Ο Σ. Μπάνον, ο οποίος θεωρείται πως είναι ο ιθύνων νους πίσω από την εθνικιστική ατζέντα του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας στο περιοδικό American Prospect, σημειώνει ότι «είμαστε σε οικονομικό πόλεμο με την Κίνα. Είναι μέσα σε όλα τα γραπτά τους. Δεν ντρέπονται να ομολογούν τι κάνουν. Ένας από εμάς τους δύο πρόκειται να γίνει ο ηγεμόνας του κόσμου ολόκληρου μέσα σε 25 ή 30 χρόνια, και θα είναι εκείνοι, εάν εμείς ακολουθήσουμε το ίδιο μονοπάτι. Στο θέμα της Κορέας απλώς παίζουν μαζύ μας. Είναι απλώς ένα τσίρκο».


Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την Β.Κορέα
 

Αντικρούοντας τις απειλές για «φωτιά και οργή» που έχει εκστομίσει ο Ντ. Τραμπ, ο Σ. Μπάνον διαμηνύει: «Δεν υπάρχει στρατιωτική λύση [για τις πυρηνικές απειλές της Βόρειας Κορέας], ξεχάστε το. Μέχρι κάποιος μπορεί να λύσει το μέρος της εξίσωσης που θα μου αποδεικνύει πως 10 εκατομμύρια άνθρωποι στη Σεούλ δεν θα πεθάνουν στα πρώτα 30 λεπτά μίας σύρραξης με συμβατικά όπλα, δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάτε, δεν υπάρχει στρατιωτική λύση εδώ, μας έχουν στο χέρι».
 

Μάχη στο εσωτερικό της κυβέρνησης
 

Ο ίδιος αναφέρθηκε για τον πόλεμο που του κάνουν και τη «μάχη του στο εσωτερικό της κυβέρνησης για να υιοθετηθεί μια πιο σκληρή γραμμή στις εμπορικές σχέσεις της Κίνας». Ερωτηθείς σχετικά με τους εσωτερικούς του αντιπάλους εντός του ΥΠΕΞ και του υπουργείου Άμυνας, απάντησε: «Ω, αυτοί τα κάνουν πάνω τους». Και συνέχισε λέγοντες: «εγώ θα αλλάξω τους πάντες στον τομέα της Άμυνας στην Ανατολική Ασία. Θα φέρω στο τμήμα γεράκια. Θα διώξω δια παντός την Σούζαν Θόρντον [επικεφαλής των υποθέσεων Ανατολικής Ασίας και Ειρηνικού]».
 
Παράλληλα, ερωτηθείς για τον «άσχημο λευκό εθνικισμό, που βρέθηκε στο απόγειό του στα επεισόδια ρατσιστικής βίας στο Σαρλότσβιλ και στην απροθυμία του Τραμπ να τα καταδικάσει», απέρριψε συλλήβδην την ακροδεξιά χαρακτηρίζοντάς την «άνευ σημασίας». «Αυτοί οι υπερ-εθνικιστές είναι όλοι τους χαμένοι. Είναι περιθωριακά στοιχεία. Πιστεύω ότι τα μέσα ενημέρωσης τους προβάλλουν υπερβολικά κι εμείς πρέπει να βοηθήσουμε για να τους συντρίψουμε, ξέρεις,εεε, πρέπει να μας βοηθήσετε για να τους συντρίψουμε περισσότερο. Αυτοί οι τύποι είναι μία συλλογή από κλόουν».


«Τους έχω στο χέρι»

 
Όσον αφορά τους Δημοκρατικούς, ισχυρίσθηκε: «Όσο περισσότερο μιλούν για την πολιτικές ταυτότητας, τους έχω στο χέρι. Τους θέλω να μιλούν καθημερινά για τον ρατσισμό. Εάν η Αριστερά εστιασθεί στα φυλετικά και τα ζητήματα ταυτότητας κι εμείς επιμείνουμε στον οικονομικό εθνικισμό, τότε μπορούμε κάλλιστα να συντρίψουμε τους Δημοκρατικούς».