της τετραετίας, είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό εμπόριο και την αγορά, αφού είναι πολύ πιθανόν να ακυρώσουν θυσίες και στερήσεις της ελληνικής κοινωνίας καθώς και κάθε φιλότιμη προσπάθειά μας για έξοδο από την κρίση", σημειώνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε "ανοικτή επιστολή του προέδρου της Βασίλη Κορκίδη στον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς Αρχηγούς της Ελληνικής Κυβέρνησης σχετικά με την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα".

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης οι μικρομεσαίοι της αγοράς περιμένουν από τους κυβερνητικούς εταίρους, μετά από ένα χρόνο συγκυβέρνησης δύσκολης αλλά και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα, να επιδείξουν θεσμικό σεβασμό, να συνεργάζονται και να συνεννοούνται καλύτερα, να συμφωνούν στα κρίσιμα θέματα του τόπου με αλληλοσεβασμό και αυτοπεριορισμό και να αποφεύγουν εκατέρωθεν τους πολιτικούς χειρισμούς έντασης και φόβου.

Ο κ. Κορκίδης προσθέτει ότι: "Η διάλυση της Βουλής δεν εξυπηρετεί κανέναν και τίποτα, ενδέχεται δε να μας οδηγήσει όλους στην καταστροφή. Η επιλογή των εκλογών δείχνει μόνο αδυναμία διαχείρισης της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης από τον πολιτικό κόσμο της χώρας και σε καμία περίπτωση δεν βρίσκει σύμφωνους τους ανθρώπους της αγοράς. Είναι πολύ εύκολο να καταστρέψεις τη συναίνεση και τη συνοχή, αλλά πολύ δύσκολο να κερδίσεις πλέον την εμπιστοσύνη του κόσμου, που θα μεταφέρει το "μαύρο" της οθόνης στην ψήφο του. Η απόφαση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας έχει νομική αξία και ερμηνεία, αφού ουσιαστικά επιβεβαιώνει τόσο την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ ως νομικού προσώπου, όσο και το δικαίωμα κάθε Έλληνα πολίτη για καθημερινή ενημέρωσή του από φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης".

Σημειώνει επίσης, ότι η τρικομματική κυβέρνηση μπορεί να βρει μια κοινά αποδεκτή πολιτική λύση και καταλήγει: "προϋπόθεση για να προχωρήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά το μεταρρυθμιστικό έργο που απαιτεί η οικονομία μας είναι να αποκτήσει η τρικομματική Κυβέρνηση συντονισμό εντός, εκτός και μεταξύ των υπουργείων. Στην παρούσα φάση η καλύτερη δυνατή μεταρρύθμιση που θα προτιμούσαμε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, είναι ένας επιλεκτικός, ποιοτικός και λειτουργικός ανασχηματισμός. Ευελπιστούμε σε γενναίες αποφάσεις, με γνώμονα την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της πατρίδας μας". 
9:58
Κάλεσμα ΟΛΜΕ στην ΕΡΤ
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στις 18.00, καλεί το ΔΣ της ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, με αίτημα να ανακληθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και να ανοίξει η ΕΡΤ.

Οπως επισημαίνεται στο κάλεσμα της ΟΛΜΕ, «συνδέουμε τον αγώνα μας ενάντια στις υποχρεωτικές μεταθέσεις και τις απολύσεις, ενάντια στο κλείσιμο σχολείων και τη δραματική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης, ενάντια στα βάρβαρα μνημόνια και την πολιτική της λιτότητας και των περικοπών κυβέρνησης και τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) με το κίνημα που έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ημέρες με αιχμή την ΕΡΤ.

Ενώνουμε τις φωνές μας και τους αγώνες μας με όλο το λαό: να ανατραπεί τώρα αυτή η πολιτική»
9:30
Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στην ΕΡΤ στις 18.00
Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο της ΕΡΤ καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, από κοινού με τις Ενώσεις Τύπου, (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ).
0:58
0:37
0:36
«ΤΑ ΝΕΑ»: Ο πρόεδρος του ΣτΕ διαψεύδει τις «διευκρινίσεις» για την απόφασή του
Ο προέδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κωνσταντίνος Μενουδάκος διέψευσε το τηλεγράφημα που μετέδωσε το ΑΠΕ, με «νέες διευκρινίσεις» για την επίμαχη προσωρινή διαταγή για την ΕΡΤ.
 
