Ομάδα αναρχικών είχε καλέσει σε συγκέντρωση στις 15:00 στην πλατεία Εξαρχείων και κατευθυνόμενη προς την είσοδο του Πολύτεχνείου επί της Στουρνάρη έδωσε τέλος στην κατάληψη του χώρου, στην οποία είχαν προχωρήσει άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα των αντιεξουσιαστών είχε προχωρήσει στην κατάληψη του χώρου του Πολυτεχνείου από την Τετάρτη, προκειμένου να «ακυρώσουν το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων». Με κείμενο που είχε αναρτήσει στο indymedia, η ομάδα που προχώρησε στην κατάληψη του κτηρίου, υποστήριξε ότι με αυτή την ενέργεια στέκονται απέναντι στη διάλυση των κοινοτήτων των εξεγερμένων.

«Αποφασίσαμε να σπάσουμε την καπηλεία της εξέγερσης και να ακυρώσουμε το πανηγύρι των κομματικών οργανώσεων. Να ακυρώσουμε την διαδικασία που επιτρέπει σε υπουργούς, πρωθυπουργούς και ανθρώπους που προστατεύονται πίσω από τους πάνοπλους φασίστες της ΕΛ.ΑΣ. να καταθέσουν στεφάνια. Άνθρωποι από μια κυβέρνηση που αφου αφομοίωσε και αφόπλισε τεράστια κομμάτια των κινημάτων, μεθοδικά πλέον, προσπαθεί μάταια να διαλύσει τις κοινότητες των εξεγερμένων».

Λίγο μετά το άνοιγμα των πυλών του Πολυτεχνείου οι φοιτητικοί σύλλογοι εισήλθαν στο χώρο του ιδρύματος, όμως δεν μπόρεσαν να στήσουν, όπως γίνεται κάθε χρόνο, «τραπεζάκια» καθώς αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί ως οδοφράγματα.

Οι καταληψίες παρέμειναν για αρκετή ώρα στο κτήριο του Γκίνη, από το οποίο αποχώρησαν γύρω στις 20:00.

Κάποιες από τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις κατάφεραν να πραγματοποιηθούν ενώ αύριο αναμένεται υπουργοί και βουλευτές να καταθέσουν τα στεφάνια, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο.