Σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ, όπως ο Independent και η Daily Telegraph, ομάδα χάκερ έχει καταφέρει να μπει στα εσωτερικά αρχεία της Appleby μίας από τις κορυφαίες εταιρείας παροχής συμβουλών για υπεράκτιες εταιρείας , «Appleby», που εδρεύει στις Βερμούδες νήσους. Οι πληροφορίες που διέρρευσαν από την Appleby είναι ήδη στα χέρια του Διεθνούς Κονσόρτιουμ Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ) και σε μεγάλα διεθνή ΜΜΕ («αριστερής ιδεολογίας», όπως αναφέρει η Telegraph) που σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «έτοιμάζονται να κάνουν αποκαλύψεις».

Σε ανακοίνωση της η Appleby επιβεβαίωσε ότι λαμβάνει αιτήματα από το ICIJ και δημοσιογράφους σχετικά «με έγγραφα που υποστηρίζουν ότι έχουν δει, ζητώντας πληροφορίες για δραστηριότητες πελατών μας». Υποστηρίζει επίσης ότι «διερεύνησε διεξοδικά και έντονα τους ισχυρισμούς και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις αδικοπραγίας εκ μέρους μας ή εκ μέρους των πελατών μας». Ενώ σπεέυδει να καταγγείλλει «τυχόν ισχυρισμούς που ενδέχεται να υποδηλώνουν κάτι διαφορετικό και θα χαρούμε να συνεργαστούμε πλήρως για κάθε νόμιμη και εξουσιοδοτημένη διερεύνηση των ισχυρισμών αυτών από τις αρμόδιες σχετικές αρχές».

Η υπόθεση μοιάζει ακριβώς ίδια με τη μαζική διαρροή δεδομένων από τα αρχεία της δικηγορικής εταιρείας, Mossack Fonseca, τότε της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας για «συμβουλές» σε offshore παγκοσμίως. H Appleby, αυτήν τη στιγμή, βρίσκεται στην 4η θέση. Τα αρχεία της Mossack Fonseca οδήγησαν στη δημοσίευση των Panama Papers, μιας γιγαντιαίας βάσης δεδομένων όπου ο καθένας μπορεί να ψάξει για εταιρείας και ονόματα που μπορεί να βρίσκονται εκεί. Μεταξύ των Panama Papers βρέθηκαν άνθρωποι από το στενό περιβάλλον του Βλάντιμιρ Πούτιν, 28 γερμανικές τράπεζες, ο πατέρας του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, ο πρώην πρωθυπουργός της Ισλανδίας (που παραιτήθηκε ακριβώς λόγω του σκανδάλου). Στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων, είχαν βρεθεί με offshore ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θόδωρος Φέσσας, ο δημοσιογράφος Γιώργος Τράγκας κ.α.