Η ελληνική κυβέρνηση προωθούσε την πώληση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τη Σαουδική Αραβία, με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» να προκαλεί αναταράξεις στην πολιτική σκηνή. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή δημοσίευμα της εφημερίδας υποστήριζε ότι ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας, Βασίλης Παπαδόπουλος, δεν έχει καμία εξουσιοδότηση.

Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Π. Καμμένου, που υποστήριξε ότι υπάρχουν τρεις επίσημες εξουσιοδοτήσεις του σαουδαραβικού κράτους σύμφωνα με τις οποίες ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι εκπρόσωπός τους για τη συγκεκριμένη αγορά.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τη ΝΔ μέσω του Βασίλη Κικίλια, που τόνισε τη Δευτέρα πως η κυβέρνηση δεν έχει επαρκείς απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που τίθενται γύρω από την υπόθεση. «Η δυνατότητα που υπάρχει για τη χώρα μας να πωλήσει κάποια πυρομαχικά και έτσι να ελαφρυνθεί κάπως η μεσαία τάξη – την οποία οι κ. Τσίπρας – Καμμένος υπερφορολογεί άγρια – τορπιλίστηκε εκ των έσω. Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και επειδή ουδείς είναι Σέρλοκ Χολμς, η ΝΔ  κινήθηκε προς την κατεύθυνση της ελληνικής Δικαιοσύνης, προκειμένου να διασαφηνιστεί αν τα έγγραφα – τα οποία κατά την άποψη μας είναι αμφιβόλου γνησιότητας – που πηγαινοέρχονται μπορούν να δικαιολογήσουν τις ενέργειες που έγιναν».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανήλθε στο θέμα και με ανάρτηση στο twitter εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εντολή διερεύνησης της υπόθεσης, καθώς με αυτό τον τρόπο θα πάψει η σπέκουλα που γίνεται εις βάρος του.