Συγκεκριμένα, η προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών κέρδισε σε ποσοστό 52% τις θετικές εντυπώσεις των τηλεθεατών, έναντι ποσοστού 39% του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ. Υπενθυμίζεται ότι στις τελευταίες δημοσκοπήσεις στις ΗΠΑ, δείχνουν προβάδισμα της Χίλαρι έναντι του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σημαντική διαφορά.

Ο Τραμπ άσκησε κριτική στην Κλίντον για τους μετανάστες, κατηγορώντας την ότι υποστηρίζει μια πολιτική «ανοικτών συνόρων», έναν χαρακτηρισμό που η υποψήφια των Δημοκρατικών αρνήθηκε κατηγορηματικά. Παράλληλα, υποστήριξε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Χαλέπι είναι σε μεγάλο βαθμό λάθος της Κλίντον, ενώ τόνισε ότι ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ είναι πιο σκληρός και έξυπνος από την Κλίντον και τον Ομπάμα 

O Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι οι εκλογές της 8ης Νοεμβρίου είναι «στημένες» και έχει τονίσει ότι υπάρχει μεγάλη απάτη με τις ψήφους, στάση που τήρησε και χθες. Ερωτηθείς για το αν θα σεβαστεί το αποτέλεσμα των εκλογών, ο Τράμπ αρνήθηκε να πάρει ξεκάθαρη θέση. «Θα σας πω τότε. Θα σας κρατήσω σε αγωνία», ήταν η χαρακτηριστική του απάντηση.

«Ανδρείκελο του Πούτιν»

Από τη μεριά της, η Χίλαρι Κλίντον κατηγόρησε τον Τραμπ πως δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση για τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν από ό,τι για Αμερικανούς στρατιωτικούς και ειδικούς πληροφοριών, ενώ τόνισε ότι ο Πούτιν στηρίζει τον αντίπαλο της γιατί «θα προτιμούσε να είχε ένα ανδρείκελο για πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αναφερόμενη στις αποκαλύψεις για τα ηλεκτρονικά μηνύματα ανώτατου στελέχους της, τα οποία την δείχνουν να έχει διαφορετικό ύφος σε προσωπικό επίπεδο, συγκριτικά με τα όσα λέει δημόσια, η Κλίντον «έδειξε» την Ρωσία και έκανε λόγο για πιθανή της ανάμειξη στην υποκλοπή των μηνυμάτων.