Οι δικαστές έκριναν ότι οι τρεις αξιωματικοί διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο σε περίπτωση που εκδοθούν στην Τουρκία για να δικαστούν και ενέκριναν το αίτημα ασύλου. Την Τετάρτη αναμένεται να συζητηθεί με άλλη σύνθεση, το αίτημα έκδοσης ή μη των υπολοίπων Τούρκων αξιωματικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι αξιωματικοί ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μια μέρα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Οι ίδιοι είχαν ευχαριστήσει μετά από λίγες μέρες τον ελληνικό λαό και τόνισαν πως δεν είχαν καμία σχέση με την απόπειρα πραξικοπήματος.

«Ευχαριστούμε τον ελληνικό λαό για τη στήριξη. Σας ζητάμε συγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στο ελληνικό κράτος, αλλά δεν είχαμε κάποια άλλη επιλογή. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είχαμε καμία απολύτως ανάμειξη με την απόπειρα πραξικοπήματος. Είμαστε αξιωματικοί του τουρκικού στρατού και είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση όλα αυτά τα χρόνια και αγαπάμε τη χώρα μας. Λυπούμαστε για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία».