Μιλώντας από το δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου εγκαινίασε το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, ο Δ. Παπαδημητρίου τόνισε πως το θέμα της Eldorado είναι πολύ σημαντικό και η ελληνική κυβέρνηση έκρινε σωστά παραπέμποντας το θέμα στη λύση της διαιτησίας. Έκρινε πως είναι δύσκολο να αναλυθούν τα κίνητρα της εταιρίας.

«Το θέμα της Εldorado Gold δεν είναι ένα απλό θέμα. Νομίζω ότι η κυβέρνηση έκανε το κατάλληλο που έπρεπε να κάνει, να το βάλει στη Διαιτησία. Τα κίνητρα της Eldorado είναι δύσκολο να τα αναλύσει κάποιος, εκτός του ότι βέβαια είναι μια επιχείρηση και το πρώτο θέμα που έχει είναι η κερδοφορία. Και αυτό νομίζει ότι σημαίνει ότι μπορεί να παρακάμψει τους νόμους.  Το περιβάλλον είναι πολύ σοβαρό θέμα. Αυτό το βλέπουμε και από την εμπειρία μας από την Αμερική και άλλες χώρες».

Παράλληλα, με αφορμή την ανακοίνωση της Eldorado, ότι αναστέλλει τις εργασίες της στην Ελλάδα, έκανε λόγο για εταιρείες «που με κάποιον τρόπο νομίζουν ότι οι διαδικασίες μπορεί να γίνουν πολύ πιο εύκολες, από ό,τι στην πραγματικότητα είναι».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, που έκανε λόγο για κατακριτέα απόφαση της εταιρίας να θέσει τελεσίγραφο. «Τα ζητήματα λύνονται με συνεννόηση, επί του εδάφους, και προφανώς για την κυβέρνησή μας το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι μείζον θέμα. Δεν θα γίνουν όλα θυσία στον Mολώχ του κέρδους».