Σύμφωνα με το France 24, πάνω από  200.000 ήταν οι πολίτες που βγήκαν στους δρόμους της Γαλλίας την Τρίτη, διαμαρτυρόμενοι για το πακέτο σκληρών αντιλαϊκών μέτρων που παγώνει τους μισθούς, μειώνει τις θέσεις εργασίας και λύνει τα χέρια των επιχειρήσεων σχετικά με το αντεργατικό καθεστώς που θέλουν να επιβάλουν. Πρώτη φορά τα τελευταία δέκα χρόνια συσπειρώνονται όλα τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι κινητοποίησεις σε όλη τη χώρα ήταν στην πλειοψηφία ειρηνικές. Ωστόσο, συγκρούσεις σημειώθηκαν μεταξύ μίας ομάδας διαδηλωτών και αστυνομικών στο τέλος της πορείας στο ανατολικό Παρίσι.
 
Στη γαλλική πρωτεύουσα διαμαρτυρήθηκαν 45.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το CGT, με την αστυνομία να μειώνει από την πλευρά της τον αριθμό σε 26.000. Συνολικά 130 διαδηλώσεις έγιναν σε διάφορες πόλεις. 
 

Πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια

Ήταν η πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια που όλα τα συνδικάτα είχαν καλέσει τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα να απεργήσουν και να δώσουν μαζικά το παρών στις κινητοποιήσεις. Στη γενική εθνική απεργία συμμετείχαν εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, πολλές δημόσιες υπηρεσίες και την εναέρια κυκλοφορία.

 
Το υπουργείο Εθνικής Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ποσοστό συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην απεργία ανήλθε μόνο στο 17,5%, ωστόσο το συνδικάτο FSU υποστηρίζει ότι το ποσοστό ήταν 50%, δηλαδή ότι ένας στους δύο εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχε.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι πήραν τη σκυτάλη από συνδικάτα, φοιτητές και μαθητές που τον Σεπτέμβριο πραγματοποίησαν δυναμική κινητοποίηση κατά των μεταρρυθμισμένων Μακρόν, με αποτέλεσμα να δεχθούν βίαιη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Ο Μακρόν είχε δηλώσει τότε πως «είμαι απόλυτα αποφασισμένος και δεν θα υποχωρήσω μπροστά στους λουφαδόρους, τους κυνικούς, τους σκληροπυρηνικούς».