«Δεν προέρχονται από μένα» είπε ο ανώτατος δικαστής, αποδίδοντας τις «διευκρινίσεις» σε «άλλους νομικούς κύκλους»
 
Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι «ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό Σιμος Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης. 
 
»Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά ένα τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. 
 
»Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ1-ΕΤ3 - ΕΡΤ WORLD - A' Πρόγραμμα Ραδιοφώνου - Β' Πρόγραμμα - Γ' Πρόγραμμα - ΕΡΑ ΣΠΟΡ - Κόσμος κλπ)»
0:32
0:32
23:17
23:15
Mediapart: Βραδιά αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό απόψε στο Παρίσι
Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό που διοργανώνει απόψεστο Παρίσι ο δημοσιογραφικός οργανισμός Mediapart, με αφορμή το λουκέτο στη Δημόσια Ραδιοφωνία Τηλεόραση. Στη βραδιά αλληλεγγύης παίρνουν μέρος Έλληνες και Γάλλοι καλλιτέχνες, δημοσιογράφοι και διανοούμενοι. Μεταξύ αυτών, ο πρόεδρος της EBU, Jean Paul Phillipot,  η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι Θ. Παπαϊωάννου, ο Στάθης Κουβελάκης, ερευνητής και καθηγητής πολιτικής και φιλοσοφίας η Αριάν Μνουκίνε από το Théâtre du Soleil, η Anne Dimitriadis εκ μέρους των Ελλήνων και Γάλλων συγγραφέων, η Vicky Skoumbi, διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού Αλήθεια, ο Πάνος Αγγελόπουλος, από το κίνημα αλληλεγγύης στους Έλληνες στο Παρίσι, η Sophie Zafari εκ μέρους του Altersommet και ο Pierre Larrouturou εκ μέρους του Roosevelt2012,  το ΔΙΚΤΥΟ, δευτεροβάθμιος σύλλογος με 25 ελληνικούς κυπριακούς φιλελληνικούς και ελληνογαλλικούς συλλόγους. Στην εκδήλωση παρευρίσκεται και ο γενικός γραμματέας των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα Κριστόν Ντελουάρ. Το event μεταδίδεται απευθείας και μέσω της ιστοσελίδας του Mediapart.
23:01
22:58
ΔΗΜΑΡ: Κακό σενάριο να πάμε στη συνάτνηση των αρχηγών με μαύρο
22:57
Επιμένει το ΚΚΕ στην τροπολογία
Επιμένει το ΚΚΕ στην τροπολογία για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τις ΔΕΚΟ και την ΕΡΤ, παρά την άρνηση της κυβέρνησης να συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
 «Η κυβέρνηση με απαράδεκτο και προκλητικό τρόπο εκμεταλλευόμενη τη σιωπή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, αρνήθηκε να κάνει το αυτονόητο. Να αποδείξει δηλαδή ότι έχει πλειοψηφία στη Βουλή και ότι μπορεί να εφαρμόσει αυτό το έκτρωμα που λέγεται Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου», παρατήρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης για το σημερινό «όχι» του υπουργού Υγείας και του προεδρείου της Βουλής στη συζήτηση της τροπολογίας. 
«Δεν τελειώσαμε όμως, το ΚΚΕ επανέρχεται», επεσήμανε ο κ. Παφίλης καθώς όπως είπε, το Κομμουνιστικό Κόμμα έχει καταθέσει την ίδια τροπολογία στο επόμενο νομοσχέδιο και «σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα, να αποδείξει αν έχει πλειοψηφία στη βουλή για να εφαρμόσει αυτούς τους νόμους».
22:54
ΔΗΜΑΡ: Ο κ. Σαμαράς να πάρει πίσω το λάθος του
Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ, δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα πως είναι «αντιδημοκρατική και παράνομη πράξη το γεγονός ότι δεν εφαρμόζεται η απόφαση» του δικαστηρίου.

