Προσερχόμενη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, η καγκελάριος της Γερμανίας δήλωσε πως συνοχή και η κοινή πορεία των 27 κρατών – μελών τα οποία θα παραμείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο σημαντική από τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στάθηκε στη δουλειά που πρέπει να γίνει για σημαντικά ζητήματα για τα όποια όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν μπορεί να περιμένει ο πλανήτης. «Υπάρχει μια μεγάλη δέσμη ζητημάτων που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, όπως για παράδειγμα το μεταναστευτικό και η Άμυνα και σε αυτά θα πρέπει να έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα».

Πρόταση Μέι για τους πολίτες της ΕΕ στη Βρετανία

Στο μεταξύ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι προσερχόμενη στη Σύνοδο ανακοίνωσε πως θα ενημερώσει τους ηγέτες των 27 υπόλοιπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον τρόπο με τον οποίο η χώρας της σκοπεύει να προστατέψει τα δικαιώματα των πολιτών της Ένωσης κατά τη διαδικασία του Brexit.

Παράλληλα, δήλωσε ικανοποιημένη για την εκκίνηση των διαπραγματεύσεων της ΕΕ με τη Βρετανία για την αποχώρηση της τελευταίας, χαρακτηρίζοντας «πολύ εποικοδομητικές» τις πρώτες συζητήσεις. Επανέλαβε ότι ο τρόπος που θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις θα «χτίσουν» τις μελλοντικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές.