Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, στο σημερινό Euro Working Group, η ελληνική πλευρά δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει και τις τελευταίες λεπτομέρειες μέχρι αύριο, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο ως «πολύ καλό».
 
Όπως σημείωσε αυτές οι τελευταίες λεπτομέρειες αφορούν ορισμένες διοικητικές εγκυκλίους, 
  • τη συμφωνία για το Ελληνικό, 
  • τη συμφωνία του ΟΤΕ με την Deutsche Telekom και 
  • το σχέδιο εργασίας της αρχής Πολιτικής Αεροπορίας για τις μεταρρυθμίσεις, το οποίο μεταφέρεται για Σεπτέμβριο, ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί «πρόοδος».
Μετά από αυτά, οι δανειστές αναμένεται να επιβεβαιώσουν με επιστολή στο Euroworking Group το γεγονός και να αρχίσουν να τρέχουν οι διαδικασίες στα εθνικά κοινοβούλια.Την ίδια στιγμή, κύκλοι του ελληνικού ΥΠΟΙΚ έλεγαν πως μέχρι το τέλος του Ιουνίου θα έχει γίνει η εκταμίευση της δόσης των 7.5 δισ. ευρώ.
 
Εντωμεταξύ, όπως μετέδιδε νωρίτερα το Αθηναϊκό Πρακτορείο επικαλούμενο ευρωπαϊκές πηγές, η έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι θετική επί της αρχής.

Το τελικό «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 7.5 δισ. θα το δώσει το Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 16-17 Ιουνίου, κατά την διάρκεια του Eurogroup.

Στο μεταξύ, οι Επίτροποι Βάλντις Ντομπρόβσκις και Πιέρ Μοσκοβισί, θα ενημερώσουν απόψε την Ομάδα Εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου που παρακολουθεί την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου, για το πώς έκλεισε η αξιολόγηση και τις εκκρεμότητες που πρόκειται να ρυθμιστούν στο άμεσο μέλλον.