Όπως υποστήριξε, το γεγονός ότι έχουν ορισθεί ημερομηνίες συναντήσεων, σε μια διαδικασία, που ξεκίνησε πριν από 18 μήνες, δεν  μπορεί να θεωρηθεί ως καθορισμός ασφυκτικών χρονοδιαγραμμάτων. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό της Κύπρου κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

Υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση που ελήφθη στη συνάντηση του με τον Ακιντζί «αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη, διότι αίρει τα προβλήματα, που δημιουργήθηκαν στο Μοντ Πελεράν, χωρίς να παγιώνει το αδιέξοδο με απρόβλεπτες συνέπειες, διασώζοντας τη δυναμική που υπήρχε, και καθορίζοντας ότι συνεχίζουμε από το σημείο, όπου είχαν διακοπεί οι συνομιλίες».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη οι Αναστασιάδης – Ακιντζί συναντήθηκαν με τον Έσεν Μπαρθ Έιντε του ΟΗΕ και αποφάσισαν στις συναντήσεις της Γενεύης να παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού. Οπως δήλωσε ο Ν. Αναστασιάδης, στις 9 Ιανουαρίου αρχίζει συνάντηση στη Γενεύη, στις 11 Ιανουαρίου θα παρουσιαστούν χάρτες επί του εδαφικού και στις 12 Ιανουαρίου θα συγκληθεί πολυμερής διάσκεψη. Στην εν λόγω διάσκεψη, όπως είπε, θα συμμετάσχουν οι εγγυήτριες δυνάμεις «αλλά και όσα των εμπλεκόμενων μερών απαιτείται».