Eπανέλαβε πως το κόμμα του τονίζει πως «πρέπει να γυρίσουμε στην κατάσταση που ήμασταν την περασμένη Δευτέρα» και στη συνέχεια να συγκροτηθεί μια επιτροπή και «άμεσα να προχωρήσουμε στην ανασυγκρότηση της ΕΡΤ».
22:10
22:07
22:06
Τροπολογία ΚΚΕ για ακύρωση της ΠΝΠ: Ούτε συζήτηση
Δεν έκανε η κυβέρνηση αποδεκτή την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά (και) στην ΕΡΤ. Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδ. Λυκουρέντζος δήλωσε κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που ρυθμίζει θέματα του κοινωφελούς ιδρύματος «Ερρίκος Ντυνάν», ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε δεκτή καμία τροπολογία», προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επιτακτικά να συζητηθεί, τους ΑΝ.ΕΛΛ. να εγκαλούν τον υπουργό ότι αρνείται να την αποδεχθεί δίχως αιτιολόγηση και το ΚΚΕ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για «συνδικαλιστικά τερτίπια». Μάλιστα οι βουλευτές του κόμματος αποχώρησαν κατηγορώντας εκτός της αίθουσας της Ολομέλειας ότι ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ δεν πήραν καν τον λόγο να τοποθετηθούν υπέρ της συζήτησης της τροπολογίας. Από την συνεδρίαση αποχώρησαν λίγο αργότερα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ για την «εκκωφαντική σιωπή τους», όπως είπε ο κ. Π. Κουρουμπλής. 
 
Ο υπουργός Υγείας επικαλέστηκε από την πλευρά του το άρθρο 73 παρ. 3 του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι καμία πρόταση νόμου ή τροπολογία ή προσθήκη δεν εισάγεται για συζήτηση αν προέρχεται από τη Βουλή, εφόσον συνεπάγεται σε βάρος του Δημοσίου οποιοδήποτε δημοσιονομικό κόστος. Επίσης, επικαλέστηκε και το γεγονός ότι η τροπολογία δεν συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Όσον αφορά την παρ. 4 του ίδιου άρθρου που προβλέπει ότι «είναι όμως παραδεκτή τροπολογία ή προσθήκη που την υποβάλλει αρχηγός κόμματος ή εκπρόσωπος ομάδας (…) όταν πρόκειται για νομοσχέδια που αφορούν την οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών και των οργανισμών δημόσιου ενδιαφέροντος», ο κ. Λυκουρέντζος είπε ότι «η παρ. 4 δεν υπαγορεύει να γίνει υποχρεωτικά αποδεκτή μια τέτοια τροπολογία, αντιθέτως κατισχύει η παρ. 3 διότι κάθε τροπολογία πρέπει να συνοδεύεται από έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για να ξέρουμε αν επιβαρύνουμε τον τακτικό προϋπολογισμό». Ενώ σημείωσε ότι το συζητούμενο νομοσχέδιο δεν αφορά στην οργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών κλπ. όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο, άλλα ένα Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως το «Ερρίκος Ντυνάν». Απαντώντας δε στις σφοδρές επικρίσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης τόνισε πως «ούτε τα κόμματα ούτε οι βουλευτές είμαστε πάνω από όσα ορίζει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής».
 
Εκ μέρους του ΚΚΕ ο κ. Αθ. Παφίλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με συνδικαλιστικά τερτίπια και κατά το δοκούν προσπαθεί να αποφύγει ένα τεράστιο πολιτικό ζήτημα». Μάλιστα είπε ότι αν ήθελε ο υπουργός Οικονομικών θα είχε ζητήσει από τις υπηρεσίες του να ετοιμάσουν την έκθεση που θα έπρεπε να συνοδεύει την τροπολογία και επέμεινε να γίνει συζήτηση επ’ αυτής και να διενεργηθεί  ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς διαθέτει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, αλλά το αίτημα δεν έγινε αποδεκτό από το προεδρείο.
 
