«Μετά την απόφαση του εκλογικού σώματος του ΗΒ να εγκαταλείψει την ΕΕ αναθεωρήσαμε την άποψή μας για τη συνοχή εντός της ΕΕ, που πλέον θεωρούμε ότι είναι ένας μάλλον ουδέτερος, παρά θετικός παράγοντας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση», ανέφερε ο οίκος στην ανακοίνωσή του.

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα, η μείωση στο ΑΑ του αξιόχρεου της Βρετανίας από τους οίκους S&P και Fitch, οι οποίοι προειδοποίησαν ότι μπορεί να μειωθεί περαιτέρω.
 
«Η αρνητική προοπτική αντικατοπτρίζει τον κίνδυνο για τις οικονομικές προοπτικές και τον ρόλο της στερλίνας ως αποθεματικού νομίσματος καθώς και τους κινδύνους για τη συνταγματική και την οικονομική ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου εάν υπάρξει άλλο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας», σημειώνει ο οίκος S&P.
 
Το Brexit «θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, τα δημόσια οικονομικά και την πολιτική του συνέχεια, σημείωσε από την πλευρά του ο οίκος Fitch και εκτίμησε ότι η αβεβαιότητα μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα επιφέρει επιβράδυνση της βραχυπρόθεσμης αύξησης του ΑΕΠ και επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στη Βρετανία.