«Χρειάζομαι αφοσίωση, περιμένω αφοσίωση» είπε ο Τραμπ στον Κόμεϊ, σύμφωνα με την κατάθεση του τελευταίου που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

«Δεν κουνήθηκα, δεν μίλησα, ούτε άλλαξε την έκφραση του προσώπου μου με οποιοδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της αμήχανης σιωπής που ακολούθησε. Απλώς κοιτούσαμε ο ένας τον άλλον σιωπηλοί» περιγράφει ο πρώην διευθυντής του FBI που απολύθηκε από τον Τραμπ.

Ο Κόμεϊ, ο οποίος θα καταθέσει την Πέμπτη στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, υποστηρίζει στην κατάθεση πως σε δείπνο που είχε με τον Τραμπ ο Αμερικανός πρόεδρος τον ρώτησε αν θέλει να παραμείνει διευθυντής του FBI.

Όπως τονίζει, άρχισε να ανησυχεί ότι ο πρόεδρος ήθελε να δημιουργήσει κάποιου είδους ευνοιοκρατική σχέση.

Ο Κόμεϊ περιγράφει με λεπτομέρειες τις επαφές που είχε με τον Αμερικανό πρόεδρο πριν την απόλυση του στις 9 Μαϊου.

«Προς το τέλος του δείπνου μας, ο πρόεδρος επανήλθε στο θέμα της δουλειάς μου, λέγοντας πως ήταν πολύ χαρούμενος που ήθελα να μείνω, προσθέτοντας πως είχε ακούσει σπουδαία πράγματα για εμένα από τον Τζιμ Μάτις, τον Τζεφ Σέσιονς και πολλούς άλλους» γράφει.

Ο πρώην διευθυντής του FBI επισημαίνει ακόμα πως ο Τραμπ του μίλησε για «ένα σύννεφο» που έχει σκεπάσει την προεδρία του. Ο Κόμεϊ αναφέρθηκε έμμεσα στο ντοσιέ με τις κατηγορίες και τις υποθέσεις για τις σχέσεις του Αμερικανού πρόεδρου με τη Ρωσία.

«Μου είπε πως δεν είχε να κάνει τίποτα με τη Ρωσία, δεν είχε εμπλοκή με ιερόδουλες στη Ρωσία και υπέθετε πάντοτε πως τον ηχογραφούσαν όταν βρισκόταν στη Ρωσία» σημειώνει ο κ. Κόμεϊ, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος τον ρώτησε «τι μπορούμε να κάνουμε για να σηκώσουμε αυτό το σύννεφο».