Μετά τις αντιδράσεις από φορείς και ΜΜΕ για την ταύτιση των απόψεων με τον Τραμπ σχετικά με την κλιματική αλλαγή, η ΔΕΗ διαχώρισε τη θέση της από αυτή της ΓΕΝΟΠ και ανακοίνωσε ότι η επίσημη θέση θα εκφραστεί την Τρίτη μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ είχε επικροτήσει με ανακοίνωση την απόφαση των ΗΠΑ να αποσυρθούν από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, υποστηρίζοντας πως τα σενάρια περί κλιματικής αλλαγής εξυπηρετούν μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν στόχο την εξασφάλιση κερδών, κάνοντας  λόγο για «καλοστημένη μηχανή της κλιματικής αλλαγής».

Συγκεκριμένα, πήρε το μέρος του προέδρου των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι η Συμφωνία του Παρισιού, την οποία θα εφαρμόσει σχεδόν το σύνολο της παγκόσμιας κοινότητας, είναι εφεύρημα «προκειμένου κάποιοι να πετύχουν το τέλος της εποχής των ορυκτών καυσίμων».

Παράλληλα, έκανε λόγο για απόφαση που αλλάζει τα δεδομένα στο ζήτημα της κλιματικής αλλαγής , υποστηρίζοντας πως αποτελεί ένα ισχυρό πολιτικό και οικονομικό ζήτημα στα χέρια αυτών που διαμορφώνουν τις πολιτικές και έχουν εφεύρει την «πράσινη οικονομία».