Το δικαίωμα να γνωρίζεις

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Εισαγωγή


Το ThePressProject (TPP) υποστηρίζει ενεργά την ελεύθερη διακίνηση της πληροφορίας σε ένα υγιές πλαίσιο που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του μέσου και τον σεβασμό στο πνευματικό έργο των συντακτών. Για να το πετύχουμε αυτό –και γνωρίζοντας ότι το μοναδικό οικονομικό asset των διαδικτυακών ΜΜΕ είναι η επισκεψιμότητα- ζητάμε από όσους θέλουν να αξιοποιήσουν την πληροφορία που παράγει η συντακτική ομάδα και οι συνεργαζόμενοι με εμάς αναλυτές, να σεβαστούν τους παρακάτω όρους:

Για το OpenProject


Το ThePressProject διατηρεί τα πνευματικά δικαιώματα των μεταφράσεων όλων των εγγράφων που δημοσιεύονται στο αφιέρωμα και απαγορεύει τη χρήση τμημάτων ή του συνόλου των κειμένων με οποιονδήποτε έντυπο ή ηλεκτρονικό τρόπο χωρίς άδεια σε οποιοδήποτε εμπορικό / επαγγελματικό ΜΜΕ. Οι μεταφράσεις του προσχεδίου του μνημονίου είναι ανεπίσημες.

Το ThePressProject δεν διεκδικεί δικαιώματα για οποιοδήποτε άλλο επίσημο ή μη επίσημο έγγραφο βρίσκεται στο αφιέρωμα. 

Όροι σχολιασμού


To ThePressProject επιτρέπει τον σχολιασμό μόνο από εγγεγραμμένους χρήστες στην πλατφόρμα Spot.im (μέσω Facebook, Twitter ή e-mail). Διατηρούμε το δικαίωμα διαγραφής οποιοδήποτε σχολίου θεωρούμε πως είναι υβριστικό ή εμπρηστικό.

Επιπλέον διαγράφουμε άμεσα οποιοδήποτε σχόλιο υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία καθώς και τις άλλες περιπτώσεις όπως προβλέπονται στο Νόμο 4285/2014 .

Εκτός από τη διαγραφή των σχολίων, επιπλέον, όποτε κρίνεται απαραίτητο, το ThePressProject προχωρά και στον οριστικό αποκλεισμό του χρήστη (μέσω username και μπλοκαρίσματος της IP). Το μητρώο των IP καθαρίζεται μια φορά κάθε 2 μήνες.

Το ThePressProject κάνει Post Moderation, Δηλαδή επιτρέπει κατ' αρχάς όλα τα σχόλια δημόσια. Παρακαλούνται οι χρήστες να κάνουν report στα σχόλια που θεωρούν ότι εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες.

Το ThePressProject δεν εστερνίζεται τις απόψεις των σχολιαστών. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για όσα γράφει. Σύμφωνα με τη νομοθεσία το TPP είναι υποχρεωμένο να παράσχει στις αρχές τα προσωπικά δεδομένα (όνομα χρήστη, email, IP) σε περίπτωση που υπάρχει εισαγγελική εντολή. Ωστόσο σε περίπτωση που θα ζητηθούν προσωπικά δεδομένα το TPP επιφυλλάσσεται απέναντι στον νόμο να ενημερώσει πρώτα τους χρήστες για την εισαγγελική επιταγή.

Το ThePressProject δεν κάνει καμία διαχείριση προσωπικών δεδομένων στο πεδίο των σχολίων. Για τους όρους εμπιστευτικότητας της πλατφόρμας που χρησιμοποιούμε μπορείτε να μάθετε περισσότερα με ένα κλικ εδώ . Ενώ για τους Όρους χρήσης της πλατφόρμας με ένα κλικ εδώ .

Ασφάλεια / Εμπιστευτικότητα


Το ThePressProject παρόλο που δεν διαθέτει υπηρεσία σύνδεσης, παρέχει τη δυνατότητα ασφαλούς πρόσβασης στις ιστοσελίδες του μέσω του πρωτοκόλου https.

Το ThePressProject δεν συλλέγει προσωπικά δεδομένα και ως εκ τούτου δεν κάνει καμία διαχείριση προσωπικών δεδομένων. Σέβεται απόλυτα το δικαίωμα της ανωνυμίας στο διαδίκτυο.

Στις περιπτώσεις που ζητάμε προσωπικά στοιχεία (όπως π.χ. σε διαγωνισμούς) τα στοιχεία αυτά χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τον λόγο που αναφέρεται και τα στοιχεία διαγράφονται από τις βάσεις το πολύ εντός 15 ημερών.

Το ThePressProject χρησιμοποιεί στις σελίδες του διαφημίσεις Google για λόγους χρηματοδότησης. Το Google κάνει επεξεργασία προσωπικών δεδομένων. Μπορείτε να μάθετε για τους όρους χρήσης του Google (και στα ελληνικά) με ένα κλικ εδώ . Στόχος μας είναι να σταματήσουμε τη χρήση αυτής της υπηρεσίας όταν η πλατφόρμα των 1101 μπορεί να στηρίζει οικονομικά την ύπαρξή μας.

Shares

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ

Η δημοσιογραφία όπως την αντιλαμβανόμαστε έχει κόστος. Για να μπορούμε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε ως επαγγελματικό μέσο με αξιοπρεπείς μισθούς, ασφάλιση και να διαθέτουμε χρόνο και χρήμα για την παραγωγή ειδικών αφιερωμάτων όπως αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Μπορείς να μας ενισχύσεις με ένα από του παρακάτω τρόπους:

ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΔΩΡΕΑ

Επισκέψου τη σελίδα υποστήριξης για να κάνεις μια δωρεά στο ThePressProject. Μπορείς να το κάνεις είτε με PayPal, είτε μέσω χρεωστικής κάρτας (χρησιμοποίησε το PayPal και πάτα το Continue κάτω και αριστερά), είτε με κατάθεση σε κάποιο από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς. Οι έκτακτες δωρεές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες αυτές τις ημέρες για το TPP προκειμένου να καλυφθούν τα αυξημένα έξοδα εξαιτίας του Πάσχα.

ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ ΤΩΝ 1101

Από τον Νοέμβριο του 2015 το ThePressProject έχει ιδρύσει την πλατφόρμα των 1101. Μια πλατφόρμα υποστήριξης της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας όπως την αντιλαμβανόμαστε στο TPP αλλά όχι αποκλειστικά για εμάς. Το TPP απαιτεί 5800 μέλη προκειμένου να λειτουργεί εντελώς αυτόνομα και μέχρι σήμερα έχουν γραφτεί 2654. Το κόστος συνδρομής στους 1101 είναι μόλις 5€ το μήνα, όσο δηλαδή μια κυριακάτικη εφημερίδα το μήνα και παρόλο που εμείς δεν προσφέρουμε μουσικά CD αυτό που έχουμε να σας δώσουμε αξίζει πραγματικά πολύ περισσότερα...