«Μην προσπαθείτε να πετάξετε την μπάλα στην εξέδρα. Σας προκαλούμε να βάλετε την τροπολογία για συζήτηση και ψηφοφορία. Αν έχετε πλειοψηφία για να την περάσετε ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα», πρόσθεσε ο κ. Παφίλης. Ενώ ο κ. Κουρουμπλής κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι θέλει να αποφύγει την συζήτηση για μια απόφαση που πλήττει την Δημοκρατία και στέλνει στο αποτεφρωτήριο 2.500 εργαζομένους, ενώ κατηγόρησε ΠαΣοΚ και ΔΗΜΑΡ για «εκκωφαντική σιωπή». Επικαλέστηκε δε και «μεθοδεύσεις» της κυβέρνησης για να μην συζητηθεί άμεσα η σχετική πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και για τους λόγους αυτούς δήλωσε ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχωρούν από την συνεδρίαση. Ωστόσο, ο κ. Λυκουρέντζος ξεκαθάρισε ότι εκ μέρους της κυβέρνησης «η συζήτηση ολοκληρώθηκε από πλευράς επιχειρημάτων τα οποία είναι νομικά στέρεα και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης».  
22:05
Δεν είστε απολυμένοι, λέει η νομική υπηρεσία της ΕΡΤ
Το προσωπικό της ΕΡΤ αυτοδικαίως θεωρείται ως μηδέποτε απολυθέν και σε αυτό περιλαμβάνονται και οι εργαζόμενοι εκείνοι που απασχολούνται σε υπηρεσίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην προετοιμασία, παραγωγή, μετάδοση και προβολή ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών (π.χ. στο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», στο Αρχείο Μουσείο, στα Μουσικά Σύνολα κλπ.).
 
Αυτό αναφέρει σε γνωμοδότησή της σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η Νομική Υπηρεσία της ΕΡΤ, που επίσης σημειώνει πως δεν υπάρχει «η παραμικρή αμφιβολία ότι διατηρείται η υπόσταση της ΕΡΤ ως δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα προκειμένου κατά του μεταβατικό αυτό στάδιο να συνεχίσει να ασεκίε την αποστολή της ως δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας μεταδίδοντας ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, που διεκόπησαν με την ανασταλείσα κοινή υπουργική απόφαση και λειτουργώντας τους διαδικτυακούς ιστοτόπους της».
22:05
21:00
20:54
Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη «μεταβατική» ΕΡΤ
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

«Αναφερόμενο σε σενάρια που κυκλοφορούν -με δήθεν πηγές και μέσα στη Δικαιοσύνη- για το ποιο θα είναι το μεταβατικό σχήμα της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Προσβάλλουν την Δικαιοσύνη και παίζουν αφελή κι επικίνδυνα παιχνίδια σε βάρος της πολιτικής  σταθερότητας όσοι διακινούν αντισυνταγματικά, παράνομα και πρακτικώς ανεφάρμοστα σενάρια  δήθεν «συμμόρφωσης» στην προσωρινή διαταγή του Προέδρου του ΣτΕ για την άμεση  επανάληψη των εκπομπών της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Κάποιοι νομίζουν ότι το θέμα  είναι να βρεθούν κουτοπόνηροι -και παράνομοι- τρόποι εικονικής συμμόρφωσης  στην διαταγή του ΣτΕ. Το θέμα όμως είναι ο σεβασμός του δημοκρατικού κράτους δικαίου και η διασφάλιση των προϋποθέσεων ύπαρξης της κυβέρνησης συνεργασίας. Οποίος κάνει ότι  δεν το καταλαβαίνει αυτό, αναλαμβάνει πολύ βαριά ευθύνη».
20:32
20:18
Αποχώρησαν από τη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη συζήτηση της τροπολογίας, οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την αίθουσα της Ολομέλειας. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ δεν ζήτησαν το λόγο. 
20:03
20:02
20:01
19:55
Δεν έγινε δεκτή η κατάθεση της τροπολογίας ΚΚΕ
Δεν έγινε δεκτή η συζήτηση της τροπολογίας του ΚΚΕ για την κατάργηση της ΠΝΠ για την ΕΡΤ, καλύπτοντας έτσι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που είχαν τοποθετηθεί υπέρ της.  

