Σύμφωνα με επίσημο έγγραφο της αστυνομίας του Παρισιού, απαγορεύεται η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και η κυκλοφορία σε συγκεκριμένους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, σε πολίτες και ακτιβιστές που οι αρχές θεωρούν «επικίνδυνους για τη δημόσια ασφάλεια». Το κείμενο κάνει σαφές ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία για τους «υπόπτους» απο τις 11:00 το πρωί έως τις 20:00 το βράδυ σε 4 συνοικίες της γαλλικής πρωτεύουσας  και απο τις 18:00 το απόγευμα έως τις 7:00 το πρωι της Τετάρτης, στην περιοχή της πλατείας Δημοκρατίας οπου συγκεντρώνονται οι πολίτες για την Ολονύχτια

Το έγγραφο με την υπογραφή του επικεφαλής της αστυνομίας του Παρισιού, Μισέλ, Καντό, κυκλοφόρησε στο twitter από μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Οι γαλλικές αρχές κάνουν χρήση συγκεκριμένου άρθρου στο νόμο του 1955 που αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθεστώς στο οποίο βρίσκεται η Γαλλία μετά τις βομβιστικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει η Le Monde, στο κείμενο δεν γίνεται σαφές αν οι ύποπτοι έχουν κατηγορηθεί για βίαιη συμπεριφορά στο παρελθόν. Οι ακτιβιστές πάντως με τους οποίους μίλησε η γαλλική εφημερίδα τονίζουν ότι κανείς από αυτούς στους οποίους κοινοποιήθηκε η απαγόρευση δεν έχει συλληφθεί ποτε΄για ταραχές κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων για τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις ή για άλλες παραβιάσεις.

Οι μαζικές διαδηλώσεις στη Γαλλία έχουν γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο, με την καταστολή από τις αστυνομικές δυνάμεις να μεγαλώνει. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν το Σάββατο στην πόλη Ρεν όπου η αστυνομία χρησιμοποίησε και πάλι μεγάλο όγκο χημικών και δακρυγόνων προκειμένου να διαλύσει πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών.

Εντύπωση προκαλεί μια φωτογραφία που ανάρτησε η δημοσιογράφος, Μαρία Δεναξά, που δείχνει αστυνομικό να σημαδεύει πολίτες με το όπλου του στους δρόμους της Ρεν.

Οι Γάλλοι συμμετείχαν μαζικά και στο Global Debout, το παγκόσμιο κάλεσμα ενάντια στη λιτότητα που προκάλεσε διαδηλώσεις σε πολές πόλεις της Ευρώπης, την Κυριακή 15 Μαϊου