Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Γ. Σταθάκης εκτίμησε πως η ελληνική οικονομία χαίρει της εμπιστοσύνης των ιδιωτών επενδυτών, καθώς μέσα στο 2017 έχουν τριπλασιαστεί οι ιδιωτικές επενδύσεις και αυτός θα συνεχίσει να είναι ο στόχος της κυβέρνησης. «Η κυβέρνηση είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των επενδύσεων. Η ανάκαμψη της οικονομίας προέρχεται από τις ιδιωτικές επενδύσεις».

Υποστήριξε πως οι ιδιωτικές επενδύσεις θα αποτελέσουν βασικό άξονα για έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και δείχνουν τον βαθμό εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία. Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή η εξέλιξη είναι «η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που θέλουν να κάνουν τα κόμματά τους, γραφεία προώθησης επενδύσεων, όπως ο κ. Μητσοτάκης».

Σχετικά με την υπόθεση της Ελληνικός Χρυσός, ανέφερε ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση» και αν και η επένδυση είναι δύσκολη, μπορεί να προκύψει όφελος για τη χώρα. «Αποφασίσαμε να πάμε σε διαιτησία, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση να σταματήσει η διελκυστίνδα. Ξεκινά στις 15 Σεπτέμβρη και θα είναι τρίμηνη. Νομίζω η επένδυση είναι δύσκολη. Η ωφέλεια της χώρας προκύπτει από την πλήρη καθετοποίηση στην παραγωγή χρυσού στην Ελλάδα».