«Η τροπολογία μας είναι σχετική με το ν/σ που συζητάμε. Σας προκαλούμε να βάλετε σε ψηφοφορία. Ιδού η Ρόδος ιδού κ το πήδημα», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης μπροστά στην άρνηση του προεδρείου να συζητηθεί η τροπολογία.
19:55
19:50
19:42
Το Γαλλικό Δημοσιογραφικό Συνδικάτο CGT στηρίζει την ΕΡΤ
Έκκληση «στις γαλλικές αρχές, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πρώτη φάση, στους βουλευτές, για να ακουστεί η φωνή τους και να καταδικάσουν απερίφραστα τα σχέδια της Τρόικας που θέτουν υπό αίρεση την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατική ζωή στην Ελλάδα και στις χώρες της Ευρώπης να ταχθούν υπέρ της εύνομης λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών φορέων», απηύθυνε Γαλλικό Δημοσιογραφικό Συνδικάτο CGT .

 «Το δίκτυο των ραδιοτηλεοπτικών μέσων των κρατών μελών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τις δημοκρατικές, κοινωνικές και πολιτιστικές ανάγκες του συνόλου της κοινωνίας και υπηρετεί την ανάγκη διαφύλαξης του πλουραλισμού των μέσων ενημέρωσης», τονίζει στην ανακοίνωσή του.

«Τα διακυβεύματα είναι σοβαρότατα  για την Ελλάδα, για τους  Έλληνες, αλλά και για όλη την Ευρώπη», προσθέτει «και για αυτό το λόγο, η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της διαμαρτύρεται και απευθύνεται στο σύνολο των λαών της  Ευρώπης για να αντιταχθούν στην αυταρχική απόφαση  της ελληνικής κυβέρνησης με τη στήριξη της Τρόικας που απαιτεί μέτρα λιτότητας, γονατίζοντας τους Έλληνες κι όλους τους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας.

Κατά συνέπεια, εμείς, οι επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης αποφασίζουμε να απευθύνουμε σε όλους τους συναδέλφους  και γενικότερα προς τους πολίτες, προς όλους τους δημοκράτες, για να ενώσουμε τις φωνές μας», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Συνδικάτο καλώντας στη συλλογή υπογραφών.

Μπορείτε να υπογράψετε εδώ
19:26
19:22
19:20
19:02
18:50
Νέες διευκρινίσεις από το ΣτΕ για την απόφαση περί ΕΡΤ
Νέες διευκρινίσεις του ΣτΕ ξεκαθαρίζουν πως οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι απολυμένοι και δεν πληρώνονται.

Όπως επισημαίνεται, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σ. Κεδίκογλου θα πρέπει άμεσα να ορίσουν το προσωπικό για την προσωρινή λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Το προσωπικό αυτό (που θα έχει κατά έναν τρόπο τη μορφή προσωπικού ασφαλείας) θα προσληφθεί με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου. Το αν αυτό το προσωπικό θα προέρχεται από το απολυμένο προσωπικό της ΕΡΤ, ή από άλλες επιχειρήσεις του ιδιωτικού ή δημόσιου φορέα, αυτό θα καθοριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς. Το προσωπικό αυτό θα λειτουργήσει την κρατική ραδιοτηλεόραση στο σύνολό της (ΝΕΤ-ΕΤ-ΕΡΤ 3, ραδιόφωνα, κ.λπ.).

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 3 τής από 11.6.2013 απόφασης των δύο υπουργών (που αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ Α.Ε.), όλοι οι εργαζόμενοι από την ημερομηνία αυτή (11.6.2013) είναι απολυμένοι και, όπως είναι φυσικό, δεν θα τους καταβληθεί μισθός.

Παράλληλα, οι δύο υπουργοί θα πρέπει να ορίσουν και τον διαχειριστή της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, ο οποίος θα «στρώσει τον δρόμο» για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, όπως την προβλέπει το νομοσχέδιο, που έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Αυτός ο διαχειριστής, λοιπόν, θα κρίνει ποιος είναι ο αναγκαίος αριθμός προσωπικού (δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί υπάλληλοι, κ.λπ.) για τη λειτουργία της νέας ΕΡΤ, ενώ θα καθορίσει και τον αριθμό και τα πρόσωπα που θα επαναπροσληφθούν, όπως και εκείνα που θα απολυθούν.

Επίσης, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν προβλέπεται μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να εκδοθεί απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για την έκδοση απόφασης αναστολής. Πάντως, δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα απόφαση επί του αιτήματος της ΠΟΣΠΕΡΤ για έκδοση αναστολής, εάν προκύψουν νέα σημαντικά δεδομένα που ανατρέπουν τον σημερινό χάρτη στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

Για το γεγονός ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα το σήμα της ΕΡΤ, διευκρινίστηκε ότι δεν προβλέπεται δικονομικά κάποια ενέργεια του κ. Μενουδάκου. Αντίθετα, όμως, μπορεί η ΠΟΣΠΕΡΤ να προσφύγει εγγράφως στον πρόεδρο του ΣτΕ για το επίμαχο ζήτημα, δηλαδή τη μη εκτέλεση της προσωρινής διαταγής του. Στην τελευταία αυτή περίπτωση θα εξετασθεί τι δικονομικές δυνατότητες έχει ο κ. Μενουδάκος για να κινηθεί, χωρίς να αποκλείεται και η εισαγγελική επίκληση.

Όμως, ορισμένοι σύμβουλοι Επικρατείας συνδύαζαν το άνοιγμα του σήματος της ΕΡΤ με την απόφαση των δύο συναρμοδίων υπουργών για την τοποθέτηση προσωπικού προσωρινής λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης. Μάλιστα, θεωρούσαν την καθυστέρηση της άρσης του «μαύρου» της ΕΡΤ δικαιολογημένη, καθώς, όπως έλεγαν αργά χθες το βράδυ, εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου και δεν υπήρξε ο απαιτούμενος χρόνος.

Τέλος, οι δικαστές επανέλαβαν ότι η προσωρινή διαταγή του κ. Μενουδάκου δεν περιλαμβάνει τα τρία μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Ραδιοτηλεόραση», καθώς η «τύχη τους» θα καθοριστεί από τον διαχειριστή, που θα οριστεί από τους δύο συναρμόδιους υπουργούς.
18:28
Στη σύσκεψη της Τετάρτης το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση
Το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση προετοιμάζει η κυβέρνηση, καθώς όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει να το παρουσιάσει στη νέα σύσκεψη που θα έχει με τους δύο άλλους πολιτικούς αρχηγούς την Τετάρτη το απόγευμα. 

Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών και θα δημιουργηθεί προς τούτο αρμόδια διεύθυνση. Θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύτηκε χθες ο πρωθυπουργός στους κυβερνητικούς εταίρους.

Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα προκειμένου να φύγει το μαύρο από τους δέκτες το οποίο θα περιλαμβάνει και τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου λέει ότι αν θέλουν οι δύο εταίροι μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- που θα εποπτεύσει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι ξεπερνιέται το πρόβλημα με το μαύρο στις οθόνες, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που έκλεισε την ΕΡΤ και εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
18:11
Πορεία φοιτητών προς την ΕΡΤ
Πορεία από το Νομισματοκοπείο προς το κτίριο της ΕΡΤ πραγματοποιούν σήμερα το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι. Ειδικότερα διοργανωτές είναι οι φοιτητικοί σύλλογοι: Φιλοσοφικής, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Οδοντιατρικής, Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Ε.Κ.Π.Α., ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Ηλεκτρολόγων, Μηχανολόγων, Τοπογράφων, Μεταλλειολόγων και Χημικών Μηχ/κών του ΕΜΠ.
17:59
17:47
17:46
17:31
ΣΥΡΙΖΑ: Η ΕΡΤ θα έπρεπει να εκπέμπει κανονικά - Ο πρωθυπουργός παρανομεί
«Είναι αδιανόητο ότι μέχρι τώρα, και παρά την απόφαση του ΣτΕ, να μην έχει επανέλθει η ΕΡΤ στην προ της κατάθεσης της ΠΝΠ κατάσταση, με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και το σήμα στον αέρα», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζει να παραμονεί». «Οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα», προστίθεται.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επαναλαμβάνει πως «ο αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ είναι σύμβολο των αγώνων ενάντια